Bana yardım edin birlikte kalma sorunu

yani sizin nasıl yaşadığınıza bağlı bence. örnek vereyim önceden yalnız yaşıyorsanız kesinlikle alışamazsınız ama kalabalık ailede iseniz ve ailenizle olmaktan mutlu oluyorsanız bence daha iyi bile olabilir burada görüyoruz çok sıkılıyorum vs. diyenleri.

Merhaba arkadaşlar ben Ağustosta evleneceğim.Sözlüm polis ben ise atanmayı bekleyen sınava çalışan bir öğretmen adayıyım.Sorunum şu ki eşimin ailesinin bir aile apartmanı var alt katta oturmayı teklif etti.Ailesi kayınvalidemi seviyorum beni çok seviyor annemden farkı yok ama burada yazılanları okudukça kötü oluyorum ,planlamayı yaptık orada kalırsak para biriktirip daha rahat geçineceğiz ,ne yapacağımı bilmiyorum bana sordu ben de ilk kabul ettim ama şimdi de sözümden dönemiyorum çünkü çok zor şartlar altında kalıyor çok yoruluyor ona kıyamıyorum :KK43: ama bir yandan da iyiyken kötü olmak istemiyorum siz deneyimlerinizi bir anlatır mısınız?

Dogu görevini yapti mi esin?

Merhaba arkadaşlar ben Ağustosta evleneceğim.Sözlüm polis ben ise atanmayı bekleyen sınava çalışan bir öğretmen adayıyım.Sorunum şu ki eşimin ailesinin bir aile apartmanı var alt katta oturmayı teklif etti.Ailesi kayınvalidemi seviyorum beni çok seviyor annemden farkı yok ama burada yazılanları okudukça kötü oluyorum ,planlamayı yaptık orada kalırsak para biriktirip daha rahat geçineceğiz ,ne yapacağımı bilmiyorum bana sordu ben de ilk kabul ettim ama şimdi de sözümden dönemiyorum çünkü çok zor şartlar altında kalıyor çok yoruluyor ona kıyamıyorum :( ama bir yandan da iyiyken kötü olmak istemiyorum siz deneyimlerinizi bir anlatır mısınız?
Aman aman vazgeç. Ne yaptın sen ya

Aile apartmanının artıları yok mu elbette var ama iş sizde ve kayınvalidede bitiyor. Birbirinizin evine müdahil olmadan iki tarafta sınırlarını bilirse belli bir süre için yaşamak mantıklı. Kira derdiniz yok ve para biriktirebilirsiniz. Çocuğunuz olduğunda eğer istiyorsa kayınvalide rahatça bakabilir. Fazla yüz göz olmamanız lazım eğer aranızdaki ilişki laçkalaşırsa sonu iyi bitmez. Genelde öyle oluyor zaten

Çok fazla göze girersiniz yapmayın.. Eve girişiniz çıkışınız, eşinizle gezmeniz tozmanız, eve aldığınız ettiğiniz.... Beklenti çok olur bir yaparsınız iki niye olmadı olur.. sürekli gel git olmak zorunda olacak.. olmazsa yine sorun.. yani her türlü sorun.. Azıcık aşım ağrısız başım olsun ama yapmayın.. Uzak her zaman daha tatlı..

Çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için bana yardımcı oldunuz hala kararsızım ama su an ayrı oturmak konusunda niyetlendim diyebilirim :)

Kayınvalide nasıl aynı öz anne gibi olabilir? Dünyanın en iyi kadını da olsa şu cümleyi kurup da annenize haksızlık, saygısızlık etmeyin bence. Ya da annenize de söyleyin de bir durup düşünsün, ben nerede hata yaptım diye.

Edit: Bu arada önce aynı ev diye algılamışım, aynı apartmanmış. İçli dışlı oldukça sorunlar artıyor, ben onu görüyorum hep. Ama kimse kimsenin işine karışmazsa, herkes haddinin bilirse, kimsenin sürekli bir beklentisi olmazsa olabilir, yaşanabilir de. Ama bunların da garantisi yok. Bu riske girmeye değer mi? Bence değmez ama hayat sizin.

Ben oturmazdım şahsen ne kadar iyi olsalarda bi yerden sonra ipler kopar bence 😔

Canım herkes bir olmaz ki. Ben kv kp ile 2 sene yaşadım. Kvm annemden daha çok annelik yaptı bana. 1 gün olsun öte git demediler. Ve hatta elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadilar. Ben gezmeyi pek sevmeyen bi insanım bana hep çık hava al gez diyen insanlardı. Hicbir kısıtlama yaşamadım. Kendi evime geçtim şimdi o günleri özlüyorum :KK14:

Merhaba arkadaşlar ben Ağustosta evleneceğim.Sözlüm polis ben ise atanmayı bekleyen sınava çalışan bir öğretmen adayıyım.Sorunum şu ki eşimin ailesinin bir aile apartmanı var alt katta oturmayı teklif etti.Ailesi kayınvalidemi seviyorum beni çok seviyor annemden farkı yok ama burada yazılanları okudukça kötü oluyorum ,planlamayı yaptık orada kalırsak para biriktirip daha rahat geçineceğiz ,ne yapacağımı bilmiyorum bana sordu ben de ilk kabul ettim ama şimdi de sözümden dönemiyorum çünkü çok zor şartlar altında kalıyor çok yoruluyor ona kıyamıyorum :KK43: ama bir yandan da iyiyken kötü olmak istemiyorum siz deneyimlerinizi bir anlatır mısınız?
aynı durum gibiydik ama çok iyi anlaştığımız için ben teklif ettim. iki ev vardı biri alt katında biri bir mahalle uzak.
dedi ki uzakta oturun kızım. iyiyken kötü olmayalım fazla muhabbet tez ayrılık getirir bak aramız güzel böyle de kalsın.
belki de doğruydu belki alt katında olsam bazı seyler birbirimize batabilirdi.

Yok canım biran evvel sözünden dön. Bundan sonra da söz verirken dikkatli ol.
Nişanlı iken hepsi melek sonra içinden her şey çıkabiliyor.
Ben kayınvalidem ile anne kız gibiyim ama yine de bu kadar yakında otursam kesin bir arıza çıkar. Yani kötü insanlar olmamıza gerek yok aslında fazla samimiyet tez ayrılık getirir.

Mutlu da olabilirsiniz. Mutsuz da olabilirsiniz. Benim eşimin ailesi de bal kaymak, çok iyi insanlar ama beraber altlı üstlü yaşamak ister miyim bilemiyorum. Ben samimi de olsak fazla yakın iç içe olmayı tercih etmiyorum sanırım.

Hemen hemen herkes için en başta anneden farksız oluyor ama birlikte zaman geçirince o farkı görmeye başlıyorsun. Ne kadar iyi olursa olsun ayrı otur ama uzak ol

Bu kvalide kpeder kişilerine bağlı ama gecinebilen az insan var galiba onların dda kvalide kpederleri çok anlayışlı olduğu icin geçiniyorlar. İyi bile olsalar canım bir yere gitsen ne zaman gittin ne zaman geldin laf oluyo her şeyden haberleri olsun istiyorlar .
Gezmeye gitsen beraber gidelim oluyo . Kaynananin kizi varmış gezmeye giderken pesinize takilcak büyük ihtimalle ben de aynı seyelri yaşadım yeni evlilik diye bir şey yaşayamadım kardeşinden dolayı . Her gittigimz yere geldi bizden çıkmadı en son kalmaya nasladi . Eşim de hayır diyemedi biz kavga ettik . Gezmeden döndüğünde de oraya uğramasan olmaz oturup hesap verilmesi beklenir .
İnsanın her zaman cikasi gelmiyo bazen 2 gün evinde pineklemek istesen bile durmadan arayıp gel diyebiliyor kar sen yok desen Esin vicdan azabı duyuyor. Bunun misafiri var birden şunlar geldi yardıma gel bunlar geldi yemeğe gel. Yani aile apartmanında plan yapmayı unut m tanı esin ana babasina hayır diyemeyen kendi düzenini kurmamissa planlar hayal olur . Esin arkanda olursa istemediğin syeleri yapmaya zorlmaazsa avantajlı olabilir. Bende bir kpeder var kaynanadan beter evin temizliğine yemeklere kadar her şeyi sorar laf eder mesela . Boyle insanlarla kafayı yemelik.

Back
X