Başkalarının hayatlarını kıskanmak

Komilkli emoji birakmis bir de.cehalet mutluluktur mesela sozunu duydun mu hem benim soyledimi hem emojini orneklendiriyor bu soz mesela.yine anlamamis olabilirsin elbette

Bir pembik hayat sendromu daha

Yalandan bir dünya takmamalısın

benim arkadaşım eşiyle ölümüne kavga ediyor kavga esnasında canım kocam Allah huzurumuzu bozmasın diye filtreli sarmaş dolaş fotoğraflardan atıyor oğlu var ölümüne bağırıyor çocuğa tam o esnada iyi ki varsın annem iyi ki doğurmuşum diye fotoğrafını atıyor şaka gibi korkuyorum kadından görseniz mükemmel aile sanırsınız ama ben birbirlerine saldırdıklarını düşünüyorum ama sosyal medyada o derece yalan bir hayat

Neden bu kadar sosyal medyayı umursuyorsunuz ben onu anlamıyorum? Ben gün içerisinde hıçkıra hıçkıra ağlıyorum canımın yandığı kalbimin kırıldığı günlerim oldu ama sosyal medyada bunu paylaşmalı mıyım sizce? Ne kadar saçma olur. Bunu yapanlara da gülmüyor muyuz zaten '' ağlayarakta video çekmezsen be '' diye. Adı üstünde SOSYAL MEDYA tabiki de güzel anılarımızı paylaşıcaz bu platformun amacı bu. Ben geziyorum seyahat ediyorum bunları görünce '' oh valla hayat buna güzel '' diyorlar. Ama öyle bir gün geliyor ki ardından hiç beklemediğin bi anda ya ailemle ya da en sevdiğim arkadaşlımla kavga ediyorum hatta maddi anlamda bi çöküş yaşadık bu yıl çok kötü bir şekilde tabi ki bunu yansıtmam instagramda facebook'ta çok saçma. En azından kendimi mutlu etmek için uğraşıyorum sosyal medyada da yaşadığım kötü anıları paylaşıp hem takip edenlerin modunu düşürüp hem de yaşadığımı kendime tekrar hatırlatıp niye depresyona gireyim ki? Bunu daha biri daha yazmıştı bence gereksizce önemseniyor sosyal medya.

Olmuyor neden olsun. “Bir adam zenginse, karısı sevinsin” demişler. Başkalarının zenginliği, parası, güzelliği, mutluluğu beni ilgilendirmez. Bana faydası da olmaz, zararı da olmaz. Ben kendi hayatıma kanalize oluyorum. Nasıl şartlarımı daha iyileştiririm ona odaklanırım.

valla bence kıskanılacak hiçbir yanı yok zira kendimden pay biçiyorum, çok paylaşım yapan biri değilim ama yaptığım zaman gerçekten güzel olmasına dikkat ediyorum. ve ben de en iyi çıktığım fotoğrafları, mutlu anlarımı paylaşıyorum. üzgünken, mutsuzken olan anlarımı neden göstereyim ya da hayatımdaki noksanlıkları neden sergileyeyim instagramda? herkes de bu şekilde kullanıyor emin olun.

Butun hayatını ortaya sermiş ve hiç bir anin tadını çıkaramayan özel hayatları yatak odalarına kadar paylaşan kişilere sadece acıyorum.
Geçen gün çocuğum çok tatlı taklitler yaptı, tam gelecek için anı biriktirmelikti. Onu izlemeyi bırakıp telden çekim yapmak istemedim. Anı yaşadım . Sosyal medyada asla resim bile paylaşmayanlardanim.
Anı yaşamak özelini evini herkesle paylaşmak sağlıklı bi ruh hali olmasa gerek.

Sosyal medya gerçek değil olayına o kadar inanmıyorum
İnsanlar mutlu genel olarak
Siz de mutlu olun
Sağlık varsa
Aileniz yanınızda ise
Ve de çalışıyorsanız mutsuz olmak için sebep yok demektir bence

Paylaşıp paylaşmamak kişinin kendi bilecegi iş ama çekim yapmak lazim diye dusunuyorum ben kendimce.
Eşimle yeni evliyken tur yapmiştik ve dogru durust tek foto yoktu aklimiza gelmedi hiç. Tabi ki anılar aklimda, cokta güzel gecmisti ama keşke bir kaç fotograf anı kalsaydi dedim. O zamandan beri dikkat ediyorum bir karecik bile olsa fotograf aliyorum artik özel gunlermizde, gezilerimizde, tatillerde.

Coook eskiden cocukken, cocukluk arkadasimin babasi bizi hep video cekerdi elinde kamerayla eglenirken oynarken lunaparkta vs. Ustunden 20 yıl geçti o videolari izlemesi öyle güzel ki :))))

O zamanlar telefondan video cekmek gibi bir kolaylikta yoktu ustelik. O yuzden "cok eglenilse o anlar fotograflanmaz cekilmez" diyenlere asla katilmiyorum. 5 dakika fotograf çekmeyle o an mahvolmuyor ama bilmem kaç sene sonra cikarip bakacak bir şey oluyor.

Ben kendim fotoğraf çekimi yapan seven eğitimi almiş biriyim. Ve çok fazla anılara değer veren biriyim. Elbette anı olarak kalmalı. Fakat bazi anlar oluyor ki izlemek akışa bırakmak istiyorsunuz. Çocuğumu o an çekerken kameradan değil kendim izlemek araç olmadan tadını çıkarmak istedim.

Mesela güzel bir yerlere gittiysem çekerim bi kac kare akabinde ailemle tadını çıkarırım.
Kimisi elinden bırakmayıp biktiriyor.
Bi kahve içerken 40 foto çekilip kahvemi içmemezlik yapamam gibi.

Kıymeti kalmıyor herseyin fazlası olunca.

İki gün önce ağlıyordum düşünsenize bunu çekip paylaşıyorum asdfghj asıl bu komik olurdu sosyal medyada takılırken en azından güleyim biraz güzel yerlere bakayım diye giriyorum ben kederime keder katmak için değil ki. Ben de kahve videosu çekmeyi seviyorum mesela hatta yapa yapa kendim tarif uydurmaya başladım güzel lezzetler çıkıyor ortaya bunu izleyen bile '' ohh hayat sana güzel '' diyor lan kahve bu kahve Paris'te kruvasan videosu çekmiyorum ki her şeye özenip kıskanırsak işte o zaman hayatımız zehir olur bize :)

Merhaba özelden rica etsem hesabı paylasabilir misiniz?

Ben de şöyle bir keyifle kahvemi paylaşıyorum ardindan cocuklarin peşine düşüyorum
Aa diyorum daha ortada yemek yok ne kahve keyfisi, oturmak senin neyineee!!!
Bakan kahvemi görüyor, ben aslinda nelerle cebellesiyorum... Yani inanmayin...

Yapmayın anlık belki olur geçer ama mutlulukta bizim icin hastalikta ani ölümde kavga gurultude hepsi icice geçmiş kim hangisini anlatırsa onu görüyoruz..

İleri goruslulukle ne alaka saflik bu yani ozaman tvde gordugu herseyede inansin

Tv ile sosyal medya bir mi, sosyal medyada gerçek insanlar var. Bazı insanlar cidden çok mutlu görünüyor ve hayatlarında her şey tammış hissi veriyor ben de o an bir düşüş yaşıyorum bahsettiğim şey tam olarak bu

Benim kardeşim fotoğrafçı ve bazıları ile çalışıyorlar, çok doğal olduğunu söyledikleri de var, bedava iş isteyip bir daha aramayanda var. Herkes kendince yaşıyor işte topu topu ortalama kaç yıl tadını çıkarmak lazım.. daha yeni bir yorum okudum hastalığa inanmayanlar var. Oysa hastalığı paylaşan hem ayakta kalmak hemde diğer benzer hastalara umut olmak için paylaştığını her defasında soyluyor, neydi düşenin halinden düşen anliyor. Çok abartmamak yatıp kalkıp izlememek lazım, ama çeşitli ufak sebepler ile takip ettiklerim var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…