Bana senin icin artik gec dedi

Bu laf eskilerde kaldi. 35 yasindayim hicte yolumu yarilamis degilim. 32 yasimda uniden mezun oldum, ehliyet sinavina hazırlanıyorum. Dediginiz gibi ogrenen varliklariz. Benim isyerimde bir arkadas 40 yasinda eczacilik okumaya basladi. Hersey mümkün :)
Bende onu anlatıyorum zaten ne mutlu size

Erkekler hep moral bozar ve kadınların başarısını kıskanırlar.Bana da işyerinde hergün kocan iyi bir meslek sahibi neden çalışıyorsun ki git evinde otur diyen adam çok ama ben para biriktirip geleceğe yatırım yapıyorum onları da hiç umursamıyorum.Benim gibi işe sahip olsalar eminim kendileri de eşlerini çalıştırırdı,boş konuşan insan çok heryerde

29 yasindayim, bir sirkette dokuman kontrol olarak calisiyorum. Aslinda ingilizce ogretmeniyim ama bircok sebebler yuzunden ve en baslicasi ogretmenliye olan hevesimin kaybolmasindan dolayi calismiyorum.
Birkac aydir programci olmaya karar verdim ve iyi bir kursta java ogreniyorum. Ancak etrafimda bunu kim duysa "hmm...", "o is biraz zor ama bol sans...", hatta "senlik degil ama neyse..." ve s. duyuyorum.
Gecen gun beni cok kiran bir laf duydum, is arkadasim olan bir erkekle konu acildi, programci olmak istedigimi ve kurs aldigimi soyledim, yuzunu burusturarak "sence de biraz gec degilmi senin icin?" dedi... neden diye sordum, "sirf bu alanda daha gencleri tercih ediyorlar, senin icin calismak zor olabilir" dedi. Bende "yuzume karsi artik yaslaniyorsun mu demek istiyorsun" dedim ama sonra gecistirdi...

Ben aslinda etrafin soylediklerine cok kulak veren birisi degilim ama yinede cok zoruma gidiyor, kendimle yapamiyorum... Ha bu arada bosandim, uzerine kotu bir nisanlilik gecti basimdan, bir suru sanssizliklar, travmalar... bunlarda benim ozguvenimi yillar gectikce sarsti, dik durmaya calisiyorum ama bazende koyveriyorum... son zamanlar daha hassas ve zayif hissediyorum. Kotuyum...
Çok gençsin takma insanlar hep böyle biliyorsun

Kuzenim yapiyor bu isi. Yaklasik 20 kisilik alt ekibi var.
Ilan vermisler deneyimlk eleman vs diye. Özelliklere baktim 25 yasindan gün almamış yaziyor
"Bu ne kızım?" dedim
Böyle sacma iş ilani mi olur ?
Olmuyor Deniz dedi
25 yaştan sonra aldığımız elemanları yetistiremiyoruz...
Sanırım isin sureci ile ilgili bir detay bu
29 yaş bence yolun başı ama bu meslek icin ben de gözümle gördüm 29 a geç dediklerini;(
muhakkak zordur meslek olarak illaki
ama bu kesin olmaz aman deneme bile denebilecek bir şey değil ki
herkesin alt yapısı farklı kafası farklı çalışıyor
kimi matematiğe yatkın kimi sözel konulara
adam kaç yaşında olursa olsun yatkınsa yazılım programlama vs ye iyi de eğitimini alırsa yapar
bence bir şans vermek lazım

muhakkak zordur meslek olarak illaki
ama bu kesin olmaz aman deneme bile denebilecek bir şey değil ki
herkesin alt yapısı farklı kafası farklı çalışıyor
kimi matematiğe yatkın kimi sözel konulara
adam kaç yaşında olursa olsun yatkınsa yazılım programlama vs ye iyi de eğitimini alırsa yapar
bence bir şans vermek lazım
Bencede öyle ama bu mantikla hareket ediyorlar. Hatta ben "benden yazılımcı olmaz diyorsun yani diye takildim. Sayisalciyim ve ilk universitem bilgisayar programcılığı ikincisi iktisat :)
Çokk yaslisin siye takildi "
Halt etmissin dedim ;)

29 yasindayim, bir sirkette dokuman kontrol olarak calisiyorum. Aslinda ingilizce ogretmeniyim ama bircok sebebler yuzunden ve en baslicasi ogretmenliye olan hevesimin kaybolmasindan dolayi calismiyorum.
Birkac aydir programci olmaya karar verdim ve iyi bir kursta java ogreniyorum. Ancak etrafimda bunu kim duysa "hmm...", "o is biraz zor ama bol sans...", hatta "senlik degil ama neyse..." ve s. duyuyorum.
Gecen gun beni cok kiran bir laf duydum, is arkadasim olan bir erkekle konu acildi, programci olmak istedigimi ve kurs aldigimi soyledim, yuzunu burusturarak "sence de biraz gec degilmi senin icin?" dedi... neden diye sordum, "sirf bu alanda daha gencleri tercih ediyorlar, senin icin calismak zor olabilir" dedi. Bende "yuzume karsi artik yaslaniyorsun mu demek istiyorsun" dedim ama sonra gecistirdi...

Ben aslinda etrafin soylediklerine cok kulak veren birisi degilim ama yinede cok zoruma gidiyor, kendimle yapamiyorum... Ha bu arada bosandim, uzerine kotu bir nisanlilik gecti basimdan, bir suru sanssizliklar, travmalar... bunlarda benim ozguvenimi yillar gectikce sarsti, dik durmaya calisiyorum ama bazende koyveriyorum... son zamanlar daha hassas ve zayif hissediyorum. Kotuyum...
32 yaşımdayım ,yüksek lisana da yaptıgım bölümümü birakıp tekrar üniversite okuyorum ,hem de bambaşka hiç alakası olmayan bir bölüm .o insanlara asla kuşak asmayın

Art niyetli söylediğini zannetmiyorum, programlamaya 12 13 yaşlarında başlıyorlar genelde bende 18 yaşımda başlamak istemiştim ama benim için bile geç demişlerdi :olamaz:

Tabi bende kanmıştım :kızgın: siz aldırmayın , başlayın . Arkadaşınız piyasayı takip ediyorsa söylediği abes değil yani ya da sizinle ilgili değil :kahve:

Babam 47 yaşında. Hâlâ sınavlara giriyor. Okumanın yaşı olmaz.

gecen bi yazilimciliga giris seminerine katildim.
onumde iki kiz oturuyor, ama biri oyle konusmalar yapiyor ki, java ile javascripti karistiriyor resmen.
dedim bu kiz cok yanlis gelmis, ne alakasi var yazilimcilikla.
sonra konusmacilari cagirdilar. onumdeki kiz cikmaz mi sahneye :D
4 aylik bi yazilim kursuna gitmis hic alakasi yokken, 1 senedir de software developer olarak calisiyormus. hem sok oldum hem de bu bile is bulduysa ben kesin bulurum diye umutlandim :)
olur yani takma sen milleti

ne alaka yahu yaşla, ben anlam veremedim hiç. sanki 30 yaşında futbolcu mu olmaya karar vermişsiniz, alla alla.
kaldı ki yaşla alakası bile olsa, 29 nedir yani, gencecik insansınız daha. hiiiçç takmayın kafanıza, uzak durmaya çalışın böyle tiplerden. hele ki başka konularla alakalı zaten yorgunken bu tip insanlar iyice canınızı sıkar.

tatlım bu programcılar böyle.
egoları çok yüksek.
sadece kendileri bilir herşeyi, diğerleri ezik insan. onların kafasına göre.

hiç aldırış etmeyin. yeni bir programcı onun rakibidir. o yüzden baştan engellemek isteyebilir.

40 yaşındayım ocakta meslek yapmaya başlıyorum almanyadayim, tüm masraflarımı devlet karşılıyor, onlar bile bana senden geçmiş artık demedi aksine senin gibi meslek yapıp uzmanlaşan insanlara her zaman ihtiyaç var deyip herşeyi üstlendiler... salak degillerdir herhalde 40 yaşında bi insana yatırım yapıyorlar... yani kısacası 29 yaş hiç birşey değil 40 yaş ta öyle.. önemli olan kendin için neler istediğin neler başarmaya çalıştığın... kimseyi dinleme, senin hayatın senin kararların... başarılar dilerim

Ne varmış 29 yaşında? İnsanlar bu yaşta üniversite okumaya gidiyor.Siz çalışıyorsunuz.Kimsenin haddi değil ne yapacağınıza yorum yapması. Kadınların çalışma hayatında olmasına icten içe tahammül edemeyen erkekleri hayatınızdan kovun. Siz zaten o kadar şey yaşamış çok güçlü bir kadınsınız. İnsanlar herkese her şeyi diyor, hee deyip geçin.

Eski bir arkadaş bir kadroyu çok istiyordu geçemiyordu psikolojisini bile bozmuştu o iş için bende başka bir kadro için uğraşıyodum bana dedi ki herkes yapmak zorunda mı sende baska iş dene :) yani yapamayanlar beceremeyenler seninde başarmanı istemezler.

Kendilerı bişey basaramadiklari için sizinde başarmanızi istemiyorlar.
Şahsen ben bu zamana kadar ne istediysem oldu. Olmaya da devam ediyor.
Siz kendinize inanıyorsanız gerisi boş.

ay boşverin gitsin ya. 50 yaşında annem macarca öğreniyor budapeşteye tatile gideceğiz ben erken döneceğim kendisi bir süre daha kalacak tek başıma anlaşayım insanlarla ya ingilizce bilmeyen birileri denk gelirse diye :) söylemeyin o kadar canınızı sıkıyorlarsa bir süre kendinize o konuda güvenene kadar. ya da bunu kendinizi geri çekmek için değil yapamazsın edemezsincilere yedirmek için kamçılayın kendinizi. Onlar her yerde var kulaklarınızı tıkayıp işinize bakın siz. Bundan sıkılırsam baleye başlamayı düşünüyorum dersiniz o konuda da çok değerli fikirlerini paylaşırlar sizinle.

Back
X