- 13 Ağustos 2022
- 8.824
- 4.471
- 123
- 32
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Yani burda bahsettiğiniz kişi eşiniz ya bence normalde yapmaz böyle bir şey ama eşinizi de en iyi siz tanırsınızMune'nin burada yorumuna dayanarak konu açıyorum.Şimdi karı koca veya çocuk eve gelen para ortak mıdır? Tabiki de ev geçimi için ortak harcama yapılmalı.Esim bana kredi kartını kapattir.Ek hesap açalım.Sen onu kullan hesap kitabımız belli olsun dedi.Sormak istediğim şu bir erkek ortak hesaba güvenerek çok fazla harcama yapıp kadına ödetebilir mi ?
Eşim çok para harcayan tip değil şuan nişanlı konumundayız haziranda düğün ama annesi sürekli isteyecek bir tipe benziyor.Yani burda bahsettiğiniz kişi eşiniz ya bence normalde yapmaz böyle bir şey ama eşinizi de en iyi siz tanırsınız
Yani şöyle söyleyeyim para biriktirdim hatta kendine kıyafet ayakkabı alsın sorun değil tek korkum eşim ailesine benim kazandığım parayı ikimizin ortak parası diye vermesini istemiyorum.Bu durum insanın karakterine bağlı.
Tutumlu insan ortak ya da bireysel hesap diye düşünmez parasını biriktir.
İyi de bu konuyu konuşmazsan nasıl ortak hesap olacak?Yani şöyle söyleyeyim para biriktirdim hatta kendine kıyafet ayakkabı alsın sorun değil tek korkum eşim ailesine benim kazandığım parayı ikimizin ortak parası diye vermesini istemiyorum.
Annesi sürekli beklenti içinde.İyi de bu konuyu konuşmazsan nasıl ortak hesap olacak?
Ortak hesapta eşler gelirlerini giderlerini oturup konuşurlar,bütçeyi beraber planlarlar.
Evlilikte bu para konusunu gözetmek çok zor değil mi? Belki çok uç bir örnek ama karı koca olup beraber tatile gitmeyen tanıdığım var, birinin tatili karşılayanilecek birikimi yok diye. BEnim de çalıştığım dönem oldu. Hiç eşimden beklentim olmadı. Marketi de aldım, kasabı da, canımın her istediğini de. onu ben alayım, bunu o alsın hesabı ruhen çok yorucu gelir bana.Mune'nin burada yorumuna dayanarak konu açıyorum.Şimdi karı koca veya çocuk eve gelen para ortak mıdır? Tabiki de ev geçimi için ortak harcama yapılmalı.Esim bana kredi kartını kapattir.Ek hesap açalım.Sen onu kullan hesap kitabımız belli olsun dedi.Sormak istediğim şu bir erkek ortak hesaba güvenerek çok fazla harcama yapıp kadına ödetebilir mi ?
Annesinin tavrı sizi ilgilendirmez. Siz adama bakın.Annesi sürekli beklenti içinde.
SIz kartınızı kapatmayın. Bir ayrı bir ortak kartınız olsun. Ama eşinizin ek kartı değil yeni ortak bir kredi kartı olsun. Ev giderleri ortak karttan harcansın. Kişisel giderler ise şahsi kartlarınızla yapılsın. Ay sonunda da giderleri ortak ödeyin. Ben şahsen öyle yapıyorum. Bir sorun olmadı şimdiye kadar. Tabi çocuk falan olunca iş değişebilir.Mune'nin burada yorumuna dayanarak konu açıyorum.Şimdi karı koca veya çocuk eve gelen para ortak mıdır? Tabiki de ev geçimi için ortak harcama yapılmalı.Esim bana kredi kartını kapattir.Ek hesap açalım.Sen onu kullan hesap kitabımız belli olsun dedi.Sormak istediğim şu bir erkek ortak hesaba güvenerek çok fazla harcama yapıp kadına ödetebilir mi ?
Kabul etme. Nişanlıyken bunun hesabını yapıyorsa sıkıntı. Kesin çalışıyorsunuz paranızın üzerine çökmesine izin vermeyinEşim çok para harcayan tip değil şuan nişanlı konumundayız haziranda düğün ama annesi sürekli isteyecek bir tipe benziyor.
Esim demissiniz ama sanirim nisanlisiniz daha,ayni evde yasamadan bilinmez boyle durumlar.Ben olsam kabul etmem ,giderler paylasilir kalani herkes ne istiyorsa yapar bizim evde.Mune'nin burada yorumuna dayanarak konu açıyorum.Şimdi karı koca veya çocuk eve gelen para ortak mıdır? Tabiki de ev geçimi için ortak harcama yapılmalı.Esim bana kredi kartını kapattir.Ek hesap açalım.Sen onu kullan hesap kitabımız belli olsun dedi.Sormak istediğim şu bir erkek ortak hesaba güvenerek çok fazla harcama yapıp kadına ödetebilir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?