- 7 Ocak 2011
- 6.828
- 4.295
- 373
- Konu Sahibi tomvejerry
-
Aranızdaki sorunun sebebi tamamen kültürel bana kalırsa. Ben hiç ABD'de yaşadım, sen benden iyi bilirsin ki neredeyse liseli gençlerin eve geliş saati 24.00... O da kendi yetiştirilme şartlarına göre senin bu durumunu idare etmiş. Çünkü dediği gibi seni seviyor. Ancak belli ki artık yorulmuş da.
Bunlar Türkiye'de olsa, daha farklı yorumlardım ama kültürel şartları değerlendirince sevgilinin sadece düşüncesini söylediğini düşünüyorum. Bir de zaten seni sevmese başından beri kendisinin çok da anlamsız bulduğu bu duruma hiç katlanır mıydı? Zannetmem...
tamam da bunu simdi dillendirmesi ne demek? Seviyordu ve susuyordu diyelim, simdi artik sevmiyorda sikayet mi etmeye basladi acaba?
Cok uzdu beni bu lafiyla. icime oturdu resmen.. Ne yapsam bilemiyorum. iliskimden suphe etmeye basladim.
Çocuk melek gibi dedik,nazar değdi.Şaka bir yana geçen konunuzda öfke kontrol problemlerinizden bahsetmiştiniz,onu istemeden kırdığınızdan.Bunlara sessiz kalması hiç etkilenmediği anlamına gelmez.Belki o da sizin kolayca öfkelenmenizin ve o son aranızda çıkan kavganın nedeninin aileniz olduğunu düşünüyordur.Bu durum onu da rahatsız etmeye başlamıştır.Bir de bu defa sizle arası kötü olmasın diye partiye gitmemiş sizi bırakıp,sonra bize gel deyince ona da aileniz nedeniyle hayır demişsiniz.Yani çocuk aslında suyunuza gidiyor,çaba harcıyor bolca.Ama hep aileniz kaynaklı tıkanılıyor.O dediği cümle evet biraz yanlış anlaşılmaya müsait ve biraz da kırıcı;ama bir doğruluk payı da var sanırım.Bu çocuk sizi seviyor belli ki,normalde size karşı çok kibar olduğundan böyle bir lafa alışık değilsiniz,size sanki değişmeye başlamış,size sevgisini kaybetmeye başlamış gibi gelmiş;ama bence böyle bir şey yok ortada.Çocuğun ağzından çıkmış bir an,belki de sizden takdir görmek istedi,size olan sevgisini nedeniyle yaptığı fedakarlıkları görün istedi.Ama siz zaten görüyorsunuz onu da biliyorum.Sözü toplayayım ben o lafın kötü niyetlice söylendiğini sanmıyorum,çocuk sizi hala seviyor,bir de size açık konuşayım buradaki kadınların birçoğunun sevdikleri adamlar karşısında duydukları lafların yanından geçmez.Sıkmayın canınızı Bu arada bu hafta ne gibi gelişmeler oldu o kavgadan sonra yani?
O kavganin gecesinde zaten biz tatli ayrilmistik. Mesajlasmalarla vs. Sonra ertesi sabah ben yine kendimi kotu hissedip ona ozur mesaji atmistim. O da "dusunme bu kadar. Sorun degil" gibi mesajlar atti. Bu hafta onun icin baya yogun bi hafta oldu. is gorusmesi vardi. iyi gecmis. Sanirim yeni bir ise baslayacak yakinda. cok ustunde durmadik yani o kavganin. haftaici iki defa ogle yemegi yedik beraber. Dun de is cikisi bulustuk, ve boyle oldu..
Merhaba hanimlar,
Daha onceki konularimda ailem sorun etmesin diye en gec gece 12 de eve dondugumu soylemistim. Amerikadayim, erkek arkadasim da Amerikali. Kendi arkadas cevresi hep gec saatlerde bulusuyor. Ben malum sebeplerden bu ortama dahil olamiyorum. Ve dun bu sebepten bana oyle birsey soyledi ki icime oturdu...
Dun yine saat aksam 22:30 gibi o ve bir arkadasiyla daha bi yerde oturuyor egleniyorduk. Sonra baska bi arkadasi aradi ve "buraya gelsenize, parti yapiyoruz" dediler. Ben katilamayacagimi, gec oldugunu, onun gidebilecegini soyledim. Ben gitmeyince o da gitmedi. Yolda "istersen bize gidip oturalim" dedi, bende yine ayni sebepten kabul edemedim. Cok bozuldu. "Anlamiyorum, yetiskin bir insansin, neden haftasonlarinda bu kadar erkenden evde olman gerekiyor? Cok sacma bu!" falan diye soylenmeye basladi. Sonra ben de ona ailemin boyle oldugunu, onlarla oturdugum surece boyle olacagini soyledim. "dogru tamam aile ilk gelir" dedi.
3-5 dakika sonra da soyle birsey dedi "Zaten bir senedir bu kuralla cikmamiz benim seni ne kadar cok sevdigimi gosterir. Baska erkekler boyle birseye katlanmazlar." Bu laf icime oturdu. "Ne demek istiyorsun? Beni tehdit mi ediyorsun?" dedim. "Yok yanlis anladin oyle demek istemedim. Seni ne kadar cok sevdigimi soylemek istedim" vs diye zirvaladi.
Sonra eve birakti. Sarildik, optu falan.. Ama bu laf icime oturdu. Ne yapsam bilemiyorum. Daha once hic boyle birsey soylememisti.. Sizce bu ne demek oluyor?
Canım düşünüyorum,düşünüyorum yine bir art niyet bulamıyorum,o laf sizden ziyade ailenize yönelik ve sonrasında da açıklamasını yapmış üstelik.Niye baştan söylemedi düşüncesine gelince,bu tüm ilişkilerde arkadaşlık,romantik,aile fark etmez aynıdır.Zamanla sevdiklerimizin bazı özellikleri canımızı sıkmaya başlar,tahammül etmekte zorlanırız,sitem ederiz.Evet o laf size biraz kırıcı gelmiş olabilir ama sadece kendini yanlış ifade etmiş olabilir,bu durumdan etkilendiğini belirtmiş.Kendinizi onun yerine koyarsanız,o kim bilir kaç kere sözlerinize alındı.Ama sanırım buradaki durum sizin baştan beri biraz dominant taraf olup,çocuğun başta yumuşak olup dün böyle bir şey demesi.Ama o da dolmuşluktan işte üzmeyin kendinizi gerçekten,hem yeni iş bulursa şu ailenizden kaynaklı problem de bir nebze olsun azalır.İçiniz rahat değilse mesaj vs atın,ona aşkınızı hatırlatın,ona duygularınızdan bahsedin,ailenizin bu durumunun sizi de rahatsız ettiğini söyleyin üstüne basa basa.
Merhaba hanimlar,
Daha onceki konularimda ailem sorun etmesin diye en gec gece 12 de eve dondugumu soylemistim. Amerikadayim, erkek arkadasim da Amerikali. Kendi arkadas cevresi hep gec saatlerde bulusuyor. Ben malum sebeplerden bu ortama dahil olamiyorum. Ve dun bu sebepten bana oyle birsey soyledi ki icime oturdu...
Dun yine saat aksam 22:30 gibi o ve bir arkadasiyla daha bi yerde oturuyor egleniyorduk. Sonra baska bi arkadasi aradi ve "buraya gelsenize, parti yapiyoruz" dediler. Ben katilamayacagimi, gec oldugunu, onun gidebilecegini soyledim. Ben gitmeyince o da gitmedi. Yolda "istersen bize gidip oturalim" dedi, bende yine ayni sebepten kabul edemedim. Cok bozuldu. "Anlamiyorum, yetiskin bir insansin, neden haftasonlarinda bu kadar erkenden evde olman gerekiyor? Cok sacma bu!" falan diye soylenmeye basladi. Sonra ben de ona ailemin boyle oldugunu, onlarla oturdugum surece boyle olacagini soyledim. "dogru tamam aile ilk gelir" dedi.
3-5 dakika sonra da soyle birsey dedi "Zaten bir senedir bu kuralla cikmamiz benim seni ne kadar cok sevdigimi gosterir. Baska erkekler boyle birseye katlanmazlar." Bu laf icime oturdu. "Ne demek istiyorsun? Beni tehdit mi ediyorsun?" dedim. "Yok yanlis anladin oyle demek istemedim. Seni ne kadar cok sevdigimi soylemek istedim" vs diye zirvaladi.
Sonra eve birakti. Sarildik, optu falan.. Ama bu laf icime oturdu. Ne yapsam bilemiyorum. Daha once hic boyle birsey soylememisti.. Sizce bu ne demek oluyor?
Merhaba hanimlar,
Ben dürüstçe kendi fikrimi seni üzmeden söylemek istiyorum..yetişkin bir insanın istediği saatte dışarda bulunamaması gerçekten çok absürd bir durum..üstelik türkiye'nin doğusunda bir köyden değil amerikadan bahsediyoruz..
Evet biliyorum bu ailenin düşünce tarzı ama sen 18 yaşını geçtin ve onların doğrularına göre yaşamak zorunda değilsin..kendi hayatının kontrolünü eline al ve ayrı bir eve çık..
Erkek arkadaşın seni seviyor ancak belliki bıkmaya başlamış..düşünsene bana bile çok anlamsız gelen bir durum o bir amerikalı olarak hiç anlayamıyodur..
Ben asla sen erkek arkadaşına uyum sağla demiyorum..sadece 24 yaşındaydın sanırım..ailende dahil kimsenin sana hükmetmesine izin verme,kimsenin doğrularıyla yaşama..biz türkler buna çok boyun eğip içimizdeki uhdelerle yaşanamamış hayaller ve gençlikle yaşlanıyoruz.. Ayrı eve çık ve kurtar kendini
Ayri eve cikmak bi kenara dursun, ben kendime ev aldim. Bir aya kadar tasinacagim ama ailem kirada oturdugu icin onlar da benimle gelecekler. Bu durumdan ben de rahatsiz oluyorum, yani onlarin kurallariyla yasamaktan. Kendi evime gectigimde kendi kurallarimi koymayi dusunuyorum ama yine onlar da olacagindan belki bi sure yine sorun olur. Hakli tamam ama ne yapayim? Ailemle sevgilimin arasinda kaldm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?