Baş belası sosyal fobi yardımmm!!

Beni anlatmışsınız sanki ama ben ilaçla bastırıyorum kalıcı bir çözüm varsa ben de bilmek isterim

İşiniz ruh halinize hiç uygun değil. Başka bir bölüme geçseniz, bu arada da sosyal fobinizle ilgili destek alsanız daha iyi olmaz mı?
Evet işim hep insanlarla iletişim halinde olmak ama başka birime geçemiyorum.Kendi birimim içinde üst kişiyim.Tedavi olup iş hayatıma öyle devam etmek istiyorum:/

Ben de bazen ilaçla bazen biktisel sakinleştiricilerle geçiştiyorum işte..Siz düzenli bir ilaç mı kullanıyorsunuz
Evet cipralex ve dideral . Diderali sadece sunumlardan önce kullaniyorum cipralex hergün kullaniyorum 6 ay boyunca kullanicam cipralexi çok 6 aylar boyunca kullandım aslinda 6 ay bitti bi sene bıraktım tekrar 6ay yine başladım nerdeyse 10 senedir boyle

Benim de kurtarıcım dideral heyecan gerektiren durumlarda kullanıyorum.Yeni evliym gebe kalma durumumda olabileceği için dideral almıyorum artık passiflora denen bitkisel bir şurup alıyorum.Bu arada cipralex faydalı oldu mu ya da psikoterapi almadınız mı hiç

Cipralex kullandığım süre boyunca çok faydalı ama bırakınca bi kaç ayda eski halime dönüyorum malesef. Ben de hamilelik boyunca hiç bir ilaç kullanmadım bitkisel bişey de kullanmadım ama hergünum stresli ve ağlayarak geçti herşeyi taktım kafama hamilelik ve emzirme bitince tekrar başladım ilaca hiç psikoloğa gitmedim ama gitsem diyorum belki çocukluğuma falan ineriz belki sebebi buluruz falan aslında bi tahminim var küçükken akran zorbalığına çok maruz kaldım daha ilkokuldayken cinsel taciz de dahil bunlar yüzünden hep agaldım çocukken hep utandım sanki benim sucummus gibi aileme hiç birşey anlatamadım gittikçe içime kapandim

ben açıkçası önce psikologa gitmiştim ancak fayda görmedim. zaten psikoloğum da anlamış olacak ki psikiyatriste yönlendirdi beni. bir yıl boyunca çok hafif bir dozda ilaç tedavisi gördüm ve ayda 2 defa olmak üzere 1 er saatlik terapiler. 1 yıl böyle geçti. sonrasında ilacı bıraktık ve ayda bir terapi, sonra sonra ben kendim gerek duyduğum vakit terapiye gittim. size önerim siz de önce psikoloğa gidin zaten min. yarım saatlik terapi yapıyorlar. doktorunuz gerek görürse yönlendirme yapar. ama inanın aşılıyor. bir süre sonra hiç umursamıyorsunuz . ben öyleyim mesela şimdi . telefon mu çalmış, karşımdaki kimmiş, :) konuya tam vakıf olmasam bile idare edebiliyorum etrafımdakileri önemsemeyi bıraktım.. aşılıyor yani bir süre sonra. sıkmayın canınızı.

Öncelikle şunu söyleyim memursunuz gerçekten çok şanslısınız, bu şekilde iş görüşmelerine gidip kendinizi kabul ettirmeye çalışmanız sizin için çok zor olurdu.

İkinci olarak bu isin tedavisi maruz kalmak. İşiniz gereği böyle sürekli konuşmak zorunda olmanız çok iyi olmuş böyle böyle cozeceksiniz. Konuşurken kekeleyebilirsiniz, diliniz sürçebilir bu doğal birşey buna takilmayin yine devam edin konuşmaya. Siyasetçilerin yaptığı o kadar gaflar var, baya da komik duruma düşürücü, onlar o kadar hitabet dersi alıyor yine de oluyor böyle şeyler.olur yani insanlık hali. Bunu düşünüp kendinizi rahat bırakırsanız işiniz çok daha kolaylaşir diye düşünüyorum.

Herşey çocuklukta başlıyor zaten.Ben de ilkokul ortaokul günlerimi hatırlıyorum şuanki halimle çok zıt biriydim.Hoca tahtaya kaldırırdı sürekli konu anlatırdım soru çözerdim sınıf başkanı olmuştum gayet girişkendim filan ama şimdi nasıl bu hale geldim ya da önceden nasıl öyle olabilmişim şaşırıyorum.Gebelik durumunda napıcam bilmiyorum hiçbişey kullanmamam lazım ve çalışıyorum ev hanımı olsam neyse de

İnşallah ben de o günleri görürüm.Evet galiba önce bir psikologa gitmem gerekecek

Evet eğer özel sektörde çalışmak zorunda kalsaydım benim için çok daha zor olucaktı

Merhaba, konuya sonradan dahil oldum ama ben de sosyal fobiden kaynaklanan anksiyeteden muzdaribim. Siz de aynı süreçten geçtiğiniz için danışmak istedim, ben de hamileyim şuanda ve doğum ve sonrası çok tedirgin ediyor beni. Şimdilik ilaçsız idare ediyorum ama sonrası lohusalık ve emzirme süreciniz nasıl geçti? Yanlış anlamayın lütfen doğumu normal Doğum mu sezaryen mi oldunuz? Bana daha dün sen normal Doğum yapamazsın dediler moralimi altüst ettiler akrabalar, hamilelik öncesi de sen hamileliğin üstesinden gelemezsin demişlerdi çok şükür 29. Haftaya geldim. Sadece kendimi fikre hazırlamak için danışmak istedim size. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar yok tabiki yanlış anlamam normal doğum mu sezaryen mi hep gidip geliyordum ikisi arasında sonra doktor cati muayenesi yaptı normal doğum için müsait dedi ama ben o muayeneden sonra kafamda vazgeçtim zaten normal doğumdan çatı muayenesinde birşey yok aslında ama ben çok gerildim sezaryen oldum o yüzden emzirme donemim çok problemli geçti süt olsun diye her şeyi denedim 4 ay ite kaka emzirdim sonra olmadı ben de uzun bir aradan sonra (1.5yil) ilaca tekrar başladım ama farkı daha 1. Haftasında hissettim yani kullanmadığım suredeki ben ile kullandıktan 1 hafta sonrası ben olayların içindeyken farketmemisim ama ilacin beni daha çekilebilir yaptığı kesin

Çok güzel mesajlar yazılmış,bazıları değişik olsada :).
Bu sorunu yaşayan sadece sen değilsin ki. Ben hala heyecan yaptığım da kizariyorum. Bu insanlarla konuşmama engel olmuyor.
Bir arkadaşın dediği gibi iyi bir psikolog şart. Illa özel olmasına gerek yok. (Hacettepe Üniversitesi Hastanesinin doktoru fena değildi sanırım. Arkadaşım oraya gidiyordu. Bir dene istersen)
Ve dilinin surcmesi veya kekeme olman (kardeşim de vardı hala heyecan yaptığında tatlı tatlı kekeliyor) önemli değil. Dalga gecilecegini düşünme asla. Geçenle de muhatap olma.
Tahminim naif bir insansın ve bu cocuklugundan beri var. Belki öğretmen belki aileden biri sebep.
Yabancı bir film vardı adını suan hatırlamıyorum. Kral kalabaliga hitap edemiyordu. Gizli öğretmen falan tuttu falan ama sonunda yendi.
Çok yazdım biliyorum

Evet ben de kızarıyorum.Bir de işim gereği sürekli müdürlerle yöneticilerle muhattap oluyorum.İyi bir bölüm okudum.İnanın bazen diyorum vasıfsız biri olsaydım da bu gerginlikleri yaşamasaydım bugün müdürlerle toplantı oldu mesela anksiyetem başladı kalbim o kadar çarptı ki beynimde hissediyordum resmen kalbimi.Pek konuşmadım konuşamadım zaten bulunduğum birimin yetkilisi benim o yüzden beni öne sürüyorlar yanımdaki yardımcılarla muhattap olmuyorlar.Bir de konuşacak bişey bulamıyorum bu kitap okumamamla mı alakalı acaba bu konuda da kendimi geliştirmem gerekiyor sanırım.Gerginlikten dolayı kuracağım cümleler anlatacağım olayları yanlış vizyonsuz bi şekilde anlatırım diye hiç konuşmuyorum ki zaten unutuyorum ne konuşacağımı toparlayamıyorum.Evet tespitiniz doğru yapı olarak kırılgan alıngan naifim ama alınganlığı aştım.Hala hassasım tabi her ne kadar pek yansıtmak istemesem de çevreye.İnanın küçükken hep tahtaya kalkıp konular anlatmak isteyen atılgan girişken ben gitti bambaşka biri geldi lise ve sonrasında hep bu eziyetle hayatımı yaşadım.Ömür boyu da böyle sürecek sanırım hangi ara doktora gitcem bilmiyorum.Eşim dahil kimse böyle şeyler yaşadığımı bilmiyor.Yeni evliyim bebek düşünüyoruz ama ben heyecan durumumun aşırı pik yaptığı durumlarda çeyrek ya da yarım dideral veya passiflora şurup alıyorum.(Her zaman değil ama bundan sonra sık sık alıcam sanırım iş hayatı yüzünden) Eğer gebe kalırsam bunları kullanmamam gerekiyor sanırım napıcam ben offf offf Çook yazdım ben de biliyorum ama içimi kimseye dökemiyorum.

Bende diye başlayacağım çünkü bende çok çektim çok çare aradım. Okudum araştırdım ama tam olarak bitmedi gitmedi.. İlk çalışmaya başladığımda bende telefonla konuşurken ciddi anlamda heyecanlanıyordum ama 3 yıl oldu iş hayatına gireli benimde. Tecrübesizlik ne yapacağını bilememe çok etkiliymiş onu anladım. Yaklaşık 2 ay kadar önceydi bende aynı dertten yana konu açtım. Yardım almaya ikna oldum ama bir yöntem daha deneyeyim dedim. Deneyeceğim yöntem yönlendirmeli meditasyon yöntemi. Youtube'da videoları olan ve uzun zamandır takip ettiğim faydalandığım bir uzmanın sosyallik artırıcı meditasyonunu yaptım. 21 gün yaptım 7 gün ara verdim ikinci 21 güne başladım. İş arkadaşlarımla çok rahat sohbet edebildiğimi farkettim bende faydalı deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…