Bana Menü Önerir Misiniz?

Kolayindan mercimek Yada Sehriye corbasi, pilav tavuk , Salata karpuz, zeytinyagli Yeşil fasulye, buz gibi su

menüyü hazırlarken, bazı püf noktaları var.
iftariyelik/çorba/ana yemek/ pilav/salata - zeytinyağlılar-mezeler garnitürler/tatlı

iftariyelik kahvaltılık biliyorsun:zeytin/peynir/hurma/maddi imkanlar elveriyorsa pastırma
ana yemekte köfteli/kıymalı bir tarif ya da parça etli bir tarif ya da tavuklu bir tarif düşünebilirsin.

karnıyarık/patlıcan kebap/islim veya kürdan kebabı güzel seçenekler.
bence sade bir çorba yeterlidir. mercimek/ezogelin/domates çorbası gibi.
yoğurtlu çorba yapınca yanına pilav olmuyor mesela. ya da yoğurtlu mezeler gitmiyor yanına.

mezeleri de yapabileceğiniz şeyleri gözden geçirin:
çerkez tavuğu/havuç yoğurtlama/yoğurtlu semizotu/cacık/mantar sote/fırında beşamel soslu mantar/humus/zeytinyağlı fasulye/kızartma bunlardan kolay gelen neyse..

ramazanda tarhana çorbasından başka bişey içemeyen biri olarak kıymalı tarhana çorbası diyorum.

pilav kesin olsun.

pilav yanına ana yemek artık seç beğen al. nohut, fasulye, karnıyarık, patates... hiç farketmez.

sadece domates, salatalık ve maruldan oluşan bi salata.

Yemek tarifi ararken sürekli çıkan bir site var epey meşhur :) uygulaması da var hatta akıllı telefonlar için.
Günlük örnek menüler var. Bence oradan faydalanabilirsin. Hem tarifleri de elinin altında olur.

Ben her şeyin yanına yapıyorum da tuhaf durmaz demi? Cacık ve salata yanyana olur mu ki?
olur olur bişey olmaz :)
valla bende yerim
karnı yarık çorba pilav cacık menüsü arkadaş da yazmış yaa candır
çayın yanına da börek falan bitti gitti

karnı yarık iyi hoş da bana zahmetli geliyor

hele bir de ramazan

yıka soy kıymasını ayrı hazırla patlıcanını ayrı kızart sonra birleştir fırınla vs vs

bir de kokusu sıkıntı oluyor

o nedenle tek hamlede fırına giren yekeler özellikle ramazanda daha pratik

haaa karnıyarık ya da kızartma varsa ay ne çok uğraşmış diye tabii düşünür memnun olurum o ayrı

mercımek corba, et sote, pirinç pilavı,karışık kızartma, çoban salata, tursu ve yogurt. ufak kaselere hurma zeytın vs koyun oruc açmak için, sıcacık bırde pide aldınız mı tamamdır.

Firinda patatesli tavuk ya da patlican kebabi olabilir yanina da bezelyeli pirinc pilavi coban salata ayran corba olarak da mercimek domates ezogelin olabilir. Gecen gunku yemegim boyleydi :)

Dun agır mısafırım vardı ıftarda
Menum su sekıldeydı herkes bayıldı

Acılıs olarak corba ne olursa farketmez ben yuvalama corbası yaptım

Tabaklara porsıyon hazırladım 1 içli kofte
2 sıkım cevızlı kofte 1 peynır boregı 1 lahmacun
Ana yemek güveç
Sehrıyelı pirinç pilavı

Masada ortada Coban salata ve kerevız salatası

Tatlı olarak fırında sütlaç

Teşekkür ederim egeliyiz. Tarhana çorbası fix menümüzde hep var onu yaparız muhtemelen çorba olarak. Tatlı da hazır dediğiniz gibi sanırım söylenenlerden birkaç tane seçip yapsam menü tamam olacak.

Bugunde mısafırım var
Yogurtlu corba
Patlıcan kebabı
Pilav
Salata
Patates ve peynırlı borek yapıcam

Tatlı olarakta kadayıf yapıcam

Hepımızın evı bol bereketlı olsun insallah

Bizde aynen tarhana çorbası salata tatlı ile iftar yapıyoruz 3 kişiye yetiyor artıyor hatta. Tarhana çorbasını mutlaka yaparım yani. Diğer öneriler için de teşekkür ederim :)

Yemek tarifi ararken sürekli çıkan bir site var epey meşhur :) uygulaması da var hatta akıllı telefonlar için.
Günlük örnek menüler var. Bence oradan faydalanabilirsin. Hem tarifleri de elinin altında olur.
Nefisli falan olan demi? Bilmiyordum günlük menüler var yani? Hemen bakayım oraya da ama aklımda bir fikir oluştu yazılanlardan şimdiden.

Kolay olsun yormasin diyosan;

Corba (mercimek)
Firinda patatesli tavuk veya patatesli kofte
Haslanmis sebze, mesela brokoli, uzerine yogurt ve salca gezdir
Salata
Hosaf
Karpuz ve uzum

ekstra birsey istiyosan hazir yufkayla peynirli borek yaparsin. ki bence yapmalisin :))

Kısıl ateşte güzelce pişirirsen bir şey olmuyor. :) kaynayana kadar sürekli karıştırman lazım ama.
Ay hiç yapmadım ya cesaret edemedim ona bir yerlerde okumuştum dikkat etmek gerekir yoğurt kesiliyor diye. Sakarlığıma denk gelir olmaz falan

Mercimek çorbası,fırında tavuk,pirinç pilavı,taze fasulye,salata ve börek
Mercimek çorbası için düdüklü tencereyi kullanmanızi firinda tavuk için patates havuc gibi sebzelerle fırın posetini,börek içinde hazır boreklerden almanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…