Bana yapılan sizce ırkçılık mı ?

İrkcilik ne alaka ? Obur adam da yabanci yazmissiniz , irkci olsalar oburunu de almazlardi

Bence de stres yonetimi yapamiyorsunuz , cok dogru bir teshis ile sizinle devam etmemisler , bide adamlari irkcilikla suclamissiniz

Çok doğru bir teşhis demek canımı acıtmak ičin ustune basa basa söylediniz değil mi ? Ama sizin söylemeniz umrumda değil čunku beni tanımıyorsunuz.

Çok doğru bir teşhis demek canımı acıtmak ičin ustune basa basa söylediniz değil mi ? Ama sizin söylemeniz umrumda değil čunku beni tanımıyorsunuz.

Sizi onaylamayan yorumlara neden bu kadar tepkilisiniz.
Şurada ki yazışmalardan anladığım cidden stres yönetiminiz yok ve başka fikirlere karşı tepkilisiniz.
Daha çok gençsiniz. Önünüze daha ne olaylar çıkacak durun bakalım.
En ufak bir şeyde doktorluk olmalar rapor almalar iş hayatı için olumlu davranış değildir. Bence adamlar sizde bunu görmüşler.
Irkçılık mı? Küllüyen değil. Ama siz ısrarla bizim "evet ırkçılık yapmışlar" dememizi bekliyorsunuz.

Bu yaşta bu kadar karamsar olmak gençlere yakışmıyor.

Tatlım boşver ya bazı üyeler sırf sinir bozmak için yazar burda .streslerini atıyorlar hayatlarında mutsuz memnun değiller agresiflik yapıyorlar burda bakıyorum hep aynı tipler
Tabi herkesin kendi fikri iyi kötü eleştiriye açık olucaz ama neden hep kötü bunu düşünmek lazım .her konuda mı konu sahibine zıt düşünüyorsun be ablacım yani

Irkcılık olsaydı işe almazlardı. Bunu yazdığım için bana kızacaksınız ama yurtdışında yaşayan kızlarımız biraz bana da sinirli ve öfkeli geliyorlar. Belki benim tanıdıklarım öyledir bilemiyorum. Normal bir konu bile anlatırken öfkeli davranıyorlar.

İşte siz kendinizi yabancı hissediyorsunuz dememizin sebebi bu

O kişi yabancı değil siz de yabancı değilsiniz

O x asıllı sen Türk asıllısın

İkimizi işe aldılar o da yabancı deyince biz kız da o ülkede göçmen anlıyoruz

İkiniz de yabancı değilsiniz

Irkçılık her yerde var Türkiye'de de var

Lakin olay ırkçılıktan çok ikili ilişkilerden gitmiş gibi

İş hayatında yolunuz uzun ırkçılığa maruz kalsanız da mücadeleye devam lakin her olumsuzluğu ırkçılığa bağlamayın

İnsanlara sinirlenip kızacaksanız neden konu açıyorsunuz,ben de bunu anlamıyorum.Yazdığınız şeyin ırkçılıkla ilgisi olduğunu ben de düşünmüyorum,belki kafalarında bir profil vardır evet ama bunu direk sebep saymanız anlamsız.Bana daha çok torpil gibi geldi durum.

Peki diğer kişinin sizden gerçekten fazlasının olmadığını bilseniz hatta bununla ilgili konuşmalara şahit olsanız sizinde aklınıza ilk gelen şey bu olmaz mı ??
Maalesef bizler gunluk hayatta olsun is hayatinda olsun benzeri ve alasini yasadigimiz icin bir nevi celiklendik. Yapabileceklerinizi yapin, bu durumun psikolojinizi daha fazla etkilemesine izin vermeyin.

Siz obur adam yabanci deyince o da turk olmasa bile baska bir ulkeden olarak anlasiliyor
Avrupada irkcilik buyuk hakaret ve isinden de olur irkci insanlar , gerci almanyadasini, sanirim orada nasil bilmiyorum ancak diger avrupa ulkelerinde isyerinde kimse irkcilik yapmaya cesaret edemez

Aslında sorun yok, sorun INSAN'ın ta kendisi benim çift vatandaşlığım var bu da yeterli değil artık birçok insan isim değiştirmeye kadar gidebiliyor. Annemin arkadaşinin oglu iş başvurusu yaptiğinda ayni CV'yi hem gerçek ismiyle hem fransiz ismiyle göndermiş bilin bakalim hangisini çagirmişlar..

Neden sizin caninizi acitayim , sizi tanimiyorum , tanisam bile hicbir insanin canini acitmam zira sizde beni tanimadiginiz icin bunu bilmiyorsunuz

İrkcilik bir hakarettir , bende avrupada yasiyorum , kimseyi irkcilikla suclamam

Ayrica teshisin dogrulugunu kendi kendinize kanitloyorsuniz , bana yazdiginiz mesajda bile ne kadar alingan ve size soylenenin altinda baska mesajlar arayan biri oldugunuz belli , bir ise alinmiyorsaniz once aynaya bakim sonra baskalarini suclayin , bende isyerime sizin gibi alingan , stres yonetimini beceremeyen birini almam

Birşey sormak istiyorum kaç yıllık evlisiniz? Sizinle uzun süreli sözleşme imzamazken sizin yakınlarda çocuk sahibi olmak isteyebileceginizi dikkate almış olabilirler mi? Mesela Türkiye'de çocuk dogurabilme ihtimali olan (yeni evliyse direk elenen) bekarsa bile iş görüşmesinde "ilişkin var mı? Evliliği düşünüyor musun? " soruları sorulan kadın calisan adayı çok var. Hatta yüksek lisans mulakatinda bile küçük çocuğu var diye elenen arkadaşım oldu.

ırkcilik olsa en basindan ise almazlardi
bunun irkla alakasi yok her yerde isler boyle yuruyor
sanki burda olsaniz olmayacakmi saniyorsunuz burdada mezhepcilik particilik herseyinize bakiyorlar yani

acik acik yapmiyorlar ama ben mesela daha hicbir isyerimde- gercekden 7000 kisilik isyerlerinde calismama ragmen- daha afrikali bir calisan görmedim mesela.
suanda bir bankada legal departmaninda calisiyorum ve tek yabanciyim.
irkcilik var ama asiri disa vurmuyorlar.

bu sabah ilk konumuz yeni zelandada olan olay oldu- 5 hukukcu oturdular ve olayin terör olmadigina karar verdiler mesela.
diyecek laf bulamiyorum. aldim laptopu kantinde calisiyorum. gercekden migdem bulandi.
ayni olay almanyada yasansa ve kurbanlar alman olsaydi suanda sokaklarda protesto yapiyor olurlardi

2 kisiymissiniz ve bir kisi alinacakmis sadee.
Sizi Turk oldugunuz icin elemis olabilirler elbette, ama bu irkcilik midir peki?

Yani bazi pozisyonlar icin yerlisi olmak daha buyuk avantaj, ornegin satis bolumunde, isimden bile kaybedebiliyorsunuz, dili duzgun telaffuz edememekten vs. Hani bundan dolayi dogma buyume orali biri tercih edebilirler kalici pozisyon icin. Bence bu irkcilik degildir, pozisyon onu gerektiriyorsa.

Bir de bazi sirketler, ozellikle kucuk sirketler, aile gibi olabiliyorlar, ve isten ziyade birlikte vakit gecirebildikleri, sohbet edebildikleri kisileri takima almak isteyebiliyorlar,
bu da irkcilik midir?
Bana gore degil, sonucta kurum kulturu dedigimiz sey buraya cikiyor.]
Kisa donem sozlesmenin amaci budur zaten, kisa donem sozlesmesi olan kisi bitiminde isten cikarilacagi riskini kabul eder.

Burada haksizlik, sadece size cok gec haber vermelerinde bence,
ama sozlesme kurallarina uydularsa o konuda da bir sey denemez.

Sizin rapor alip ise gitmemeniz ise bence cok cok buyuk hata,
etik olarak hata olmasini gecsek bile; bir yerden ayrilirken, o kisilerin referansini almak onemlidir, hele de sizin gibi meslege yeni atilan biri icin. Cok yanlis yapmissiniz.

Hayır fransadayım, ben konumda açık açık bu iş yerinde ırkçı muamelelerle karşılaştım demiyorum (baska yerde o da olmuş olsada). Seçimlerinin arkasında ne bileyim turk'e, fas'lıya, iran'liya iş vereceğimize kendi vatandaşimizi alalim daha iyi olur diye bir sebep yatıyormuydu. Duşunuyorum duşunuyorum başka bir neden bulamiyorum. Kimse bir gun gelip demediki yaptigin iş kotu beceremiyorsun vs vs o kiz'a denildi ama.. Mantigim almiyor

Almanyayi bilmiyorum gercekten , yorum yapamam mesajimda da yazdim bilmedigimi
Ancak diger avrupa ulkelerinde irkcilik buyuk kabahat ve hakaret

Biyoloji labaratuvari da çalışıyorum, hastalarla dahi muhattap olmuyoruz o yuzden ilk söylediginiz benim için geçerli değil.

Evet 1 eleman alinacakti evet 2 kişiydik benim işten bu şekilde ayrılmam etik değil ama onların beni bu işe alinacagima inandirip almamalari etik mi ? Neden sordular ki gelecekte orda çalışıp isteyip istemediğimi ya da sozleşmemin uzayabilecegıni.. Ya da iş'le ilgili yeni şeyler öğretme gösterme çabası... Neden tercih edilmeyecek bir elemana bunlar yapilir ??

Avrupa'da ırkçılık aşırı ki zaten.Yüz yüze demeye cesaretleri yok ( en azından şimdilik yasalar bunun için çalışıyor ),ama İnternette iki tıkla görebilirsiniz bu coğrafyadan ne kadar nefret ettiklerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…