• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başa mı dönüyoruz ?

Kesinlikle böyle yapacağım, bir süre böyle oldu zaten, eşimle de çok iyiydik, ama ailesinin "biz onu çok seviyoruz, torunumuzu çok seviyoruz, sizden başka kimimiz var, hep sizi düşünüyoruz, görmek istiyoruzları" bir süre sonra işi bozmaya başladı. Onlar bizi seven ve düşünen iyi niyetliler, ben ise olumlu adım atmayan oldum.

Denenmedik başka bir şey de kalmadı, bu defa hiç gitmeyeceğim ve dediğiniz gibi eşimin tavrına göre son noktayı koyacağım.

Teşekkür ederim.
sen de ailen beni sevebilir ama ben sevmiyorum ve artık bir arada olmak istemiyorum.
geçmişte yaşattıklarını unutmadım, affetmedim. o yüzden görmek görüşmek istemiyorum de.
eşine de çocuk için sana şans verdim, istersem hemen yarın boşarım seni diyebilirsin.

yani sen hiçbir şekilde gitme, gelme, evine ayda bir kabul et, lütfederek.

eşin tavır yapmış, trip atmış, tınlama.

Senin kv ile benimkini tanıştırsakda birbirlerine gidip gelseler :p
Biraz daha sabret ama sinirle değilde kendi planımız var kusura bakmayın vs şeklinde reddet sabırla
Kendi düzeninize göre ziyaret edebileceğinizi öğrensin

İyi niyet gösterip adım atıyoruz ama gelin adım atmıyor. Ne kadar kötü niyetli bir manipülasyon. Yine de ne yaparlarsa yapsınlar iş eşte bitiyor ben bunu bilir bunu söylerim. Kimi adamlar ana babasının huyunu bildiği için topluyor çoluğu çocuğu uzağa taşınıyor.

Vallahi okurken içim daraldı, eşinin ilk evliliği aynı sebepten mi bitti? Allah yardımcın olsun.

Benimde kv kp böyleydi. Haftanın 3 günü gidelim isterlerdi. Ne kavgalae rttik esimle. Hala bunun soguklugunu tasirim icimde. Aileside cok duygu somurusu yapiyorlardi sagolsunlar.Bir kaç kez kavga gürültü oldu. Susmadim. Catir catir kavga ettim. Dişimi gösterdim. Şimdi ayda bir gidiyorum. Onlar bize hiç gelmez. Gelirse kv gelir. Onlar benim şartlarımı anlayıp uyum saglayamadilar. Bende onlara uyum sağlamadim. Sonuç bu.

Ahh bir bilseniz, bendeki kv düşman başına. Ne söylesek bir bahane buluyor, gün içinde defalarca eşimi arıyor. Yalnızız, yaşlıyız, torunumuz...

Haftasonları plan yapar çağırırlar, "sürekli karışığı şuraya gezmeye götürmek istiyoruz, diye; gitmediğim zaman da onlar beni düşünen, beni gezdirmek isteyen ama ben kötü düşünen oluyorum. Bunların hiç ama hiç önemi yok. Bana istediklerini desinler, kötü desinler ama işe yaramıyor önce kötü diyorlar, sonra gelip sen bize neler söyledin ama biz küsmüyoruz diyorlar. Ve gerçekten ne söylesem küsmüyorlar da bir gün küsüp, ikinci gün kızımızsın, torunumuzun hatrı deyip gene geliyorlar ya da ıssssraaarrrla çağırıyorlar.

İş benim kocam da bitiyor, kocam da iki gün net duruş sergileyip, bir duygu sömürüsünde anam, emekleri hakkı deyip unutuyor her şeyi.

Ahh bir bilseniz, bendeki kv düşman başına. Ne söylesek bir bahane buluyor, gün içinde defalarca eşimi arıyor. Yalnızız, yaşlıyız, torunumuz...

Haftasonları plan yapar çağırırlar, "sürekli karışığı şuraya gezmeye götürmek istiyoruz, diye; gitmediğim zaman da onlar beni düşünen, beni gezdirmek isteyen ama ben kötü düşünen oluyorum. Bunların hiç ama hiç önemi yok. Bana istediklerini desinler, kötü desinler ama işe yaramıyor önce kötü diyorlar, sonra gelip sen bize neler söyledin ama biz küsmüyoruz diyorlar. Ve gerçekten ne söylesem küsmüyorlar da bir gün küsüp, ikinci gün kızımızsın, torunumuzun hatrı deyip gene geliyorlar ya da ıssssraaarrrla çağırıyorlar.

İş benim kocam da bitiyor, kocam da iki gün net duruş sergileyip, bir duygu sömürüsünde anam, emekleri hakkı deyip unutuyor her şeyi.
en son çare, boşanmadan önce son çıkış, eğer oluyorsa uzaklaştırma kararı çıkarttırmak.

sen elinden geleni yaptın.
her şey artık kocanın elinde.
annesine evet artık böyle demesini, susturmasını bilecek.

evet anne, biz artık ayrı bir aileyiz, evet anne hergün gelemeyiz, bizim de kendimize göre düzenimiz var vs.

o diyemiyorsa sen söyle derdim ama kocan sana ailesi yüzünden tavırlı galiba.

kocan maalesef evliliğe adapte olmak istemiyor.

elinden gelen hakikaten bir şey yok.
haklıysan bırak küslük uzasın.

eşine de haftada bir gün görüşme izni ver.
bak iyice şımarıp tepene çıkıyorlar.

Ah sevgili grill sen daha önce de hep destek olurdun. Öncelikle çok teşekkür ederim.

Bu son zamanlarda eşime bir şans verdiğim için o kadar çok pişman oluyorum ki. Ve o haftada bir gün gitmeyi de oğlumu tek göndermek istemediğim için kabul ediyorum. Yani torunları illa ki görmek isteyecekler ama tek göndermek istemiyorum. Bu yüzden haftada bir ben de gideyim diyorum.

Ben de işin eşimde bittiğini düşünüyorum. Aslında son zamanlara dek, net duruşlar sergiliyordu ama ailesi uzağa gidince ve biz yalnız kaldık edebiyatları başlayınca yine eski haline dönmeye başladı.

Bu olaylarda da "anneciğim e biz ayrıyız artık, sizin eviniz tabi, ne diyeyim" kem küm etti ama yok yani kadın resmen on beş gündür hüküm kurmaya çalışıyor.

Benim istemediğimi bildiği şeylerde daha ısrarcı oluyor ve bu benim de çok sinirimi bozuyor.

Ayrıca küslükler, tavırlar inan umurumda değil ama hazır uzağa taşındılar, belki düzen oturturum diye, son olarak da böyle denemek istiyorum. Kendisi de uzatırsa, artık benim yapabileceğim hiçbir şey gerçekten kalmıyor.

Sonunda boşanacaksın sen de farkındasın. Olmamış eşin ve ailesi.

Evet, eninde sonunda bu evlilik bitecek. Olmamışlar ve sanırım asla olmayacaklar.

Nasıl tavır cesareti gösteriyor ons hayret ediyorum , haftada bir gidip gece kalmak da hiç az değil ki

Ben de anlamıyorum. Jesseyin de dediği gibi, sanırım boşanamayacağımı düşünüyor, yani bu özgüvenlerine hayret ediyorum. Ama gerçekten o şans ilk ve sondu. Bir daha o noktaya gelirsem, evet büyük konuşuyorum, dünya bir araya gelse, vazgeçmem.

Canimmmm benim esimde oyleydi surekli baban evine gidelim diyordu emin ol 3 4 defa gittik esim sonra gel giten sıkıldı bence simdilik 10 gunde bi gitseniz sıkıntı olmaz sonra ister istemez bu 10 gunler 20 cikar sonra aylara sen beni tanimiyon ama emin ol bende soylediklerimi ciddiye al burda tecrübe konuşuyor

Eşim sıkılmaz çünkü o ev eşimin bürosuna yakın, yol üstü. Yani zaten o yoldan geçiyor, geçerken de beni alıp bırakıyor.

Ben neler denedim de, işe yaramadı. Yahu boşanma davası açtım, üç ay eve dönmedim, annesi babası teyzesi kendisi hep bir ağızdan konuştu garanti verdi de çocuğum için son bir şans dedim zorla kabul ettim gelmeyi.

Düşün, buna rağmen değişmediler. Sanmıyorum ki artık değişsinler.

Senin kv ile benimkini tanıştırsakda birbirlerine gidip gelseler :p
Biraz daha sabret ama sinirle değilde kendi planımız var kusura bakmayın vs şeklinde reddet sabırla
Kendi düzeninize göre ziyaret edebileceğinizi öğrensin

Olan yapıyorum, biz de gelelim diyor; işim var diyorum, yarın yap diyorlar. Açık açık eşimle, çocuğumla baş başa kalmak istiyorum, rahat verin diyorum, bugün tamam deyip yarın yine arıyorlar.

İyilikle olacak iş değil.

İyi niyet gösterip adım atıyoruz ama gelin adım atmıyor. Ne kadar kötü niyetli bir manipülasyon. Yine de ne yaparlarsa yapsınlar iş eşte bitiyor ben bunu bilir bunu söylerim. Kimi adamlar ana babasının huyunu bildiği için topluyor çoluğu çocuğu uzağa taşınıyor.

Vallahi okurken içim daraldı, eşinin ilk evliliği aynı sebepten mi bitti? Allah yardımcın olsun.

Evet, ilk eşi de ailesiyle anlaşamamış, evine istememiş ve ayrılmışlar. Kv kabul etmese de. Eşimin arkadaşları ve eşim böyle anlatıyor.

Benim de içim daraldı ve gerçekten son noktadayım.

Ah sevgili grill sen daha önce de hep destek olurdun. Öncelikle çok teşekkür ederim.

Bu son zamanlarda eşime bir şans verdiğim için o kadar çok pişman oluyorum ki. Ve o haftada bir gün gitmeyi de oğlumu tek göndermek istemediğim için kabul ediyorum. Yani torunları illa ki görmek isteyecekler ama tek göndermek istemiyorum. Bu yüzden haftada bir ben de gideyim diyorum.

Ben de işin eşimde bittiğini düşünüyorum. Aslında son zamanlara dek, net duruşlar sergiliyordu ama ailesi uzağa gidince ve biz yalnız kaldık edebiyatları başlayınca yine eski haline dönmeye başladı.

Bu olaylarda da "anneciğim e biz ayrıyız artık, sizin eviniz tabi, ne diyeyim" kem küm etti ama yok yani kadın resmen on beş gündür hüküm kurmaya çalışıyor.

Benim istemediğimi bildiği şeylerde daha ısrarcı oluyor ve bu benim de çok sinirimi bozuyor.

Ayrıca küslükler, tavırlar inan umurumda değil ama hazır uzağa taşındılar, belki düzen oturturum diye, son olarak da böyle denemek istiyorum. Kendisi de uzatırsa, artık benim yapabileceğim hiçbir şey gerçekten kalmıyor.
oğlunu da gönderme.
onlar evladına düşkün olsalar o ayrı kaldığın dönemde hergün arar sorar, her fırsatta yanına gelirlerdi.
kocan yiyebilir bu yalanları, sen yeme.
ne sen git, ne oğlunu gönder, kocana da haftada 15 günde 1 izin ver, birkaç saat otursun gelsin.

siz benim düzenimi kabul edene kadar böyle de, restini çek ve uygula. çünkü gerçekten artık kaybedecek bir şeyin yok.

mesafe olarak uzaklaştığınız gibi, görüşme olarak da arayı aç açabildiğin kadar. hatta dediğim gibi, senin istediğin olana kadar ne telefon, ne yüzyüze asla görüşme, evladını da gönderme.

benim kv de de seninki gibidir. ben böyle çözdüm. senede sadece 2-3 kez görebiliyor çocuklarımı.

yani iyi gelin, anlayışlı eş, merhametli insan oldun da ne geçti eline.
yine sana eziyet, bitmek bilmeyen sıkıntı, kötü bir evlilik.

bundan sonra çirkef ol. ne derlerse desinler. duyma görme umursama.
eşinin işine gelir veya gelmez.
ya seni ve oğlunu ya da ailesini seçecek konuma getir.
zaten eşin ders alsa seni bu hallere düşürmezdi.

oğlunu da gönderme.
onlar evladına düşkün olsalar o ayrı kaldığın dönemde hergün arar sorar, her fırsatta yanına gelirlerdi.
kocan yiyebilir bu yalanları, sen yeme.
ne sen git, ne oğlunu gönder, kocana da haftada 15 günde 1 izin ver, birkaç saat otursun gelsin.

siz benin düzenimi kabul edene kadar böyle de, restini çek ve uygula. çünkü gerçekten artık kaybedecek bir şeyin yok.

mesafe olarak uzaklaştığınız gibi, görüşme olarak da arayı aç açabildiğin kadar. hatta dediğim gibi, senin istediğin olana kadar ne telefon, ne yüzyüze asla görüşme, evladını da gönderme.

benim kv de de seninki gibidir. ben böyle çözdüm. senede sadece 2-3 kez görebiliyor çocuklarımı.

Hepsinin ben de farkındayım ama eşim, "o benim çocuğum, onların da torunu, görmek onların da hakkı" deyince, bilmiyorum ya, buna bir şey diyemiyorum. Yani haftada bir görmeye hakları olduğunu ne yazık ki ben de düşünüyorum.

Ha zaten bu şekilde düzen oturmazsa, sonunda yine hiç göremeyecekler.

Bu arada ben zaten hiç gitmeyeceğim, eşim öyle yazmıştı ya, benim de canıma minnet, hiç gelmem dedim ama işte çocuk var. Kendisi haftada bir alır gider zannımca.

Kafam çok karışık, canım çok sıkkın. Gerçekten neyin nasıl olması gerektiğini bilemiyorum.

Konularını biliyorum. Eşine karşı sert ve kararlı duruşundan vazgeçmemeni öneririm. Eninde sonunda olacak şey zaten boşanmaksa sen bunu çoktan göze almıştın o yüzden sert olmaya devam. Eşinle tartışmaysa tartışmaya devam. Öylede huzursuz olacaksın böylede. Eşin mutlaka bir yerde pes edecektir ama iyi ama kötü.

Kv ise bizi boşatacaksın demişsin bir daha bu tarz konuşma olunca boşanalım ayda bir zor göreceksin torununu de bakalım ne diyecek. Onun derdi torun falan değil sizi dize getirmek.

yani iyi gelin, anlayışlı eş, merhametli insan oldun da ne geçti eline.
yine sana eziyet, bitmek bilmeyen sıkıntı, kötü bir evlilik.

bundan sonra çirkef ol. ne derlerse desinler. duyma görme umursama.
eşinin işine gelir veya gelmez.
ya seni ve oğlunu ya da ailesini seçecek konuma getir.
zaten eşin ders alsa seni bu hallere düşürmezdi.

Eşimin o konuma gelince kimi seçeceğini ben de, burada benim konumu bilen herkes de tahmin edebiliyordur. O da şu an iki tarafı idare edebilme derdinde. Ne ailesi oluyor ne ben. Ne onların tamamen rest çekmesini göze alabiliyor, ne de benim.

Bu arada ailesi de, eşim biraz arayı açsa hemen sert çıkıyor, küsüyor. Eşim de güya idare ediyor.

Hepsinin ben de farkındayım ama eşim, "o benim çocuğum, onların da torunu, görmek onların da hakkı" deyince, bilmiyorum ya, buna bir şey diyemiyorum. Yani haftada bir görmeye hakları olduğunu ne yazık ki ben de düşünüyorum.

Ha zaten bu şekilde düzen oturmazsa, sonunda yine hiç göremeyecekler.

Bu arada ben zaten hiç gitmeyeceğim, eşim öyle yazmıştı ya, benim de canıma minnet, hiç gelmem dedim ama işte çocuk var. Kendisi haftada bir alır gider zannımca.

Kafam çok karışık, canım çok sıkkın. Gerçekten neyin nasıl olması gerektiğini bilemiyorum.
3 ay kadar uzak kaldılar, göremediler. ölen var mı torun hasretinden?
onu bırak babası nasıl dayandı 3 ay?
eşinin maalesef ne sen, ne çocuk umurunda değilsiniz, varsa yoksa anasının gönlü.

artık gemileri yakman lazım.
tamam torun görmek hakları da, huzurlu bir evlilik de senin hakkın.
farklı şehirlerde olsanız nasıl görecekler torunlarını?
boşanırsanız nasıl görecekler? umurlarında olacak mı?
sanmıyorum. eşin 3. evliliğini yapar, yeni torun yapar, yeter ki anası mutlu olsun.

onlar bu merhameti haketmiyorlar.

ne zaman ki senin taleplerin dikkate alınır, huzurun bozulmaz, o zaman istersen her gün git ve gönder oğlunu. ama şu anda olmaz.

Konularını biliyorum. Eşine karşı sert ve kararlı duruşundan vazgeçmemeni öneririm. Eninde sonunda olacak şey zaten boşanmaksa sen bunu çoktan göze almıştın o yüzden sert olmaya devam. Eşinle tartışmaysa tartışmaya devam. Öylede huzursuz olacaksın böylede. Eşin mutlaka bir yerde pes edecektir ama iyi ama kötü.

Kv ise bizi boşatacaksın demişsin bir daha bu tarz konuşma olunca boşanalım ayda bir zor göreceksin torununu de bakalım ne diyecek. Onun derdi torun falan değil sizi dize getirmek.

Kesinlikle kadın benim dediğim olacak diye savaş veriyor.

Eşim de bunu nasıl görmüyor, anlamıyor hayret ediyorum. Kadın kendi dediği olana dek bizi tavşz ediyor, olmayınca eşime kızmalar, tavırlar, küsmeler...
Eşim de annem o benim diyor.

Dediğin gibi, inceldiği yerden kopacak artık. Ama iyi, ama kötü...

Ayrıca haftada bir istiyorsa gönder birkaçsaat yada pazar öğleden sonra sende kendinle ilgilen. Bebeğin biraz büyüdü diye hatırlıyorum. Dertleri torunsa torununu görürler. 15 te bire çevirirsin sonra bı hafta işiniz var vs vs

Eşimin o konuma gelince kimi seçeceğini ben de, burada benim konumu bilen herkes de tahmin edebiliyordur. O da şu an iki tarafı idare edebilme derdinde. Ne ailesi oluyor ne ben. Ne onların tamamen rest çekmesini göze alabiliyor, ne de benim.

Bu arada ailesi de, eşim biraz arayı açsa hemen sert çıkıyor, küsüyor. Eşim de güya idare ediyor.
işte burada yine iş sana düşüyor maalesef.
ya herru ya merru.
sen belirle şartları.
gitmiyorum bitti.
göndermiyorum bitti.
görüşmüyorum bitti.

eşin hem seninle hem onlarla uğraşsın boşver.

işte burada yine iş sana düşüyor maalesef.
ya herru ya merru.
sen belirle şartları.
gitmiyorum bitti.
göndermiyorum bitti.
görüşmüyorum bitti.

eşin hem seninle hem onlarla uğraşsın boşver.

Ortası yok diyorsun yani. Ben de hep dengede kalsın, haftada bir olsun, idare olunsun dedim ama yok. Kv benim kadar oğlunu düşünmedi. Doğru söylüyorsun aslında, o kendi oğlunun huzurunu, torununu düşünmüyorsa, dengeli olsun demiyorsa, ben neden diyeyim.

Kaybedecek neyim var sanki, ailem ailem diyen, aile olarak bizi değil de halen anne-babasını gören bir kocadan başka.

Back
X