• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başka bir şehire serdivana taşınıyor olmak

yesimetin

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
39
4
288
39
Kızlar, doğdum doğalı 32 yıldır istanbulda yaşıyorum. Tüm eşim, dostum, akrabalarım, iş hayatım bu şehirde. Eşim son 4 yıldır sakarya serdivanda kendi işini yapıyor. İş hayatı orada baya geliştiği için benim ve 7 aylık kızımla artık orada yaşamak istediğini söyledi..normalde haftada 3 kez gidip gelerek bunca zaman idare ettik fakat kendisi yoldan çok yorulduğunu ve bizi çok özlediğini söylüyor. Benimde şuan doğup büyüdüğüm bu şehirden nasıl ayrılırım düşüncesi karnımı ağrıtıyor. Hiç kimseyi tanımıyorum, şehir muhafazakar bildiğim kadarıyla, serdivan nasıl yer alışabilirmiyim, pişman olurmuyum, napcam oralarda hiç bilmiyorum..eşim hafta sonları istanbula geleceğimizi, alışamazsamda tekrar istanbula döneceğimizi söylüyor.. ama ben yinede allak bullak oldum resmen..şehir değiştirme fikri beni çok düşündürüyor. serdivanı bilen var mı aranızda..çok mu muhafazakar..sosyal hayat nasıl..istanbuldan sonra oraya alışabilirmiyim..bana bi akıl verin kızlar, çok yardımınıza ihtiyacım varrr

İnsanlar ailelerinden,sevdiklerinden farklı ülkelerde yaşıyor.
Alışıp gidiyorlar,dönmeyiz bir daha diyorlar.
Eşiniz ve kızınız yanınızda oldukça tabii ki alışırsınız.
Şimdiye kadar gitmemiş olmanız hata bana göre.

Haklısınız..Bende çalıştığım için pek gündemimizde yoktu orada yaşama fikri..ama şimdi çalışmadığım ve bebekte olduğu için eşim bir arada olmak istiyor. Hep istanbulda yaşadığım için kendimi bu şehre ait hissediyorum.. serdivan için kendimi sudan çıkmış balık gibi görüyorum..

Şehrin muhafazakar yapısı beni düşündürüyor...serdivan nasıl, modern bir yer mi bilmiyorum..kendimi rahat hissedememekten korkuyorum..

Serdivan değil de genel olarak söyleyebilirim evet adapazarı mufazakardır ama öyle yaşanmayacak bir yer de değil. Sakaryalıyım 7 yıl karaman kalıcı konutlarında yaşadım serdivana yakın .komşuluk ilişkileri iyidir merkeze ılaşmak kolaydır.üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bir yer serdivan bu bile çehresini değiştirir.Avmler de serdivanla.ayrıca İstanbul Adapazarı 1.5 saatlik yol istediğinizde gidersiniz

Serdivan değil de genel olarak söyleyebilirim evet adapazarı mufazakardır ama öyle yaşanmayacak bir yer de değil. Sakaryalıyım 7 yıl karaman kalıcı konutlarında yaşadım serdivana yakın .komşuluk ilişkileri iyidir merkeze ılaşmak kolaydır.üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bir yer serdivan bu bile çehresini değiştirir.Avmler de serdivanla.ayrıca İstanbul Adapazarı 1.5 saatlik yol istediğinizde gidersiniz

Evet..istanbula yakın olması iyi..umarım gözümde büyüttüğüm kadar olmaz..

İnanın olmaz seversiniz. Eşimin işi dolayısıyla Antalya'ya taşiındık ilk yıl çok zor geçti sonra alıştım sizin de öyle olur.hayırlı olsun

Sakarya eskisi gibi değil. Evet muhafazakarlar var ama Istanbul da yokmu hic.. sizin derdiniz büyük şehirden gelmeniz olmalıydı. Serdivan hızla gelişen bir ilce. Üniversite öğrencileri genelde serdivanda.

Malesef insan herşeyi düşünmek durumunda kalıyor..sakarya nın muhafazakar bi imajı olduğu için bunun nasıl bi boyutta olduğu beni düşündürüyo..sonuçta yaşayacağımız yerde huzurlu olmakta önemli..

Mrb sakarya unı. Okudum ve burda kaldım suan evlıyım sakarya oyle cok muhafazakar bıyer drgıl yanı tutuöda sıradısı yasamak ıstersenız bılemm ama yasanılacaka yer bnde merkezde oturyrm serdavn gızel ve yasanılacak bı semttı ıcınız rahat olsun

Mrb sakarya unı. Okudum ve burda kaldım suan evlıyım sakarya oyle cok muhafazakar bıyer drgıl yanı tutuöda sıradısı yasamak ıstersenız bılemm ama yasanılacaka yer bnde merkezde oturyrm serdavn gızel ve yasanılacak bı semttı ıcınız rahat olsun

İçimi rahatlattınız...öyle sıradışı bi hayatım yok, normal bi yaşantım var..derdim muhafazakarlığın getirdiği rahatsız edici bakışlar olmasın üzerimde..eğer bahsedildiği gibi bi yer ise sıkıntı yaşayacağımı düşünmemeye başladım bende..

Merhaba az önce sırf size üye cevap yazmak için üye oldum :) Ben serdivanda yaşıyorum. İstanbul'da nasıl bir hayatınız var dı bilmiyorum ama Cihangir'den Maltepe'ye taşınmak gibi bir durum sizinki. Kasık şortu ile gezende var çarşafla gezende var. İkiside dikkat çeker, kot tshirt bizde okeydir sıkıntı olmaz :) Cinema alışveriş merkezi gibi mekanlarda sorun yaşamazsınız ancak kocamıda alayım baş başa hem yemek yiyelim iki kadehte derseniz evinizin balkonu en müsait yer olacaktır. Ya da Sapanca Kırkpınar, İzmit gibi bölgeleri size önerebilirim. İstanbul'da yaşamaya alışkın biri için yakın sayılabilir mesafeler.

İstanbulda nerde yaşıyorsun ona göre sana serdivanı anlatayım:kahve:

Merhaba az önce sırf size üye cevap yazmak için üye oldum :) Ben serdivanda yaşıyorum. İstanbul'da nasıl bir hayatınız var dı bilmiyorum ama Cihangir'den Maltepe'ye taşınmak gibi bir durum sizinki. Kasık şortu ile gezende var çarşafla gezende var. İkiside dikkat çeker, kot tshirt bizde okeydir sıkıntı olmaz :) Cinema alışveriş merkezi gibi mekanlarda sorun yaşamazsınız ancak kocamıda alayım baş başa hem yemek yiyelim iki kadehte derseniz evinizin balkonu en müsait yer olacaktır. Ya da Sapanca Kırkpınar, İzmit gibi bölgeleri size önerebilirim. İstanbul'da yaşamaya alışkın biri için yakın sayılabilir mesafeler.

İstanbulda maltepede oturuyorum ben, tesadüfen söylediğiniz benim şimdiki oturduğum yer :)) evet bahsettiğiniz tarz bi mekan görmedim..çokta önemli değil o konu..önemli olan insanlar kaba saba olmasın, yiyecek gözle bakmasın...

Back
X