Başkalarının yanında bana tamam de..

CatlakB

ALLAH'ım Hakkım(ız)da Hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
8.601
5.099
248
Evet erkek arkadaşımın lafı başlık..
Ben inatçıyım..
Birde dediğim dedik ama bi yerde bu huyumu bastırabiliyorum..
Geçenlerde arkadaşları bişey yapmış bende
-Sen yapamazsın o kadarda uzun boylu değil dedim arkadaşlarının yanındaydık..
Buda
-Yaparım ya ne var sanki dedi
-Yok öyle bi dünya dedim
Falan arkadaşlarının gözünde bu ve bu gibi durumlarda baskın karakter gibi duruyorum..
Nerden anladığıma gelicek olursak..
Bir gün arkadaşı
-CatlakB'den korkulur ha ! dedi gülerek..
Bu ve bunun gibi bi kaç cümle daha kurulmuştu..

Mesela erkek arkadaşım benden diğer odadan bişey istese o anda yapmak istemiyosan
-Bekle biraz falan diyorum
yani hemen yaptığım çok nadirdir..
Biraz bekletip yapıyorum..
Veya ben yapmada o sinirlenip kalkıp yapıyor..
-Senden bişey isteyende kabahat diyip söyleniyor

Gelelim şimdiye...
-Erkek daha baskın olmalı sözü dinlenmeli diyor..
-Milletin yanında terslenmemeli ben nasıl terslemiyorsam sende tersleme beni diyor..
-Erkek baskınlığı olmalı ben senden bişey istiyosam hemen yap geçiştirme diyor..
- Milletin yanında ben şunu şuraya koy diyosam misal sende onu al oraya koy ha yanlıştır dediğim sen koy oraya olmadı bak de düzelt
sonra ama dediğimi başta yap yanlışsa görelim
kendi doğrularınla benimle inatlaşma
milletin yanında dediğimi yap milletin yanında hem atışmamış oluruz hemde ters giden bişey olursa bile sonra başbaşa kalınca söyle o öyle değil sadece milletin yanındayız diye yaptım diye ama milletin yanında beni dinle.
Erkek sözünü dinletmeli ki ilerde çocuğumuz olursa oda dinlesin ama ben sana dinletemezsem ilerde çocukta beni dinlemez umursamaz boş konuşuyor bu der takmaz yani.
Çocukla aramızda bi mesafe olmalı baba otoritesi yani biz şimdiden bunu yapmazsak ilerde çok zor olur belkide olmaz ilerisi çünkü ben daha sana karşı sözümü dinletemezsem en ufak şeyde ilerde çocuk üstündede otoritem olmaz.
Yapıcağı bişey olursa ve beni kızıcağım bişeyse onu yapar babada kim mantığına girer. Sen milletin yanında dinle beni..
Bu ve bunun gibi cümleleri oldu..

Bende bi yandan korkuyorum çünkü beni milletin yanında yererse küçük düşürürse..
Bunu ona söylediğimde
-Olmaz öyle bişey sen benim dediğimi yaparsan o anda hataysa görür ha tamam der susarım ama yapmazsan hata olduğunuda anlayamam hata değilsede senin hatan olduğu ortaya çıkar hoş bi durum olmaz. Ben nasıl annemin ablalarımın milletin yanında yerilmesini küçük düşürülmesini istemiyorsam sanada bunu yapmam
diyor..

Ama benim evdeki baba örneğim otorite sağlamak için milletin yanında bizi yeren yerin dibine sokup sokup bazen çıkaran bazen çıkarmayan biri..
Anneme tamamen el kızı muamelesi yapan biri..
Amacı beni kimse takmıyor demesi..
Taktığımdada bana neler yapmıştı bu forumda bilenler biliyor..
Babadan soğudum..
Sevgisizliğin eşiğindeyim ona karşı..
Hakketmediğim şeyler yaşattı bana hayatım boyuncada unutmam..

Durum böyle oluncada sıkıntıya giriyoruz çünkü bana göre kadınında erkeğinde aynı baskınlığı olması gerekiyor..
Erkek arkadaşıma göre erkek bi tık önde olmalı ki millet yanında huzuruzluk çıkmasın..

Yaşım daha çok çok küçük evlilik falan için ama ben şuan içinde yaşamıyorum genel kapsamlı bakıyorum olaylara..
Erkek arkadaşımın bahsettiği durum benim evdeki baba profiliyle bir mi yoksa erkek arkadaşım daha farklı bişeyden mi bahsediyorsa anlamıyorum..
Çünkü erkek arkadaşıma göre tamamen farklı bişeyden bahsediyor onun istediği milletin yanında inatlaşmamam ters gitmem..
Ama benim beynimde erkek baskın olmaya çalışıyorsa evdeki baba profili gibi bişey çiziliyor direkt kafamda çünkü 19 yıldır baba profili o benim için.. Heee doğru baba profili değil orası ayrı tabii..

Şimdi ben tek bi pencereden bakarım diye burdaki bi çok kişiden farklı fikir çıkar..
Babalarını seven kızlardan fikirler üretilir diye düşünüyorum..
Çünkü ben direkt olumsuza çekiyorum kendimi elimden olmadan buda hiç hoş bi durum değil..
Ama psikolojisi benden daha iyi olanlardan cevap bekliyorum ki yanlış kararlar almıyayım..

Çünkü alıcağım karar nereye giderse gider ama ya bu ilişkinin sonunda evlililik olursa
1 ben kötü- mutsuz bi evliliğim olsun istemem
2 çocuklarımda benim büyüdüğüm bi aile ortamında büyüsün istemem..

Eleştiriye açığım yalnız kalp kırmayın..
Çünkü bu konuda gerçekten çok hassasım..
Erkek arkadaşım için diceğiniz herşey kısmetimde o yoksa bile kısmetimdeki asıl kişiyide etkiler önyargıyla yaklaşırım..
Eleştiri yapın ama hakaret varii eleşti değil.. :)

Evvel Zaman içinde Memleketin Birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görün...ümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış ' Bu gençliğin sırrı nedir' diye. İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya.. ama sorular sık , soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki.

Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra karar vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine.

"Bu davette size sırrımı açıklayacağım” demiş. Herkes merakla davete gelmiş. Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş. Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş. Herkes konu ne zaman açılacak diye merek ederken Adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş:

- "Hatun, şu kilerden bir karpuz getirir misin bize sana zahmet!.." Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş. Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da:

" Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet" demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş. Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş.

“ Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin “ demiş, Başka istemiş?. Bu böylece üç dört sefer daha tekrarlamış.

Neyse misafirleri ve de siz Aziz okuyucuları sıkmamak için !!! Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedecik sormuş. "Eeee ?.

Arkadaşlar iste benim gençliğin sırrı burada anladınız mı??

Herkes birbirinin yüzüne bakmış. Kimse bişey anlamamış.."Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!" Dedecik gülmüş."Efendiler" demiş "O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu. Bir kere bile "aman be adam , deli misin nesin şu tek karpuzu ne taşıttırıyorsun bana defalarca.." demedi.

Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte ben bütün gençliğimi bu hanımıma borçluyum. Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız. Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız. İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız.’ Demiş.

Aklıma bu hikaye geldi

Erkek baskın olmalı otorite kurmakli falan kısmı bana pek hoş gelmedi açıkçası. Baba otoritesi farklı bir şey. Çocuk babanın anneye davranışını değil, kendine davranışını esas alır. Erkek arkadaşının istediği biraz dediğim dedik olmak. Sabit fikirli sanırım azıcık.

Başkalarının yanında tartışmak ya da yaparsın yapamazsın davalarına girmek bence de hoş değil. Ama sadece senin açından değil bu. Senin yapmanı istemediklerini o da yapmamalı. Bu konuda tavrını açık ve net belli et ki ilerde daha büyüksorun olarak çıkmasın karşınıza.

Konuların ne olduğunu tam bilmiyoruz, spesifik konuşuyoruz tabi bunu da dikkate al.

Evvel Zaman içinde Memleketin Birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görün...ümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış ' Bu gençliğin sırrı nedir' diye. İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya.. ama sorular sık , soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki.

Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra karar vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine.

"Bu davette size sırrımı açıklayacağım” demiş. Herkes merakla davete gelmiş. Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş. Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş. Herkes konu ne zaman açılacak diye merek ederken Adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş:

- "Hatun, şu kilerden bir karpuz getirir misin bize sana zahmet!.." Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş. Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da:

" Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet" demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş. Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş.

“ Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin “ demiş, Başka istemiş?. Bu böylece üç dört sefer daha tekrarlamış.

Neyse misafirleri ve de siz Aziz okuyucuları sıkmamak için !!! Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedecik sormuş. "Eeee ?.

Herkes birbirinin yüzüne bakmış. Kimse bişey anlamamış.."Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!" Dedecik gülmüş."Efendiler" demiş "O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu. Bir kere bile "aman be adam , deli misin nesin şu tek karpuzu ne taşıttırıyorsun bana defalarca.." demedi.

Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte ben bütün gençliğimi bu hanımıma borçluyum. Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız. Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız. İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız.’ Demiş.

Aklıma bu hikaye geldi

Çok güzel bi hikaye :KK60: Çok çok sağolun

Eğer erkek arkadaşım bundan bahsediyorsa çokta sıkıntı değil inşALLAH evdeki baba profili gibi değildir :)

Sizce erkek arkadaşımın mantığı bu dedecik gibi mi yani :)

Erkek baskın olmalı otorite kurmakli falan kısmı bana pek hoş gelmedi açıkçası. Baba otoritesi farklı bir şey. Çocuk babanın anneye davranışını değil, kendine davranışını esas alır. Erkek arkadaşının istediği biraz dediğim dedik olmak. Sabit fikirli sanırım azıcık.

Başkalarının yanında tartışmak ya da yaparsın yapamazsın davalarına girmek bence de hoş değil. Ama sadece senin açından değil bu. Senin yapmanı istemediklerini o da yapmamalı. Bu konuda tavrını açık ve net belli et ki ilerde daha büyüksorun olarak çıkmasın karşınıza.

Konuların ne olduğunu tam bilmiyoruz, spesifik konuşuyoruz tabi bunu da dikkate al.

Oda beni çok şükür milletin yanında küçük düşürmez çok çok kızdığı bişeyi yapsam yüz ifadesinden belli olur ama bunu anlayan bi kaç kişi belki olur belki olmaz sonra baş başa kalınca tabii onun için kavga ederiz ama milletin yanıında pek değil

Çok güzel bi hikaye :KK60: Çok çok sağolun

Eğer erkek arkadaşım bundan bahsediyorsa çokta sıkıntı değil inşALLAH evdeki baba profili gibi değildir :)

Sizce erkek arkadaşımın mantığı bu dedecik gibi mi yani :)

Bana öyle geldi. Ve olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum sevdiğimiz insanı başkalarının yanında küçük düşürmek ona Kızmak bizi de küçük düşürür. Ama erkek bi tık önde mi olmalı Hayır aynı çizgide olmalılar

Bencede hakli erkek baskin olmali esim benden bisey istedginde bekle demem isim varsa derim ama yoksa bekle demem saygisizlik olur. Erkekle kadin herzaman farklidir... suan erkek ile kadinin bir oldgu dusuncesi cogaldigi icin bosanmalar cogaliyor..

canim yazdiklarini okudum.. erkek arkadasin haksiz sayilmaz bu durumda.. konu erkek otoritesi degilki.. Saygi..
cok olgun konusmus ben taktir ettim erkek arkadasini bi kiz olarak.. nasil ki birilerinin yaninda tartismak yanlissa inatlasmakda yanlisdir.. senden bisey istiyorsa yapsan nolur eline mi yapisir.. emri vaki bi durum yok sonucda ortada.. ama saygsiz davranip bekle amaan kendin yap gibi seyler yaparsan buda arkadaslarinin yaninda hic hos olmaz tabi oda ayni sekilde sende ondan bisey isteyince oda ayni sekilde.. milletin icinde biribrinizin acigini ortaya cikarmak yerine kapatmayi bilmelisin.. emri vaki yapmis gibi hissetigin yerlerde ise arkadaslarinin ynainda bozmak yerine yanlzi kaldiginizda bidaha öyle yapma deme vs gibi ikaaz edebilrisin ama YANLIZ oldugunuzda toplum icerisinde degil.. Yada kas göz isaretleriyle anlasmayi ögrenin toplum icerisinde.. bi bakisindan ne demek istedigini anlasin.. oda genelde ise yariyor tavsiye ederim yani ;)

Bana öyle geldi. Ve olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum sevdiğimiz insanı başkalarının yanında küçük düşürmek ona Kızmak bizi de küçük düşürür. Ama erkek bi tık önde mi olmalı Hayır aynı çizgide olmalılar

Bende aynı şeyi düşünüyorum :)

Bencede hakli erkek baskin olmali esim benden bisey istedginde bekle demem isim varsa derim ama yoksa bekle demem saygisizlik olur. Erkekle kadin herzaman farklidir... suan erkek ile kadinin bir oldgu dusuncesi cogaldigi icin bosanmalar cogaliyor..

Erkek arkadaımda bu tip düşünüyor heralde

canim yazdiklarini okudum.. erkek arkadasin haksiz sayilmaz bu durumda.. konu erkek otoritesi degilki.. Saygi..
cok olgun konusmus ben taktir ettim erkek arkadasini bi kiz olarak.. nasil ki birilerinin yaninda tartismak yanlissa inatlasmakda yanlisdir.. senden bisey istiyorsa yapsan nolur eline mi yapisir.. emri vaki bi durum yok sonucda ortada.. ama saygsiz davranip bekle amaan kendin yap gibi seyler yaparsan buda arkadaslarinin yaninda hic hos olmaz tabi oda ayni sekilde sende ondan bisey isteyince oda ayni sekilde.. milletin icinde biribrinizin acigini ortaya cikarmak yerine kapatmayi bilmelisin.. emri vaki yapmis gibi hissetigin yerlerde ise arkadaslarinin ynainda bozmak yerine yanlzi kaldiginizda bidaha öyle yapma deme vs gibi ikaaz edebilrisin ama YANLIZ oldugunuzda toplum icerisinde degil.. Yada kas göz isaretleriyle anlasmayi ögrenin toplum icerisinde.. bi bakisindan ne demek istedigini anlasin.. oda genelde ise yariyor tavsiye ederim yani :KK66:

Nolur eline mi yapışır onun lafı :D :D
Çok sağolun önerileriniz için :)

Aklıma bu hikaye geldi

cok güzel bi örnek olmus cok begendim sahsen.. daha güzel anlatilamazdi :)

Aklıma bu hikaye geldi

iyi güzelde kardeşim
kadın noluyor bu arada?

Evet erkek arkadaşımın lafı başlık..
Ben inatçıyım..
Birde dediğim dedik ama bi yerde bu huyumu bastırabiliyorum..
Geçenlerde arkadaşları bişey yapmış bende
-Sen yapamazsın o kadarda uzun boylu değil dedim arkadaşlarının yanındaydık..
Buda
-Yaparım ya ne var sanki dedi
-Yok öyle bi dünya dedim
Falan arkadaşlarının gözünde bu ve bu gibi durumlarda baskın karakter gibi duruyorum..
Nerden anladığıma gelicek olursak..
Bir gün arkadaşı
-CatlakB'den korkulur ha ! dedi gülerek..
Bu ve bunun gibi bi kaç cümle daha kurulmuştu..

Mesela erkek arkadaşım benden diğer odadan bişey istese o anda yapmak istemiyosan
-Bekle biraz falan diyorum
yani hemen yaptığım çok nadirdir..
Biraz bekletip yapıyorum..
Veya ben yapmada o sinirlenip kalkıp yapıyor..
-Senden bişey isteyende kabahat diyip söyleniyor

Gelelim şimdiye...
-Erkek daha baskın olmalı sözü dinlenmeli diyor..
-Milletin yanında terslenmemeli ben nasıl terslemiyorsam sende tersleme beni diyor..
-Erkek baskınlığı olmalı ben senden bişey istiyosam hemen yap geçiştirme diyor..
- Milletin yanında ben şunu şuraya koy diyosam misal sende onu al oraya koy ha yanlıştır dediğim sen koy oraya olmadı bak de düzelt
sonra ama dediğimi başta yap yanlışsa görelim
kendi doğrularınla benimle inatlaşma
milletin yanında dediğimi yap milletin yanında hem atışmamış oluruz hemde ters giden bişey olursa bile sonra başbaşa kalınca söyle o öyle değil sadece milletin yanındayız diye yaptım diye ama milletin yanında beni dinle.
Erkek sözünü dinletmeli ki ilerde çocuğumuz olursa oda dinlesin ama ben sana dinletemezsem ilerde çocukta beni dinlemez umursamaz boş konuşuyor bu der takmaz yani.
Çocukla aramızda bi mesafe olmalı baba otoritesi yani biz şimdiden bunu yapmazsak ilerde çok zor olur belkide olmaz ilerisi çünkü ben daha sana karşı sözümü dinletemezsem en ufak şeyde ilerde çocuk üstündede otoritem olmaz.
Yapıcağı bişey olursa ve beni kızıcağım bişeyse onu yapar babada kim mantığına girer. Sen milletin yanında dinle beni..
Bu ve bunun gibi cümleleri oldu..

Bende bi yandan korkuyorum çünkü beni milletin yanında yererse küçük düşürürse..
Bunu ona söylediğimde
-Olmaz öyle bişey sen benim dediğimi yaparsan o anda hataysa görür ha tamam der susarım ama yapmazsan hata olduğunuda anlayamam hata değilsede senin hatan olduğu ortaya çıkar hoş bi durum olmaz. Ben nasıl annemin ablalarımın milletin yanında yerilmesini küçük düşürülmesini istemiyorsam sanada bunu yapmam
diyor..

Ama benim evdeki baba örneğim otorite sağlamak için milletin yanında bizi yeren yerin dibine sokup sokup bazen çıkaran bazen çıkarmayan biri..
Anneme tamamen el kızı muamelesi yapan biri..
Amacı beni kimse takmıyor demesi..
Taktığımdada bana neler yapmıştı bu forumda bilenler biliyor..
Babadan soğudum..
Sevgisizliğin eşiğindeyim ona karşı..
Hakketmediğim şeyler yaşattı bana hayatım boyuncada unutmam..

Durum böyle oluncada sıkıntıya giriyoruz çünkü bana göre kadınında erkeğinde aynı baskınlığı olması gerekiyor..
Erkek arkadaşıma göre erkek bi tık önde olmalı ki millet yanında huzuruzluk çıkmasın..

Yaşım daha çok çok küçük evlilik falan için ama ben şuan içinde yaşamıyorum genel kapsamlı bakıyorum olaylara..
Erkek arkadaşımın bahsettiği durum benim evdeki baba profiliyle bir mi yoksa erkek arkadaşım daha farklı bişeyden mi bahsediyorsa anlamıyorum..
Çünkü erkek arkadaşıma göre tamamen farklı bişeyden bahsediyor onun istediği milletin yanında inatlaşmamam ters gitmem..
Ama benim beynimde erkek baskın olmaya çalışıyorsa evdeki baba profili gibi bişey çiziliyor direkt kafamda çünkü 19 yıldır baba profili o benim için.. Heee doğru baba profili değil orası ayrı tabii..

Şimdi ben tek bi pencereden bakarım diye burdaki bi çok kişiden farklı fikir çıkar..
Babalarını seven kızlardan fikirler üretilir diye düşünüyorum..
Çünkü ben direkt olumsuza çekiyorum kendimi elimden olmadan buda hiç hoş bi durum değil..
Ama psikolojisi benden daha iyi olanlardan cevap bekliyorum ki yanlış kararlar almıyayım..

Çünkü alıcağım karar nereye giderse gider ama ya bu ilişkinin sonunda evlililik olursa
1 ben kötü- mutsuz bi evliliğim olsun istemem
2 çocuklarımda benim büyüdüğüm bi aile ortamında büyüsün istemem..

Eleştiriye açığım yalnız kalp kırmayın..
Çünkü bu konuda gerçekten çok hassasım..
Erkek arkadaşım için diceğiniz herşey kısmetimde o yoksa bile kısmetimdeki asıl kişiyide etkiler önyargıyla yaklaşırım..
Eleştiri yapın ama hakaret varii eleşti değil.. :)
Oterite konusunda bir şey diyemem. Sizden bunu beklediğine göre siz bir şey istediğinizde de size kendi beklediği gibi davranıyorsa mesele yok.
Bizim evimizde de söylenen budur. Evin içinde ne yaşarsan yaşa fakat dışarıya belli etme.
Bence erkek arkadaşınız tamda bundan bahsediyor.Onu arkadaşlarınızın yanında terslememinizi, inatlaşmamanızı ve daha nazik davranmanızı istiyor.Sizdeki erkekte daha baskın olma cabası ise sizin babanıza dayanıyor sanırım.
Bence oturun konuşun.Başkalarının yanında size onun istediği gibi davrandığınız takdirde onun da size aynı davranacağına ikna olun.
Çocuk oteritesi konusunda söyledikleri bana bir kısım doğru geldi. Çünkü siz onu takmayan tavır sergilerseniz ilerde çocuğunuda takmaz.

Bende aynı şeyi düşünüyorum :)

Erkek arkadaımda bu tip düşünüyor heralde

Nolur eline mi yapışır onun lafı :D :D
Çok sağolun önerileriniz için :)

:D bisey degil canimm ortada korkacagin büytecegin bi durum yok merak etme

Erkek arkadaşınızın ne kastettiğini bilemeyiz. Mesela kendi içinizde dargınsanız bile başkalarının yanında birbirinize gülümsemeniz gerekir. Diğer yandan da başkalarının yanında sizin kişiliğinize göre davranması gerekir. Sırf eşim bozulmasın diye insanların önünde kişiliğimden ödün veremem. Eşimin de bunu bilip buna göre davranması gerekir.

Erkeğin lafi tutulmali falan bos laflar bunlar hic öyle bir dünya yok.

Ama kalabalık grupta bu tarz asarim, keserimler hoş değil. İki taraf içinde.. birbirimizi kollamaliyiz yermek ,utandirmak yerine.

Varsa derdimiz başbaşa kalinca gel bakayim neydi o laflar,tavırlar diye sorariz hesabini

İster anne baba çocuk,ister arkadaş,ister karı koca,ister sevgili....hangi sıfatta hangi kategoride olursak olalım,toplum içerisinde davranış biçimi ve nezaket esastır.
Kimsenin kimseye erkek egemenliği veya kadın fettanlığı kurmaya gerek yok.Senin inatlaşman,kaba cevaplar vermen ne kadar yanlışsa,sevgilinin de başkalarının yanında beni dinle,dediğimi yap...gibi söylemleri yanlış.Saygı öncelikli davranıştır.Kimsenin kimseye üstünlük taslamasına gerek yok.

Nasıl ki ben seni başkalarının yanında küçük düşürmüyorsam senin de beni küçük düşürmemeni bekliyorum deseydi ona hak verebilirdim ama erkek her daim bir adım önde olacak tarzında konuştuğu için beni tereddütte bıraktı.

Baskalarinin yani da bende asla tartismayi sevmem baskinliktan ote olmamasi gerek erkeginde kadininda milletin yaninda baskin goruncem diye birsey buyurmamasi lazim kaba sekilde yada sozumu dinletiyorum havasina girmemeli iliskilerde baskin olma yarışı ilerde buyuk sıkıntılara yol acar herkes saygili olursa problem yok ben esim birsey dediginde vs normalde tepki gosterecegim birseyse ve milletin icindeysek gozune bakarim hemen soyle bi anlar laf dalasina girmem

Back
X