Baska ulkede yasamak, adapte olamamak

Baska bir ulkeye gitme imkaniniz varsa gidin iklim sartlari herkese uymayabilir haklisiniz insanlarin birbirine olan soguklugu beni etkilemezdi en azindan herkesin sinirini bilmesi acisindan guzel..cocugunuzun gelecegi icin tr ye gelmeyi su donem hic dusunmeyin zaten

Doğru diyorsun,Finlandiya'daki insanlara sorsak onlar da kendi ülkeleri için harika demiyorlar.Her ülkenin sıkıntısı var,bizdeki asıl problem görmezden gelmemiz.

Evrak işlerinin geç halledilmesi ve özellikle uzman doktor görememek o kadar tanıdık ki!!! Geçen haftalarda çok hastayım acillik oldum ama uzman doktor görmem acil doktorunun özel yazısıyla 2 hafta sürdü, yoksa en az 4-5 hafta sürüyor. Uzman doktora gittim bana dedi ki iyileşememeniz çok normal çünkü bunlar doğru ilaçlar değil(acil doktorunun verdiği). O halde beni haftalarca süründürdüler yani, ölmediğimiz sürece sorun yok bekleyebiliriz.

Doğru diyorsun,Finlandiya'daki insanlara sorsak onlar da kendi ülkeleri için harika demiyorlar.Her ülkenin sıkıntısı var,bizdeki asıl problem görmezden gelmemiz.

Aynen benim var Fin arkadaşım birkaç tane
Hepsi aynı şeyden bahsediyor
Depresiflik & güneş olmaması, bir de yalnızlık
Ama severim, saygılı insanlar

Mesleğiniz nedir sizin?

Araştırmacılık yapıyorum, nörobilimciyim

Haha sarap peynir pizza spaghetti Turist olarak akla gelen bunlar ya burokrasiyi dusunen yokki. Super bi ulke olsa ordada kriz olmazdi mesela.. ama komsunun tavugu kaz gorunuyor yine caanim yurdum insanina

Evet o yüzden çok da her şeyi gömmenin veya yüceltmenin anlamı yok

saglik sistemi burda da benzer durumda. Aile doktoruyla her isi halletmeye calisiyoruz maalesef....

Ahahahah evet bu mantık var
Ölmüyorsanız bekleyebilirsiniz lafını duydum
Siz neredesiniz?
Geçmiş olsun bu arada

Almanlar aşırı ırkçı zaten .ve orda yaşayan Türk göçmenlerden sıkılmış .benim Almanya da akrabam vs çok .heralde hiç yaşayamayacağım bir yer Almanya .
Belki yahudi soykırımından vs Almanlara bir gıcık durumum var .şimdi bu söylediklerim de ırkçılıpa giriyor ama biz bizeyiz şurda
Helsinki ye hiç gitmedim .yolum düşmedi .
Finlandiya ya da ırkçlıpa maruz kalıcağını sanmam çocuğun çünkü babası Finli ama yinede ufak tefek sıkıntılar olabilir artık güçlü durucaksınız.
İslamofobi var .yani başka bir Avrupa ülkesindede sorun olmaz .ama Türkiye den geldim diyorsan ister ateist ol ister deist hatta tut hristiyan ol yinede müslğmansın.onlardan değilsin evet kulağa biraz abartı geliyor ama gerçek bunlar
Siyasetçiler bile İslâm üzerinden propaganda yapıp kazanıyor aşırı sağcı politikacılar şu an bekliyorlar bir dahaki seçimlerde örneğin Fransa için söylüyorum aşırı sağcı bir lider gelebilir yüksek ihtimalle
Biraz politikayla ilgiliyim o yüzden de bu konular hakkında konuşma yetisine sahip olduğumu düşünüyorum.
Yani konuyu çok dağıtmayalım ama sen dediğim gibi şanlısın ailen var o yüzden bu konuları çok düşünme .daha pozitif bak olaylara .

Finlandiyayı sıkıcı saniyorsan bir İsveçe git abla :)
İsveç o kadar sıkıcı ki Almanya yanında New York kalıyor.
Yani şöyle ki genel olarak Batı Avrupalı insanlar mal gibi. Bir muhabbet yok, gülme eğlenme yok sosyallik yok bir enerji aura yok. Ben baydım açıkçası para var ama hayat yok çoluğum çocuğum da yok zaten bu yaz arazi çekip İtalya/Portekiz/Malta taşıncam.

saglik sistemi burda da benzer durumda. Aile doktoruyla her isi halletmeye calisiyoruz maalesef....

Ne kadardir yasiyorsun orda? Ilk defami yurtdisinda yasiyorsun? Arkadasin varmi gorustugun? Ben de 1 senedir yurtdisinda yasiyorum esim yabanci. Seninle ayni seyleri yasiyorum yani.

Valla o hiç öyle olmuyor kanka
Ben PhDde küçük kasabada yaşadım ilk 6ay dinlendirici geldi sonra baydım
Avrupa küçük kasabası = emekli resort
Yaşlılar ve köpekleri var
Saat 6dan sonra sokakta kimse yok
Hayat aşırı sıkıcı

Avrupa'da yaşamıyorum, uzagim Türkiye'ye. Mutluyum genel olarak ama ailemin çok uzak olması beni mutsuz ediyor. Haftanın yedi günü çalışıyorum, hem insan hem çocuk iletişimi gerektiren işlerim var sürekli enerjiyi yüksek tutmak zorundayım. Ama eve geldiğimde aile boşluğunu hissediyorum biraz. Dönmek veya taşınmak gibi bir planım yok, hayat her yerde zor. Bir şey iyi gitse öteki mutsuz edecek farkındayım. Türkiye'de hayatta iş bulup da alanımda katkida bulunamam mesela. Ama babam ameliyat olunca uçağa atlayıp gidemiyorum su anda. Zor iş yurt dışında yaşamak.

Aman yazasım gelmiş, diyeceğim odur ki; eğer daha mutlu olacağınıza inandığınız bir ülke varsa sorun, soruşturun ve taşının. Çocuğunuz mutlu bir aileye sahip olduğu sürece eğitim sisteminin mükemmelliği o kadar da etki etmeyecek öğrenimine. Güvenli olsun, siz rahat edin, iyi eğitimciler çıkacaktır karşınıza.

iyi de çocuk sizin gibi başka bir alternatif ülke bilmiyor ki. Finlandıyayı TR ile karşılaştırıp sizin gibi mutsuz olacak bir durumu yok.

Çocukdan önce kendinizi düşünün. Mümkünse İtalya veya Fransa'nın güneyine doğru bir yere taşınabilirsiniz.

Böyle sanıp nerede yaşayacağını görmeden Avrupa'ya transfer gelin o kadar çok insan tanıyorum ki... ölümüne pişman

Inan o köylerin ülkemdeki bir köyden farkı yok... mecbur değilsen yaşanmaz. İyi bir gelirin yoksa her yer aynı yokluk, aynı kısıtlı yaşam.

Bunu tahmin ediyorum ama ben düzene, sisteme vurgu yapmak istemiştim.

Fransa’ya taşın güneye
Nice güzel küçük sıkılmam diyorsan tabi
İnsanı sıcak

Illa 40 derece gubesten bahsetmiyorki kadin. Almanya bence biraz daha fazla gunes goruyodur zaten

konusahibi adaptasyon zorlugu cekiyor. ayni derdi izmirden yozgata tasinsaydida yasardi.
günesle, insanlarin "soguk" olmasiyla alakasi yok- sadece adapte olamiyor. dedigim gibi- bir dogma büyüme izmirliyi yozgata götür- oda kültür soku yasar.

Hiç yurt dışında yaşamadım, sizi tamamen anlayamam ama çocuklarınız için vicdan yapmamanız gerektiğini kesinlikle söyleyebilirim. Ülkemizin insanı genel olarak sıcakkanlı oluyor da ne oluyor, her türlü pislik, hırsızlık, ahlaksızlık, şiddet, kuralsızlık var. Kötü insanlar her yerde olabilir ama bu kadar yozlaşmışlık az ülkede bulunur. Sadece insanlar değil, sistem de yozlaşmış durumda. Hiçbir devlet kurumuna güvenim yok mesela. Zira yönetim şeklimiz babalarının dükkanını yönetecekleri şekille aynı. Burada hayatta kalmak bile mucize gibi bir şey olmaya başladı, farkında mısınız bilmem? Kendi çocuklarım adına endişeliyim ve fırsatını bulur bulmaz da onlar için gitmeyi planlıyoruz. Elbette gurbet denen şey zordur, bilemem tam olarak. Ama bu ülkede yaşamak da o kadar zor ki, çocuklarımın insanca yaşayacağını bilsem, hiç güneş görmemek pahasına mağarada bile yaşarım gibime geliyor.

Ben İngilterede yaşıyorum canım
Finlandiyayı görmeyi de çok istiyorum ama ya
Orada eğitim nasıl?
Bir kaç ay sonra esimin işinden dolayı bir secim yapmamız gerekecek. Biz Istanbulda yasiyoruz, ya Izmir,ya Bursa,ya Ukrayna,ya Ingiltere olacak. Tercih etmek istemezsek Istanbulda farklı iş bakacak. Hislerim nötr şuan,ne hissedecegimi bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…