Başkalarının yanında bana tamam de..

bütün bunlar hep nezaketsizlikten oluyor bence .kadın olsun erkek olsun farketmez bir düşünceyi anlatmanın bin türlü hali var ama yoooook herkes kendi egolarının derdinde.aman kimse alçakgönüllü mütevazı olmasın kimse kimseden aşağı kalmasın illede benim sözüm geçsin offf offff

Bu zaten bana göre böyle olmalı
bende eşime ismiyle hiç hitap etmemiş biriyim, ama bence böyle şeyleri az önce yukarıda anlattığınız anlamlar çıkarmak için yapmamak gerek.
çünkü gerçek senin acından böyledir ama eşin açısından böyle değildir.
oda altı üstü bir insan
Gerceklerimiz bir olduğu için evliyiz.

Şu kadar söyleyeyim, erkekler çocuk gibiler, isterse 60-70 yaşına gelsin yine de değişmez bu. Ne olur onu kırmamak için tatlı dil kullansanız, kendinizi ezdirin demiyorum, tabii ki haklı olduğunuz yerde hakkınızı savunun. Ama erkek arkadaşınızın istediği şeyi yapmak bence o kadar da zor değil. Benim annem de çok dominant bir kadındır, evde onun sözü geçer, hep onun istediği olur. Ama gel gör ki dışarıdan bakan bunu asla anlayamaz. Hatta bir komşumuz babam için, ne kadar sert birisi ben çok çekiniyorum demişti, annemle hala dalga geçeriz, o şekilde yansıtıyor çünkü annem sanki hep babamın istediği oluyormuş gibi halbuki şeker gibi adamdır babam, annemin gözünün içine bakar. Annem idare etmesini öğrenmiş, demem o ki, birazcık nasıl yöneteceğini bileceksin. Ona he gülüm, he canım yapacaksın, ama sen gene bildiğini okuyacaksın :) O kendi istediğim oluyor sanacak, sen istediğini yapacaksın :)

Çok iyiymiş MaşALLAH :)

Gerceklerimiz bir olduğu için evliyiz.
bu kadar politik bir cevap vermenize anlam veremiyorum
zira bir imza atmış olmamız pek çok seyi değiştirmiyor.
ha sen eşinden memnunsundur eyvallah ama ben konuya neden yazdıgını bu sekılde anlamadım
bende kocamdan memnunum onu mılletın yanında ycueltıyorum yazmadım mesela
yok ben kocamdan memnun deıglım ama onuda hep yuceltırım deseydım olurdu
ben anlamadım

Pohpohluyorum demedim az önce de belirttim saygı gosteriyoruz bu kadar.
Ayrıca ev işini ben eşime yaptirmiyorum kendisi bana yaptırmak istemiyor

Bakın herhalde insanlar sevdiklerine güzel sözcüklerle hitap etmeli, saygı göstermeli. Ve hatta bunu başkalarının yanında değil her an yapmalı. Bu zaten olması gereken bir şey. Ama kilere 5 kere gitmekle bu bir değil.
Ev işi ise tamamen sizin iş paylaşımınız, bana bir şey demek düşmez ama ben adaletten eşitlikten yanayımdır her zaman.

bütün bunlar hep nezaketsizlikten oluyor bence .kadın olsun erkek olsun farketmez bir düşünceyi anlatmanın bin türlü hali var ama yoooook herkes kendi egolarının derdinde.aman kimse alçakgönüllü mütevazı olmasın kimse kimseden aşağı kalmasın illede benim sözüm geçsin offf offff

Valla bende dediğim dediklik var yani..
Alttan alma huyum pek yok açıkçası :( :(

ben gercekcı olmaktan yanayım arkadas
ben arkadaslarımız yanında kı gercekten samımı olmadıgımız kısılerle gorusmuyoruz buda ben dıyım 1 cıft sız dıyın 2 cıft
ılıskılerden bahsederken mesela sıkayetcı olunan seylerden sıkayetcı olmayaraktan yalancı olmayı gruruma yedıremem
ha sen memnunsundur aslansın kralsın öv tabi adamı buna zaten sözüm yok
ama bir kadınla bir erkeğin normal sartlarda bır araya gelmesının ımkanı yokken cınsellık harıcı ben ınanmıyorumkı hersey bırbırıne lego gıbı kıtlensın.
elestırılebılır dırek ona yapılmayabılır ılıskıler konusulabılır.
ayretten ben erkeklerın cokta zeki olduklarını dusunmuyorum sen sıkayetın olan seyı tam tersını yuceltıp yaparsan herıf derkı hah ben dogru yoldayımdemekkı oda memnun

bilerek yorum tekrarı yapıyorum

Ben konuda bir eleştiri görmedim yalnız. Ben yanlış anlamış olabilirim ama "sen yapamazsın o kadar da uzun boylu değil" cümlesini hani becerememek gibi değil de akşam gazinoya gidemezsin o kadar da uzun boylu değil şeklinde anladım ben.

ay öyleyse döverim adamı. başka kişilerin yanında hava atacak diye öle bir şey diyemez :KK45:.

hani şu vazoyu şuraya koy yada bir bardak su alabilir miyim?

ben kendimden örnek vereyim eşimin yönetim tarzından bazı farklı şeyleri eleştiriyorum. ben öle anladım.

catlakb ne anlamında

bu kadar politik bir cevap vermenize anlam veremiyorum
zira bir imza atmış olmamız pek çok seyi değiştirmiyor.
ha sen eşinden memnunsundur eyvallah ama ben konuya neden yazdıgını bu sekılde anlamadım
bende kocamdan memnunum onu mılletın yanında ycueltıyorum yazmadım mesela
yok ben kocamdan memnun deıglım ama onuda hep yuceltırım deseydım olurdu
ben anlamadım
Bu konuyu ben cekmedim. Ben kendi yazmadigim var olan bir hikayeyi paylaştım. Hoşuma giden ve uyguladığım bir hikaye. Siz ordan kadın hakları savunucusu olarak ortaya atildiniz bende bu hikâyeden kendi payıma düşen kısmı size açıklama ihtiyacı duydum bu kadar.

Bu konuda düşünce yapılarımız çok farklı gerçekten..
Eski devir insanlara bakıyorum kadınlar erkeklere deli divane oluyolar.
Şimdi bakıyorum benim mantığımdalar..
Eskiden aldatılma vukuatları çok olmazdı..
Değer her iki taraftada olabilirdi..
Şimdi bakıyorum sıkıntılı gibi..
O zaman mı insanlar farklıydı şimdi mi evrim geçiridiler :KK43:

Eskiden aldatılma vukuatlarının olmadığını nereden biliyorsun? Kendi içini rahatlatmak için kurduğun bir cümle gibi geldi bana. Eskiden de aldatmalar vardı ama bu kadar herkesin gözünün önünde yaşanmıyordu. Şu sıralar bu vakaları öğrenebileceğimiz bir çok araç var. TV'de daha eşi bile öğrenmeden hangi ünlü eşini aldatmış görüyoruz, TV izlemesek internetten görüyoruz. Şu an bulunduğumuz forumda günde kaç tane aldatılma hikayesi okuyoruz. Doğal olarak bize artmış gibi geliyor. Bir de eskiden aldatılan eşler şimdiki gibi söylemezdi ya da söylemezdi kimseye.

Erkek arkadaşının mantığını anlattığın kadarıyla anladığımı zannediyorum ama düşünce yapılarımız pek uymuyor diyorsan ve ilerisi için de ciddi düşünüyorsan sıkıntı yaşarsınız gibi hissediyorum. İkiniz de kendi düşüncelerinizi dayatacaksınız çatışma yaşamanız kaçınılmaz. Tabii genelde böyle ilişkilerde kadınlar kendilerinden taviz veriyorlar. Sana tavsiyem kendinden taviz verme ama ona kaba da davranma.

Bu konuyu ben cekmedim. Ben kendi yazmadigim var olan bir hikayeyi paylaştım. Hoşuma giden ve uyguladığım bir hikaye. Siz ordan kadın hakları savunucusu olarak ortaya atildiniz bende bu hikâyeden kendi payıma düşen kısmı size açıklama ihtiyacı duydum bu kadar.
kadın hakları savunucusu değilim,
ortadayım istersen seninlede burada buluşuruz.
yok ben kocamın ayakllarını yıkayamam mesela

Bakın herhalde insanlar sevdiklerine güzel sözcüklerle hitap etmeli, saygı göstermeli. Ve hatta bunu başkalarının yanında değil her an yapmalı. Bu zaten olması gereken bir şey. Ama kilere 5 kere gitmekle bu bir değil.
Ev işi ise tamamen sizin iş paylaşımınız, bana bir şey demek düşmez ama ben adaletten eşitlikten yanayımdır her zaman.
Adaletli hoşgörülü bir insanım zaten merak etmeyin. Eşimi başkalarının yanında vezir edip evde köle yapmıyorum. Eşim istesin kilere 100 kere giderim onu insanların içinde rencide etmektense yorulmayi tercih ederim. Ama sonra neden gereksiz yere yordugunun hesabını ayrıca sorarım. Ama 3. Şahıslar buna ortak olmamalı. Aynı şey eşim içinde geçerli ağır bir eşyanın yeri mi değişecek belki 10 defa taşıması lazım sesini çıkarmaz sonradan ne yordun beni bugün der o da bana hesap sorar hakkı

kadın hakları savunucusu değilim,
ortadayım istersen seninlede burada buluşuruz.
yok ben kocamın ayakllarını yıkayamam mesela
Ben o konuda birşey dediğimi hatırlamıyorum. Esiyim cariyesi değil bende yikamam zaten öyle birşey isteyecek biriyle de birlikte hayat kurmam

ay öyleyse döverim adamı. başka kişilerin yanında hava atacak diye öle bir şey diyemez :KK45:.

ben kendimden örnek vereyim eşimin yönetim tarzından bazı farklı şeyleri eleştiriyorum. ben öle anladım.

catlakb ne anlamında

Bence niyet önemli. Ben inanılmaz feminist bir insanım ama eşim için yapmayacağım şey yoktur. Çünkü hayatında bir kere benim üzerimde otorite kurmak gibi bir derdi olmamıştır çünkü onun da benim için yapmayacağı şey yoktur. Ama yok işte erkek kadına lafını dinlettirir. Erkek bir adım öndedir gibi bir cümleyi ağzından bir kere duysaydım bambaşka bir fıstık görürdü karşısında.
Eşlerin eleştirilerini özelde yapması taraftarıyım bende. Ama misal falanca yere gidemezsin o kadar da uzunboylu değil gibi cümleler kurarım arkadaşlarımızın yanında. Zaten arkadaşlarımız da bizim ciğerimizi bilir. Neye tepki gösterip neye göstermeyeceğimi bilirler. Fıstıktan korkulur dedikleri noktalar da vardır. Sen de hiç bir şeyi kıskanmıyorsun dedikleri de.

Bu konuda düşünce yapılarımız çok farklı gerçekten..
Eski devir insanlara bakıyorum kadınlar erkeklere deli divane oluyolar.
Şimdi bakıyorum benim mantığımdalar..
Eskiden aldatılma vukuatları çok olmazdı..
Değer her iki taraftada olabilirdi..
Şimdi bakıyorum sıkıntılı gibi..
O zaman mı insanlar farklıydı şimdi mi evrim geçiridiler :KK43:

Aldatmalar arttı epeyce ama aldatma zaten hep vardı, sadece duyulmazdı çünkü TV yoktu, internet yoktu.

O zamanın insanlarının 'özgürlük' kavramı daha dardı, olay bundan ibaret. 'aldatma özgürlügü' ne yaklaşan özgürlükler yoktu. Şimdi daha bi yakınız 'aldatma özgürlügü'ne.

Eskiden daha deli divanelerdi diyemem ama şu anda insanlar daha maddiyatçı ve 'kendi canım nasıl isterse öyle yaparım'cı oldugu için işler degişti.

Adaletli hoşgörülü bir insanım zaten merak etmeyin. Eşimi başkalarının yanında vezir edip evde köle yapmıyorum. Eşim istesin kilere 100 kere giderim onu insanların içinde rencide etmektense yorulmayi tercih ederim. Ama sonra neden gereksiz yere yordugunun hesabını ayrıca sorarım. Ama 3. Şahıslar buna ortak olmamalı. Aynı şey eşim içinde geçerli ağır bir eşyanın yeri mi değişecek belki 10 defa taşıması lazım sesini çıkarmaz sonradan ne yordun beni bugün der o da bana hesap sorar hakkı

Bakın amacım tartışmak değil. Ben de eşimi asla kimsenin yanında rencide etmek istemem. Ama "hayatım kilerde bir karpuz var" demeyi ben rencide etmek olarak düşünmüyorum. Bir karpuzu olmak acıklı bir durum mu? Aksine 5 karpuzu varmış gibi davranmak gösteriş meraklılığı bence. Aynı şekilde bir kadın da evdeki bir eşyanın yerini 50 kere değiştiriyorsa o da mantıksız bir şeydir. İçinde mantık bulundurmuyorsa bir şeyi 50 kere yapmak bana anlamlı gelmiyor.
Eşitlik anlayışlarımız da bir değil malesef.

catlakb ne anlamında

Onun benden istediği şuanda
Bişey istediğinde yapmam

Eskiden aldatılma vukuatlarının olmadığını nereden biliyorsun? Kendi içini rahatlatmak için kurduğun bir cümle gibi geldi bana. Eskiden de aldatmalar vardı ama bu kadar herkesin gözünün önünde yaşanmıyordu. Şu sıralar bu vakaları öğrenebileceğimiz bir çok araç var. TV'de daha eşi bile öğrenmeden hangi ünlü eşini aldatmış görüyoruz, TV izlemesek internetten görüyoruz. Şu an bulunduğumuz forumda günde kaç tane aldatılma hikayesi okuyoruz. Doğal olarak bize artmış gibi geliyor. Bir de eskiden aldatılan eşler şimdiki gibi söylemezdi ya da söylemezdi kimseye.

Erkek arkadaşının mantığını anlattığın kadarıyla anladığımı zannediyorum ama düşünce yapılarımız pek uymuyor diyorsan ve ilerisi için de ciddi düşünüyorsan sıkıntı yaşarsınız gibi hissediyorum. İkiniz de kendi düşüncelerinizi dayatacaksınız çatışma yaşamanız kaçınılmaz. Tabii genelde böyle ilişkilerde kadınlar kendilerinden taviz veriyorlar. Sana tavsiyem kendinden taviz verme ama ona kaba da davranma.

Öyle yapmaya çalışıcam..
Yok kendimi rahatlatmak değil..
Ben evlililikten falan çok korkarım..
İlerde mutlu bi aile ortamım olsun isterim o yüzden fikir çatışmasındayım

Onun benden istediği şuanda
Bişey istediğinde yapmam

Öyle yapmaya çalışıcam..

Sizden istediği ne mesela? Bana bir bardak su getirir misin gibi örnekler mi? Aynı şekilde siz ondan isteyebiliyor musunuz? İstediğinizde o yapıyor mu? Size ne hissettirdiği çok önemli. Cinsiyetten bağımsız istenilen şeylerin ikiletmeden yapılması mı derdi ve kendisi de yapacak mı? Yoksa bir erkek otoritesi mi? Ki cümlelerinde çok vurguladığı şeyler var.

Ben hikayedeki kadın olsam ; hayatım ben seçemiyorum iyisini sen bak istersen derdim sanırım.
Kadınlar kulübü de erkeklerin 'bir tık' (?!) önde olması gerektiğini düşünüyorsa vah bize vahlar bize .. Benim sevgilim bunun gibi bir laf etse o an terkederdim, bunun saygıyla falan alakası yok; ben senden üstünüm zihniyetindeki bir adamın ego tatmini sadece.
Babasını hayattaki her şeyden çok seven bir insan olarak, babam bile bunun gibi bir laf etse -ki etmez- çatır çatır tartışırım babamla da.Mesela arada ev işiyle alakalı bir konu olur babam o kadına yakışır dese bile ona düşüncesinin yanlış olduğunu söylerim, tartışırız(yanlış anlaşılmasın kavga değil ) ve farkediyorum ki babam benim tutumum sonucunda değişti, annem daha mutlu.
Lütfen lütfen yapmayın erkekler bizden önde falan değil, kadınla erkeğin eşit baskınlıkta olduğı ilişkiler çok daha sağlıklı emin olun.Evet siz erkeklerin dediklerini yaparsanız sorun çıkmaz, ama siz mutlu olamazsınız, içinizdeki hayat ışığını kaybedersiniz bir süre sonra..Hadi diyelim siz böyle mutlusunuz bari dillendirmeyin de erkekler de ben üstünüm kafasında gezmesin daha fazla

Öyle yapmaya çalışıcam..

Eğer niyetin gerçekten buysa önyargılarını bir kenara bırak, babanı baz alarak yaptığın çıkarımlardan bahsediyorum. Önündeki örneklerden yola çıkacaksın, sen de haklısın ama insanı hem çok basit aynı zamanda da çok karmaşık bir varlık olarak görebilmelisin. İnsanları yargılamadan onları kategorize etmeden önce lütfen gözlemle. Belki de erkek arkadaşın baban gibi değil daha kötü olacak?

Back
X