Bana Menü Önerir Misiniz?

Nefisli falan olan demi? Bilmiyordum günlük menüler var yani? Hemen bakayım oraya da ama aklımda bir fikir oluştu yazılanlardan şimdiden.
Aynen :) hem günlük menü örnekleri var hem kullanıcıların gönderdiği kendi menü ornekleri.
Benim gibi ne pişireceğim diye kararsız kalanların daimi işine yarar :)
Hayırlı iftarlar :)

Ekleme:
Günlük menü dediğim, bugün ne pişirsem kısmı :)
Kullanıcıların gönderdikleri daha kapsamlı oluyor, iftar sofram, gün sofram gibi, ikisinden de faydalanılır.

Ay valla iyi hatırlattınız teşekkür ederim. Birkaç hafta önce hazır yufka stoklamıştım unutmuşum onu ben :)

Çok teşekkür ederim orayı da bir kurcalayayım. Ortak bir şey belirleyip yapacağım :)

Valla hamileyim ve orucluyum, canim cekmesin diye yorumlari okumadim mutlaka güzel tarifler gelmiştir.
Benim genelde bellidir. Çorba, pilav, ana yemek, börek, zeytinyağlı, salata.
Ana yemek etli sebzeli guvec olabilir, izmir kofte olabilir, karniyarik olabilir.
Böreği önceden sarıp buzlukta veya buzdolabinda bekletebilirsiniz. Iftardan 1 saat once firina koysaniz tazecik olur. Zeytinyagliyi da bir gun onceden yapıp bekletince daha lezzetli oluyor, dinleniyor. Corbayi da genelde sahurda yapıyorum açıkçası, tadina tuzuna bakabilmek için.
O gune de sadece salata, ana yemek ve pilav kalıyor, çok yorulmuyorum.
Kaselere corba, sonra servis tabağına kaseyle cevrilmis pilav, borek ve karniyarik. Tek tabakta halloluyor :)
Hayırlı iftarlar :)

Ay hiç yapmadım ya cesaret edemedim ona bir yerlerde okumuştum dikkat etmek gerekir yoğurt kesiliyor diye. Sakarlığıma denk gelir olmaz falan
kesilmememsi için şöyle yap pirinçleri haşla kapat kapıağını .hem pirinçler şişiyor güzel oluyor ılıyıncaya kadar belke.yoğurdu ayran gibi yapıyorum.su oranını ayralrsın.anneni ikna edebildinmi

Ay hiç yapmadım ya cesaret edemedim ona bir yerlerde okumuştum dikkat etmek gerekir yoğurt kesiliyor diye. Sakarlığıma denk gelir olmaz falan
kesilmememsi için şöyle yap pirinçleri haşla kapat kapıağını .hem pirinçler şişiyor güzel oluyor ılıyıncaya kadar belke.yoğurdu ayran gibi yapıyorum.su oranını ayralrsın.anneni ikna edebildinmi

Patlıcan kebabı ,yoğurtlu mantı, kömbe off misss lahmacun,salata,ayran
kebap,patlıcan közleyin,biber közlenmiş domates közlenmiş,ayran,salata,ya da yoğurtlu soguk bi çorba off misss azım sulandı

Yeşil fasulye Ya da kuru fasulye , pilav tavuk fırına ver Ya da et kavur cacık ya da ayran

Ben de geçen yaptım, kendi ev yoğurdumla yaptım hatta, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırdım (çoook uzun sürdü) ama ekşi ekşi pek bi güzel olmuştu. :) ama riske girmemek adına klasik mercimek çorbası falan olabilir. Domates de güzel oluyor ancak herkes sevmiyor ne yazık ki...

domates corbasi/tarhana corbasi/şehriye çorbası

büyük borcama köfte patates patlıcan domates olacak sırayla dizip üstlerine de biberleri koyup fırına verebilirsiniz. Yanına pilavla

Veya köri soslu tavuk sote yapabilirsiniz. Yine yanına pilavla.

zeytin yağlı yapıyım derseniz en basitinden barbunya yapabilirsiniz.

Salata

Eee tatlınızda hazırmış zaten :)

Domates veya mercimek corbasi---- nohut yada kuru fasulye etli veya sade-----misirli pilav yada sade pilav----kremali firinda patates---kurdan basti------ortaya bol yesillikli salata yada coban salatasi----yanina ek taviye havuclu kabakli yogurt salatasi var tarot salatasi diye geciyor----cayin yanina da kadayifli pasa sarmasi ki ramazanda mukemmel gidiyor. Icecekler afiyet olsun. Allah kabul etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…