Bana yapılan sizce ırkçılık mı ?

Almanyayi bilmiyorum gercekten , yorum yapamam mesajimda da yazdim bilmedigimi
Ancak diger avrupa ulkelerinde irkcilik buyuk kabahat ve hakaret

burdada büyük bir hakaret ve kabahat kesinlikle- ama irklicik var yani. azda degil. AFD partisinin secim kampanyalarina bakinca neler yasadigimiz net ortada. igrenc ötesi.
aslinda irkcilik her ülkede var ve bence konusahibinin yasadigi irkina bagli olmayan bir durum ama daha 22 yasinda genc bir kadin oldugu icin ince ince özelestiri yapamiyor.

Yoruma kapali bir insan olsaydim sanirim derdimi paylaşmak için kk'yi tercih etmezdim. Fakat yorumun'da bir ağdabı olmalı değilmi ? Haksizsin yanlış duşunuyorsun diyenlere tepkime bakin bir de seni almamakla iyi etmişler diyenlere tepkime bakin.. Bu iki soyleyiş tarzi arasinda dağlr kadar fark var.

yok yok- almanlar baya baya astilar kendilerini. direk "senden nefret ediyorum" demiyorlar ama deseler bence daha iyi. resmen psikolojik terör estiriyorlar.
eskiden peygamber hakkinda konusurken bari muhamed diyorlardi- simdi " kafayi yemis arap" diyorlar.
bence burda günlerimiz sayili. bu gelismeler hic hosuma gitmiyor ama bakalim nereye kadar. neyse konuyu dagitmak istemiyorum

Iyi'de hanfendi, benim nasil çalıştığımı nelere mağruz kaldığımı bilmiyorsunuz. Gelmiş doğru teşhis yapmişlar diyorsunuz. Buna nasil bir cevap vermemi bekliyordunuz ? Teşekkurler haklisiniz mı ?

Size 1 buçuk sene umut verip birden biraksalar demek ki ben kapasitesiz bir insanim diyip hayatiniza devam mi edeceksiniz ? Umut vermeselerdi suan bu durumda zaten olmazdim.

Tüm dünyada sayılı bence,baksanıza olan olaya...Herkes birbirinden nefret ediyor şu an dünya üzerinde,biri kendi ülkesinde kafa kesiyor,öteki camiyi tarıyor,kimsede merhamet kalmamış,bilemiyorum ne olacak bu işin sonu...

2 yıllık evliyim, evet bu da olabilir ama iş arkadaşlarimin çogu kadın ve aralarinda bir tanesi mulakat gunu hamile oldugunu soylemesine rağmen iş'e alınmış. Öyle bir zihniyette olduklarini sanmiyorum bu konuda.

Son düzenleme:
ırkcilik olsa en basindan ise almazlardi
bunun irkla alakasi yok her yerde isler boyle yuruyor
sanki burda olsaniz olmayacakmi saniyorsunuz burdada mezhepcilik particilik herseyinize bakiyorlar yani

Başka yerlerde olmuyor gibi bir cümle kurmadım ki, dün benim başıma geldi ve üzüldüm. Benim durumumu yaşayanlar yokuşu tekrar nasil çıktı ve dik durdu bunu ögrenmek istedim.

Sen ne zamandır Avrupa’da yaşıyorsun herseyi çözmüşsün bu insanlar orda doğup büyümüş hayatın içinde olan insanlar
Çalışıyor musun okuyor musun hayatın içinde misin?evden markete çıkmak için çıkıyorsan ırkçılığa maruz kalmamış olmak doğal tabi
Bu arada Yeni Zelanda da da camiye silahlı saldırı yapıldı .onlarca ölü var
Avrupa’da yaşayan arkadaslar dikkatli olun.olaylar büyüyebilir .faceden canlı yayın yaptı adam .dikkatli olun .

Sabah gordum bende Allah hepsini kahretsin

Başka yerlerde olmuyor gibi bir cümle kurmadım ki, dün benim başıma geldi ve üzüldüm. Benim durumumu yaşayanlar yokuşu tekrar nasil çıktı ve dik durdu bunu ögrenmek istedim.
yani demek istedigim size irkcilik yapilmamis olsa olsa torpil konusmustur diger tarafa
evet uzucu birsey belki hakkiniz yendi ama kimbilir belki daha guzel kapilar acilacaktir size boyle dusunun

Buarada turku ayirt ederler muslumansan yine ayirt ederler. Hepsi degil bazilari

Insan arada duygusal davranabilir heleki haksizlik yapildigini dusunuyorsa. Bazen benimde goz yaslarimi tutamadigim zamanlar olmustur. Onun yani sira isimi cok duzgun yaparim. Bana gelip bi is arkadasimin daha cok gencsin alisirsin dedigini hatirliyorum:)) gercekten oylede oldu is hayati insanlar acimasiz olabiliyor.

Buarada turku ayirt ederler muslumansan yine ayirt ederler. Hepsi degil bazilari
ya bu her toplumda var gibi geliyor bana yaniliyormuyum?
nereye giderseniz gidin var bence yeni zellanda gibi kendini cok cok asmis bir ulkede bile oldu yani

Fransa da kesinlikle ırkçılık var ve aksağanım yüzünden hemen fark ediliyorum. Çözum olarak bir daha kendimce alışveriş yapmıyorum veya laboratuvar değiştiriyorum. Buna karşın Türk olmalarına rağmen ailemde çok iyi mevkilere gelebilmiş kişilerde var. Üzülmeyin şansınızı başka yerlerde deneyin karşınıza hayatınızın her alanında çıkacak. Adam kayırma, ırkçılık (özellikle bazı bölgelerde ) Fransa da var fakat sinsice yapıyorlar. İtalya’dan Fransa’ya göç yapan aynı Türkler gibi İtalyan vatandaş ırkçılık yapıyor zaman zaman. Yazılabilecek çok şey var. Siz kendinize de özeleştiri yaparak yolunuza devam edin.

ya bu her toplumda var gibi geliyor bana yaniliyormuyum?
nereye giderseniz gidin var bence yeni zellanda gibi kendini cok cok asmis bir ulkede bile oldu yani
Konu disi bu ama.. bunu yapmak isteyenler su fransadaki olayi yapanlar orda burda bomba patlatanlar.. ayni kisiler.. herkesi kinlendirmek.. camide en kucuk bir guvenlik yokki.. kapida bile yok.. ki olsa nolur adam resmen canice tariyor. Simdi muslumanlar kinlenip kiliseyi mi tarasin? Hesabi yapip suc isleten baskalari ve yine cezayi ceken masum insanlar. Gercekten cok uzgunum bu konuda

Peki diğer kişinin sizden gerçekten fazlasının olmadığını bilseniz hatta bununla ilgili konuşmalara şahit olsanız sizinde aklınıza ilk gelen şey bu olmaz mı ??
Saçma düşünüyorsunuz.
1-2 konuşmayla onun sizinle aynı olduğunuzu mu düşündünüz.
Demek ki sizin görmediğiniz fakat patronun gördüğü bir artısı varmış.

Sabah gordum bende Allah hepsini kahretsin
Bu konu hakkında orda doğup büyüyen arkadaslar daha doğru konuşur çocukluktan beri içindeler olayın
Sonradan giden 1-2 sene yaşayan insan anlamaz
Irkçılık tabi suç adam öldürmek de suç ama öldürüyorlar yani . bazılarına göre hakaret bazıları zaten söylüyor öyle olduğunu
Bu suç burda herkes hakaret olarak algılıyor vs vs sanki oturup herkesle konuşmuş gibi konuşulması sorun lönk diye ortadayken yok canım öyle değil denmesi çok sinir bozucu.
Akrabalarımın çoğu Avrupa ülkelerinde yaşıyor .bir olay olunca endişeleniyoruz .
Bu şeye benziyor Türkiye de ekonomik kriz yok demeye hiçbir farkı yok .
Dünyanın hiç bir yeri güvenli değil şu an.bugün Camiye yapılır yarın sokaktaki adama.ben camiye gitmiyorum hehe yaparken düşüncek herkes.birşey bilmeden cahil cahil konuşuyor herkes.yahudi soykırımı açın izleyin belgeselleri bir fikriniz olsun .o insanlarda normal insanlardı işlerine gidip gelen .tarih tekerrürden ibarettir.bu sözü çok severim ve inanırım .

Tontriko'cum dini yorum ya da siyaset yapmak istemiyorum ama bu olaylar dünyanın her yerinde var,sadece müslümanlara ya da türklere karşı değil. Ona bakarsan IŞİD'de milletin kafasını kesiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…