Baş belası sosyal fobi yardımmm!!

Kesinlikle tecrübesizlik ne yapacağını bilememe artırıyor bu durumu.Ben de aynı şekilde bu aralar youtubeden meditasyon videolarına bakıyorum geçen hafta bulduğum bir videoyu bir iki gün dinledim bıraktım.Faydalıysa cidden düzenli bi şekilde dinleyeyim ben de.Bi destek almadan aşmaya çalışıyorum ama bilmiyorum sanki destek alsam bile devam etcek bendeki bu durum.

Seni çok iyi anlıyorum. Ama psikolog şart yazdıklarından anladığım kadarıyla. Enazından neden başladığı çözümlenebilirse yenebilirsinde.

O zaman şuandan itibaren bol bol kitap okumalısın. Belki klasiklerden başlayabilirsin.

Bir arkadaş meditasyondan bahsetmiş neden olmasın dedirtti bana. Yoga Belki.

Spora veya hobi kurslarına gidiyor musun? Sosyalleşmekte belki güzel bir çözüm olabilir. Hem sevdiğin birşeylerle uğraşmış olursun. Ne dersin?

Birde ZORAKİ KRAL filmini izlemenizi tavsiye ederim.

Ben faydalı olduğunu düşünüyorum bir kaç kanal var benim beğendiğim biri evrim balıkçı biri mistik yol. Evrim balıkçının meditasyonunu uyguladım ben başka konularda da uyguladığım olmuştu ve kesinlikle o konuda işe yaramıştı hayatım değişti resmen :) onun için bununda faydalı olacağına inanıyorum.

Bunun tedavisini olabileceğiniz merkezler var.
Onları araştırın derim, en iyi çözümü o şekilde bulursunuz.
Gelişim kitaplarına da yönelin "toplulukta konuşma" üzerine kitaplar bulabileceğinize eminim.
Umarım bu probleminizi sağlıklı bir şekilde aşarsınız.
Tahmin edebiliyorum yaşayacağınız ve yaşadığınız stresi.

karşınızdakilerin sizden üstün olmadığını bilinç altına kanıksatmanız lazım

biraz özgüveninize yatırım yapmaya çalışın

bir de ek diksiyon kursu yardımcı olabilir en azından konuşma pratiği olur size.

sunum vs gibi şeylerde ben görünüşüme çok dikkat ederek (önemli bi sunumdan önce sağlam spora başlarım, çok güzel giyinmeye saçım makyajımı kusursuz yapmaya çalışırım) bu şekilde atıyorum o baskıyı. sunuma da çalışmış olunca geriye sakin olup show yapmak kalıyor

belki tiyatro kursu gibi bir şey de size iyi gelebilir insanların sizi izlemesine alışkın olursanız rahat olursunuz aynı şekilde şan kursuna gidip konserlere de katılabilirsiniz. yüzlerce kişi önünde şarkı söyleyebilir hale gelince bu fobiniz kalmaz bence. ben çocukluğumda bunlara başladığım için hiç sıkıntı çekmiyorum. tavsiyelerim bunlar.

Ben de de aynı sorun var. Artık kafaya takmamaya başladım. Ne yapayım. Ben de böyleyim.

Bir de sorunun üstüne gitmeyip kaçarsanız hep yenilirsiniz. Konuşmanız gerekiyorsa konuşun. Utansanız da sıkılsanız da konuşun. Zaten bir defa bunu yendiğinizde kendinizdeki gücü göreceksiniz.

Sürekli kafanızda kendinizi aşağılayıcı cümleler kurmayın. Eleştirel cümleler kurmayın. Yapamam edemem utanırım herkes bana acır gibi düşüncelere kapılmayın. Karşınızdakine bunu hissettirmeyin. Kendinize olan güvensizliği hissettirmeyin. Çevrenizdeki insanlar sürekli sizi takip etmiyor. Bu kız hata yapsa da gülsek diye bakmıyorlar. Siz telefonda konuşurken muhtemelen diğerleri duymuyordur bile. Ama siz bu eksikliğinizi onlara hissettirirseniz bu durumda dikkat kesilirler. Bu defa siz daha çok heyecan yaparsınız.

Kitap okumak tabi ki faydalı ama çok kitap okumak bu sorunu ortadan kaldırmaz. İnsanlarla en iyi olduğunuz konularda sohbet edin. Genel kültür, politika, güncel konular... hakkında yorumlar yapın. Bir hayat felsefeniz olsun. Savunduğunuz bir siyasi görüş olsun. İlgilendiğiniz bir spor dalı olsun. Bu tarz konularda kendinizi geliştirin. İnsanlar sizinle sohbet etmeyi veya tartışmayı sevsin. Bilginizi gösterin.

İşinizi iyi yaptığınız sürece kendinize güveniniz yerine gelecektir. Sonuçta o işi siz iyi biliyorsunuz diğerleri değil.

Kısacası sorunun üstüne gidin, kaçmayın. Yoksa yenemezsiniz.

Canım bende ankara da yim sosyal fobim var tanışıp arkadaş olalım mı birbirimize destek oluruz. Benim göz teması sorunum da var konuşurken bakamıyorum gözlere sende nasıl durum göz teması sorunu yaşıyor mu&sun

toplum icinde herhangi bir aktivite yapacağın zaman şunu düşün
"bunların hepsi aptal"

Evet üstüne gitmek gerekiyor kesinlikle işe başlayalı 4 ay oldu yavaş yavaş alıştım çok şükür daha iyiyim sosyal fobiyi yenmek için kesinlikle üstüne gitmek gerekiyor başka türlü boş bir de benim yaptığım iş sosyallik gerektiriyor ister istemez işin içine girince alışmak zorunda kalıyosun zor da olsa

İşten zaman kalmıyo ki bana arkadaşlarımla bile görüşecek vaktim olmuyo:/ ben de göz teması sorunu yok çok şükür

bence birilerinden gizlemek yerıne aksine bu yönünüzle sankı dalga gecıyormuş gibi anlatın birilerine anlstınca rahatlayacak ve eskısı kadar heyecan yapmayacaksınız sonuçta kınar mükemmel degıl ılaclık bı durumda degıl kişinin uyitangac yapısı ile alakalı

karşıdakınınde senın gıbı ınsan olduğunu unutma.
yenıyım demişsin işe tam adapte değilsindir şuan
.bılıyor muyum bılmıyor muyum. bıldiğinın doğruluğundan tereddutlusundur vs
bu yuzden olur.zamanla aşılır korkma.çirkef memur olup çıkarsın yakında tabi herkese karşı değil zamanla delirirsin.ankısyate mı işte ondan falan kalmaz.bende oyleydım mıy mıy kıbar kıbar.baktım ooo karşılar coşuyor ula dedım bende coştum.7 sene olacak neredeyse 2 yılım memurlukta çöp ama.(alışma sureci)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…