- 4 Mart 2016
- 2.953
- 4.782
- 133
- Konu Sahibi Bifincankahve
-
İrkcilik ne alaka ? Obur adam da yabanci yazmissiniz , irkci olsalar oburunu de almazlardi
Bence de stres yonetimi yapamiyorsunuz , cok dogru bir teshis ile sizinle devam etmemisler , bide adamlari irkcilikla suclamissiniz
Çok doğru bir teşhis demekcanımı acıtmak ičin ustune basa basa söylediniz değil mi ? Ama sizin söylemeniz umrumda değil čunku beni tanımıyorsunuz.
Tatlım boşver ya bazı üyeler sırf sinir bozmak için yazar burda .streslerini atıyorlar hayatlarında mutsuz memnun değiller agresiflik yapıyorlar burda bakıyorum hep aynı tiplerÇok doğru bir teşhis demekcanımı acıtmak ičin ustune basa basa söylediniz değil mi ? Ama sizin söylemeniz umrumda değil čunku beni tanımıyorsunuz.
Yabanci derken bana gore yabanci turk değil anlaminda soyledim onlar ayni milletten. Kimseyi suçlamadım konu başligini iyi okuyun sizce yaşadigim irkcilik mi diye bir soru sordum ve derdimi anlattim herkes ona göre yorumunu yapabilsin diye.
Çok doğru bir teşhis demekcanımı acıtmak ičin ustune basa basa söylediniz değil mi ? Ama sizin söylemeniz umrumda değil čunku beni tanımıyorsunuz.
Maalesef bizler gunluk hayatta olsun is hayatinda olsun benzeri ve alasini yasadigimiz icin bir nevi celiklendik. Yapabileceklerinizi yapin, bu durumun psikolojinizi daha fazla etkilemesine izin vermeyin.Peki diğer kişinin sizden gerçekten fazlasının olmadığını bilseniz hatta bununla ilgili konuşmalara şahit olsanız sizinde aklınıza ilk gelen şey bu olmaz mı ??
Siz obur adam yabanci deyince o da turk olmasa bile baska bir ulkeden olarak anlasiliyorYabanci derken bana gore yabanci turk değil anlaminda soyledim onlar ayni milletten. Kimseyi suçlamadım konu başligini iyi okuyun sizce yaşadigim irkcilik mi diye bir soru sordum ve derdimi anlattim herkes ona göre yorumunu yapabilsin diye.
Canım burda yorum yapanlar orda yaşamıyor ki seni anlamamaları normal
Evet başarılı bir yere gelmiş okumuş göçmenler var Avrupa’da ama bir onlara sorun bakalım neler çekmişler
Burdan üniversite için oraya gidip 2-3 sene yaşamak farklı
Orda doğup ordaki okullara gidip işe girenler farklı gerçekten
Ben de sürekli yurt dışına çıkıyorum bana hiç ırkçılık yapıldığını görmedim ki söylerim müslümanım diye
Alman sevgilim vardı demişti senden önce bir Türk kızıyla tanıştım burdaki Türkleri sevmiyor eleştiriyor vs sen dedi bana ben herkesi seviyorum dedim kendi milletimi kimseye kötülemem bazı sorunlarda olsa .
Neden sizin caninizi acitayim , sizi tanimiyorum , tanisam bile hicbir insanin canini acitmam zira sizde beni tanimadiginiz icin bunu bilmiyorsunuzÇok doğru bir teşhis demekcanımı acıtmak ičin ustune basa basa söylediniz değil mi ? Ama sizin söylemeniz umrumda değil čunku beni tanımıyorsunuz.
Siz obur adam yabanci deyince o da turk olmasa bile baska bir ulkeden olarak anlasiliyor
Avrupada irkcilik buyuk hakaret ve isinden de olur irkci insanlar , gerci almanyadasini, sanirim orada nasil bilmiyorum ancak diger avrupa ulkelerinde isyerinde kimse irkcilik yapmaya cesaret edemez
Siz obur adam yabanci deyince o da turk olmasa bile baska bir ulkeden olarak anlasiliyor
Avrupada irkcilik buyuk hakaret ve isinden de olur irkci insanlar , gerci almanyadasini, sanirim orada nasil bilmiyorum ancak diger avrupa ulkelerinde isyerinde kimse irkcilik yapmaya cesaret edemez
Almanyayi bilmiyorum gercekten , yorum yapamam mesajimda da yazdim bilmedigimiacik acik yapmiyorlar ama ben mesela daha hicbir isyerimde- gercekden 7000 kisilik isyerlerinde calismama ragmen- daha afrikali bir calisan görmedim mesela.
suanda bir bankada legal departmaninda calisiyorum ve tek yabanciyim.
irkcilik var ama asiri disa vurmuyorlar.
bu sabah ilk konumuz yeni zelandada olan olay oldu- 5 hukukcu oturdular ve olayin terör olmadigina karar verdiler mesela.
diyecek laf bulamiyorum. aldim laptopu kantinde calisiyorum. gercekden migdem bulandi.
ayni olay almanyada yasansa ve kurbanlar alman olsaydi suanda sokaklarda protesto yapiyor olurlardi
2 kisiymissiniz ve bir kisi alinacakmis sadee.
Sizi Turk oldugunuz icin elemis olabilirler elbette, ama bu irkcilik midir peki?
Yani bazi pozisyonlar icin yerlisi olmak daha buyuk avantaj, ornegin satis bolumunde, isimden bile kaybedebiliyorsunuz, dili duzgun telaffuz edememekten vs. Hani bundan dolayi dogma buyume orali biri tercih edebilirler kalici pozisyon icin. Bence bu irkcilik degildir, pozisyon onu gerektiriyorsa.
Bir de bazi sirketler, ozellikle kucuk sirketler, aile gibi olabiliyorlar, ve isten ziyade birlikte vakit gecirebildikleri, sohbet edebildikleri kisileri takima almak isteyebiliyorlar,
bu da irkcilik midir?
Bana gore degil, sonucta kurum kulturu dedigimiz sey buraya cikiyor.]
Kisa donem sozlesmenin amaci budur zaten, kisa donem sozlesmesi olan kisi bitiminde isten cikarilacagi riskini kabul eder.
Burada haksizlik, sadece size cok gec haber vermelerinde bence,
ama sozlesme kurallarina uydularsa o konuda da bir sey denemez.
Sizin rapor alip ise gitmemeniz ise bence cok cok buyuk hata,
etik olarak hata olmasini gecsek bile; bir yerden ayrilirken, o kisilerin referansini almak onemlidir, hele de sizin gibi meslege yeni atilan biri icin. Cok yanlis yapmissiniz.
acik acik yapmiyorlar ama ben mesela daha hicbir isyerimde- gercekden 7000 kisilik isyerlerinde calismama ragmen- daha afrikali bir calisan görmedim mesela.
suanda bir bankada legal departmaninda calisiyorum ve tek yabanciyim.
irkcilik var ama asiri disa vurmuyorlar.
bu sabah ilk konumuz yeni zelandada olan olay oldu- 5 hukukcu oturdular ve olayin terör olmadigina karar verdiler mesela.
diyecek laf bulamiyorum. aldim laptopu kantinde calisiyorum. gercekden migdem bulandi.
ayni olay almanyada yasansa ve kurbanlar alman olsaydi suanda sokaklarda protesto yapiyor olurlardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?