- 1 Haziran 2012
- 7.364
- 25.871
- 798
- Konu Sahibi ciceklimor
-
Ingilizce biliyorum, Fince de biliyorum konusmalari anliyorum fakat akici konusamiyorum. Dil konusurken cekingen birisiyim bu yuzden pratik yapamiyorum. Gunluk hayatta imkan varsa hep ingilizceyi seciyorum. Calistigim yerde ofis dili ingillizce.
Ben insanlarla icli disli olmaktan en nefret edenlerden birisiyim aslinda. Bilmiyorum neden boyle hissediyorum.
Merkezi bir yerde yaşayınca sistem dışına mı çıkılıyor ki siz Avrupa'da küçük bir kasabada yaşayacağınıza merkezi bir yerde yaşamayı tercih ediyorsunuz?
İnsan gibi yaşayacağım bir ülkenin kasabasında da yaşarım, köyünde de.
Çok iyi bir kazancınız olsa burada da mutlu olursunuz,her yeri gezersiniz istediğiniz zaman.İyi kazançtan kastım da gerçekten iyi rakamlar.Mutluluk burada paraya bağlı maalesef.
Ben Helsinki de yasiyorum. Turkiyeye bende donmek isterim ama maalesef Istanbul a gelsem 4 5 milyarla ise girebilirim o da belki is bulursam, muhendisim, is bulmak gercekten zor. Cocugumu ozele veremem. Turkiye de orta sinif kalmadi maalesef. Ben de ancak alt sinif olarak yasiyabilirim donersem. Maddiyatim Istanbulun luks semtlerinde oturup yasamaya el vermez.Şimdi Türkiye de yaşamak zor ama İstanbul’da elit bir semtte yaşıyorsan o kadar da zor değil .yaşadığun yere bağlı değişir.
Avrupa’da küçük bir kasabada yaşayacağıma burda merkezi bir yerde yaşamayı tercih ederim ben mesela ama dersin bir Newyork bir Paris tabiki daha iyi
Finlandiya küçük bir ülke .bu yüzden sıkılman normal .orda en azından merkezi bir yerde yaşaman senin için daha iyi olur .eşinde oralıymış burdan mı gittin yoksa orda mı doğdun bilmiyorum.
Dediğim gibi maddi sıkıntısı olmayan biri için İstanbul güzel çocuğunu özele verirsin ne olucak yani.ama maddi gücü yetmeyen için İstanbul işkence tabi.
Valla ben insan gibi yaşıyorum çok şükür sıkıntım yok .tabiki sorunlar var farkındayım ama büyük şehir insanıyım ben .Merkezi bir yerde yaşayınca sistem dışına mı çıkılıyor ki siz Avrupa'da küçük bir kasabada yaşayacağınıza merkezi bir yerde yaşamayı tercih ediyorsunuz?
İnsan gibi yaşayacağım bir ülkenin kasabasında da yaşarım, köyünde de.
Göç eden ve yurt dışında çok başarılı olan insanlar burada da çok iyi kazanır zaten. Her şey maddiyat değil, sistemin dokusu da çok önemli.
evet bende bunu dusunuyorum. Ingilizcem iyi, burda ingilizce gerektiren bir pozisyonda calisiyorum. Esimin de ingilizcesi gayet iyi.Baska bi ulkeye tasinin madem. Ingilizce durumunuz nasil? Herkes hemen bulundugu yeri kotulemeye merakli boyle konularda. En iyi egitimi almasi o cocugun mutlu olmasi icin yeterli olacak mi bakalim? Herkes gibi o da alisir gider belki..
Ah ben de Ingiltereyi cok severim. Finlandiya da turist olarak guzeldir tabiki.
Ingiltere`ye gelmistim birkac kere. Ben geldigim zamanlarda turist olarak en guzel yerlere gitmistim. O yuzden Ingiltere benim icin hep cok eglenceli bir yer olarak kaldi aklimda. Yasayan biri olarak nasil buluyorsun, memnun musun, gelir gider dengesi acisindan?
O zaman baska bi ulkeyi dusunebilirsiniz bence.. cocugunu dusuneceksin ama sen depresif olunca mutsuz anneyi napsin cocuk? Mutlu anne mutlu cocukevet bende bunu dusunuyorum. Ingilizcem iyi, burda ingilizce gerektiren bir pozisyonda calisiyorum. Esimin de ingilizcesi gayet iyi.
Ben de napicagimi bilmiyorum..
Ben de herkese bunu anlatmaya calisiyorum. Mutlulugu 'en iyi' nin sartlarina bagli yasamak zaten basli basina bir mutsuzluk sebebi. Ben de su an dunyanin en iyi universitelerinden birinde doktora yapiyorum ama o kadar biktim ki akademik ortamindan; birakip is bulmaya karar verdim. En iyi'nin mutluluk getirmedigi apacik ortada, biraksak insanlar nasil mutluysa oyle yasasa. Benim tek mutlu yasam anlayisim sabahlari gune hevesle baslama mesela, adimin onune gelecek bir unvan degil. |
Bilmem,cebimde yüz binlerim olsa hiç takılmazdım sanırım.Adaleti satın alıyorsun,insanlar sana üstün insan muamelesi yapıyorlar daha ne...
Ben de herkese bunu anlatmaya calisiyorum. Mutlulugu 'en iyi' nin sartlarina bagli yasamak zaten basli basina bir mutsuzluk sebebi. Ben de su an dunyanin en iyi universitelerinden birinde doktora yapiyorum ama o kadar biktim ki akademik ortamindan; birakip is bulmaya karar verdim. En iyi'nin mutluluk getirmedigi apacik ortada, biraksak insanlar nasil mutluysa oyle yasasa. Benim tek mutlu yasam anlayisim sabahlari gune hevesle baslama mesela, adimin onune gelecek bir unvan degil.
O zaman dönmeyi aklından geçirmeBen Helsinki de yasiyorum. Turkiyeye bende donmek isterim ama maalesef Istanbul a gelsem 4 5 milyarla ise girebilirim o da belki is bulursam, muhendisim, is bulmak gercekten zor. Cocugumu ozele veremem. Turkiye de orta sinif kalmadi maalesef. Ben de ancak alt sinif olarak yasiyabilirim donersem. Maddiyatim Istanbulun luks semtlerinde oturup yasamaya el vermez.
Ben Türkiyede yaşıyorum ve insanların hayatıma burnunu sokacak kadar benimle içli dışlı olmasını itici buluyorum. Ve bu samimiyet ve sıcak kanlılık adına yapılıyor. Bunun olmadığı anneliğimin sorgulanmadığı eşimle seks hayatımın masaya yatırıldığı kadınlar gunu toplantılarının olmaması benim için bir artıdır. Şu an adaptasyon sürecindesiniz o yüzden size bu artıymış gibi geliyor.Ingilizce biliyorum, Fince de biliyorum konusmalari anliyorum fakat akici konusamiyorum. Dil konusurken cekingen birisiyim bu yuzden pratik yapamiyorum. Gunluk hayatta imkan varsa hep ingilizceyi seciyorum. Calistigim yerde ofis dili ingillizce.
Ben insanlarla icli disli olmaktan en nefret edenlerden birisiyim aslinda. Bilmiyorum neden boyle hissediyorum.
Tabiiki en iyi mutluluk getirmeyebilir. En iyi egitimmis pehh.. dunyada gunes goren baska ulkeler yok mu iyi egitimi olan? En iyisi olmasa nolur yani? Ha bu arkadasin imkani var degerlendirsin. Imkanin olmasa mecbur boyun egip kaderine razi gelirsin zaten
Ben de herkese bunu anlatmaya calisiyorum. Mutlulugu 'en iyi' nin sartlarina bagli yasamak zaten basli basina bir mutsuzluk sebebi. Ben de su an dunyanin en iyi universitelerinden birinde doktora yapiyorum ama o kadar biktim ki akademik ortamindan; birakip is bulmaya karar verdim. En iyi'nin mutluluk getirmedigi apacik ortada, biraksak insanlar nasil mutluysa oyle yasasa. Benim tek mutlu yasam anlayisim sabahlari gune hevesle baslama mesela, adimin onune gelecek bir unvan degil.
Illa neden Turkiye deniyor? Baska bi ulkeyede gidebilirÇocuğunuzu büyütebileceğiniz en güzel yerlerden biri eğitim sistemine bütün ülkeler erişmek için çabalıyor hem eşiniz de size destek olan anlayışlı bir insan. Türkiye'ye gelseniz eşiniz aynı çalılma şartlarını bulamıyabilir burada da her şey pahalı hayat zorlaşıyor işsizlik çok sürekli sınavlara giriyoruz mülakatlara giriyoruz daha bir çok şey.... yeni bir ortama adapte olmak ilk başlarda zor olabilir siz hem ülke değiştirmişsiniz hem de evlenip çocuğunuz olmuş bir çok yönden hayatınız tamamen değişmiş kendinize zaman verin ama memleketiniz gibi sevemeyeceğinizi de unutmayın gezin yeni yerler keşfedin markete pazara gidin yürüyüş yapın yeni yemekler keşfedin hayatın tadını çıkarın
Şimdi Türkiye de yaşamak zor ama İstanbul’da elit bir semtte yaşıyorsan o kadar da zor değil .yaşadığun yere bağlı değişir.
Avrupa’da küçük bir kasabada yaşayacağıma burda merkezi bir yerde yaşamayı tercih ederim ben mesela ama dersin bir Newyork bir Paris tabiki daha iyi
Finlandiya küçük bir ülke .bu yüzden sıkılman normal .orda en azından merkezi bir yerde yaşaman senin için daha iyi olur .eşinde oralıymış burdan mı gittin yoksa orda mı doğdun bilmiyorum.
Dediğim gibi maddi sıkıntısı olmayan biri için İstanbul güzel çocuğunu özele verirsin ne olucak yani.ama maddi gücü yetmeyen için İstanbul işkence tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?