Bartolin kisti hakkinda seneler once yorumlar yazilmis. Konuyu takip edenler icin bu rahatsizligi nasil atlacaklari hakkinda kisaca bilgi vermek istiyorum
Kisa zaman once basimdan gecti. Kist apse ile birlikte buyuk bir agri veriyordu. Bu kistin agrisini hafifletecek bir agri kesici bulmak cok zor. Doktorunuzun verdigi Antibiyotikte birlikte edolar 600 mg agri kesiciyi sabah ve aksam icerseniz agrinizin zaman zaman kayboldugunu farkedersiniz. Kuruyemisciden alacaginiz beyaz dut kurusunu( bir yemek kasigi kadar )sabah ve aksam yemekten yarim saat once sicak suda 6 dk kaynatip suzup ac karnina iceceksiniz. Aksam ise 1 tatli kasigi melisa otu ve karabas otunu kaynamis suda 6 dk bekletip suzdukten sonra yemekten yarim saat sonra iceceksiniz. 1 hafta icinde kist kuculecek ve kalan iltihapta bir anda patlayip akacak. Bu asamadan sonra agri kesici haric 1 hafta daha intibiyotige devam edin. Ben bu sekilde operasyondan kurtuldum. Herkese sifalar
Bisi daha sorucam. Masaji nasil yap dedi? sivi ciksin diye hafif sertce mi yoksa cok hafif mi? Cok farki var cunku...Bu tedaviyi dun sordum ben gittiğim profesör doktor daha iyi bir bilgi almak için kas gevşetici bir işe yaramaz dedi açıkçası banada mantıklı geldi kas gevşetici bıde sordum bana yapılabılcek bırseyde yok sureklı şiş değilki günden gunede şişmiyor birşey yapamadı bu lanet şeyonde ilacı yok neyse doğal yollardan sıcak suya oturmayı sordum mıkrop kaparsın dedi masaj yap dedi dedımki duşa gırınce çok ıyı gelıyor sıcak su ordakı sıvıyı daha rahat çıkıyor kanallarında dar olabilir dedı dar olabilirse kas gevşetici aklıma takıldı yıne bu bıtkısel kurler iyide o kısma surme yöntemleri açıkçası benı tereddutte bırakıyor cunku ıyı gelmeyebilir mıkrop kapabılırmı dusuncesı oluyor hıcbır fıkrım yok pek surmeyı dusunmem heralde ayrıca birde krem verdi bana şişerse kızarıklık olursa bu kremden sur dedi ıstunede masaj yap dedi sizinki şişte ağrı yapıyormu ?
Hafıf masaj yap dedi çok sert değil.Bisi daha sorucam. Masaji nasil yap dedi? sivi ciksin diye hafif sertce mi yoksa cok hafif mi? Cok farki var cunku...
Eğer bezi aldırırsanız ameliyat kesin çözüm benim 4 ay oldu bezi aldıralı çok rahatım şimdi.ondan önce sadece kisti temizlemişlerdi yine çıkti.tek seferde kurtulmak en iyisi.Ameliyat çözüm değil, ameliyat olmamak çözüm değil. Ne zor bir illet bu böyle.((
Cok sagol simdilik rahatim ama tekrarlicak eminim biktim sekli bozuldu resmenAh bir bilsem... Ameliyatsız bir yolu olsacok gecmis olsun bu arada tcetveli:/
Ben bekar oldugum icin bilmiyorum ama doktorumun soyledigi kadariyla sagda ve solda oldugu icin birinin alinmasindan bi sorun olmazmis ayni zamanda rahimde ztn bu siviyi kendi salgilayabiliyomus.o yuzden herhangi bi sorun olmuyomus.aratirmalarima görede kimse bi sorun yasamamis ztn kayganligi saglayici bitkisel ilaclarda piyasada mevcutmus.bnm ilk ameliyatimi yapan doktor almadi ve ben cok cektim bu kistten o yuzden bu ameliyati daha once yapmis bi doktoru bulup arastirip gidin derim gercekten cokda lazim bisey degil bu kadar aci cekmeye değmiyo.bence kucuk ve sorun olusturmicak bi kist olmadigi icin doktorlar ugrasmak istemediginden bahane üretip almıyolar.benim kistim cok ciktigi icin artik kanserden süphelendiler ve ilk seferde alinmasinin daha iyi olabilcegini söylemisti doktorum.eger ankarada yasiyosaniz hacettepe hastanesinde dr. mehmet coşkun salman ı önerebilirim.
Eğerki ağrı yapmiyosa pek tavsiye etmem aldırmanızı..ama çok rahatsızsanizda bi sıkıntı olcagını sanmiyorum oranın görevini görcek bezler rahimdede bulunuyomuş.ztn 2 tane 1ini aldırırsanız bi sorun yaşamazsın sanırım..doktorlar bekar olunca pek almak istemiyolar.bn cok arastırdım kayganlığı sağlamak için bitkisel ilaçlar varmıs evlenince onuda kullanabilirsin.ama ameliyat sanıldığı kadar kolay geçmiyo yada bnmki öyle oldu.iyileşme süreci nerdeyse 2 ayımı aldı.ameliyat için iyi düşün yanibende 12 yıldır var. 2-3 kez doktora gittim bunun için. ama sonuç alamadım. pek sallamadılar zaten. ama çok büyük yani görüntüyü bozuyor resmen. apse ağrı yok ama dedim ya görüntüden çok rahatsız olmaya başladım. bekarım ve evlendiğimde bu durumdan utanabilirim diye düşünüyorum. poff.. bekarken yani kızlık zarını etkilemeden bir ameliyat mümkün mü bunda? yani kesiyi boşaltma bir işe yaramıyor sanırım, kesin çözüm için bezleri aldırırsam cinsel açıdan sıkıntı mı olur acaba? ayy bilemedim şimdi. Zaten her halükarda bu şekilde de cinsel ilişki çok zor olur. hem kayganlaşmıyor hem de yumurta gibi kapatıyor malum yeri
Eğerki ağrı yapmiyosa pek tavsiye etmem aldırmanızı..ama çok rahatsızsanizda bi sıkıntı olcagını sanmiyorum oranın görevini görcek bezler rahimdede bulunuyomuş.ztn 2 tane 1ini aldırırsanız bi sorun yaşamazsın sanırım..doktorlar bekar olunca pek almak istemiyolar.bn cok arastırdım kayganlığı sağlamak için bitkisel ilaçlar varmıs evlenince onuda kullanabilirsin.ama ameliyat sanıldığı kadar kolay geçmiyo yada bnmki öyle oldu.iyileşme süreci nerdeyse 2 ayımı aldı.ameliyat için iyi düşün yani
Kızlık zarına zararı olmuyo.gönül rahatlığıyla aldırabilirsin.benim bartholin bezim alındi.bi sorun yaşamadım.ya ağrı yok ama işte dedim ya kocaman bi şişlik az buz değil yani mandalina kadar vardır belki de daha da büyük. şekil itibariyle kötü duruyor. hatta bikini filan giydiğimde de belli oluyor gibi biraz. siz de bekarken oldunuz sanırım ameliyatı, yani kızlık zarına bir etkisi olmuyor dimi? siz tamamen bezleri mi aldırdınız? ay valla evlilik filan da umurumda değil, yaşım olmuş 32 bu saatten sonra kayganlığı filan mı düşünücem:) ne biliyim kafama takmadım bunca yıl ama artık kurtulmak istiyorum ya(
Kızlık zarına zararı olmuyo.gönül rahatlığıyla aldırabilirsin.benim bartholin bezim alındi.bi sorun yaşamadım.
Bende kanser riski vardı o yüzden aldılar bezi ama yinede bi gidin çok iyi bi doktor en dogru kararı verir bence.yazın ankaraya gittiğimde bahsettiğiniz doktora ben de görüneyim o zaman. çünkü her doktor ilgilenmiyor, rahatsız etmiyorsa o şekilde yaşa diyor. çok sinir bozucu
Tekrarlıyosa bezi kesin aldırın bnm 4 kez falan çıktı sonnda aldılar.bi kere çıktımı devamlı çıkıyo boşuna acı çekmeyin tek seferde kurtulun.en fazla 1 ayda oturur hale geliyosunuz.doktor 2 haftada normal yaşamına dönersin demişti ama biraz daha uzun sürdü benim.3 ay falan ara ara ağrı oluyo ama yaranın iyileşme süresi sanırım oda.Merhaba ben 1 yıl kadar once bartolin kisti operasyonu oldum benimkisi apse olmamıştı pek agrımda yoktu ama rahatsıx oldugum icin kanal actırma operasyonu oldum ve 1 yıldır rahattım fakat galiba yeniden tekrarliyor bu durumda ne yapmalıyım komple aldırsam mı nekdar sürede iyilesirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?