olur bence. karisik salata değil de sade havuç salatası falan da yapabilirsin.Ben her şeyin yanına yapıyorum da tuhaf durmaz demi?Cacık ve salata yanyana olur mu ki?
olur olur bişey olmaz :)Ben her şeyin yanına yapıyorum da tuhaf durmaz demi?Cacık ve salata yanyana olur mu ki?
kaç yıldır en sevdiğim çorba ve hiç kesilmedi şimdiye kadaryoğurdun kesilme durumu olmuyor mu onda? ben yanlış bilmiyorsam tabii. hiç denemedim.
mercımek corba, et sote, pirinç pilavı,karışık kızartma, çoban salata, tursu ve yogurt. ufak kaselere hurma zeytın vs koyun oruc açmak için, sıcacık bırde pide aldınız mı tamamdır.KK'nın güzel kadınları, hiç de yardımcı olacaksınız diye yağ çektiğim falan yok şuan
Kızlar ben iftara amcaları toplamak falan istiyorum. Kaç amcan var diye sormayın hiç ama ikisini davetlemeyi düşünüyorum ben. Normalde Ramazan aylarında toplasan en fazla 3-4 kere davete gider ya da yaparız. Ama ben çok seviyorum özellikle ramazanda toplanmayı falan.
Ama annem mırın kırın ediyor, şeker hastası olduğundan gücü tükeniyor böyle akşama yakın yani sırf bu yüzden ben istememe rağmen o istemiyor hiç. Ben de amcaları bari çağıralım sadece karı koca toplamda 4 kişi gelecekler diyorum, yine yok diyor ama yapmaya niyetliyim bu sene. Ramazanda 3 kişilik (annem,babam,ben) sofra yerine kalabalık olmak istiyorum çünkü.
Bana, ne bana yük olacak, ne anneme yük olacak (çünkü paylaşarak yaparız mutlaka yemekleri) ve toplamda en fazla 8 kişiye yetecek bir menü çıkarır mısınız? Hiç anlamam bu işlerden ben. Menü falan yani, ne yapabilirim mesela?
Tatlı olarak muhallebi ve revanimiz var hazırda.
Not: Birkaç gün içinde çağırmayı düşünüyorum, belki yarın bile olabilir.
Teşekkür ederim egeliyiz. Tarhana çorbası fix menümüzde hep var onu yaparız muhtemelen çorba olarak. Tatlı da hazır dediğiniz gibi sanırım söylenenlerden birkaç tane seçip yapsam menü tamam olacak.şimdi bu sorunun cevabı biraz da memlekette gizli
yani Ege menüsünü iç anadolulu doğu menüsünü trakyalı sevmez
maddi durum önemli
pratik öneri
pilav banko
fırında tavuk patates
salata
cacık
yeşil mercimek salatası
yoğurtlu bir meze
börek tepsi ya da sarma
bir de çorba
pratik dersen düdüklüde mercimek o zaman salatadaki mercimek çıkar yerine başka şey yapılır mesela fasülye piyazı
çorba sıkıntı değil dersen de damak zevkinize uygun bir çorba
tatlıyı söylemişsin zaten
bol ılık su
soğuk değil mideleri tıkar ılıkça su
bir de şık peynir zeytin ceviz hurma tabağı
yoğurdun kesilme durumu olmuyor mu onda? ben yanlış bilmiyorsam tabii. hiç denemedim.
ramazanda tarhana çorbasından başka bişey içemeyen biri olarak kıymalı tarhana çorbası diyorum.
pilav kesin olsun.
pilav yanına ana yemek artık seç beğen al. nohut, fasulye, karnıyarık, patates... hiç farketmez.
sadece domates, salatalık ve maruldan oluşan bi salata.
Nefisli falan olan demi? Bilmiyordum günlük menüler var yani? Hemen bakayım oraya da ama aklımda bir fikir oluştu yazılanlardan şimdiden.Yemek tarifi ararken sürekli çıkan bir site var epey meşhur :) uygulaması da var hatta akıllı telefonlar için.
Günlük örnek menüler var. Bence oradan faydalanabilirsin. Hem tarifleri de elinin altında olur.
Ay hiç yapmadım ya cesaret edemedim ona bir yerlerde okumuştum dikkat etmek gerekir yoğurt kesiliyor diye. Sakarlığıma denk gelir olmaz falanKısıl ateşte güzelce pişirirsen bir şey olmuyor. :) kaynayana kadar sürekli karıştırman lazım ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?