Zor be calci su israfı hemO zaman direk banyoda
E o zaman sana nasıl bir çare önermemizi beklersin bacım?Yıllardır bekliyoruz ev değiştirmek için ama vermiyorlar ev burda ev değiştirmek çok zor.
İlginç geldi peki böyle olsa bile 9 sene beklemek sizce akıl alır bir şey mi ?Bende sizin nasıl duymadiginiza şaşırdım yurt dışında evler bu sekilde
Maddiyat değil ama yurt dışında olduğumuz için altlı üstlü ev tutma şansımizda yok burası Türkiye gibi değil . Mecburum yani beraber yasamaya
Allahtan kocası yok bide kocası olsaydı o banyonun hali ne olurduÇünkü mecburum yaşı 66 ve kocası yok
Tamamen ihtiyaca göre karşılanıyor demek ki evlerde.aslında konudan bağımsız atıl emlak sistemini ortadan kaldırabilir
fahiş kira ya da alım satım fiyatı da dengeleniyor
mesela biz 3 kişiyiz tek çocuklu aile
bize 2+1 ev yeter esasen ev 3+1
komşumun da 3 çocuğu var o da aynı evde oturuyor yerleşemiyorlar bir türlü
bize 2+1 ev ona 4+1 ev veriline ihtiyaçlar karşılanıyor
ya da şöyle ben 3+1 evde oturuyorum 2+1 eve sığabilecek durumdayım
ama bir başkası 2+1 evde 2 çocukla oturuyor o aslında 3+1 e geçmeli
fakat ben çok ödeme yapabildiğim için o hak ettiği konfora kavuşamıyor
ev sahipleri de kirayı artırıyor, kar ediyor, bir nevi iki kiracıyı birbirine kırdırıyor
esasen "param var, alırım" değil "ihtiyacım ile orantılı alırım" sistemi
Ben kimseye kocanı boşa demedim. Baştan kabul etmeseydin dedim. En başindan beri razı gelip kabul edip aynı evde yaşamak ayrı bir şey, hastalıktan yalnızlıktan dolayi birlikte yaşamaya mecbur kalmak ayri bir şey.Şöyle düşünelim, belki başında kabul etmedi. Mesela benim kayınvalidem tek yaşıyor, maaşı var. Kp den kalan mallarla birlikte gayette güzel hayatını idame ettiriyor ama şeker hastası ve kanser atlattı. İyice hasta olursa ne yapmam gerekecek? Kocamı mı bosayayim? Ya da Kp yok diye ileride başına kalır, kaç kızım mi deseydim?
Tamamen ihtiyaca göre karşılanıyor demek ki evlerde.
Buda bizxim kültüre hiç uymuyor gibi sanki.
Peki ben bir şey merak ediyorum bu sisteme göre bu adam ben evliyim annemden ayrı ev tutmam gerek diye başvuru yapsaydı tahmini ne zaman ev bulabilirdi ortalamaama bence olmalı işte
yani birisi gereksiz bir mülkü kullanırken diğeri sıkıntı çekiyor
dünyada arazi sınırlı insan sayısı da sınırlı
mülk sahibinin fahiş gelir elde etmesini engellediği gibi kullanıcıyı da koruyor
yani hani eleştiriyoruz ya dünyadaki nimetlerin çoğundan %1 lik kesim faydalanıyor geriye kalan %99 a çok az kalıyor diye
işte onu engellemenin bir yolu
konu sahibinin özelinde devlet bir arada oturun demiyordur muhtemelen
yani kv ye ayrı ev konu sahibi ve eşine ayrı ev kiralayabilirler ama onlar bir arada iken 3 kişilik tek aile görülüyorlar
aslında bizim kültür dediğimiz hangi yıllara göre diye bakmak lazım
eskiden evlerin yanına oğlan evleneceği zaman bir oda daha yapılırmış yani ihtiyaç yatacak yer
şimdi herkes en iyisini alalım, en gösterişlisi bizde olsun, kiraladığım ev 10 yıllık gelin evi gibi durmuyor kültürüne maruz kalıyoruz da ondan
Bu sistem bizde uygulansa kaos çıkar kesin.ama bence olmalı işte
yani birisi gereksiz bir mülkü kullanırken diğeri sıkıntı çekiyor
dünyada arazi sınırlı insan sayısı da sınırlı
mülk sahibinin fahiş gelir elde etmesini engellediği gibi kullanıcıyı da koruyor
yani hani eleştiriyoruz ya dünyadaki nimetlerin çoğundan %1 lik kesim faydalanıyor geriye kalan %99 a çok az kalıyor diye
işte onu engellemenin bir yolu
konu sahibinin özelinde devlet bir arada oturun demiyordur muhtemelen
yani kv ye ayrı ev konu sahibi ve eşine ayrı ev kiralayabilirler ama onlar bir arada iken 3 kişilik tek aile görülüyorlar
aslında bizim kültür dediğimiz hangi yıllara göre diye bakmak lazım
eskiden evlerin yanına oğlan evleneceği zaman bir oda daha yapılırmış yani ihtiyaç yatacak yer
şimdi herkes en iyisini alalım, en gösterişlisi bizde olsun, kiraladığım ev 10 yıllık gelin evi gibi durmuyor kültürüne maruz kalıyoruz da ondan
Benim annemde 55 yaşında. Kız kardesım evlenınce tek yasayacak. 3 kardesız.Ama tek yasamayı dusunuyor. İçin acır tamamda. Sen kaynananla aynı ev ister mısın istemezsin. Kocan da rahat edemez sendeYorumları okudum da benim.anemin yalniz yaşadığını düşündüm için acıdı....
Hicmi.vicdaniniz yok ya
9 yıl geçmiş artık yapcak bisey yok malesef kadında alışmıştır annen olsa neysee sonuçta onun annesi erkek anneleri dert etmez boyle şeyleri..
Hiç çocuğum yok. 3+1 eve sığamıyorum 4+1 bakıyorum.aslında konudan bağımsız atıl emlak sistemini ortadan kaldırabilir
fahiş kira ya da alım satım fiyatı da dengeleniyor
mesela biz 3 kişiyiz tek çocuklu aile
bize 2+1 ev yeter esasen ev 3+1
komşumun da 3 çocuğu var o da aynı evde oturuyor yerleşemiyorlar bir türlü
bize 2+1 ev ona 4+1 ev veriline ihtiyaçlar karşılanıyor
ya da şöyle ben 3+1 evde oturuyorum 2+1 eve sığabilecek durumdayım
ama bir başkası 2+1 evde 2 çocukla oturuyor o aslında 3+1 e geçmeli
fakat ben çok ödeme yapabildiğim için o hak ettiği konfora kavuşamıyor
ev sahipleri de kirayı artırıyor, kar ediyor, bir nevi iki kiracıyı birbirine kırdırıyor
esasen "param var, alırım" değil "ihtiyacım ile orantılı alırım" sistemi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?