Başa çıkamıyorum

derinxby

mis kokulumm...
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
6.368
2.133
698
46
arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar, benim de son birkaç senedir derdim içimdeki sıkıntı bunalım mutsuzluk gitmeyen bir şekilde hemde sürekli derin nefes almak zorunda kalıyorum mesela , böyle bir sıcaklık çıkıyor içimden bir kıpırtı bir anda bir korku kaplıyor heryerimi terliyorum acayip sonra geçiyor ama ödüm patlıyor olacak diye , aklıma gelmezse hiiç olmaz ama aa olmadımnr zamandır desem kurtulamıyorum ya bir kuyuda gibiyim bıktım enerjimi aldı ne olur birinizden bir öneri bir çare gelir belki dedim ne yapmam lazım , psikoterapi deneyeyim dedim en iyi yer diye gittim hiç ilgisiz saçma sapan biri çıktı memnun kalmadım var mı beğendiğiniz önerebileceğiniz doktor mesela , yardımcı olacaklara şimdiden çok çok teşekkürler

Önerebileceğim biri yok ama kendinizi sürekli meşgul etmeye çalışsanız? Bunu düşünmeye fırsatınız kalmazsa belki geçer.

İşte evet bende meşgul olmaya çalışıyorum iş yapıyorum hemen kalkıp örgü örmeye başladım dizi takip ediyorum zaten çocukların evin işi çok şükür ama yine oluyor ya hele adet olmaya bir hafta kala 😩 bıktım canımdan bezdim o derece inşallah birinden bir tavsiye çıkar kaç doktor gezdim devlette hiç bir çare yok , olur öyle dünya derdi falan diyen bile oldu yani , lustral içiyorum yıllardır galiba o artık etki etmiyor

İşte evet bende meşgul olmaya çalışıyorum iş yapıyorum hemen kalkıp örgü örmeye başladım dizi takip ediyorum zaten çocukların evin işi çok şükür ama yine oluyor ya hele adet olmaya bir hafta kala 😩 bıktım canımdan bezdim o derece inşallah birinden bir tavsiye çıkar kaç doktor gezdim devlette hiç bir çare yok , olur öyle dünya derdi falan diyen bile oldu yani , lustral içiyorum yıllardır galiba o artık etki etmiyor
Atak geçiriyorsunuz bu çok açık. Regl öncesi hormonların değişimiyle birlikte de daha da şiddetleniyor. Psikiyatriste gittiniz mi?
Çünkü teşhisiniz konulmadan terapi almanın faydalı olacağını düşünmüyorum (bu benim fikrim elbette).

Psikiyatriye gidin serotonin eksikliğiniz olabilir yani illa çok ağır bir şey çıkacak diye bir şey yok bazı şeyler çok basit şekilde çözülüyor kendinizi korkutmayın hemen

Merhaba panik bozukluk yasıyorsunuz psikiyatriye gidin yüksek ihtimalle sertralin icerikli ilac yazacaktır sizi cok rahatlatır

arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar, benim de son birkaç senedir derdim içimdeki sıkıntı bunalım mutsuzluk gitmeyen bir şekilde hemde sürekli derin nefes almak zorunda kalıyorum mesela , böyle bir sıcaklık çıkıyor içimden bir kıpırtı bir anda bir korku kaplıyor heryerimi terliyorum acayip sonra geçiyor ama ödüm patlıyor olacak diye , aklıma gelmezse hiiç olmaz ama aa olmadımnr zamandır desem kurtulamıyorum ya bir kuyuda gibiyim bıktım enerjimi aldı ne olur birinizden bir öneri bir çare gelir belki dedim ne yapmam lazım , psikoterapi deneyeyim dedim en iyi yer diye gittim hiç ilgisiz saçma sapan biri çıktı memnun kalmadım var mı beğendiğiniz önerebileceğiniz doktor mesela , yardımcı olacaklara şimdiden çok çok teşekkürler
Bu konuda onerim duygu ve hislerinizden kacmamanizdir. Depresif hisler de somut agrilar gibi bir seylerin yolunda gitmedigini gostermek icin vardir. Aslinda bu acidan bakinca iyiligimiz icin vardir. Hislerinizden asla kacmayin. Ne hissettirirse hissettirsin bunu kontrol edebilecek guctesiniz. Yeter ki farkinda olun. Yolunda gitmeyen, ruhunuzu kapana kisilmis gibi hissettiren seye once cozumune odaklanin. Yakinlarinizdan destek isteyin her konuda. Yazin.. Bol bol yazin. Buna deginen o kadar cok kitap okudum ki ben. Mutlaka kitaplar okuyun. O nefessizlik hissini biliyorum maalesef. Ve tek cozumu sorunu tespit edip minik minik cozum adimlari atmak. Sorunu tespit etmede veya cozumunde zorlanirsaniz da bir doktorla gorusebilirsiniz.

Nabzınız yükseliyor mu?
Panik atak geçiriyor olabilirsiniz. Erkenden onlemını alın. Sinsi davranıp bı anda patlama noktasına getırebılıyor.

merhabalar panik atak ya da kaygi bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz, bende psikoterapi alıyorum ancak faydayı YouTube da buldum İzzet Güllü ve güçlü psikoloji diye iki YouTube kanalı var belki yardımcı olur. sağlıkçı olarak psikiyatrik ilaç kullanmanizi önermem. Allah şifa versin

Düşünceleriniz yüzünden içinizde korku mu oluşuyor? buna cevap verirseniz sevinirim

merhabalar panik atak ya da kaygi bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz, bende psikoterapi alıyorum ancak faydayı YouTube da buldum İzzet Güllü ve güçlü psikoloji diye iki YouTube kanalı var belki yardımcı olur. sağlıkçı olarak psikiyatrik ilaç kullanmanizi önermem. Allah şifa versin
Neden psikiyatrik ilaç kullanılmasını önermiyorsunuz acaba? Merak ettim .

Neden psikiyatrik ilaç kullanılmasını önermiyorsunuz acaba? Merak ettim .
Antideprasan ilaçlar bir süre sonra beyin alıştığı için doz arttırılarak devam eder. Ve bireyde andehonik durumlara yol açabilir. Hanımefendi panik atak ve kaygı bozukluğunu birlikte yaşıyor gibi ve uzman bir bdt terapisti ile bunu rahatça aşabilir, her durumda ilaçtan önce psikoterapi kullanilmali bana göre (her durum dediğim majör depresyon, psikotik depresif nöbet ya da psikoz durumları için geçerli değil)

Lustral kullanıyorum ama artık işe yaramaz oldu galiba

Düşünceleriniz yüzünden içinizde korku mu oluşuyor? buna cevap verirseniz sevinirim
Tabi veririm teşekkür ederim ilginiz için . Şimdi aklıma gelmediği sürece sıkıntı ypk bezen işe güçe dalıp gayet normal devam ediyorum hayatıma , ama aklıma gelince nir anda ondan korkuyorum, beni ele geçirip bilinç dışı bişeyler yaptırır mı herhalde esas korkum bu , çünkü vücudumda istemsi şeyler oluyor somut olarak , mesela elektriksel bir yanma gibi bişey midemde hissediyorum önce eğer ay yine oluyor diye korkarsam devam ediyor , önce içimden bir ateş yanma çıkıyor başıma doğru , dudağımın üstü terliyor bir anda o derece sıcaklıyorum , ve geçiyor beni yoruyor acayip ve üzüyor tabi ki böyle olduğu için , ben buna engel olamıyorum elimde olmadığı için oldu olacak muı habire onu düşünüyorum , adet öncesi bir hafta hepten beter oluyorum , artık kendimden bıktım bitsede gitsek modundayım hiç bişeyden zevk alamaz oldum , bu streslerle uğraşırken strese bağlı epilepsi hastası oldum 43 yaşımda , nöbet geçirdim çok kez onun içinde ilaç içiyorum şimdi😩

Antideprasan ilaçlar bir süre sonra beyin alıştığı için doz arttırılarak devam eder. Ve bireyde andehonik durumlara yol açabilir. Hanımefendi panik atak ve kaygı bozukluğunu birlikte yaşıyor gibi ve uzman bir bdt terapisti ile bunu rahatça aşabilir, her durumda ilaçtan önce psikoterapi kullanilmali bana göre (her durum dediğim majör depresyon, psikotik depresif nöbet ya da psikoz durumları için geçerli değil)
Bu ilaçların sürekli kullanımı ile oluşan andehonik dediğini nedir

Niye böyle oldunuz sebep ne ne yaşıyorsunuz semptomlar değil sebebi ne birden olmaz anî bir olay üzüntü endişe yada birikim bunun nedeni

Tabi veririm teşekkür ederim ilginiz için . Şimdi aklıma gelmediği sürece sıkıntı ypk bezen işe güçe dalıp gayet normal devam ediyorum hayatıma , ama aklıma gelince nir anda ondan korkuyorum, beni ele geçirip bilinç dışı bişeyler yaptırır mı herhalde esas korkum bu , çünkü vücudumda istemsi şeyler oluyor somut olarak , mesela elektriksel bir yanma gibi bişey midemde hissediyorum önce eğer ay yine oluyor diye korkarsam devam ediyor , önce içimden bir ateş yanma çıkıyor başıma doğru , dudağımın üstü terliyor bir anda o derece sıcaklıyorum , ve geçiyor beni yoruyor acayip ve üzüyor tabi ki böyle olduğu için , ben buna engel olamıyorum elimde olmadığı için oldu olacak muı habire onu düşünüyorum , adet öncesi bir hafta hepten beter oluyorum , artık kendimden bıktım bitsede gitsek modundayım hiç bişeyden zevk alamaz oldum , bu streslerle uğraşırken strese bağlı epilepsi hastası oldum 43 yaşımda , nöbet geçirdim çok kez onun içinde ilaç içiyorum şimdi😩
Bahsettiğiniz şey mide yanmasi ise dediğim gibi anksiyete bozukluğu ile panik yaşıyorsunuz ve olgu yerine algiya odaklanın. Neden oldu neye bağlı demek yerine benim bu durumu algılama biçimim ne? diye sorarsanız emin olun iyileşmeye baslarsiniz. Stres mideyi bağırsakları çok etkiler mide sorununuz siz stres olmaya devam ettikçe ilerler ve bu konuda düşüncelere dur demeniz gerekiyor ay yine oldu yerine, her zaman yaşadığım bir durum korkulacak bir şey yok diyerek telkin ederseniz kendinizi emin olun o durum 5 ya da 10 dakika içinde geçer. Midenizde ya da vücudunuzda olan şeyleri beyinde olumsuz kodladiginiz için beyin bunun üstüne üstüne kaygi üretiyor ve korkuyorsunuz panik atak düzeyini geçmiş korkunuz artık. Allah şifa versin dediğim gibi algıyı değiştirmek gerekiyor bu tür panik ve kaygi türü bozukluklarda

Bu ilaçların sürekli kullanımı ile oluşan andehonik dediğini nedir
daha önce zevk alınan şeylerin zevk vermemesi gibi, mesela biri hayal kurarken çok mutlu oluyordur kişisel olarak mutluluk yönünden tatmin oluyordur ancak antidepresan sonrası artık hayal kurmanin zevk vermemesi olarak açıklayabilirim en basitinden

Back
X