Başka şehirde okumak için ailemi nasıl ikna etsem?

30 yaşımdayım çoluk çocuğa karıştım ailem boludaydı ben samsunda okudum 1 yurt 3 ev arkadaşı ile okulu uzatarak bitirdim şimdiki aklım olsa asla ailemden uzakta okumazdım hep bi yanım eksik sanki hala özlüyorum baba ocağı gibisi yooooooookkkkk abla tavsiyesi naçizane
özgürlük beyinde ayrıca öğrencisin özgür olsan kaç yazar para yok pul yok babanın parasıyla özgür yaşayıp gece gezmek özgürlük değildir ama gençlik işte tın demi

Ben baba evinde de ozgurdum,unv.zamanı da bisey degismedi onların yanında yapmadiklarimi onlar yokken de yapmadım.okulla ev arası sizin gibi 2saatti.istediğim zaman gittim geldim.gece bile of diyince atlayıp gidiyordum.o yonden iyiydi.çamaşırlarım da evde yikanirdi.senin icin güzel olur Ankara.farklı bir sehir ve yakın.hayatı ve insanları gercekten taniyorsun.ikna edersin takma kafanı.sen yazdıktan sonra göndermem diyecek halleri yok.

canım direk damardan girceksin olaya! aynen şöle:

elbet bir gün evlenip gidicem bu evden ha şimdi üniversite için eskişehire gitmişim ha evlenip gitmişim. ama sonuç aynı eninde sonunda başka bir yerde başka bir evde yaşıcam birgün.hiçbir fark yok bırakında eskişehirde türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde okuyayım

anlatmak istediğim onlara geleceği, gerçekleri göster..şuan seni göndermemelerinin zarardan başka birşey olmadığını anlat vurgula!

umarım işe yarar =)

benim sınava girmeme daha bir yıl var ama şimdiden bi hedefim var ve kazanıcağımı biliyorum..ama ailem özellikle babam çok baskıcıdır..sürekli Akdeniz.üni. sini över durur.ama ben ankara istiyorum..her neyse açtım puanlarını gösterdim arada dağlar kadar fark var tabi..ben bu puanı alıp oraya gitmezsem herkes bana deli gözüyle bakar..(özellikle şu cümlem onu ikna etti ki :siz beni oraya yollamayıp 4 yıl rahat ediceksinz ama ben oraya gidersem 4 yıl sıkıntı çekip bütün ömrümü iyi bi üni.den mezun olmuş kendi ayakları üzerinde durabilen biri olarak sürdürücem..sizde daha iyi bi üni.den mezun olduğum için gurur duyucaksınız fln.. dedim ve o kadar katı olan babam hemen tamam kazan da git istiyosan karışmıyorum ben dedi gülerek:)) tabi şimdi geriye çalışmak kaldı:SS:))

Son düzenleme:
Canım Eskişehir tam öğrenci şehridir,Arkadaşlarım vardı.
Bende Trakya'da okumuştum
ailemden uzak kaldım ama onları utandıracak hiçbirşey yapmadım çok şükür
ben bazen diyorum ki eşime "bi kızım olur da eğer şehirdışını kazanırsa asla göndermem"

çünkü öyle şeyler gördüm ki oralarda ben teknik okulda okudum birde sırf erkek
kız toplasan 20-30 tane

o kadr entrikalar döndü ki o okulda
iradene sahipsen,kendinden eminsen,sadece okula giderim,düzgün seviyeli arkadaşlıklar kurarım diyorsan
tabi ki git ve oku

tabi yaşamayı bilene o ortam harika bişey,ben çok şanslıydım çok iyi arkadaşlar edindim
mezun olalı 10 yıl oldu hala görüşürüz

sana başarılar canım,umarım istediğin gibi bir okul hayatı yaşarsın...

Teşekkür ederim yorumlarınız için

zaten bende oraya gidip her gün gezip tozucak değilim.Özgürlük diyince insanların aklına neden sürekli gezip tozmak geliyor anlamıyorum.Benim için özgürlük kendi kararımı kendim verebilmek
Maksat gezip tozmaksa ben yaşadığım şehirde de özgürüm :3: özgürlükten kastım bu değil.

Kesinlikle, mesafede bu kadar yakınken ve de insanlar bir okul kazanacağım diye kırk takla atarken, bu fırsatı kaçırmayıp gidin Eskişehir'e. Bu sizin istikbaliniz, iyi bir eğitim alma imkanını bulmuşken kaçırmamanız lazım bence bunu. Babanızı, bence bu şekilde ikna etmeye çalışın. Sizi hala her yere babanız götürüyorsa, bu sizin için de iyi olur. Babanızla konuşurken kalkıpta özgürlük, ayaklarının üzerinde durma konularını gündeme getirmeyi hiç düşünmezsiniz sanırım, ama ileride iş hayatına atıldığınızda da ailenizden biraz uzakta geçireceğiniz bu dönemin size olumlu katkıları olabileceğinden bahsedilebilir belki.

Ben 11 yaşında iken yatılı okula gittim, ilk sene biraz zorlanmakla birlikte hayatımın en güzel dönemlerinden biri olduğunu ve bana çok olumlu şeyler kattığını büyük bir rahatlıkla söyleyebilirim.

Ben de şu an aynı durumu yaşıyorum, ankaradayım ve puanım eskişehiri tutuyor, babamla yaşadığım için ikna etmek biraz zor, ama artık belli bir yaşa geldiğimi ve hayatımı sadece beni dizinin dibinde görme isteği için çarçur etmeyeceğimi söyleyeceğim. Deneyip görmekten başka çaremiz yok :34:

Son düzenleme:
cnm eskişehir tam bir öğrenci şehridir.her türlü şey mevcuttur biliyorum.
bence sen yeterki gideyim ne olursa olsun gözüyle bakıyosun.
duygularını anlayabılıyorum bende aynılarını yaşadım.alttan derslerim kalmıştı zor zanaat söyleyebilmiştim aileme bir sene daha okumam gerektıgını.ve cok istıyodum 1 sene daha geçirmek o okudugum şehirde.
ve gittim.1 sene daha.sanki hiç bitmicek gibi sanki hep orada kalacakmışım geri gelmicekmişim zaman hiç geçmicek sandım.
şimdiki aklım olsaydı o geçen zamanda çalışırdım hem evlilik için hazırlık yapar hemde sıgortam ödenirdi bari. (karşı çıkan olabılır ama bunlar benım düşüncelerim)

yaşın çok genç.bende aynı seyleri yaşadım.
her ne kadar gitme deselerde sen hasta olup falan onları ikna edeceksin.
sonra gideceksın oraya ortamlara gıreceksin.hayatı goreceksın.
senın için çok iyi tecrube olacak..
belki okulunu bitereceksın belkıde yarım bırakacaksın.
sonra elbet bigün döneceksın baba evine.

öyle özgür olacagına çalış paranı kazan öyle daha iyi özgür olurusn cnm.
çünkü şimdi hayata atılmassan eskısehırden döndüğünde yenıden baslıcaksın hayata.

yanlış anlama beni.sen oraya gıdıp ortam gormek yaşamak arkadas edinmek istıyorsun.
kısacası özgurluk ıstıyorsun.
ama bu zaman gececek.
ben fikirlerimi yazdım.
çünkü aynılarını yaşadım.ee noldu geldim evlendim bile... çalısıyorum.
ben o okula gıtseydımde aynı yerde gıtmeseydımde suan aynı yerde calısıyor olacaktım.
hee bu arada eskısehır acık oğretım yazdın sanırım. o herkese çıkıyo zaten puanla değil bildiğim kadarıyla.
eğer 2 yıllık falansa gitme bence.
2 yılını ziyan etme. 2 yıllığın işe yarayacağını sanmıyorum cnm.

evlenınce herşey faklı oluyor guzelim.
keşke 3 sene orda duracagıma çalıssaydım yada bırıkım yapsaydım.3 yılım boşuna resmen.
hee noldu sadece hayatı öğrenıyosun.arkadaslıgı ayakta kalabılmeyi falan...

Ben de şu an aynı durumu yaşıyorum, ankaradayım ve puanım eskişehiri tutuyor, babamla yaşadığım için ikna etmek biraz zor, ama artık belli bir yaşa geldiğimi ve hayatımı sadece beni dizinin dibinde görme isteği için çarçur etmeyeceğimi söyleyeceğim. Deneyip görmekten başka çaremiz yok :34:

Çok sevindim sizin adınıza :3: hangi bölümü istiyosunuz?

canım zaten eskişehir ankaraya uzak değilki. hızlı trenle bayağı yakınlaştı. hafta sonları evinde uyuyabilirsin istersen. bende kırıkkalede okudum. hafta içleri yurtta hafta sonları evdeydim. hem senin içinde iyi olur. çok özlemezsin aileni böylece.

cnm eskişehir tam bir öğrenci şehridir.her türlü şey mevcuttur biliyorum.
bence sen yeterki gideyim ne olursa olsun gözüyle bakıyosun.
duygularını anlayabılıyorum bende aynılarını yaşadım.alttan derslerim kalmıştı zor zanaat söyleyebilmiştim aileme bir sene daha okumam gerektıgını.ve cok istıyodum 1 sene daha geçirmek o okudugum şehirde.
ve gittim.1 sene daha.sanki hiç bitmicek gibi sanki hep orada kalacakmışım geri gelmicekmişim zaman hiç geçmicek sandım.
şimdiki aklım olsaydı o geçen zamanda çalışırdım hem evlilik için hazırlık yapar hemde sıgortam ödenirdi bari. (karşı çıkan olabılır ama bunlar benım düşüncelerim)

yaşın çok genç.bende aynı seyleri yaşadım.
her ne kadar gitme deselerde sen hasta olup falan onları ikna edeceksin.
sonra gideceksın oraya ortamlara gıreceksin.hayatı goreceksın.
senın için çok iyi tecrube olacak..
belki okulunu bitereceksın belkıde yarım bırakacaksın.
sonra elbet bigün döneceksın baba evine.

öyle özgür olacagına çalış paranı kazan öyle daha iyi özgür olurusn cnm.
çünkü şimdi hayata atılmassan eskısehırden döndüğünde yenıden baslıcaksın hayata.

yanlış anlama beni.sen oraya gıdıp ortam gormek yaşamak arkadas edinmek istıyorsun.
kısacası özgurluk ıstıyorsun.
ama bu zaman gececek.
ben fikirlerimi yazdım.
çünkü aynılarını yaşadım.ee noldu geldim evlendim bile... çalısıyorum.
ben o okula gıtseydımde aynı yerde gıtmeseydımde suan aynı yerde calısıyor olacaktım.
hee bu arada eskısehır acık oğretım yazdın sanırım. o herkese çıkıyo zaten puanla değil bildiğim kadarıyla.
eğer 2 yıllık falansa gitme bence.
2 yılını ziyan etme. 2 yıllığın işe yarayacağını sanmıyorum cnm.

evlenınce herşey faklı oluyor guzelim.
keşke 3 sene orda duracagıma çalıssaydım yada bırıkım yapsaydım.3 yılım boşuna resmen.
hee noldu sadece hayatı öğrenıyosun.arkadaslıgı ayakta kalabılmeyi falan...

hayır tabii ki ne açıköğretim ya da 2 yıllık değil.Anadolu üniversitesi ve osmangazi üniversitesi 4 yıllık iktisat,maliye,işletme hayli hayli tutuyor.Ama söyledikleriniz çok ilginç doğrusu.Ben bir şey bilmeden nasıl çalışabilirim ki ? Ayrıca okul,dil kursu,biglisayar kursu derken (kısaca kendimi geliştirirken) çalışmaya vakit ayıracağımı sanmıyorum.Ki ailemde üniversiteden mezun olmadan çalışma konusuna sıcak bakmıyorlar

hayır tabii ki ne açıköğretim ya da 2 yıllık değil.Anadolu üniversitesi ve osmangazi üniversitesi 4 yıllık iktisat,maliye,işletme hayli hayli tutuyor.Ama söyledikleriniz çok ilginç doğrusu.Ben bir şey bilmeden nasıl çalışabilirim ki ? Ayrıca okul,dil kursu,biglisayar kursu derken (kısaca kendimi geliştirirken) çalışmaya vakit ayıracağımı sanmıyorum.Ki ailemde üniversiteden mezun olmadan çalışma konusuna sıcak bakmıyorlar

4 yıllıksa çok güzel.ben 2 yıllık açıkogretım sandım cnm.
eger ogleyse bosuna gitme dedim.gercekten 2 yıllıkk acıkogretım hiçbişeye yaramıyor.

bunlar benım dusuncelerımdı.kendımden yola çıkarak ornek verdim.
benım şimdiki aklım olsaydı okumazdım.o 3 sene bir kursa gider sanat ogrenırdım yada dil kursuna giderdim mesela.
ben 2 yıllık işletme okudum.daha sonra acıkogretımden devam ettim işletmeye.
suan bı sırkette çalısıyorum.
yanı hayatını idame ettırecegın ortamda çok önemli iş sahası falan.
hakkında hayırlısı olsun.

Ben de seneye gircem sınava hayırlısıyla.Aynı sorunu yaşıyorum .Ben Trakya'dayım istedigim okul İzmir 9 Eylül Üniversitesi :69:
Uzaklık 12 saat filan . Ailemi nasıl ikna edicem hiç bilmiyorum. Her lafını açtıgımda babam biz de geliriz beraber gideriz diyor.Burada belli bi düzenimiz kendi evimiz var :50:

Allah kolaylık versin sana . Umarım istedigin yere yerleşirsin.

Ben de seneye gircem sınava hayırlısıyla.Aynı sorunu yaşıyorum .Ben Trakya'dayım istedigim okul İzmir 9 Eylül Üniversitesi :69:
Uzaklık 12 saat filan . Ailemi nasıl ikna edicem hiç bilmiyorum. Her lafını açtıgımda babam biz de geliriz beraber gideriz diyor.Burada belli bi düzenimiz kendi evimiz var :50:

Allah kolaylık versin sana . Umarım istedigin yere yerleşirsin.

Teşekkür ederim umarım sende istediğin yere yerleşirsin.Bence baban lafın gelişi olarak söylüyo olabilir düzeni,yaşadığın yeri bırakmak zor bir şey.

Umarım.. Kendi ayaklarım üzerinde durabilmek için böyle bir tecrübem olmalı :61:

çok istediğini. o bölüm ve üniversiteye girmek için çabalayan kişileri anlat bence.
kendi ayaklarının üzerinde duabilceğini, sana güvenmelerini iste.
zorlanıcaksındır elbet ama madem gitmek istiyosun bu zorluğu göze aldın demektir.
inat etme mantıklı bi şekilde anlat ve istekli olduğunu göster. umarım ikna olurlar

Back
X