• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana gelen komşu kızının giderken kriz olusturmasi

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar çok iyi bir komşum var beş yaşında kızı var benim çocuğumla oynamaya geliyor genelde 2-3 bazen 4+5 saat bende duruyor.kendi çocuğumun yemek saatiyse aynısını onada yediriyorum.benim tek çocuğum olduğu için daha ilgilenebiliyorum.ama komşum yeni doğum yaptı sayılır gece gündüz sürekli bebeği ağlıyor perişan.Ya sorun şu ki bu çocuk çok aksi önce ona çok merhametle yaklaşıyor aşırı iyimser bir tutum içindeydim ama baktım beni yönetmeye çalışıyor.acim diye ağlayıp kendini yere atıyor.istedihi olmayincae filan gereksiz odalara kusmeler ağlamalar tripler sanki ergenlik çağında.neyse şimdi tavır aldım biraz eski ilgimi azalttık mesafe koydum ben yonetimi ele aldım.boyle dacranirsan yemek yok ama izin istersen hazırlarım diorum.cocuhumla yaptığımız faaliyetleri aşırı kıskanıyor onunlada yapmaya çalışıp ödül takdir ilgi göstermeye calisiyorm sırf annesi az rahat etsin diye.cocuhun bana gelmesinden şikayetim yok.fakat beni deli eden bir olay var ki çocuğu annesine teslim edicem diyelim önce ya çizdiğimiz bı resmi götürüyor veya bı oyuncak verip gönlünü yapiorumki gitmek istemiyor yoksa.burda kal desem kalican o derece.neyse tam gidiyor sakin bı şekilde bu sefer annesinin ziline basıp başlıyor ağlamaya..anneeee komşu teyzenin çocuğuda bize gelsin die zıplıyor hopluyor.ahliuor bağırıyor annesine asiliyor.ay zaten minimum 2+3 saat burdaydiniz birde mükemmel de anlaşmiuorlar kadininda bı bebeği var çok yoğun.esimde asla hiçbir komşuya yollama çocuğu diyor.3 yaşında benimki.o an başlıyor benimkide ağlamaya illa gidicem diye.kadinda istersen gelsin bizde oynasın hadi filan die ısrar ediyor bazen kiramiyorum ama içim huzursuz oluyor.bi saat sonra basıyorum zilini çocuğu alıyorum kalsaydi diyor filan ama bu küçük kızın bizi yönetmesi çok zoruma gidiyor..acaba diyorum kız giderken direk kapıyı kapatsam sadece kapının dürbününden baksam annesine ulaştığına emin olunca da kapıyı acmasam ayıp olurmu??ben çocuk annesine teslim oldum diye bakıyorum bu her seferinde annesi kapıyı açınca çıldırıyor kriz ortamı oluuor,x markete gidecekmis gitmesin bize gelsin.hoplayip ziplamalar..hayır x e i birde çok kıskanıyor.zarar vermiyor ama bazen bağırıp seni sevmiyorum filan diyor benimki ağlıyor filan psikolojik baskısı çok.inanin napsam bilemedim.ewimdeyken psikolojik baskılarını konuşarak torpulemeye çalışıyorum biraz toparladı sanki gelişme var ama şu kapı olayı beni çok geriyor.

Komsunuzda ne kadar rahatmis yani onun cocuguyla ilgilenmesi lazim yeni kardesi olmus psikolojik olarak etkilenmis olabilir ama bunu sizin degil annesinin ilgisi ile atlatabilir en sevmediğim insan tipi sen bi iki kez iyilik olsun diye bakarsin sonra sanki senin gorevin olmus gibi davranırlar müsaade etmeyin bu kadarina

Size güvenipte ikinci cocugu dogurmadı ya. Sizin cocugunuzda aynı onun gvi davranmaya başlamış farkındamısın. Komsunuz 2 cocuda bakmalı birbirlerine alışmalılar. Görevler vermeliki büyüdügünü anlasın aglayıp zırlamasın. Bence bu kdr sıklıkla evinize almayın.

Asıl ikinciden sonra daha az göndermesi gerekiyor. Orası onların evi bi düzen oturtmak zorundalar. Bunu 2 ay sonraya erteleyemez yani.

Siz göndermeyin. Yok gelmeyecek diyio kestirip atın. Zaten 2 çocuk var diğer evde. Başına bişey falan gelir çocuğun. Kadın nasıl göz kulak olacak?

Her ikinci çocuğu olan ilkini komşuya mi göndermeli yani?
Annesinin hatası. İki çocuğuna da bakmalı, bu onun görevi..
Siz güzel bi dille artık kendisinin ilgilenmesini, duygularına yön veremediğinizi anlatın. Mecbur da değilsiniz ki her gün bakmaya.
Benim de ikinci olacak, ailem Türkiye'de ve kimsem yok. Olsa da asla bırakmam..
Siz bu kadar yardımcı olmaya heves ederseniz, kendi çocuğunuzun psikolojisini bozarsaniz..

kızın hırçınlığı acil durum sinyali sanki. kardeş gelmiş ailesinin sevgisini yitirmiş hissediyor olabilir eğer gebelik öncesi daha sakindiyse.
fazladan sorumluluk almanız gerekmez ama kıza ben sizin yine de sınırlarınızı ogretebileceginizi düşünüyorum. Evet annesine herşeyi ağlayarak yaptırmayı öğrenmiş ama bu sizi de aynı şekilde kullanabileceğini göstermez. ciddi kararlı durusunuz ona gerekli mesajı verir sanıyorum. oglunuzu da pamuklara saramazsiniz. ilerde sinif arkadaşı da boyle hircin olabilir. bence oğlunuza böyle insanlar olabileceği ama aslolanın karşılıksız sevgi vs olduğunu anlatmak için iyi bir fırsat. çocuğu hastalıklı gibi görmeyin Bence anlamaya çalışın. misafir sonuçta ;)

Ben yanında annesi olmayan hiç bir çocuğu evine kabul etmiyorum,çocuğa birşey olsa bunun sorumluluğunu alamam,3 tane evladım var hiç birini komşuya göndermedim,herbirine kardeşleriyle ilgili sorumluluk verdim,kalbiniz çok güzel ama bırakın kadın iki evladını idare etmeyi öğrensin......

Bence yaptığınız çok güzel bir davranış. Durumu aşmak için de komşunuzla konuşabilirsiniz, mesela sen zaten yorgunsun bebek var ben bir de çocuğu gönderip daha da yormak istemiyorum, kızın istiyor ama çocuktur sen biraz alttan al diyebilirsiniz, belki böyle kadın size çocuk gelsin diye ısrar etmekten vazgeçer.

Asıl ikinciden sonra daha az göndermesi gerekiyor. Orası onların evi bi düzen oturtmak zorundalar. Bunu 2 ay sonraya erteleyemez yani.

Siz göndermeyin. Yok gelmeyecek diyio kestirip atın. Zaten 2 çocuk var diğer evde. Başına bişey falan gelir çocuğun. Kadın nasıl göz kulak olacak?
Ya inanın bende bu tarz konularda çok hassasim hemde buraya yeni taşındım sayılır ilk evime davet ettim görüşelim istedim yakın komşuyuz iyide bir kız.once ben kimseyle yakınlık kuramam kimle kurarsam çocuğum o eve gitmek istiyor dedi.bende gelsin ne olcak oynarlar dedim.ama ben bukadar uzun bırakıp sorumluluk vereceğini düşünmemistim.cocuunu bıraktığı an unutuyor sanki.bense tam tersi içim içimi yiyor bırakınca.

Ya inanın bende bu tarz konularda çok hassasim hemde buraya yeni taşındım sayılır ilk evime davet ettim görüşelim istedim yakın komşuyuz iyide bir kız.once ben kimseyle yakınlık kuramam kimle kurarsam çocuğum o eve gitmek istiyor dedi.bende gelsin ne olcak oynarlar dedim.ama ben bukadar uzun bırakıp sorumluluk vereceğini düşünmemistim.cocuunu bıraktığı an unutuyor sanki.bense tam tersi içim içimi yiyor bırakınca.
Bence bundan sonra kabul etmeyin,tamam acil bir işi olur hastane vs bakarsınız ama hergün saatlerce siz de kalmasın,Allah korusun kıza birşey olsa bayılsa,düşse siz sorumlu olursunuz açık açık söyleyin komşunuza artık bu kadar uzun süre kabul edemem nedenlerini de söylersiniz.

Ay komşuluk ilişkilerim hiç yok. Kızım yalnız kalıyor diye çok üzülüyordum ama böyle dozaj aşıyor işte. Bence yavaş yavaş mesafeyi arttırın. Baya bakıcıya dönmüşsünüz. Ben kesinlikle bi çocuğun sorumluluğunu almak istemem. Sizde almayın. Geçiştirin göndermek istedikçe.

Belki de çocuk, annesi onu size gönderdiği için kendisinin dışlandığını, istenmediğini, kardeşinin daha çok sevildiğini düşünebilir. Bir de bunun üstüne siz, sizdeyken annesinden fazla ilgi gösterdiğiniz için gitmek istemiyor, hircinlasiyor ve oğlunuzin da gelmesini istiyor. Çünkü evde kardeşi daha çok ilgi gördüğü için kendisini yalnız hissediyor..
Annesine de bu şekilde bu ihtimalleri anlatırsanız, artık size izi.sure göndermemesi gerektiğini siz söylemeden anlayacaktır. Tabi anlamak ısterse..

Boyle birsey var mi gercekten. Yani cocuk gitmek istediginde soz gecmiyor mu? Benimde boyle bir komsum var. Basta bana geldi cocugu ses etmedim sonra baktim gelip benimkiyle oynamak yerine oturup tv izliyor ee benim oglumda onunla birlikte izliyor gelmesin daha iyi dedim. Ufaktan ufaktan annesine belli ettim. Bir iki geldigindede uyuyicaz yada disari cikicaz dedim kesildi. Simdi kendine yeni ve yasiti bir komsu buldu aksam 22.30lara kadar orda. Bazen kendimi tutamayip icimden elestiriyorum ama basima gelecek diyede cok korkuyorum.
Gercekten cocuklari evde tutmak bu kadar zor mu?

Back
X