basitsin aptalsın ucuz şeyler alıyorsun

Siz mantikli olani yapin. He deyin gecin.

Hay Allahım ya evladı zora girince nasıl uyuyacak anneniz merak ettim doğrusu..
Benim de düğünüm bu yıl olacak bazı şeylerde kısmam gereken yerlerde kısıyorum tabi üzülüyorum da belli etmiyorum ama annem anlıyor hemen yanıma gelip olsun kızım huzurun olsun bu da böyle olsun diyor nişanım olacağı zaman babam karşısına aldı beni sakın birşey isteme bize yakışmaz isteyen istediğini yapar dedi
Şimdi sizin yerinize koyuyorum kendimi zor durumdasınız annenize fazla yüz vermeyin o halde anne bu kadarı oluyor elimden fazlası gelmiyor diye söyleyin Emin'im söylemişsinizdir ama eşinize bu durumu belli etmeyin derim

sen al diyince hakaret boyutuna gidiyor param yok nasıl alayım o.. mu yapayım bile diyor..
benim de yok ben de mi o.. yapayım de. Altta kalma. Ve o bu kadar bencilken eş adayına sakın sakın para verdirtme. sonuçta ikinizin bütçesinden çıkacak.

keşke benim annemde böyle düşünse
yok birde benim eşimin babası yok annesi çalışmıyor zaten
adam nasıl yapsın onu sıkıntıya sokamam
benim annem bana aptal gözüyle bakıyor
2 binlik bindallılar varmış çok güzellermiş falan
ben istesem eşimde çok zorlanır ama belki, alır yani eminim
ama gerek yok huzurum olsun yeter inan bana sıkıntıdayım ama ailemden bir tl yardım görmüyorum
hadi annem tamam kadın başına
ama babam en çok ona kırılıyorum

Çok enteresan anneler var yahu.. bu haftam annelere hep hayret ve şoklarla geçiyo..

Duymazdan gelin. He deyin geçin.. hiç diyaloğa girecek tarzda değil de konuştuğunda susturcak şekilde cümleler kurun. Peki tamam almaya çalışırım falan gibi.. evlenip gidince de sen sağ ben selamet dersiniz.. gereksiz borçların altına sokmayın kendinizi. Evinize geçince eksikliğini hissettiklerinizi alıp tamamlarsınız. Gerekli diye alınıp bi köşede duran öyle çok şey oluyo ki hiç zorlamayın kendinizi.. benim çok kullandığımı siz kullanmayabilirsiniz veya sizin kullandığınızı bi başkası kullanmayabilir.. belli başlı şeyler dışında çok zora girmeyin derim

sen mal değilsin ucuza gidesin.. gerekiyorsa restini çek gelmiyorsa gelmesin düğüne bir insan bu kadar darlanmaz ve bir anne evladını bu kadar aşağılamaz.

Üzülüp de en güzel günlerini zehir etme eşin yanındaysa gerisi boş..
zamanla herşeyiniz olur bırak eksik kalan kalsın huzurun olsun anneni de karıştırma ben böyle uygun gördüm böyle beğendim de aldıklarını söyleme gösterme
Allah eşinle sana huzurlu mutlu bir yuva nasip etsin

Tovbe est.

Annenıze net bır sekılde bırdaha benımle konusurken sozlerıne dıkkat et bı annenın kızını esya gıbı gorup kar amacı gütmesini kımse onaylamaz. Deyıp mesafe koyun
Evlılıgınızın selametı ıcın

Tovbe tovbeeee ben de anneyim yahu bi ana nasil soyler bunlari evladina
Konu sahibi he de gec , dogru yoldasin sen bu sekilde cdevam et esinle mutlu huzurlu yuvan olsun

Nedense düğün arefesinde insanlar hep birşeyle sınanıyor sizde annenizle sınaniyorsunuz.Allah yardımcınız olsun.

gelinlikle bindallı ucuzmu ki ben ikisini islam 900 e kiralamıştım çok ilginç allah sabır versin size

Madem evin eksikleri için size liste atıyor o narin ellerini cebine atsın da kendisi alsın. Zamanında kızına çeyiz yapmamış şimdi ucuza gidiyorsun diyor. Neyi sindiremiyor acaba ? Ayrıca gelinlik ve bindallı fiyatı normal ne ucuz ne çok pahalı, ayarında...

İnşallah mutlu olursunuz ..

Annene he he de gec. Sakın takma. İyi anne olsaydı biseye ihtiyacın var mı derdi. Desteği yok köstegi de olmasın. Sakın karıştırma anneni. Sen akıllı ol anneni geri planda tut. Ne 500 tl si çok saçma sakin bunları yaptırmaya çalışma. Uzak tut anneni değerin düşer karşı taraftan.

Ucuza gitmekte nasil bir kelime? esinin parasi varda harcamiyormu sanki neyin varsa onla alirsin ne gerek var baskasindan borca girip onu ödemeye sirf gösteri icin. Lazim olan seyler alinmali altin i olsun mobilyasi olsun ama illa cok olmasi gerekmiyor bunun ben kendi fikrim söyledirki gelinlik mesela illa cok pahali olmicak sknti yapmicam esime öylede yapmadim iyikide yapmadim.

Biz de iki düğünde kuaför parasını ödemiştik çünkü kimse elini cebine atmamıştı..hadi kardeşlerim halam yengem vb neyse onları zaten öderdik de dıdısının dıdısı bile annemden hangi kuaförde olduğumuzu öğrenip gelmişti. Sanki yer ve zaman var gibi. O kadar geç çıkmıştım ki kuaförden bak yine sinirlendim. Gelinle damadın yeterince masrafı yok gibi bir de yancılar dolu oluyor her yerde. Üstelik tanıdık tanımadık

O cicibici ıvır zıvırların, düğün angaryalarının parasını komşular ödemeyecek sonra, yine eşinle ikiniz ödeyeceksiniz. düğün stresi anneleri bir garip yapıyor hiç kaale almayın. Zaten ev ne kadar eşyayla doldurursan doldur yerleşmeden, şöyle bir 6 ay geçirmeden tam istediğin gibi olmuyor. Ne kadar az, ucuz, kolay değiştirilebilir eşyayla kurarsan içinde yaşadıkça o kadar kolay düzenlersin. Düğün yancılarının masraflarından da kaçabildiğiniz kadar kaçın. Ona ayıp olur buna ayıp olur diye düşünmeyin. Mümkün olduğunca az insan taşıyın yanınızda düğün günü. Mutluluklar şimdiden :)

Gereksiz olanların hiçbirini almayın, gerçekten çok gerekli olduğunu düşündüklerinizden en aciliyeti olanlarını da imkanlarınız dahilinde uygun fiyatlı halletmeye çalışın, anneniz söyledi diye takside girmeyin, sizin eviniz sizin kararlarınız, daha gelin evine girmeden ne kendi anneniz ne de kayınvalidenize evinizin işlerine, ihtiyaçlarına karışma hakkı vermeyin sonra çok pişman olursunuz.

Annedir evladı için herşeyin iyisini istiyordur ama yuvasını kuran erişkin bir birey olduğunuzu unutmamalı, bunu asla unutturmayın annenize.

"Anne sen bana ne aldın da istiyorsun?" diye sorun veya sorduğunuzda ne cevap verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…