Bana yapılan sizce ırkçılık mı ?

Sanirim bazıları Turkiyede çalışıyorsunuz sanmis ya da ben yurtdışında sanmisim.

Arkadaşın biri yazmış, benim de aklıma yattı doğrusu. Ya sizi test etmek için yaptılarsa bunu?

Ya böyle bir durumla karşılaşacağın zaman vereceğin tepkiyi ölçtülerse?

İrkcilik daha sistematik oluyor genelde. Sadece bu olayda diil de uzun sure icinde ufak tefek davranislarda bunu gormeniz lazim. Yoksa is dunyasi kurtlar sofrasi. Turkiyede de bir yigin konu okuyoruz burda. cirkeflik yapanlar milletle samimi olanlar is bilmese bile daha iyi konumlara geliyor hep.

Hayır erkek değil, okul'dan yeni čıkmış, daha önce iş tecrübesi olmayan bir kız. Böyle bir başlık koyduğum için direk olarak yurt dişinda yaşayan irkçilik kompleksli biri damgasi vuruldu siz biraz daha herşeyin farkindasiniz teşekkurler.

Arkadaşın biri yazmış, benim de aklıma yattı doğrusu. Ya sizi test etmek için yaptılarsa bunu?

Ya böyle bir durumla karşılaşacağın zaman vereceğin tepkiyi ölçtülerse?

Hayır diğer kişi'ye işe alındığı söylendi ve sadece 1 eleman alınımı olacaktı.

Haaaah iste ben de buna sonuna dek katiliyorum. Sorun turk veya musluman olmakta diil bence sorun kadin olmakta. Asil bu yuzden hep ayrimcilik yasiyoruz. Amerikali kadinlar da bu sorunu yasiyor Turkler de.

Güzelim doğum sonrası ücretsiz iznini kullanmak isteyen personele "bosuna kadro işgal ediyorsun istifa et, evde çocuk bak" diyen süt iznini kullandırmak istemeyen müdürler var ve kamu sektörü bu yani işverenin kendisi değil devletken yine böyle hadsiz olabiliyorlar.

Evet farkındayım avrupaya özel bir durum değil heryerde aynı fakat benim başıma böylesi ilk defa geliyor..

Bunu dediklerinde bir guzel sikayet edeceksiniz oyle oyle ogrenecekler. İrkcilik yok demiyorum. Su an tum dunyada fasizm yukseliste. Biz de ulkemizde arap suriyeli gorunce tepemizin tasi atiyor. Yabancilar da oyle dusunuyor herkes kendinden asagi birilerini bulma pesinde. Ama cogu medeni ulkede buna karsi onlemler de alinmis. Sikayet edince sorusturma aciliyor ve dikkate aliniyor mutlaka. Bu tecrubeyi yasadiginiz icin uzuldum ama ben yanlarina birakmazdim.

Canım burda yorum yapanlar orda yaşamıyor ki seni anlamamaları normal
Evet başarılı bir yere gelmiş okumuş göçmenler var Avrupa’da ama bir onlara sorun bakalım neler çekmişler
Burdan üniversite için oraya gidip 2-3 sene yaşamak farklı
Orda doğup ordaki okullara gidip işe girenler farklı gerçekten
Ben de sürekli yurt dışına çıkıyorum bana hiç ırkçılık yapıldığını görmedim ki söylerim müslümanım diye
Alman sevgilim vardı demişti senden önce bir Türk kızıyla tanıştım burdaki Türkleri sevmiyor eleştiriyor vs sen dedi bana ben herkesi seviyorum dedim kendi milletimi kimseye kötülemem bazı sorunlarda olsa .

bunun irkcilik komplexinle alakasi yok canim- senin konunda sezmedim ama yurtdisinda hayatimizin bir parcasi oldugunu unutmamak gerek.
ben sahsen ufak ufak hergün yasiyorum- heryerde.

gecende gülermisin, aglarmisin bir durum yasadim.

trende kulaklikla pavarotti dinliyordum- sesi normal ayardaydi. karsimda oturan alman kadin elinle haraket yapti. ben kulakligi cikartdim- bana diyorki- uga uga uga maymun afrika muziginin sesini kis.
gelde catma

22 yaşındaydım sustum, aman kötü bir izlenim bırakmamayım ilerde yine kabak benim başıma patlar diye. Benligime işlemiş olsaydi herkesin ayni olduğunu duşunurdum ama herkes ayni degil biliyorum.

Digeri onun memleketlisi veya daha yakin ülkeden geliyorsa ikinizde ayni calisiyorsaniz onlara kafa yapisi olarak daha cok uyani aliyorlar. Maalesef bizleri islere aliyorlar ama bunlarin kaninda ilkcilik oldugu icin icten ice cekemiyorlar yüksenilmesini yada sabit isin gelirin olmasini. O bir gercek. Yurt disinda hep yasiyoruz. Ayrimcilikla ugrasiyoruz. Sendeki durumu cözmek icin konuyu biraz daha acman gerekirdi ama acmada aglamada bosver neden aldilarsa aldilar yeni yer bak.

Evet doğru hayatimizin her anında yaşıyoruz, belki de beni gerçekten bu sebepten almadılar belkide başka bir sebepten asla bilemeyeceğim. Ama bir gerçek var ki yaptigim işe hiçbir zaman bir kusur bulunmadı, stresim hakkinda hicbir zaman uyari almadim. Pat diye alinmadigim gunu soylenilmis basit bir bahane benim icin.

Iş hayatimi noktalamayacagim tabikide, belki daha iyi bir yer'de daha iyi bir maaş'la bulacağım ama bu kazığı hazmetmem biraz zaman alacak. Tesekkurler yorumunuz için.

İrkcilik ne alaka ? Obur adam da yabanci yazmissiniz , irkci olsalar oburunu de almazlardi

Bence de stres yonetimi yapamiyorsunuz , cok dogru bir teshis ile sizinle devam etmemisler , bide adamlari irkcilikla suclamissiniz

İrkcilik ne alaka ? Obur adam da yabanci yazmissiniz , irkci olsalar oburunu de almazlardi

Bence de stres yonetimi yapamiyorsunuz , cok dogru bir teshis ile sizinle devam etmemisler , bide adamlari irkcilikla suclamissiniz

Yabanci derken bana gore yabanci turk değil anlaminda soyledim onlar ayni milletten. Kimseyi suçlamadım konu başligini iyi okuyun sizce yaşadigim irkcilik mi diye bir soru sordum ve derdimi anlattim herkes ona göre yorumunu yapabilsin diye.

Iş hayatimi noktalamayacagim tabikide, belki daha iyi bir yer'de daha iyi bir maaş'la bulacağım ama bu kazığı hazmetmem biraz zaman alacak. Tesekkurler yorumunuz için.
[/QUOTE]
Sen ister üc ayda toparlan ister bir senede ister üc günde. Hicbisey degismeyecek. Is hayati acimasiz. Alismaya bak ve yoluna devam et. Evlisin bayansin türksün. Irkcilik her konuda yapilacak buna alis bosver isine bak. Is sonucta calisana heryerde var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…