Bence bişey denicekseniz oturabilceginiz sicaklikta bi suya bi kapak batikon döküp 15 dk oturun.bana doktorum bunu önermişti bi kere çıktığında bunun sayesinde iltihapım kendi kendine boşalmıştı sabah akşam günde 2 kere yapılabilirmiş
bartholin kistini bilen varmı?ben oglum 4aylıkken vajina dudak kısmında şişlik ve şiddetli agrıyla ögrendim.cok kotu bişey.portakal buyuklune kadar buyuyor.tabi abseli hali.ve anestezi altında bosalttılar ve uyanır uyanmaz rahatlamıstım.sebebi ise vajına dudaklarında bulunan ilişki sırasında salgılanan bezler varmış ve benim orada kist olusmus buna bartholin kisti deniyor her kadında olabilirmiş.nezaman oldunu hiç bilmiyorum.kistimin alınması gerekiyor.ama elime gelmesi gerekiyormus ALLAH a sukur henuz oyle bişey yok insallahta olmaz.nerdeyse 2sene olacak.benden oneri kontrol edin!!!!
Bartolin kisti hakkinda seneler once yorumlar yazilmis. Konuyu takip edenler icin bu rahatsizligi nasil atlacaklari hakkinda kisaca bilgi vermek istiyorumbartholin kistini bilen varmı?ben oglum 4aylıkken vajina dudak kısmında şişlik ve şiddetli agrıyla ögrendim.cok kotu bişey.portakal buyuklune kadar buyuyor.tabi abseli hali.ve anestezi altında bosalttılar ve uyanır uyanmaz rahatlamıstım.sebebi ise vajına dudaklarında bulunan ilişki sırasında salgılanan bezler varmış ve benim orada kist olusmus buna bartholin kisti deniyor her kadında olabilirmiş.nezaman oldunu hiç bilmiyorum.kistimin alınması gerekiyor.ama elime gelmesi gerekiyormus ALLAH a sukur henuz oyle bişey yok insallahta olmaz.nerdeyse 2sene olacak.benden oneri kontrol edin!!!!
Sıcak su kisti rahatlatmaya yariyo 2 sene once bi ameliyatla kanal yolu actilar ama bu bi daha cikmicak anlamina gelmiyo sadece kist olustugunda rahatca boşaltabilnenizi sağlıyo benim 2 senede 4 kere şişti sonuncusunda 3 ay önce tekrar ameliyat oldum bartholin bezini aldılar bekar oldugum icin ilk ciktiginda almamislardi ama egerki bi operasyon gecircekseniz bi kere olsun ondada bezi aldirin hic bi sakıncası yok boşuna eziyet çekiyosunuz.benim bezlerim normaline göre çok büyükmüş zor bi ameliyat oldu 2 saat sürdü ama normalde 1 saat süren bi ameliyat en fazla 1ayda oturur hale geliniyomus bnm dikişlerim attığı için 2 ayda iyilestim ama arada bi ağrı yapıyo en azından bi daha kist oluşmıcak.bide ilk çıktığında şırıngayla iltihapı çekiyolar fakat geçmiyo ikincisinde lokal anestezi yapıyolar neşterle kesik atıp boşaltıyolar içini ben acıdan bayılmışım tavsiye etmem onu yapcaklarına ameliyat isteyin derim.zaten iltihaplı yere lokal anestezinin hiç bir etkisi olmazmış.birde bu kist sadece cinsel ilişki yüzünden değil dışarda girilen tuvaletlerden alınan bir mikroptan kaynaklida çıkıyomuş smear testiyle anlasılıyo ki ben mikrop kapmışım.yani güvenmediginiz hic bi yerde tuvalete girmemenizi önerebilirim.peki tekrar şişti mi ?
Sıcak su kisti rahatlatmaya yariyo 2 sene once bi ameliyatla kanal yolu actilar ama bu bi daha cikmicak anlamina gelmiyo sadece kist olustugunda rahatca boşaltabilnenizi sağlıyo benim 2 senede 4 kere şişti sonuncusunda 3 ay önce tekrar ameliyat oldum bartholin bezini aldılar bekar oldugum icin ilk ciktiginda almamislardi ama egerki bi operasyon gecircekseniz bi kere olsun ondada bezi aldirin hic bi sakıncası yok boşuna eziyet çekiyosunuz.benim bezlerim normaline göre çok büyükmüş zor bi ameliyat oldu 2 saat sürdü ama normalde 1 saat süren bi ameliyat en fazla 1ayda oturur hale geliniyomus bnm dikişlerim attığı için 2 ayda iyilestim ama arada bi ağrı yapıyo en azından bi daha kist oluşmıcak.bide ilk çıktığında şırıngayla iltihapı çekiyolar fakat geçmiyo ikincisinde lokal anestezi yapıyolar neşterle kesik atıp boşaltıyolar içini ben acıdan bayılmışım tavsiye etmem onu yapcaklarına ameliyat isteyin derim.zaten iltihaplı yere lokal anestezinin hiç bir etkisi olmazmış.birde bu kist sadece cinsel ilişki yüzünden değil dışarda girilen tuvaletlerden alınan bir mikroptan kaynaklida çıkıyomuş smear testiyle anlasılıyo ki ben mikrop kapmışım.yani güvenmediginiz hic bi yerde tuvalete girmemenizi önerebilirim.
Bartolin kisti hakkinda seneler once yorumlar yazilmis. Konuyu takip edenler icin bu rahatsizligi nasil atlacaklari hakkinda kisaca bilgi vermek istiyorum
Kisa zaman once basimdan gecti. Kist apse ile birlikte buyuk bir agri veriyordu. Bu kistin agrisini hafifletecek bir agri kesici bulmak cok zor. Doktorunuzun verdigi Antibiyotikte birlikte edolar 600 mg agri kesiciyi sabah ve aksam icerseniz agrinizin zaman zaman kayboldugunu farkedersiniz. Kuruyemisciden alacaginiz beyaz dut kurusunu( bir yemek kasigi kadar )sabah ve aksam yemekten yarim saat once sicak suda 6 dk kaynatip suzup ac karnina iceceksiniz. Aksam ise 1 tatli kasigi melisa otu ve karabas otunu kaynamis suda 6 dk bekletip suzdukten sonra yemekten yarim saat sonra iceceksiniz. 1 hafta icinde kist kuculecek ve kalan iltihapta bir anda patlayip akacak. Bu asamadan sonra agri kesici haric 1 hafta daha intibiyotige devam edin. Ben bu sekilde operasyondan kurtuldum. Herkese sifalar
Etkilemiyo diyo doktorlar ama benim her ameliyattan sonra degisti daha geç olmaya basladım bide rengi değiştiBu hastalik regl i etkilermi?
Sıcak su kisti rahatlatmaya yariyo 2 sene once bi ameliyatla kanal yolu actilar ama bu bi daha cikmicak anlamina gelmiyo sadece kist olustugunda rahatca boşaltabilnenizi sağlıyo benim 2 senede 4 kere şişti sonuncusunda 3 ay önce tekrar ameliyat oldum bartholin bezini aldılar bekar oldugum icin ilk ciktiginda almamislardi ama egerki bi operasyon gecircekseniz bi kere olsun ondada bezi aldirin hic bi sakıncası yok boşuna eziyet çekiyosunuz.benim bezlerim normaline göre çok büyükmüş zor bi ameliyat oldu 2 saat sürdü ama normalde 1 saat süren bi ameliyat en fazla 1ayda oturur hale geliniyomus bnm dikişlerim attığı için 2 ayda iyilestim ama arada bi ağrı yapıyo en azından bi daha kist oluşmıcak.bide ilk çıktığında şırıngayla iltihapı çekiyolar fakat geçmiyo ikincisinde lokal anestezi yapıyolar neşterle kesik atıp boşaltıyolar içini ben acıdan bayılmışım tavsiye etmem onu yapcaklarına ameliyat isteyin derim.zaten iltihaplı yere lokal anestezinin hiç bir etkisi olmazmış.birde bu kist sadece cinsel ilişki yüzünden değil dışarda girilen tuvaletlerden alınan bir mikroptan kaynaklida çıkıyomuş smear testiyle anlasılıyo ki ben mikrop kapmışım.yani güvenmediginiz hic bi yerde tuvalete girmemenizi önerebilirim.
Ben bekar oldugum icin bilmiyorum ama doktorumun soyledigi kadariyla sagda ve solda oldugu icin birinin alinmasindan bi sorun olmazmis ayni zamanda rahimde ztn bu siviyi kendi salgilayabiliyomus.o yuzden herhangi bi sorun olmuyomus.aratirmalarima görede kimse bi sorun yasamamis ztn kayganligi saglayici bitkisel ilaclarda piyasada mevcutmus.bnm ilk ameliyatimi yapan doktor almadi ve ben cok cektim bu kistten o yuzden bu ameliyati daha once yapmis bi doktoru bulup arastirip gidin derim gercekten cokda lazim bisey degil bu kadar aci cekmeye değmiyo.bence kucuk ve sorun olusturmicak bi kist olmadigi icin doktorlar ugrasmak istemediginden bahane üretip almıyolar.benim kistim cok ciktigi icin artik kanserden süphelendiler ve ilk seferde alinmasinin daha iyi olabilcegini söylemisti doktorum.eger ankarada yasiyosaniz hacettepe hastanesinde dr. mehmet coşkun salman ı önerebilirim.Peki bez alındıktan sonra cinsel hayatına etkisi nasıl oldu?
Bu tedaviyi dun sordum ben gittiğim profesör doktor daha iyi bir bilgi almak için kas gevşetici bir işe yaramaz dedi açıkçası banada mantıklı geldi kas gevşetici bıde sordum bana yapılabılcek bırseyde yok sureklı şiş değilki günden gunede şişmiyor birşey yapamadı bu lanet şeyonde ilacı yok neyse doğal yollardan sıcak suya oturmayı sordum mıkrop kaparsın dedi masaj yap dedi dedımki duşa gırınce çok ıyı gelıyor sıcak su ordakı sıvıyı daha rahat çıkıyor kanallarında dar olabilir dedı dar olabilirse kas gevşetici aklıma takıldı yıne bu bıtkısel kurler iyide o kısma surme yöntemleri açıkçası benı tereddutte bırakıyor cunku ıyı gelmeyebilir mıkrop kapabılırmı dusuncesı oluyor hıcbır fıkrım yok pek surmeyı dusunmem heralde ayrıca birde krem verdi bana şişerse kızarıklık olursa bu kremden sur dedi ıstunede masaj yap dedi sizinki şişte ağrı yapıyormu ?Evet bunu ben de okumuştum. Antibiyotik iyi gelmişti bana kistimi çok küçültmüştü ama o kadar. Sonra yine şişiyor ki doktor da öyle demişti. Kas gevşetici mantıklı gelmişti. Belki oturma banyolarıyla beraber alınabilir. Şimdi her gün bir çay kaşığı balla karıştırdığım zerdeçalı yutuyorum. Oturma banyosuna tekrar başladım (ama çalıştığım en fazla günde 1 defa yapabiliyorum. Karabaş otu ve melisa da içiyorum yatarken.) Küçülme hissedersem kas gevşetici ile de bir kür uygulayabilirim. Ben anlamıyorum tıp bu kadar gelişmedi mi, kanali mikrocerrahi bi yöntemle geri açacak kadar? Hayal ediyorum keşke olsa... Çok zor heralde ...
Bu arada bir de mukus kurutucu ilaçlardan fayda gördüğünü iddia edenler var. Daha yazan o kadar çok yöntem var ki... En çok yaradıklarını söyledikleri özel kompresler (örn. çay ağacı yağı, papatya çayı suyu, calamine losyon (bu ne ise?), hamamelis(cadı fındığı)... Pamuğu orada kompres olsun diye 20 dk filan bırakıyorlar.) var ama onu anlamıyorum. Daha iç kısımlarına da gitmiyor mudur? Zararı olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?