Bartholin kisti

Hamile olmasam zaten bayıltsınlar naparlarsa yapsınlar yeter ki acı çekmeyeyim ama hamile olunca bayıltmıyorlar.İlkinde sadece hafif bir iğne yapmışlardı. İltihap çok yayılmıştı hiç bana mısın demedi valla bağırsan da çığırsan da çkesiyorlar :S

kestiler yani... sonra da diktiler...

Aynı şeyi bir daha yaşamak istemiyorum yarabbimm yardım et!

Bayanlar öncelikle bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bu hastalık genital bölgemizde 2 tarafta da bulunan, akıntınin çıkmasına yardımcı olan kanalların tıkanmasından kaynaklı bir şişliktir . Kanaldan akıntıniz çıkmayınca orda bir birikitirme yapıp sıvı bir şişlik oluşturuyor. O yüzden doktorun şırınga ile çekmesini geçti gözüyle bakmayın. Doktor sadece ordaki birikintiyi çekiyor, kanal tıkalı olduğu için de bir sure sonra yine doluyor. Hamilelik sürecini tabikıde bilemem ama en doğrusu ameliyat. Zaten başka türlü de asla geçmiyor. Marsupiyalizasyon yönetimi de çoğu kişiden aldığım geri bildirimlerle tekrarliyor. Ben kisti tamamen aldirdim ve genel anesteziyle aldilar. ( normali lokalmis ama benim sancim coktu. )Allah tekrarlamasın ama çok rahatım yıllarca olmayıp salakca beklediğim günlere yanıyorum. Eşimle ilişkim de gayet yolunda. Doktorun dediğine göre de diğer tarafta çıkmadığı sürece tekrarlamayacak. ( umarım tabi)
Sonuç olarak söyleyeceğim şırınga tedavi olarak görmeyin ya da başka antibiyotik sprey fln... güvendiğiniz bir doktorla enine boyuna konuşun. Doktor çok önemli...

Bence de aldırıp kurtulmak en iyisi, sorun kuruluk olacaksa da onun çaresi var şükür. Ama o ağrılar dayanılmaz gerçekten yaşayan bilir.

Benim ilkini iğne ile boşaltmaya çalışmıştı ama çok yoğunmuş enjektöre gelmediği için kesip boşaltmak zorunda kaldı doktorum. O bile 4 ayda tekrarladı. Doğuma kadar artmasa yeter :)

kızlar bndede bartolin kisti var ama amelıyat olmak ıstemıyorum cok korkuyorum acaba aldrmasam antıbyotıkle gecermı gecmesede kendılıgıjnden boşalırmı yardım edermısınız cok agrsıda var ama amelıyattansa bu agrrı daha ıyı degılmı buu arada ılk defa oluyor ve 4 gundur var agrı ve sıslık herden bırgunde oldu ve nsl oldu bılmıyorum

slm kızlar kımse cvp vermemıs ama ben yınede yazayım olurda bu dertten muzdarıp olup bu konuya göz atıp bu yazımı görürse bir faydası olsun.
Bu öyle birşeyki çıkar çıkmaz doktora gidin antıbıyotık versın eger bır gun geçmezse hemen gidin amelıyat olun korkmadan gidin hemde çünkü bekleyipte o acıyı cekersenız ve sonunda amelıyat olursanız benım gııbı cektıgınız acıyla kalırsınız.ve oyle böyle bır agrı degıl o an bıçak vursalar umrunuza gelmez o ağrıdan beter bı agrı ama amelıyatla yenıden doğmus gıbı oluyorsunuz tamamen kese alınmalımı onu ben bılemem ama boşaltın eger oyle derdınız varsa hem zatn ıstersenız uyuyrsunuz bısı gormuosunuz uyanıncada bır gun dinlenmeyle aynı normal hayata donuyorsunuz hafıf arada acı oluyor ama ılaclarla gecebılcek derecede en azından o ağrının yanında bu sınek ısırması gıbı ama ALLAH korusun supenız bıle varsa gıdın ne olur bu yazımı ıllakı benım gıbı merak edıp okuyan olcaktır okur okumaz gıdın en ufak supede bıle gıdın ben gıtmedım ama coooooooook cokkkkk ağrısını cektım pısman oldum bana öğreten gıt dıyende yoktu açıl sıfalar olsun tum hastalara sıfa bekleyenlere ıns

bende evlendiğimde farkettim bu şişikliği 3 cm civarındaydı doktor zararsız duruyor dedi kontrol edelim 2 ayda bir dedi yani şuanlık aynı ilaç bile vermedi gerek yokmuş ay inş. büyümez böyle kalsın arada böyle bir sızıntı oluyor ama öyle ağrı falan çekmedim çok şükür ve tabi birde vajinismusum işim zor o şişiklik etkiliyor maalesef çok zor kadın olmak

Canim bu korkulacak bisey degil,bende nisanliyken ameliyat oldum,bayiltiyolar 15 dk,falan suruyo.ameliyat sonrasi rahat oluyosun,tekrarlama ihtimali var tabi,gecmis olsun

Seni cok iyi anliyorum ve suan bende ayni sikintiyi cekiyorum..cok agrim var mandalin kadar var ancak adet kanamam oldugundan doktor mudahele etmiyor. Ikinci kez yasiyorum bartolin kistini antibiyotik aldim ama 1 sene gecmeden tekrar cikti.cok sikildim herseyde engel oluyor piskolojik bile etkiliyor...bartolin agrisini bilen ceken yasayan herkese gecmis olsun

Kızlar bende de 10 gündür o dediğiniz şişlikten var.Dün vajinal muayene oldum.Bartolin absesi varmış ve ileri safhadaymış.Bundan 2 sene once de olmustu ama nohut kadardı antibiyotikle gecmişti.tekrarladı bu sefer ameliyat olcakmışım.Ağrısına dayanamıyorum iki gündür.Yarın sabah genel anesteziyle operasyon geçiricem.Kaç dikiş atılıyo ne kadar sürede geçiyor.9 ay önce sezeryanla doğum yaptım dikiş acısı canıma okumuştu çok,korkuyorum o yüzden

kızlar bartolın kıstı ceken bılır gerçekten ben tam on gun cektım ınanın aslaaaaaaa ağrısı anlatılamazzz herkese sıfa versın yaradan eger sızdede olursa kesıyı boşaltın cunku o agrı cekılmez ateşte yapıyor

2 gundur cektigim agri olsemde kurtulsam dedirtiyor resmen bu bendekidemi bartolin bilmiyorummm
cok caresizimmm yardim edin kizlar:18:
benim sislik kenarda ole vajina icinde degil yada dudakta
kenarda ama coooooook aciyorrrr nedir bu budami bartolin oyuramiyorumm yuruyemiyorumm findik kadar okdu ve ici dolu
ben kayganlastirici jel kullandim cuma gunu ve ctesi sabahi kalktigimda bu oldu
ondanmi acaba cunku bartholin bezide kayganlastirici akintiyi salgiliyomus acaba baglanti varmiii
cok korkuyorum yaaa

Valla arkadaşım dediğin yeri tam olarak anlayamadım ama google 'ye baartholin kisti diye yaz görsellerden bak yer tam olarak orası mı.Eğer orasıysa hemen koş yarın doktora.Ve eğer bartholinse doktorun da sana ameliyat derse sakın korkma hatta sevin :) bende hamileyken 2 kere oldu felaketti tedavi süreci. Doğumdan iki ay sonra da şişmeye başlamştı hemen ameliyat oldum . Benim çok uzun süre kaldığı için içerde 4 yerde kistleşme olmuştu. Ameliyatım rahat geçti şükür ama 11 dikiş atılmıştı. Kesiği çok atmak zorunda kalmışlardı.Ama şükür. ameliyat sonrasındaki ağrıları çekerim de bir gün daha o bartholin apsesinin ağrısnı çekmem.

Ama senin ilk önce o mu değil mi bilmek lazım. İnş çabuk atlatırsın

Nedirr bu çektimizz yaa=(( Kizlar iki yildir bendede sag tarafta bu bartholin kisti varr 1 yil once agrisi falan yoktuu ama doktor sismis baya ceviz gibi dedi kesti bosaltti..1 hafta sonra aci vererek sisti bidaha kesti bosaltti cidden tam bi eziyet..Bide ustube bakireyim vajinsmus olucam bu gidiste iyice sinirlerim bozuldu..Suan fark ettim yine bi sertlik var ama adet oldumm acaba adetliyken daha mi cabuk sisiyo?? Bide doktor bana cinsel hayatin cok kotu olur cok aci cekersin falan dedi ama normalde benim agrim sızım yokki..Gözum cok kortktu ya cinsel hayati ne kadar etkiliyoki=''(

Hiç acımayan kistim bugün acımaya başladı otururken ayakta sürekli acıyor acı vermediği için aldırmayı düşünmüyordum ama nerden çıktı ağrı

Düğünüm var 7 haziranda 3 haftada iyileşir mi aldırsam ne yapıcaö ben tam düğün üzeri

arkadaşlar 1 yıldır bende de var, sağ tarafta. normalde ağrım yok, arada ilişki sırasında acıma oluyor, doktoruma gidiyorum şırıngayla içini boşaltıyor. 1 yılda 4 kez içini boşalttık. fazla büyümesini beklemiyorum, zeytin büyüklüğüne gelince doktora gidiyorum. benim canım çok hassas, ilişki sırasında çok fazla kasıyordum kendimi sanırım tıkanma bu nedenle oldu. şimdi de kist var diye kasıyorum, eşim de mutsuz oluyor bu durumda. ne yapacağımı bilmiyorum.

Merhaba :) Ben çoğunuza göre gencim daha -21- ama bugün farkettim, iç sol dudağım sağdakine göre baya bir şiş ve büyük. Yani normalde dış dudakların içine dururlar ama bugün sol böyle dış dudaklarla aynı hizada gibi. Nedenini hiç anlayamadım. Ağrı yok, sızı yok hiç bir şey yok. Sadece boyut farkı. Bu nedir acaba ?

Merhaba, ben de 10 gün önce küçük bir bartholin operasyonu geçirdim. Sol tarafta küçük bir şişlik fark ettim önce, kasıga biraz yakın yani içerde olmuyor şişlik, tabiri caizse dudakta denebilir. 2cm falandi farkettigimde. Ağrı falan hiç yoktu ama korktum ve hemen dr.a gittim, ilk gittiğim dr. alalım bunu ağrı başlarsa duramazsin dedi. Emin olamadım bir dr.a daha gittim, onun söylediği daha mantıklı geldi 'bu kist genellikle büyür, ama az da olsa küçülme ihtimali var. Bir ay bekleyelim, kuculmezse alalım' dedi. Neyse 1ay sonra gittim ama o süre icinde tetikler diye hiç ilişkiye girmedik ve şişlik hala vardı. Dr.um o yüzden buyumemis, ilişki tetikliyor tabi dedi. Neticede operasyon oldu, sedasyon yaptılar, cok rahat geçti, hastanede kalmadim bile, hatta daha sonra ağrı kesici bile kullanmadım. 2-3 gune toparladim. Eğer bartholin varsa sizde de hiç büyümesini beklemeyin, arkadasimda da var ve ağrısı dayanilmaz oluyormuş iltihap haline gelirse
Bir de bu kist hakkında nette araştırma yaparken öğrendiğim ilginç bir bilgi de, kadinlardaki geçici kistler, yani ayagimizi bir yere carptigimizda ya da pedikur vs. sonrası kist olusabiliyormus, bir hafta bekleyin hala bir sislik mevcutsa ihmal etmeyin.

Merhaba arkadaşlar
Ben de dün ilk kez kadın doğum doktoruna gitti.Yaklaşık 1 yıldır evliyim,hiç gerek duymamıştırm.Hem genel bir kontrol amaçlı hemde bartholinden şüphelendiğim için.Çok şükür ağrım ,sancım olmuyor ama elimle hissedebildiğim bir şişlik var.Dr.şikayetin ne diye sordu-bir şiakyetim yok bundan bundan şüpheleniyorum dedi.muayene etti evet bu o dedi.Hemen ağızlaştırma yöntemi ile hallederiz dedi.Yapay ağız yapacakmış kistin üzerineelinden gelse hemen operasyon tarihini ayarlayacak kabul etmedim tabi.smear testi de yapıldı.haftaya sonucunı alıp başka bir dr.a daha gideceğim.ağrım olmadıgı için o operasyonu pek de düşünmedim.travacort u da pişik oldugum için bugün kullanmaya başladım.bakalım belki de o iyi gelecek.

Bende de şişlik var sağ tarafta ama iki üç tane yan yana şişlik. Dün doktora gittim çok ilgilenmedi bartolin olabilir daha küçük büyürse gel dedi. Ağrılı falan diyorsunuz ya inşallah doğuma kadar bi ağrı falan yapmaz. İki ay kaldı doğuma hemen hemen.

MERHABA;
DURUMUNUZU MERAK ETTİM TRAVACORT İŞE YARADIMI. AYNI DERTTEN BEN DE MUZDARİPİM. ŞİŞLİK VAR AMA ÇOK ŞÜKÜR APSE YOK.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…