dinen de zaten kadın evın hiç bir geçimini sağlamak zorunda değil istemezse çocuğunu emzirmek zorunda bile değil diye biliyorum
bunları söyleyebilirsin belki işe yarar
canım eşin sana güvenmiyor ailene para göndereceğini düşünüyor ama asıl güvenilmez olan o. parayı ne yaptığı belli değil. hesaplar ortak olmalı ama kartlar sahibinde durmalı bence. eşininki eşinde seninki sende.
eşin öyle diyo böyle diyo sen de tatsızlık olmasın diye susuyorsun ya da kartı veriyorsun. olmaz öyle şey. açık açık anlatmalı nereye gidiyor bu paralar. açıkçası 5 bin ile ve ağır bi borcunuz olmamasına rağmen geçinememek mümkün değil. eşinin lüks harcamaları mı var?
ayrıca sana kartını alarak erkeklik taslaması yerine senin kartın sende kalsın hayatım. ben erkeğim bi şekilde para bulurum ama sen kadınsın sen bulamazsın diyerek erkeklik taslasın. çok kızdım yaaa.
bizim kartlar sahiplerinde. para ortak. yaptığım en ufak harcamayı bile söylerim. o da söyler.
bak bizim gelirlerimiz toplamı 4000 tl ve 2000 ev kredisi ödüyoruz. geriye kalan 2000 ile de 2 çocuklu bir aile olarak geçiniyoruz. faturalar kredi kartı vs. yani geçinilmicek gibi değil durumunuz.
lüks harcaması yok ( en azından benim bildiğim ) ama zor geçiniyoruz anlamıyorum ben nasıl oluyo
kızlar eşimle aramızda sürekli sorunlar oluyo hepsini yazmıycam ama bi konuda fikirlerinize ihtiyacım var özellikle çalışan bayanlar sizler ne yapıyorsunuz...
iki buçuk yıldır evliyim evlendiğimizin ertesi günü banka kartımı istedi gelinlik kına elbisesi, düğünde alınan mobilyaların borcu vs. var dedi peki dedim verdim...
yanıma verdiği para yetmiyordu( okula gitmek için gidiş geliş yapıyordum) kendisinden para istemek zorunda kalıyordum baktım olmayacak kartı bana ver bazen acil lazım oluyo biz yine ay başında beraber çekeriz sen alır borçlarına verirsin içinde de biraz para kalır ben lazım olunca çekerim dedim kabul etmedi sürekli kavga çıkardı ancak yedi sekiz ay sonunda alabildim elinden ...
kartı aldığımdan beri sürekli tartışıyoruz geçen gün yine tartıştık... ben evin erkeğiyim kart bende olmalı ben sana harçlığını veririm dedi.. ben de ben senden para istemek için okumadım onca yıl dedim... ve ben babamda bile para istemezdim yapım böyle çekinirim... sırf bu yüzden okudum kimseye muhtaç olmayayım diye adamın yaptığına bak...
bunları güzellikle söylüyorum olmuyo tartışıyorum olmuyo bıktım valla... kendi çalıştığım kazandığım parayı çekmem adamın zoruna gidiyo... her ay merasimle mi para çekmeye gidicez diyo...
kızlar siz olsanız ne yaparsınız valla bunaltıyo beni iyice
canm ben de 4 senelik evliyim ve hem maaş hem de kredi kartım eşimde durur. ama o istemedi, ben verdim. çünkü bankamatik işyerime çok uzaktı, onun altında araba vardı verdim sen çek, ben yprulurum diye. ben de edşimden para alırım yetmediği de oluyor aöa senin eşin çok ayıp ediyor. nasıl müsaade ediyorsun anlamıyorum. bence bu seni rahatsız ediyorsa kesin bir dille tavrını orataya koy ve al kartını. bence bundan sonra taviz verme. tartış, çok ayıp eşinin yaptığı çok yanlış.
bir de şu var: O SANA KARTINI VERMEDİĞİ SÜRECE SEN DE ONA VERME:))
Cnm ''benden alıp ablama verecek ablama vereceğimiz para miktarını biliyor eşim'' yazmışsın ya bi kaç ay onun bildiği gibi idare dersin sonra da ablanla anlaşırsın ablan ''bu miktar bana yetmiyor eşim istemiyor bu kadarcık paraya çocuk için kendimi hırpalamama'' der.Artırırsınız o parayı da ablan senin için biriktirir.Ama normalde çok karşı olmama ve hiç yapmamış olmama rağmen böyle bi eşin yanında mutlaka ayrı para biriktirmelisin.
Tamam o halletsin. Madem evin erkeği..
Yarın istifa ediyorum de bakalım. Ne diyecek?
bence o kadar okuduktan sonra kendi paranı çekmek,kendi emeğinin karsılıgını almak nedir bilmelisin ....tatmalısın bunu .Sonuçta eşin senin sorumluluk sahibi bir eş oldugunu düşünüyorsa o parayı sadece kendin için kullanmayacagını,evin ihtiyaçlarına,ikinize harcayacagınızı da bilir.Bence işi inada bindirmeden bu şekilde güzelce anlatmaya çalış eşine.
Bence çok taviz vermişsin(mesela paranı onunla çekmeye gitmek gibi.Çalişırken izin al erken çık.paranı çek git evine.).Zararın neresinden dönsen kardır.Bi insana nasıl davranacağını kestiremiyorsan onun sana davrandığı gibi davran.Sen onun hesabını görmüyorsan sende ona gösterme.Bi de zam mesai falan aldığında bilmesin.Onu da biriktirebilirsin.(Gerekirse işyerinle konuş.Zammını ve mesailerini elden versinler.Kuaföre gittiğinde 50 ise 60 de 10 u sana kalsın.Temizlikçi alıyosan 80 e geliyosa 100 de al 20 sini.Temizlikçiyi de erken gönder kadını görüp aldığı ücreti sormasın haa..:)) )Ayy bu erkekler insanı zorla şeytan yapıyor valla.Aslında eşimle aramızda şu ana kadar hiç para mevzusu geçmedi ama geçerse ben çok çektiricem sanırım:))Kötü kadın krmzoje..Napayım hem çok üzüldüm hemde hazmedemedim durumunu.O da aynı şeffaflıkta olsa ailene para verme demesini bile es geçicem sorun çıkartma diye..Ama eşinin dürüst davranmadığını düşünüyorum..
Diğer konuna göz attım belli bi güvensizliğin var zaten eşine.Şüphe de insanı yer bitirir.Haklısın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?