Baş belası sosyal fobi yardımmm!!

Yarından itibaren kitap okumaya kaldığınız yerden devam edin

Yaşam koçları da bakabilirsin. Bende de sosyal fobi var. İnsanlarla iletişim kurmak işkence geliyordu. Çekingen kalıyordum. Üstüne gittim. İnsanlarla zorla da olsa konuşrum. Evet heyecanlandım kekeledim ama şimdi daha iyiyim. Üstüne gitmek işimi kolaylaştırdı.

Sürekli maruz kalarak duyarsızlaştırma yapmanız lazım.Ayrıca sizi zorlayan şeyleri yaparken kendinize değil işinize,dış dünyaya odaklanın.Zamanla azalır.

Terapi desteği şart sosyal fobide, ödevler ve adım adım maruz bırakmalarla gayet yol katedebilirsiniz. Vakit kaybetmeden gidin, hayat kaliteniz artar..

Terapi desteği şart sosyal fobide, ödevler ve adım adım maruz bırakmalarla gayet yol katedebilirsiniz. Vakit kaybetmeden gidin, hayat kaliteniz artar..
Ben kendi adıma söyleyeyim sürekli insanlarla konuşmaya calışıyorum ama bileyler hep eksik kalıyo ancak psikologa da gittim pek faydasını görmedim.. yani bence net bi çözümü yok soğukluk diye adlandırdığımız seyin bası sosyal fobi bence

Kaç seans gittiniz mesela?Terapi almak biraz sabır işidir ve danışanın çabası oldukça önemli.. Sosyal fobi anksiyete bozukluklarından biridir ve anksiyete bozuklukları terapiye oldukça iyi yanıt verir. Kişinin işlevselliğini arttırmak ve sosyal kaygıları minimuma indirmek hedeflenir bu da elbette zaman alır. Sosyal fobisini yenen oldukça fazla insan var umutsuz olmayın.

yakin arkadasimda universte yillarinda bu sorunu uasamisti.En sonunda tedavi oldu.Ve aştı o sorununu..
Sizde önemli bi yerdesiniz öyle düşünün kendinize güvenin..ve konuşmakta zorlandiginiz insanlarda belkide sizinle konuşmaktan çekinen insanlar..Rahat olun..

Ben de üstüne gitmeye çalışıyorum.Sunum gerektiren durumlarda ya da üst düzey birileriyle konuşcağım zaman bi konuyu olayı anlatacağım zaman mutlaka bi sakinleştirici tarzı bişeyler almam gerekiyor.Dil sürçmesi çok oluyor bide kelimeler yanlış çıkıyor ağzımdan bunu nasıl aşabilirim

Evet
Sürekli maruz kalarak duyarsızlaştırma yapmanız lazım.Ayrıca sizi zorlayan şeyleri yaparken kendinize değil işinize,dış dünyaya odaklanın.Zamanla azalır.
maalesef olaya değil de kendime ,anlatımıma hal hareketlerime odaklanıyorum öyle olunca da bişey anlatamıyorum elim ayağım birbirine dolanıyor

Evet

maalesef olaya değil de kendime ,anlatımıma hal hareketlerime odaklanıyorum öyle olunca da bişey anlatamıyorum elim ayağım birbirine dolanıyor

Asıl sebep bu belkide.Siz kendinize odaklanıyor ve herkesin de odaklandığını zannediyorsunuz ama her insan kendine odaklı olduğu için çoğu zaman sizi görmüyorlar,hatalarınızı fark etmiyorlar bile.Fark etseler de ne olur ki?Biz insanız.Bilerek,isteyerek yapmadıktan sonra çekinmemek lazım.Nice çekindiğim şeyden hep üzerine üzerine gidip yaparak kurtuldum.İlk başta yüzünüz kızarabilir,boğazınız düğümlenebilir,diliniz sürçebilir.Ama devam ettikçe bedeniniz,psikolojiniz normalleştirmeye başlıyor.Gün geliyor bu hallerinizi hatırlayıp"amma abartmışım"diyorsunuz.Bende işe yarayan bir başka yöntem de olayı iyice abartmaktı.Neyi yapamıyorsam "hah şimdi yapamadın ya(ya da yapamazsan),seni rezil edecekler,kazanlara atıp ayin yapıp yerler,idam bile edilebilirsin"diyerek içimdeki o korkan sesle alay ediyordum.Bu absürtlük karşısında o da normal düşünmeye başlıyordu.

Evet iyi bir terapist bulmam lazım kesinlikle tek başıma aşamıcam yıllardır uğraşıyorum bu sf yle

Bilinç altınızı alt etmişsiniz.Dedikleriniz çok doğru ben de öyle düşünüyorum ama işte bi yere kadar müdahale edebiliyorum kendime.Bi yerden sonra kontrol dışı oluyorum

Ben de sf liyim. Öğretmenlik okuyorum bi ara bırakmıştım okulu tekrar başladım. Kaçarak bir yere varılmadığını anladım. Sunumlarım oluyor bolca. Karşımdaki insanları benden küçük görerek yenmeye çalışıyorum. Onları inek gibi hayal ediyorum üstüne giderek bol bol pratik yaparak aslında bu fobiden daha güçlü olduğumu görerek iyileşmeye çalışıyorum. Okulda arkadaş ortamım hiç yok. Bir tane bile arkadaşım yok. Yalnızlığa alıştığım için o da koymuyor bana artık. Eminim sen de çok güçlü bir kadınsın. Üniversiteyi bitirip iş hayatına atılmışsın Kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsun. Gücünün farkına var. Sevgiler

ben bu konuda 4 yıldır terapi gördüm. kendimi iyi hissediyorum. ama öyle bir an geliyorki herhangi bir olumsuz durum, beni tekrar eski halime götürüyor ama kısa süreli . ben de dediğiniz gibi telefonla konuşurken oluyordu. konuşmadan önce hangi konu ile alakalı ise not alıyordum, karşımda not olması beni güvende hissettiriyordu. sonra sonra buna gerek olmadığının farkına vardım. tavsiyem, üzerine düşmeyin unutun telefonla konuşacağım yine öyle mi olurum tarzı bir düşünce getirmeyin aklınıza. muhakkak terapi görün. hepsi karşınızdakini çok fazla önemsemekten dolayı oluyor. kimse sizden fazla bilgiye yada akla sahip değil. öyle düşüneceksiniz. iş arkadaşlarınızın yanında telefonla konuşamama durumu, bence yanlış birşey söyleme durumunda karşı tarafa karşı küçük düşme, aşağılanma psikolojisi. hiç gereği yok. rahat olun. arkanıza yaslanın ve görüşmelerinizi yapın. yazarak çalışın ilk başta konuşma yapmadan önce.

İşiniz ruh halinize hiç uygun değil. Başka bir bölüme geçseniz, bu arada da sosyal fobinizle ilgili destek alsanız daha iyi olmaz mı?

Çok hoşsunuz ya evet dışardan beni görenler çok güçlü özgüvenli sanıyorlar ama içimi bi bilseler ahh stresten kendimi yiyip bitiricem. Benim mutlaka bi destek almam lazım ama bu meditasyonlar filan nasıl acaba youtubeden denk geldim bi ara faydalı olur mu ki ya da kişisel gelişim kitapları

Kimsenin sizden bir üstün yanı yok. Bu cumleyi kendinize kabul ettirin sorun kalmayacak.

Beni çoook çok iyi anlamışsınız.Telefonla konuluşurken konuşcağım kelimelere dikkat edeyim derken dilim sürçüyor olan azcık özgüvenim de yerle bir oluyor. Peki terapi için psikiyatriye mi psikoloğa mı danışmanlık merkezlerine mi nereye gitsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…