- 2 Temmuz 2018
- 3.504
- 4.026
- 53
- 35
- Konu Sahibi ciceklimor
-
E ne yapsın orda para yoktamam iste emekli olduktan sonra, cocuklari buyuttukten sonra nereye gidersen git :)
ama oncesinde neden gitmiyorlar?
ben yilin 300 gunu gunesli Maltada yasadim, ama tasindim oradan,
tamam cennetten bir kose diye tarif edebilirsiniz, iklimini, guzelliklerini,
hala daha da ozluyorum yalan yok,
belki emeklilikte ben de yerlesirim,
ama cocuk yetistirirken dusunmem.
Bir insan yurtdışında yaşayıp gerçekten orayı tercih edebilir, bunda bir sorun yok...ama böyle konularda yorum olarak %70 ülkeme hakaretler sayılmasına ben de uyuz oluyorum... fırsatım olsa 5 dk TR de durmam diyen insanların %95 i hiç yurtdışında yaşamı deneyimlememiş insanlar. Sanıyorlar ki Fransa'ya giden herkesi Eiffel'in dibinde bir yaşam bekliyor...ya da oralarda hiç suç yok, onların adalet sitemi kusursuz işliyor...Ya bir otobüse bindim Paris'de 30 küsür yıllık İstanbul hayatımda bile daha kötüsünü görmemiştim...
Herkes istediği yerde yaşasın, ama kimse başkasının sevdiğine de çamur atmasın...
Her zaman öyle olmuyor o
Belli bir yaşı geçince iş bulmak zorlaşıyor
Birde burda zaten anadili gibi İngilizce konuşan çok insan var Boğaziçili vs .İngilizce bilmek önemini yitirdi .
evet gittim Finlandiya ya hiç gitmedim ama .
Avrupa’da ve Amerika’da çoğu ülkeyi gezdim
Prag mesela küçük bir şehir sıkıcı
Berlin fena değil vanlı
Paris en sevdiğim şehir galiba
Newyork çok güzel canlı
Londra fazla yağmurlu ama yaşanılabilir
York İngiltere de bana sıkıcı geldi güzel insanı sıcak ama yok Yani yaşanılası değil
Amsterdam iyi genel anlamda
Roma güzel sma biraz karışık
Güney Fransa yine çok seviyorum ama cannes çok küçük yaz için güzel.Nice daha büyük ama bir Paris değil
Lüksemburg mesela ufak gelir seviyesi çok Yüksek huzurlu ama baydı beni 2 günde sıkıldım .burda herkes birbirini tanır diye düşündüm azıcık insan var
Ya daha çok şehir var gittiğim şimdi hepsini sayamıyorum
Evet pahalı burda hayat söylüyorum zaten
E ne yapsın orda para yok
Adam kendi ülkesinde çalışıyor kazanıyor mecbur kalacak .tatillerde hep güneye kaçıyorlar
İnsan doyduğu yerde kalır haliyle
Evet trenler berbat çok eski
Yürüyen merdiven asansör yok
Ayrıca çocuk istismarı tecavüz vs her yerde var
Haberlerde iki olay görüp burada sanki hergün tecavüze uğruyoruz gibi bir algı hoş değil
Bunu bana yabancılarda yapıyor
Gel buraya buraya yerleş senin ülkende savaş var vs
Zannediyolar sokaklarda askerler çarpışıyor her gün
Yoo diyorum böyle bir durum yok
Eski erkek arkadaşım Fransız asıllıydı İstanbul a geldi şaşırdı bir restaurantta gittik böylr bir yer Brüksel de yok dedi .insanlar açlık sefalet içinde yaşadığımızı sanıyor Irak sanıyorlar burayı
Ben kabin memurluğu yaptım .kısa süreli sonra bıraktım başka iş buldum.thy çok super bir yer değil uçuşlar çok fazla .tabi Türkiye şartlarına göre iyi maaşlarıPilot
Düşük bütçeli bi' hava yolunda
THY ye sokabilirsem onu ah ahh
Çalışma şartları çok iyi ya THYde
Arkadaşı İstanbul metrobüsüne bekliyorum görsün sıcak kanlı insanların nasıl birbirini boğazlayacak gibi baktığınıFinlandiya gibi bir ülkede mi çocuğunuzu büyütmek haksızlık gibi geliyor. Hele süper eğitimi varken. Siz bir de şöyle düşünün ben alışamadım diye çocuğumu böyle bir eğitimden ve düzenden mahrum etmeli miyim? Soğuk derken nasıl mesela? Ben de burada insanların tanıdık tanımadık herkese karışmasından her şeye söyleyecek lafı olmasından insanların üzerine kurduğu toplum baskısından memnun değilim. Soğuk insanlarda bu yoktur belki
ortalama bi avrupaliya sor ama onlarda owww sis kebap doner der yani :)))Aynen ille ya bi' tarafı ya öte tarafı yermenin lüzmu yok çünkü her yerin artısı eksisi var
Bir de ben bizim millet kadar kendini, kendi ülkesini gömen görmedim
İstanbul’a gelen yabancılar aşık oluyor zaten burayabir arkadas ironik olarak yazmis ama nisanlim ve ben her kis istanbulda tatil yapiyoruz. kendisi italyan- biz almanyada yasiyoruz. adam istanbula asik. resmen ask yasiyor.
ISIye nezaman gidiyoruz diye darliyor artik. adamin hayali üsküdarda yasamak. hergün emlak sayfalarinda :)
bir arkadas ironik olarak yazmis ama nisanlim ve ben her kis istanbulda tatil yapiyoruz. kendisi italyan- biz almanyada yasiyoruz. adam istanbula asik. resmen ask yasiyor.
ISIye nezaman gidiyoruz diye darliyor artik. adamin hayali üsküdarda yasamak. hergün emlak sayfalarinda :)
Biz burada da güneşten mahrumuz artık kalıcı yaz saati uygulamasından beriGüneşin olmadığı yerde yaşamak çok zor da biz nelerden mahrumuz burada bir bilseniz. Fırsatım olsa bir dakika beklemeyecek durumdayım. Kıymetini bilin bazı şeylerin.
thy neden kotuydu ozel degilse???Ben kabin memurluğu yaptım .kısa süreli sonra bıraktım başka iş buldum.thy çok super bir yer değil uçuşlar çok fazla .tabi Türkiye şartlarına göre iyi maaşları
İngilterede havacılık nasıl bilmiyorum ama burda canın çıkana kadar uçuyorsun.
THY herkese cazip geliyor ama benim hayatımı nahvetti o yüzden sevmiyorum
Pegasusu Atlas’ı söylemiyorum bile onlar daha berbat
İlla bu iş yapılacaksa Emirates te yapılmalı .orda çalışan arkadaslarım çok memnun asla THY ye dönmek istemiyorlar.
+1000000000Ben Türkiyede yaşıyorum ve insanların hayatıma burnunu sokacak kadar benimle içli dışlı olmasını itici buluyorum. Ve bu samimiyet ve sıcak kanlılık adına yapılıyor. Bunun olmadığı anneliğimin sorgulanmadığı eşimle seks hayatımın masaya yatırıldığı kadınlar gunu toplantılarının olmaması benim için bir artıdır. Şu an adaptasyon sürecindesiniz o yüzden size bu artıymış gibi geliyor.
Ayrıca ben de bir süre yurt dışında yaşadım ve geri döndüm. Bu sürede ben de büyüdüm ve arkadaşlarımla arama mesafe vs girdi. Ve şu an ne komşularımla ne iş arkadaşlarımla ne de eski arkadaşlarımla samimi bir dostluğum yok. Hersey yüzeysel hersey sahte kimse kimsenin umrunda değil. Bu millet mi sıcak kanlı diyorum bazen. On kere evime davet edip krallar gibi ağırladığım insanlar bir çay içmeye davet etmiyor. Evet istisnasız hepsi boyle.
Ben bizim milletin herseyininin sahte olduğunu düşünüyorum. Dostluklar da arkadaşlıklar da çocuklara gösterilen ilgi de hepsi sadece elalem ne der üzerinden yürüyor. O yüzden elinizde dünyanın 1 numaralı eğitim sisteminde çocuk yetiştirmek ve onun hayatını garanti altına alma şansı varken iki güneşli gün ve çenesi düşük insanlar için boşuna kendinizi üzmeyin.
Belli bir yaştan sonra dostluk kurmak zor olur. Onu anlıyorum ama etrafımın sanattan, tarihten, politikadan konuşabileceğim insanlarla dolu olmasını dedikodu yapmıyorsanız sizi dışlayan insanlara tercih ederim. Nacizane.
Yoo ne alaka bunla niye hava atayım Avrupa ya gitmek büyük birşey mi yada ABD yeBerlin fena degil mi? Yasama gözü ile bakmiyorsunuz sehirlere, gezme gözü ile bakiyorsunuz. Birazda maksat hava atmak :) New York güzel fakat zenginsen. Metrolarda dilencileri görmedinizmi? Metronun kokusu? Bir ekmek arasi bile 8-10 dollardan basliyor. Ev fiyatlari vahim. Yani benim nezdimde, hele bir aile icin yasanilcak sehir degil.
Ki bu cok kisisisel birsey. Siz gece hayatini seversiniz, ben sevmem, siz dairede kalmak istersiniz, ben müstakil evde. Berline mesela cok hosuma gitti. Kültürü, sehir anlayisi, toplu tasima bile harika. Yani gayet yasanabilir bir sehir bence.
İstanbul’a gelen yabancılar aşık oluyor zaten buraya
İstanbul gibi bir şehir yok dünyada
Ben milliyetçiyim belki biraz ondan
Almanlar aşırı ırkçı zaten .ve orda yaşayan Türk göçmenlerden sıkılmış .benim Almanya da akrabam vs çok .heralde hiç yaşayamayacağım bir yer Almanya .
Belki yahudi soykırımından vs Almanlara bir gıcık durumum var .şimdi bu söylediklerim de ırkçılıpa giriyor ama biz bizeyiz şurda
Helsinki ye hiç gitmedim .yolum düşmedi .
Finlandiya ya da ırkçlıpa maruz kalıcağını sanmam çocuğun çünkü babası Finli ama yinede ufak tefek sıkıntılar olabilir artık güçlü durucaksınız.
İslamofobi var .yani başka bir Avrupa ülkesindede sorun olmaz .ama Türkiye den geldim diyorsan ister ateist ol ister deist hatta tut hristiyan ol yinede müslğmansın.onlardan değilsin evet kulağa biraz abartı geliyor ama gerçek bunlar
Siyasetçiler bile İslâm üzerinden propaganda yapıp kazanıyor aşırı sağcı politikacılar şu an bekliyorlar bir dahaki seçimlerde örneğin Fransa için söylüyorum aşırı sağcı bir lider gelebilir yüksek ihtimalle
Biraz politikayla ilgiliyim o yüzden de bu konular hakkında konuşma yetisine sahip olduğumu düşünüyorum.
Yani konuyu çok dağıtmayalım ama sen dediğim gibi şanlısın ailen var o yüzden bu konuları çok düşünme .daha pozitif bak olaylara .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?