Bankacı hanımlar var mı?

Sindyyrey

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
525
361
18
32
Arkadaşlar aranızda bankacı var mı acaba? İş yoğunluğu vs nasıl, evlenince çocuk olunca çok mu sıkıntılı olur?
Yanlış anlaşılmasın böyle işsiz bir ortamda bende her işi yaparım. Ama bunu sorma sebebim şu. Ben hem katiplik hem banka sınavını kazandım (devlet bankası), birini seçmem gerekecek. Belki bu işlerde çalışan birileri varsa bana yardımcı olur diye konu açtım. Özellikle bir kadın için hangisi daha avantajlı olur?

Eski bankacıyım. İstifa ettiğim günkü rahatlamayı hayat boyu çok az yaşamışımdır... Aşırı bir satış baskısı ve saçma sapan insanlara maruz kalıyorsunuz.

Kuzenim hala bankacı. 9 yıldır aynı bankada. Aldığı maaş 3500. Kız terfi alabilmek için 1,5 yıldır bebek istemesine rağmen erteliyor. Bu dönemde de vermediler. Üstelik çok başarılı olmasına rağmen...Yerinizde olsam kesinlikle katipliği seçerdim.

Eski bankacıyım. İstifa ettiğim günkü rahatlamayı hayat boyu çok az yaşamışımdır... Aşırı bir satış baskısı ve saçma sapan insanlara maruz kalıyorsunuz.

Kuzenim hala bankacı. 9 yıldır aynı bankada. Aldığı maaş 3500. Kız terfi alabilmek için 1,5 yıldır bebek istemesine rağmen erteliyor. Bu dönemde de vermediler. Üstelik çok başarılı olmasına rağmen...Yerinizde olsam kesinlikle katipliği seçerdim.
Anlıyorum herkes öyle söylüyor. Ama katip arkadaşlar da aynı şeyleri söylüyor. İşsizliktense her işi yaparım ben hiçbiri işsizlikten kötü olamaz diye düşünüyorum. Ama acaba hangisi kötünün iyisi :)

Anlıyorum herkes öyle söylüyor. Ama katip arkadaşlar da aynı şeyleri söylüyor. İşsizliktense her işi yaparım ben hiçbiri işsizlikten kötü olamaz diye düşünüyorum. Ama acaba hangisi kötünün iyisi :)
Şimdi hangi ortamda olacaksın, amirin nasıl olacak, çalışma arkdşların nasıl olacak... İşsizlik mi iyi yoksa mobbingli iş ortamı mı iyi tüm bunları içine girmeden bilemezsin... Umarım çok güzel bir iş ortamın olur ve bizim yaşadıklarımızı yaşamazsın.... Bol şanslar

Yani şimdi bankacılık da ne yani? Benim annem bankacıydı, tamam şartlar zor belki ama çift maaşı bayramda ikramiyesi olan ve oldukça güzel bir emekli maaşı almasına vesile olan bir bankadan emekli oldu. Girip gişede ömür bitircekseniz zor tabi. Ama katiplik de kolay değil bi arkadaşım katip icraya falan gidiyorlar mesela. Ayrıca toplumda saygınlığı açısından bankacılığı tercih ederdim ben. Çalışma yoğunluğu olarak ikisinin de farkı olduğunu düşünmüyorum.

Katiplik konusunda cok fikrim yok.Ama zor olmali.Geliri ne kadar mesela, Kariyer yolu var mi, yoksa ömür boyu tek unvan midir? Mesai saat araligi nedir? Gibi sorular geldi aklima. Ben Özel bir bankada yaklasik 20 küsür yildir bankaciyim.Bankacilik zor meslek ama kariyer yolum bana bagliydi ,calistim terfide ettim.Ülke ortalamasina bakilinca gelirim Allahima sukur.Gorece sayginligi da var yer ve duruma gore..Ama zor mu evet zor. Para riski var, hizmet sektorunde musteriler cok zor.. Subede calisiyorsaniz satis baskisi ister istemez var, cunku rekabet var. Siz ne istiyorsunuz onu dusunun. 2 meslekte zor anladigim..Getiri goturulerine bakin.yeri geldi Ev is arasi 10 dakikaydi, yeri geldi gunde 3 saat yol yaptim.sizin gireceginiz bankanin konumlandirmasi nasil olur onu bilemem.Tabii ben yavas yavas yolculugun sonuna yaklasiyorum emeklilige az olmasa da 10 yilim kaldi gibi..Ama bugun yasim Genc olsa ve banka deseler baska bir yol dusunurdum. Su an cok sukur ve iyi ki diyorum cogu gitti azi kaldi cunku :)
Hakkinizda hayirlisi, basarilar dilerim

Katiplik bankacılıktan beter diyorlar ama :KK43:
Katip tanıdığım yok, nesi beter bilmiyorum. Bankacılık hem yoğun, hem hedef baskısı var. Kamu bankasında gişedekilerin bile kredi kartı hedefi var artık. Özelden bir farkı kalmadı derdim ama özel bankalardan daha yoğun. Bir gün yakındaki bir şubeye gidin görün, kalabalıktan içeri girilmiyor. Maaşları iyi mi kötü mü diye sorarsan, o çalışmaya az bile.

Katiplikte satış baskısı yoktur, müşteri kaprisi yoktur heralde 😅

Yani şimdi bankacılık da ne yani? Benim annem bankacıydı, tamam şartlar zor belki ama çift maaşı bayramda ikramiyesi olan ve oldukça güzel bir emekli maaşı almasına vesile olan bir bankadan emekli oldu. Girip gişede ömür bitircekseniz zor tabi. Ama katiplik de kolay değil bi arkadaşım katip icraya falan gidiyorlar mesela. Ayrıca toplumda saygınlığı açısından bankacılığı tercih ederdim ben. Çalışma yoğunluğu olarak ikisinin de farkı olduğunu düşünmüyorum.
Size katiliyorum ozellikle birde emeklilik sartlarina iyi bakmak lazim.Emeklilkte cift sandiktan maas alan emekliler gercekten cok sansli. Ulkemiz emekli maaslari ile mukayese edilirse ozellikle.her bankanin emeklilik sonrasi sartlari da ayni degildir. Para genclikte de lazim,yaslilikta da..Konu sahibi bence yukselme sartlari, maas vb.hepsini iyice arastirin.Terfi isleri sinavla oluyorsa daha adil oluyor ayrica

Katiplikte satış baskısı yoktur, müşteri kaprisi yoktur heralde 😅
Ben de onu diyorum bankada fatura ödemeye gelen bile kendini özel müşteri sanıyor. ATM’den para yatırmasını bilmeyen müşteri bankanın internet sitesinden şikayet etmesini biliyor.

Devlet bankası. Gişede başlayacağım ama sınavlar ile yükselmeye bakacağım Tabiki. Yükselme şansı bana cazip geliyor. Bir de prestijli bir iş gibi geliyor gözüme

Bankacı değilim ama.tanidiklarim çok var. Devlet bankası demişsiniz bu çok fark eder. Ziraat le yapı kredi nin çalışma saatleri de satış baskısı da bir olamaz. Katiplik nasıl meslek bilmiyrum ama devlet bankası bı nebze olur

Back
X