Baş belsaı bilezlikler7

Hayatimda en buyuk hata ne diye sorarsan altinlarim ve bilezikleri vermek oldu. Ve bir tanesini bile alamadim birde inkar ettiler ustune yatiilar. 120 ye yakin ceyregim 15 e yakin bilezigim gitti. Ve sen bisey vermedin dediler. Ki ailem takmisti hepsini dusun. Neden anlstiyorum gerizekali gör diye. Nasil aptal olunur mal olunurun tam karsiligiyim

Bileziklerin ederi ne kadar ki,olsun olsun 30 bin olsun.İnan ki 30 bin için eşinle kavga etmene değmez ancak verirken ben size borç olarak veriyorum şu kadar gram verdim diye verip bir kağıda da kaydedin hem eşinin ailesinde hem de sende dursun o kağıt ayrıca her gelin benim yaptığımı yapmaz kıymetimi bilin diye de Ara ara vurgulayın

E bayramlarda takiyormussunuz kolunuza.
cikarmasaydiniz sanki elin malı.
kendi eşyanizi bile emanet gibi kullanıyorsunuz bu kadarina da pes.
alın bileziklerinizi fazla uzatmadan.
yoksa gitti gider

Görümcemin takıları da köyde kv sinde duruyodu ihtiyaçtan 2 bilezik yani 60 gram ikisi belki fazla kalın ve doluydu bilezikleri ailesi değil enişte aldı birde neyse işte kp si satmış vel hasıl kelam hala alcak 2 seneyi geçti görümcem enişteden istiyo enişte babasından ama babası yok varsa birini daha ver diyomuş

Altınım maltınım yok keşkem olsaaa ama kız bankaya koy altın hesabı falan açarsınız değerlenir köye hırsız gelmiyo mu

Bilezikleri verdim kocam ve ailesi beni hep el üstünde tuttu diyen duymadım hayatında. Verme sakın

Sizde değilmiş ki zaten nasıl sizden alacaklar? Ben anlamadım galiba..

Sadece onlarin taktiklari ise veririm ama bir daha da geri almam. Takmamislar gibi kabul ederim, dile de getiririm.
Yok kendi akrabalarimin hediyesi ise o zaman kendi aileme veririm geri, eger ki bana yar olmuyorsa.

Asla vermeyin düğün takıları kadınındır. Sizin bileziklerinize güvenip mi yola çıkmışlar. Onlar sizin hakkınız küsen küssün.

Siz neden verdiniz acaba ısrar mı ettiler.

Kocana o zaman sen arabanı sat ver benim takılarımı getir de hayırdır yani ne demek gelinin altınına el koymak ev de almayıversinler siz de bilezikleri satıp ev almasını bilirsiniz çok akıllılarmış kendilerince

Eşiniz bildiğiniz kör olmuş ve ailesinin niyetini göremiyor.Ya siz altılarınızı vereceksiniz ya da oğulları arabasını satıp verecek; yani ille de verilecek o para.Bazen isyan edesim geliyor ülkemizdeki aile yapılarına sizinki de tam isyanlık aile modeli.Ben yerinizde olsam suratını neden astığını,neden konuşmadığını özellikle sorardım ve derdimki ailene bu yetecek mi sonrasında neler isteyecekler acaba.Senin ailen resmen bizi sömürmeye niyetlenmis ve sende buna izin veriyorsun.Altınlarım zaten sizde alın tepe tepe kullanın hatta arabanıda sat,ver umurumda bile değilsiniz.Ama bu yaptığınızı asla affetmeyeceğim ne huzur biraktiniz ,ne iyi niyet.Simdi suratını asabilirsin çünkü senin verecegin huzurun bir anlamı kalmadı.Git ailenle sevincini doya doya paylaş kaptik altinlari de onlarda mutlu olsunlar...Ben o altinlardan vazgecerdim arkadasim zaten bana verilmiyor benim olmamis seyler o altinlar.Neyse allah sabir versin.

Saçmalayin !
Diyecegim baska da bise demeyecegim.
Mantikli ol arkadaşim

Senede 300₺ yi verip kasa kiraladık. Ahım şahım altınlarım yok ama en azından kafam rahat. Kimse benim olanın üzerine planlar yapmıyor..

Lütfen artık susmayin ve gidip isteyin. Takacağım hevesim var diyin, biz yatırım yapacağız diyin vs.

Baştan vermeyecektin altınlarını
Zaten bu saatten sonra geri de alamazsın artık
Eğer bileziklerin sendeyse onları verme bari . Ev almak için de senin bileziklerine mi güveniyormuş.

Ben bu takı verme olayını asla anlamadım, anlamayacağım. Düğünde takılan kadınındır. Medeni hukuk dahi bu yönde karar veriyor artık.

Böyle olmasaydı da vermezdim. Ne münasebet? Ola ki bir sağlık sıkıntıları oldu, dara düştüler elbette elimden geleni yaparım. Onun dışında benim olan bende kalsın yani. Kime ne..

Eşim de bu konudan küsecekse hiç konuşmasın bi daha. Aynısı kız kardeşine yapılsa erkeğin mesela yeri göğü inletirler aileler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…