- 13 Aralık 2015
- 9.396
- 15.716
- 198
- Konu Sahibi ciceklimor
-
Çünkü insanlar turist olarak 1 haftalık geliyorlar, o zaman her şey mükemmel görünüyor
Bir gir bakalım bürokrasinin içine o zaman görelim
Hayır bu yurtdışı ee kaka demiyorum
Mesela yaşadığım yerden memnunum ben ama her şey çok mükemmelmiş, herkese uyacakmış gibi bir durum yok
Sokakta yaşayan İngiliz için hiç de taşı toprağı altın değil buranın
Sağlık sistemine kılım mesela ben de, ölmeden doktor görürsek iyi
1 ayda randevu verdiler spesiyalist denen doktora o arada vazgeçtim gitmekten
Türkiyede olsa laps diye gidersin mesela
Her ülkenin iyi kötü yönleri vardır, olacaktır
İtalyada yaşadım 4 yıl
Forumda herkes bana manyak muamelesi yapıyordu şikayet edince
Çünkü İtalya yemek, şarap, peynir, oh güzel tarihi yerler falan gibi
Bürokrasisi cinnet geçirtir insana, bir işi halledene kadar 20 yeri dolanıp, 2 insanı azarlayıp, 3üyle boğaz boğaza gelmek, evrak bilmem ne of off
Ki yurtdışında yabancı olarak yaşıyorsanız her şey evrak demek
İşte hayat şarap ve peynir değil maalesef, daha tövbe yaşamak istemem İtalyada :)
Doğru diyorsun,Finlandiya'daki insanlara sorsak onlar da kendi ülkeleri için harika demiyorlar.Her ülkenin sıkıntısı var,bizdeki asıl problem görmezden gelmemiz.
Mesleğiniz nedir sizin?
Haha sarap peynir pizza spaghettiTurist olarak akla gelen bunlar ya burokrasiyi dusunen yokki. Super bi ulke olsa ordada kriz olmazdi mesela.. ama komsunun tavugu kaz gorunuyor yine caanim yurdum insanina
saglik sistemi burda da benzer durumda. Aile doktoruyla her isi halletmeye calisiyoruz maalesef....Evrak işlerinin geç halledilmesi ve özellikle uzman doktor görememek o kadar tanıdık ki!!! Geçen haftalarda çok hastayım acillik oldum ama uzman doktor görmem acil doktorunun özel yazısıyla 2 hafta sürdü, yoksa en az 4-5 hafta sürüyor. Uzman doktora gittim bana dedi ki iyileşememeniz çok normal çünkü bunlar doğru ilaçlar değil(acil doktorunun verdiği). O halde beni haftalarca süründürdüler yani, ölmediğimiz sürece sorun yok bekleyebiliriz.
Evrak işlerinin geç halledilmesi ve özellikle uzman doktor görememek o kadar tanıdık ki!!! Geçen haftalarda çok hastayım acillik oldum ama uzman doktor görmem acil doktorunun özel yazısıyla 2 hafta sürdü, yoksa en az 4-5 hafta sürüyor. Uzman doktora gittim bana dedi ki iyileşememeniz çok normal çünkü bunlar doğru ilaçlar değil(acil doktorunun verdiği). O halde beni haftalarca süründürdüler yani, ölmediğimiz sürece sorun yok bekleyebiliriz.
Almanlar aşırı ırkçı zaten .ve orda yaşayan Türk göçmenlerden sıkılmış .benim Almanya da akrabam vs çok .heralde hiç yaşayamayacağım bir yer Almanya .Evet ben de irkciliktan korkuyorum. Mesela simdi baska bir ulkeye gitsek orda cocugumda esimde yabanci olucak, bu gercekten ne kadar fark eder bilmiyorum. Daha once bu forumda Almanya`da Turk cocuklarini derslerden bilerek biraktiklari yazilmisti. Gercekten boyle seyler goren bilen var mi?
Özel sağlık sigortan varsa iki dakikada giriyorsunsaglik sistemi burda da benzer durumda. Aile doktoruyla her isi halletmeye calisiyoruz maalesef....
saglik sistemi burda da benzer durumda. Aile doktoruyla her isi halletmeye calisiyoruz maalesef....
Merkezi bir yerde yaşayınca sistem dışına mı çıkılıyor ki siz Avrupa'da küçük bir kasabada yaşayacağınıza merkezi bir yerde yaşamayı tercih ediyorsunuz?
İnsan gibi yaşayacağım bir ülkenin kasabasında da yaşarım, köyünde de.
iyi de çocuk sizin gibi başka bir alternatif ülke bilmiyor ki. Finlandıyayı TR ile karşılaştırıp sizin gibi mutsuz olacak bir durumu yok.Merhaba,
Ben Finlandiya da yasiyorum. . Bir kere gunese hasretim. Surekli soguk. Ayrica cok pahali. Tabiki artilari var, mesela guvenli. Fakat bogulacak gibi oluyorum. Yeni dogum yaptim, evdeyim, camdan bakiyorum dalip gidiyorum. Cocugumun bu hayat olmayan yerde nasil buyuyecegini, buradaki insanlar gibi duygusuz yetisecegini, benim gordugum guzellikleri, sicak okul dostluklarini bulup bulamayacagini sorguluyorum. Diyeceksiniz ki adapte ol dil ogren. Dili cok zor ama elimden geldigince konusabiliyorum. Esim burali ama cok sicak birisi. Burdaki insanlar gibi degil, sanki o benden daha Turk, hep neseli hep mutlu. Zaten onu bu yuzden cok sevdim. O bile burdaki insanlardan tipki benimki sikayet ediyor. Birbirinden izole yasiyor herkes. Burada bir omur boyu nasil geciririm bilmiyorum. Ona bazen soyluyorum, burda nasil yaslanicagimi bilmiyorum diye. Turkiyeye gideriz istiyorsan diyor. Ben onu da istemiyorum. Suan ki durum malum. Belki de gunes gormemekten bu kadar depresif oldum bilmiyorum. Baska bir ulkeye tasinmayi da dusundum. Bana soylenenler ,her yer aynidir orda da yabancisin. Ama cocugumu burda buyutmek sanki ona haksizlikmis gibi geliyor. Ne yapicagimi bilmiyorum.
Böyle sanıp nerede yaşayacağını görmeden Avrupa'ya transfer gelin o kadar çok insan tanıyorum ki... ölümüne pişmanMerkezi bir yerde yaşayınca sistem dışına mı çıkılıyor ki siz Avrupa'da küçük bir kasabada yaşayacağınıza merkezi bir yerde yaşamayı tercih ediyorsunuz?
İnsan gibi yaşayacağım bir ülkenin kasabasında da yaşarım, köyünde de.
Valla o hiç öyle olmuyor kanka
Ben PhDde küçük kasabada yaşadım ilk 6ay dinlendirici geldi sonra baydım
Avrupa küçük kasabası = emekli resort
Yaşlılar ve köpekleri var
Saat 6dan sonra sokakta kimse yok
Hayat aşırı sıkıcı
Fransa’ya taşın güneyeFinlandiyayı sıkıcı saniyorsan bir İsveçe git abla :)
İsveç o kadar sıkıcı ki Almanya yanında New York kalıyor.
Yani şöyle ki genel olarak Batı Avrupalı insanlar mal gibi. Bir muhabbet yok, gülme eğlenme yok sosyallik yok bir enerji aura yok. Ben baydım açıkçası para var ama hayat yok çoluğum çocuğum da yok zaten bu yaz arazi çekip İtalya/Portekiz/Malta taşıncam.
Illa 40 derece gubesten bahsetmiyorki kadin. Almanya bence biraz daha fazla gunes goruyodur zaten
Orada eğitim nasıl?Ben İngilterede yaşıyorum canım
Finlandiyayı görmeyi de çok istiyorum ama ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?