Başka şehirde okumak için ailemi nasıl ikna etsem?

Merhaba ben 18 yaşındayım bu sene sınavlara girdim Ankarada yaşıyorum ve puanım Eskişehire yetiyor ve oraya gitmeyi çok istiyorum :3:

Her şey iyi güzel ama ben ailenin tek çocuğuyum şuana kadar belki 1 hafta bile ailemden uzak kalmadım.Ben kararımı verdim zaten Eskişehire gitmek istiyorum ama tam olarak ailemi ikna edemedim.Gitmemi istemiyorlar ama ben artık sorumluluk almak,babamın parasıyla da olsa kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum.Bi de özgürlük kısmı var oraya fazla girmeyim :1::1:

Ailemi ikna etmem için ne yapmam lazım? Annem sıcak bakıyor ama babama konuyu açmak için biraz çekiniyorum

bir zman sonra aileler kabul ediyor.benim ilkokul arkadşım 2005 yılında kütahyayı kazandı 2 yıllıkta olsa gidicem dedi.aileside tamam dedi tercih yapıldı kazandı.bu sefer orası çok soğuk gitme dediler.ve gitmedi.1 sene si boşuna gitti çünkü okul puanı düştü.ertesi yıl sizi dinlemicem dedi ve tekrar ist dışını yazdı.bu seferde sakaryayı kazandı ve gitti :10: aileside onun geleceği için seslerini çıkarmadılar.ama 1 senesini heba etti :43::19:

ayrıca hızlı tren var senin ankaradan eskişehire gidicen zamanda biz istanbulun bi ucundan diğerine gidemiyoruz.böle düşün ailenede böle anlat bence :21::21:

canım iibf demişsin . bence işletme için şehrdışna gidene kdr 1 sene daha dene . ortalık iktisat işletme okuyanla dolu . kaldı ki eskişhre çok gittim . Bnde üni.okuyorm ve esk.de okusaydım diyorm asla ama asla bu ortalamayı yapamazdım ben . Ayrıca bilg.kursu dil kursu inan zor . O gaile içinde onu yapabileceğini sanmıyorum bende snn gbi düşünüyordum çünkü .
Gene de bnden sana bi tavsiye ilk girişinse hiç kendni yıpratma özgürlük uğruna eğer ailen çok baskıcı değilse . Çünkü zaten yurtta kalırsın e yurdun da bi giriş saati var onu aşamazsn vs vs vs . Hasta olursun bi su getiren adam bulamayacağın günler olur . Ailenin yanında olman gereken bir durum olur olamazsn . Hepsini düşün bence

canım iibf demişsin . bence işletme için şehrdışna gidene kdr 1 sene daha dene . ortalık iktisat işletme okuyanla dolu . kaldı ki eskişhre çok gittim . Bnde üni.okuyorm ve esk.de okusaydım diyorm asla ama asla bu ortalamayı yapamazdım ben . Ayrıca bilg.kursu dil kursu inan zor . O gaile içinde onu yapabileceğini sanmıyorum bende snn gbi düşünüyordum çünkü .
Gene de bnden sana bi tavsiye ilk girişinse hiç kendni yıpratma özgürlük uğruna eğer ailen çok baskıcı değilse . Çünkü zaten yurtta kalırsın e yurdun da bi giriş saati var onu aşamazsn vs vs vs . Hasta olursun bi su getiren adam bulamayacağın günler olur . Ailenin yanında olman gereken bir durum olur olamazsn . Hepsini düşün bence

bende ilk başta senin gibi düşünüyodum.çok fazla iibf ci var diye.ama bende bi iibfciyim ve önemli olanın nitelikli olup olmamakla alakası olduğunu düşünüyorum.eğer iibfde bi bölüm okuduysan kendini geliştirmen lazım.ben iktisat okudum ve aö de ikinci bi üniversite okudum.ayrıca üniversitelerden onaylı sertifikalarım var.bunlar bana çok avantaj sağladı.mezun olduktan sonra iş bulmak sana kalmış.evde oturup iş yok demiceksin kendini geliştiriceksin.ve bence şehir dışında okumak insana tahmin edemicen kadar öz güven sağlıyo.bi kere ailen yanına gelene kadar kendi başının çaresine bakman gerekiyo.buda seni ayakta tutuyor.

bende ilk başta senin gibi düşünüyodum.çok fazla iibf ci var diye.ama bende bi iibfciyim ve önemli olanın nitelikli olup olmamakla alakası olduğunu düşünüyorum.eğer iibfde bi bölüm okuduysan kendini geliştirmen lazım.ben iktisat okudum ve aö de ikinci bi üniversite okudum.ayrıca üniversitelerden onaylı sertifikalarım var.bunlar bana çok avantaj sağladı.mezun olduktan sonra iş bulmak sana kalmış.evde oturup iş yok demiceksin kendini geliştiriceksin.ve bence şehir dışında okumak insana tahmin edemicen kadar öz güven sağlıyo.bi kere ailen yanına gelene kadar kendi başının çaresine bakman gerekiyo.buda seni ayakta tutuyor.

Çok haklısınız yarı iktisat işletme mezunu daha bi tane dil bilmeden bilgisayar kullanmayı bilmeden işsizim diyor.Önemli olan kendini geliştirmek.Zaten iş sorunum olucağını sanmıyorum.

ben bu gençleri anlamıyorum aileniz yanınızdayken niye kendi ayaklarınız üzerinde duramıyorsunuz bence o zaman daha çok güvendesiniz daha güçlüsünüz ama ne desek boş bi kulaktan girer bi kulaktan çıkar bi kere yurtta sabaha kadar ha ha hi hiden uyunmuyor bile bırakın ders çalışmayı eve çıkarsın ev arkadaşın yani sonuçta bi yabancı uyuz mu bitlimi sapıkmı ay yaşamayınca olmuyor işte ama temiz temiz ailenle otursan okuluna gitsen gelsen ohh misler gibi ama illa ben kazık yiycem rahat batıyo diyorsanız buyrun hayat sizin kolay gelsin

Yorum yazan herkese teşekkür ederim.Malesef ikna edemedim.Yanlarında kalıp özel üniversiteye gidicem :5:

ben bu gençleri anlamıyorum aileniz yanınızdayken niye kendi ayaklarınız üzerinde duramıyorsunuz bence o zaman daha çok güvendesiniz daha güçlüsünüz ama ne desek boş bi kulaktan girer bi kulaktan çıkar bi kere yurtta sabaha kadar ha ha hi hiden uyunmuyor bile bırakın ders çalışmayı eve çıkarsın ev arkadaşın yani sonuçta bi yabancı uyuz mu bitlimi sapıkmı ay yaşamayınca olmuyor işte ama temiz temiz ailenle otursan okuluna gitsen gelsen ohh misler gibi ama illa ben kazık yiycem rahat batıyo diyorsanız buyrun hayat sizin kolay gelsin

Ne alakası var...

Dışarda okuyan herkes kazık mı yiyor?!

Sapık dadancak olduktan sonra her yerde dadanır, geçenlerde bir kadını ailesinin evinin önünde öldürdüler...

Aileyle yaşamak elbette bir öğrenci için en kolayı; ama dışarda okumayı tamamen gereksiz görmekte çok çiğ bir düşünce.

Küçük yerlerde yaşayanlar,şehrinde iyi üni. olmayanlar ne yapsın...

tüm gençler bu sorundan muzdarip bu aralar :27:
ben seneye giricem sınava. babam geçen diyo sen nereyi kazanırsan oraya taynimizi isteriz ben şok oldum tabi :53: baba dedim ben sizi istemiyorum bırakın beni ben ayrı şehirde yaşamak istiyorum dedim bu seferde darıldı biizi istemeyeni biz hiç istemeyiz diyo :1: dedim söz ver seneye bu dediklerini hatırla beni rahat bırak :1: şaka bir yana ben mutlaka ayrı şehirde okumak istiyorum. çünkü bizim ev problemli çok huzursuz. beni çok etkiliyo. hem uzakta olursam beni daha çok özlerler daha çok ilgi gösterirler diye düşünüyorum. :82:

neyseee konu sahibi arkadaş senin okulunda hayırlı olsun umarım güzel anılarla okursun :23:

sonuçta bunun senin eğitimin olduğunu söyle , kendi ayakların üzerinde durabilceğini anlat onlara ve deki ankarayla eskişehir cok uzak yerler degilll:27:

Ne alakası var...

Dışarda okuyan herkes kazık mı yiyor?!

Sapık dadancak olduktan sonra her yerde dadanır, geçenlerde bir kadını ailesinin evinin önünde öldürdüler...

Aileyle yaşamak elbette bir öğrenci için en kolayı; ama dışarda okumayı tamamen gereksiz görmekte çok çiğ bir düşünce.

Küçük yerlerde yaşayanlar,şehrinde iyi üni. olmayanlar ne yapsın...

kesinlikle katılıyorum. üniversitede yurtta veya evde kalıp insanın kendini bu hayata hazırlaması gerekiyor.
bi şekilde bigün ailemizin yanından ayrılcaz . o zaman sudan çıkmış balığa dönülcek. bence erken yaşta
hayatı öğrenmemiz lazım her zaman ailenin yanında olmıycaz çünkü onlarda her zaman bizim yanımızda olamıycaklar.
onlar yanımızdayken en azından varlıkları bizimleyken hem onlardan bişeyler hemde hayattan bişeyler öğrenmeliyiz.
kader bu başımıza ne gelcekse bi şekilde gelir zaten :34:

kesinlikle katılıyorum. üniversitede yurtta veya evde kalıp insanın kendini bu hayata hazırlaması gerekiyor.
bi şekilde bigün ailemizin yanından ayrılcaz . o zaman sudan çıkmış balığa dönülcek. bence erken yaşta
hayatı öğrenmemiz lazım her zaman ailenin yanında olmıycaz çünkü onlarda her zaman bizim yanımızda olamıycaklar.
onlar yanımızdayken en azından varlıkları bizimleyken hem onlardan bişeyler hemde hayattan bişeyler öğrenmeliyiz.
kader bu başımıza ne gelcekse bi şekilde gelir zaten :34:

bende başka şehirde okudum ve ailem şu an sen fizana gitcem de ii git deriz diyolar.bide bende biraz cadılık var ne hakkımı gasp ettiririm nede tanımadığım bi yerde çekingen dururum o yüzden galba :10:
ama ünv okumadan önce böle değildim :52:

Back
X