Nasılben de lisedeyken bu kadar finansal okuyazar idim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nasılben de lisedeyken bu kadar finansal okuyazar idim.
Eşim yemeği çok sever o yüzden asla kısmaz ama sadece boğazda kısmıyor oda o yemeyi sevdiği için be adam hiçmi insan karısına harçlık vermez belki birşey hoşuma gidicek almak isticem veya evde bir eksik çıktı almam gerek yok asla vermezler sanal marketten al eve ne gerekiyorsa der oda 2 saat şifre gidicek onlar müşteriden fırsat bulup vericek şifreyi ödeme için offff yani bizim elimize para geçmicek kart olmicak sadece evin gideri için sanal dan alıcazSizin durum kötünün kötüsü zaten. Karısı çocuğu bir şey istese, eve bir şey lazım olsa anası verirse var vermezse yok. Kazık kadar, evlenmiş çocuk sahibi olmuş bir adamın kendi şahsi hesabı geliri yok. Evlendikten sonra gelirlerimizi ayırıcaz diyip ayıramayan adama fazla güvenmişsiniz. Alın terinin emeğinin annesi bile olsa başkası tarafından yönetilmesinden rahatsız olmayan adama eşim diyorsunuz. Ben yerinizde olsam elime geçen her kuruşu kenara koyarım. Bugün rest çekseniz eşiniz annesini seçer. Şaka gibi bir de arabanıza ortak etmişsiniz.
E siz niye kendinize bu hayatı layık görüyorsunuz? Fedakarlık yapılacak bir mi eşiniz? Bakın kendiniz yazıyorsunuz, vermez değil vermezler diye. Siz aile değilsiniz kusura bakmayın, ev arkadaşısınız. Kocanız da getirdiği paranın karşılığı evde hizmet alıyor. Üstelik bir de sorumlu olduğunuz çocuk var. Allah korusun yarın size veya çocuğunuza bir şey olsa para kayınvalidenin iki dudağında. Harçlık ne bir kere, siz çocuk musunuz? Hesabınıza her ay bir miktar para göndermesi gerekirken market alışverişi için bile nakit vermiyor. Siz bu adamı nasıl sevip eşim diyorsunuz? Anne babanız etrafınızda sizi uyaracak seveniniz yok mu hiç? Eltiye alınan arabaya kadar sizin daha büyük sorununuz var.Eşim yemeği çok sever o yüzden asla kısmaz ama sadece boğazda kısmıyor oda o yemeyi sevdiği için be adam hiçmi insan karısına harçlık vermez belki birşey hoşuma gidicek almak isticem veya evde bir eksik çıktı almam gerek yok asla vermezler sanal marketten al eve ne gerekiyorsa der oda 2 saat şifre gidicek onlar müşteriden fırsat bulup vericek şifreyi ödeme için offff yani bizim elimize para geçmicek kart olmicak sadece evin gideri için sanal dan alıcaz
Siz ne iş yapıyorsunuzDoğru aslında belkide onu düşünmelerini hazmedemiyorum kıskançlık belki
Şuan çalışmıyorum ev hanımıyımSiz ne iş yapıyorsunuz
Arabayı neyle aldınız onu anlamadımŞuan çalışmıyorum ev hanımıyım
Aslında kayınvalide şuan haberi olmuyor son 3 senedir kart çıkarttılar abi kardeş harcama yapıyorlar ama bazen ağrıyor kvde işte naptınız ne yiceksiniz saatlerce telde tutar kocamı sonra kendi dillerinde birşeyler diyor para çok harcama falan herhalde eşim çekinip yok falan bişeyler diyorE siz niye kendinize bu hayatı layık görüyorsunuz? Fedakarlık yapılacak bir mi eşiniz? Bakın kendiniz yazıyorsunuz, vermez değil vermezler diye. Siz aile değilsiniz kusura bakmayın, ev arkadaşısınız. Kocanız da getirdiği paranın karşılığı evde hizmet alıyor. Üstelik bir de sorumlu olduğunuz çocuk var. Allah korusun yarın size veya çocuğunuza bir şey olsa para kayınvalidenin iki dudağında. Harçlık ne bir kere, siz çocuk musunuz? Hesabınıza her ay bir miktar para göndermesi gerekirken market alışverişi için bile nakit vermiyor. Siz bu adamı nasıl sevip eşim diyorsunuz? Anne babanız etrafınızda sizi uyaracak seveniniz yok mu hiç? Eltiye alınan arabaya kadar sizin daha büyük sorununuz var.
İşte bende karşılığında ona nakit verin diyorum zaten..hayır sevmesin değilde sonuçta onlarında taktığı altınlardı belki tavır koymalarını bekledim 2 ay küstüler barıştılar bu takılar bulunamayabilirdi de..Ve çalındığını öğrendiğimizde kvdem bayılacak gibi oldu onu tutuyordu anneciimm helal parayla aldınız çıkar elbet dedi evet çıktı kendi evinde çıktı ve altın çantam ses çıkarmasın diye gittiği hastaneden içine peçete doldurmuş kendini hastane otoparkında yere atmış düşmüş gibi lavaboya gitmem lazım diye peçete doldurmuş hep kaynım anlatıyordu yani evet böyle bir insanı tutmaları zoruma gittiE senin mazotunu vs karşılasalar bu sefer de eltiye büyük ihtimal para olarak vereceklerdi. Haksızlık göremedim ben gayet hak hukuk gözetmiş insanlar. Eltinizi kocası kabul etmiş yani yapacak bir şey yok sizi ezmedikleri sürece gerisi sizi ilgilendirmez alın paranızı çekilin kenara. Siz sevmiyorsunuz diye içten içe herkes sevmesin istiyorsunuz ama bu saçma bir beklenti.
Evlenmeden önce çalıştım birikimim vardı ve kendi ailemin taktığı takıları bozdurdum olanla araba alabildimArabayı neyle aldınız onu anlamadım
Bu zamana kdr almasaydım bugünün şartlarında asla alamazdım arabaların her gün zam yaptığı dönemdi bu yüzden acele ettim alalım yoksa hiç alamicam diyeArabayı neyle aldınız onu anlamadım
Tamam güzel arkadaşım da oğulları evli ortada torun var bilmem ne nereye kadar tavır yapacak bu insanlar ki yine sizi ilgilendiren bir konu değil kimin kiminle ne kadar süre küs olacağı, tavır yapacağı. Bu düşüncedeydiniz madem siz hepsine birden tavır yapacaktınız onu da yapamıyorsunuz çünkü kocanızla ortak iş yapıyorlar. Size karşı yapılan bir haksızlık yok araba alınacak size de arabanın değeri kadar para verilecek işte neyi uzatıyorsunuz? Yok şöyle olsaydı böyle olsaydı falan deseydiniz o zaman benim masraflarımı karşılayın ona da para verin diye. İnsanlar akıl okuyamaz. Aile işi zaten sizi ilgilendirmez insanların parayı ne zaman neye harcayacağı, kendi işiniz değil çünkü. Kendiniz kazanın kendiniz karar verinİşte bende karşılığında ona nakit verin diyorum zaten..hayır sevmesin değilde sonuçta onlarında taktığı altınlardı belki tavır koymalarını bekledim 2 ay küstüler barıştılar bu takılar bulunamayabilirdi de..Ve çalındığını öğrendiğimizde kvdem bayılacak gibi oldu onu tutuyordu anneciimm helal parayla aldınız çıkar elbet dedi evet çıktı kendi evinde çıktı ve altın çantam ses çıkarmasın diye gittiği hastaneden içine peçete doldurmuş kendini hastane otoparkında yere atmış düşmüş gibi lavaboya gitmem lazım diye peçete doldurmuş hep kaynım anlatıyordu yani evet böyle bir insanı tutmaları zoruma gitti
Tmm ablacığım güzel konuştun da daha yumuşak bir şekilde söyleseydinyaTamam güzel arkadaşım da oğulları evli ortada torun var bilmem ne nereye kadar tavır yapacak bu insanlar ki yine sizi ilgilendiren bir konu değil kimin kiminle ne kadar süre küs olacağı, tavır yapacağı. Bu düşüncedeydiniz madem siz hepsine birden tavır yapacaktınız onu da yapamıyorsunuz çünkü kocanızla ortak iş yapıyorlar. Size karşı yapılan bir haksızlık yok araba alınacak size de arabanın değeri kadar para verilecek işte neyi uzatıyorsunuz? Yok şöyle olsaydı böyle olsaydı falan deseydiniz o zaman benim masraflarımı karşılayın ona da para verin diye. İnsanlar akıl okuyamaz. Aile işi zaten sizi ilgilendirmez insanların parayı ne zaman neye harcayacağı, kendi işiniz değil çünkü. Kendiniz kazanın kendiniz karar verin
Valla ben size hak verdimTmm ablacığım güzel konuştun da daha yumuşak bir şekilde söyleseydinyaben onlarla küsüm zaten konuşmuyorum hiçbiriyle ortak iş yapmaları onları ilgilendiriyo ama harcama için ona arabayı düşünüyorsan banada düşünecektin diyorum ve böyle bir hırsıza bunu layık görüyorlar diye zoruma gidiyor
O yüzden kasa dedim ya, kasada olunca güvencede olur altınlar benceYok altın almasın maazallah korktum bu eltiden:)
İnşallah:))O yüzden kasa dedim ya, kasada olunca güvencede olur altınlar bence
Al paranı boşver sen. Önemli olan inşallah. Verirler. Sende git araa falan al kimseye birşey söyleme bileMerhaba günlerdir aklımı karıştıran bir konuyu paylaşmak istedim.Eltimle görüşmüyorum 7 senedir sebebi düğün takılarımı çalmış olması allahtan bulundu..Evet eşi kabullenip ayrılığın eşiğinden dönselerde birlikteler.Eşlerimiz ortak işte çalışıyorlar kayınvalide dahil.Kayınvalidem çok diktatör kabadayı takılan biri çocuklarını bu yaşta yöneten biri..Eşlerimiz kazançlarını havuz sistemi yapıyorlar yani her akşam kazançlar anneye verilir ve onda birikir..İkimizinde çocuğu var benimki bu sene ilkokul 1.sınıfa başladı onun çocuğu seneye başlayacak ve gündemde ona araba almaları var tabiki ortak kazançlarından.Okula götürmesi seneye daha rahat olurmuş çocuğunu..Bu arada benim kendi arabam var ama kendi birikimimden aldım asla eşim 1 kuruş koymadı ve mazotuna kadar hep ben alıyorum sigorta kasko herşey bana ait..Bende eşime dedimki ona gelince neden alıyorsunuz bana almadınız eee durumumuz yoktu ama şimdi var ona ne alınıyorsa değeri kadar parasını veririz diyor..Tmm ama niyet önemli ki bu insan sizin bana taktığınız ve ailemin taktığı tüm takıları çalan bir hırsız ve ayrıyetten kocasını terkederken bile düğüne gidiyorum ailemin yaşadığı şehire deyip takılarını kv de den isteyip kaçma planları yapıp kocasını terketmişliği var yani ona gelince neden alınıyor ben kendime birikimimle aldım çocuğumu götürüp getirebilmem rahat olsun köpek korkumdan dolayı ona gelince neden ortak kazancınızdan alıyorsunuz dediğimde eşim diyorki sen alacak olduğun paraya bak..Yani ben neden eltime alınmasını beklemem lazım ki yada afedersiniz yılışk mı olmam lazım bişeyler almanız için Akıl verin lütfen
Aile işi ilgilendirmez olur mu, eşi kazancını kendi alsa belki bal gibi yaşayacak. Ama havuz sistemi yapıp eşinin de kazancı olan ama tasarruf hakkı olmayan paradan ona ev buna araba.. valla ben de rahatsız olurum. Hem de zamanında altınını çalan kadına..Tamam güzel arkadaşım da oğulları evli ortada torun var bilmem ne nereye kadar tavır yapacak bu insanlar ki yine sizi ilgilendiren bir konu değil kimin kiminle ne kadar süre küs olacağı, tavır yapacağı. Bu düşüncedeydiniz madem siz hepsine birden tavır yapacaktınız onu da yapamıyorsunuz çünkü kocanızla ortak iş yapıyorlar. Size karşı yapılan bir haksızlık yok araba alınacak size de arabanın değeri kadar para verilecek işte neyi uzatıyorsunuz? Yok şöyle olsaydı böyle olsaydı falan deseydiniz o zaman benim masraflarımı karşılayın ona da para verin diye. İnsanlar akıl okuyamaz. Aile işi zaten sizi ilgilendirmez insanların parayı ne zaman neye harcayacağı, kendi işiniz değil çünkü. Kendiniz kazanın kendiniz karar verin
Cenazeye takı cantanizla mi teşrif ediyorsunuz?Kayinvalidemin eltisinin cenazesinde çaldı ikimizde 1 ay arayla evlendik altınlarımız çantada kvdem dediki çantalarınızı dolabıma saklayın kalabalık cenaze evi ne olur ne olmaz neyse koyduk bu kıvranıyo karnım ağrıyo falan kocasını arayıp hastaneye götürttü kendini oysaki 1 gece öncesi yine gitmişti hastaneye..o ara çantasını alırken dolaptan benim çantayı aç takı çantamı çal..Benim ev de giriş kat bırakamıyordum çalınır diye ertesi gün bankaya kasaya koyucaz ne bileyim asıl hırsız yanımdaki olduğunu..Evine gittik görümcem buldu o gün..Bana şaka yapmak istemiş :)) aile evine döndü 1 ay sonra kocasıyla barıştı :) böyle biriyle konuşuyorlar ve ben kabullenemediğimden kvdemlerden uzağım görüşmüyorum..o da yılışıklığıyla işi götürüyor anlayacağınız