Başkalarının yanında bana tamam de..

Bakın amacım tartışmak değil. Ben de eşimi asla kimsenin yanında rencide etmek istemem. Ama "hayatım kilerde bir karpuz var" demeyi ben rencide etmek olarak düşünmüyorum. Bir karpuzu olmak acıklı bir durum mu? Aksine 5 karpuzu varmış gibi davranmak gösteriş meraklılığı bence. Aynı şekilde bir kadın da evdeki bir eşyanın yerini 50 kere değiştiriyorsa o da mantıksız bir şeydir. İçinde mantık bulundurmuyorsa bir şeyi 50 kere yapmak bana anlamlı gelmiyor.
Eşitlik anlayışlarımız da bir değil malesef.
Tartışmayı seven bir insan değilim tam aksine şu an bu durumda olmak bile benim için yeterince rahatsız edici. Kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok. Herkesin görüşü kendine. Ben konuyu okurken aklıma bu hikaye geldi internetten buldum ve kopyaladim. Ben annem ve babamın 30 senedir sürdürdüğü evlilik tarzını benimsedim ve onu uyguluyorum . Doğrudur yanlıştır bilemem. Ama ben şu an için çok mutlu ve huzurluyum. Sadece kendi fikrimi belirttim daha fazla da yorum yapamayacagim gerçekten bu tarz tartışma ortamları bana göre değil çok üzülüyorum

Valla bende dediğim dediklik var yani..
Alttan alma huyum pek yok açıkçası :KK43: :KK43:
o zaman hep yanlış anlaşılır hep üzülürsün biraz politik davran karşındakine istediğin şeyleri yaptırmanın o kadar kolay yolları varki aslında bir erkeği o kadar güzel çaktırmadan yönetebilirsinki inan bana.fevri hareketlerde bulunma kimseye karşı

Hikaye yazmıssn basını okudum özetle..
Oğlan haklııı

Sizden istediği ne mesela? Bana bir bardak su getirir misin gibi örnekler mi? Aynı şekilde siz ondan isteyebiliyor musunuz? İstediğinizde o yapıyor mu? Size ne hissettirdiği çok önemli. Cinsiyetten bağımsız istenilen şeylerin ikiletmeden yapılması mı derdi ve kendisi de yapacak mı? Yoksa bir erkek otoritesi mi? Ki cümlelerinde çok vurguladığı şeyler var.

Evet o gibi örnekler..
Veya başkalarının yanında dediğinin aksini söylesem bile inatlaşmamam..
Kendisi yorgun olmadıkça yapar.. (Futbolcu idmanları oluyor)

Ben hikayedeki kadın olsam ; hayatım ben seçemiyorum iyisini sen bak istersen derdim sanırım.
Kadınlar kulübü de erkeklerin 'bir tık' (?!) önde olması gerektiğini düşünüyorsa vah bize vahlar bize .. Benim sevgilim bunun gibi bir laf etse o an terkederdim, bunun saygıyla falan alakası yok; ben senden üstünüm zihniyetindeki bir adamın ego tatmini sadece.
Babasını hayattaki her şeyden çok seven bir insan olarak, babam bile bunun gibi bir laf etse -ki etmez- çatır çatır tartışırım babamla da.Mesela arada ev işiyle alakalı bir konu olur babam o kadına yakışır dese bile ona düşüncesinin yanlış olduğunu söylerim, tartışırız(yanlış anlaşılmasın kavga değil ) ve farkediyorum ki babam benim tutumum sonucunda değişti, annem daha mutlu.
Lütfen lütfen yapmayın erkekler bizden önde falan değil, kadınla erkeğin eşit baskınlıkta olduğı ilişkiler çok daha sağlıklı emin olun.Evet siz erkeklerin dediklerini yaparsanız sorun çıkmaz, ama siz mutlu olamazsınız, içinizdeki hayat ışığını kaybedersiniz bir süre sonra..Hadi diyelim siz böyle mutlusunuz bari dillendirmeyin de erkekler de ben üstünüm kafasında gezmesin daha fazla

Ben inatla eşit olmalı diyorum ama bakalım nereye varıcak bu inatlaşma

Eğer niyetin gerçekten buysa önyargılarını bir kenara bırak, babanı baz alarak yaptığın çıkarımlardan bahsediyorum. Önündeki örneklerden yola çıkacaksın, sen de haklısın ama insanı hem çok basit aynı zamanda da çok karmaşık bir varlık olarak görebilmelisin. İnsanları yargılamadan onları kategorize etmeden önce lütfen gözlemle. Belki de erkek arkadaşın baban gibi değil daha kötü olacak?

Evet o ihtimalde var her şekilde düşünüyorum artık içim çok huzursuz olmaya başladı..
Deli gibi düşünüp kafama takıyorum bu tip şeyleri..
Birde şöyle bişeyde olabilir
İnsanın kısmetindeki kişi farklı olabilir ama o kişinin davranışları falan senin kaderindir..
Yani kişi değil ama hayatına giricek kişinin karakteri senin kaderin..
Çünkü başta bi sevgili vardırr hödül ondan ayrılırın sonra başkasıyla başlarsın oda hödüktür onunlada biter birini bulursun o kadar melek gibidir ki hah işte bu ya!! dersin evlenirsin zaman geçer falan aslında oda hödüktür..
Veya biri çok cıvıktır sevmezsin o davranışı ayrılırsın başkasıda daha serttir o sana uyar sonra evlenirsin bakarsın oda cıvık..
Bunun gibi örnekleri çok gördük okudum çünkü..
Çevremde de var

Hikaye yazmıssn basını okudum özetle..
Oğlan haklııı

Bende netlik sağlayabilsem..

Sevgilin yanlis dusunuyor ..
Ve seni degistirmeye calisiyor , Öncelikle buna izin verme !!
Neysen osun .

Erkek daha baskin olmali diye birsey yok , tabiki birbirinizi baskalarinin yaninda terslemek ve kucuk dusurmek cok yanlis bunu asla yapmayin ..

Ama herkesin yaninda bana tamam de , millet gorsun lafimi gecirdigimi , kismi yanlis ve asla uygulamamalisin ..

Bunun baba otoritesiylede alakasi yok . Cocuk ve baba arasindaki iliski , Esler arasindaki iliski farklidir .
Ben esimi dinliyorum diye ,ilerde cocugum dinleyecek diye bisey yok .
Veya dinlemiyorum diye babasina saygisizlik yapacak diye birseyde yok ..

Bu konuda kendi bildigini uygula onunkini degil ..
Baskalarinin yaninda yapmacik olmaya gerek yok , gerekli saygiyi birbirinize gosterin yeter .

bence başkasını yanında terslemek çok kötü bir şey ve erkek arkadaşın çok haklı. o da seni rencide etmiyormuş zaten ama o birşey rica ettiğinde bekletip rica minnet hale getiriyorsan bi süre sonra lanet olsun kendim yaparım'a gelir konu. tabi sürekli sana iş buyursun demiyorum ama zaten öyle bir insan değilmiş, bence saygıyı hak ediyor. ne güzel kavga etmeden derdini de olgunlukla anlatmaya çalışan birisi. senin baban gibi olmadığı bu konuşmalarından belli ki zaten kendi babanla karşılaştırıp ona kötü davranman haksızlık

Al benden de o kadar. Bir de bunu çok kişi beğenmiş ki vah yani. Hikaye üzerinden gidersek adam aynı karpuz için kadını birçok kez kilere yolladığı için akli melekeden yoksun. Kadın da sesini çıkarmadığı için 20 yaş yaşlı görünüyor. Sadece karpuz da değil olay, bu tip kadın her şeye he der.
canım benim gecicen sen bu işleri
sende bende biliyoruzki bu devirde böyle adamlar kalmadı
bugun kilere 5kere gönderen aynı karpuz için
yarın öbür gün işten çıkar çalışır kocişinin karnını doyurursun , öbürsü gün dayak yer
sonraki yılda kapının önüne koyulursun
paylaştıgınız yazı düpe düz kadınları ezmekten başka bir anlama gelmiyor

adamın tek iyi yanı , bir zahmet demesi o kadar

Sevgilin yanlis dusunuyor ..
Ve seni degistirmeye calisiyor , Öncelikle buna izin verme !!
Neysen osun .

Erkek daha baskin olmali diye birsey yok , tabiki birbirinizi baskalarinin yaninda terslemek ve kucuk dusurmek cok yanlis bunu asla yapmayin ..

Ama herkesin yaninda bana tamam de , millet gorsun lafimi gecirdigimi , kismi yanlis ve asla uygulamamalisin ..

Bunun baba otoritesiylede alakasi yok . Cocuk ve baba arasindaki iliski , Esler arasindaki iliski farklidir .
Ben esimi dinliyorum diye ,ilerde cocugum dinleyecek diye bisey yok .
Veya dinlemiyorum diye babasina saygisizlik yapacak diye birseyde yok ..

Bu konuda kendi bildigini uygula onunkini degil ..
Baskalarinin yaninda yapmacik olmaya gerek yok , gerekli saygiyi birbirinize gosterin yeter .

Yavaş yavaş bu ilikinin beni çok fazla yıpratıcağını düşünüyorum

bence başkasını yanında terslemek çok kötü bir şey ve erkek arkadaşın çok haklı. o da seni rencide etmiyormuş zaten ama o birşey rica ettiğinde bekletip rica minnet hale getiriyorsan bi süre sonra lanet olsun kendim yaparım'a gelir konu. tabi sürekli sana iş buyursun demiyorum ama zaten öyle bir insan değilmiş, bence saygıyı hak ediyor. ne güzel kavga etmeden derdini de olgunlukla anlatmaya çalışan birisi. senin baban gibi olmadığı bu konuşmalarından belli ki zaten kendi babanla karşılaştırıp ona kötü davranman haksızlık

Valla kafam inanılmaz karışık

Evvel Zaman içinde Memleketin Birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görün...ümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış ' Bu gençliğin sırrı nedir' diye. İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya.. ama sorular sık , soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki.

Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra karar vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine.

"Bu davette size sırrımı açıklayacağım” demiş. Herkes merakla davete gelmiş. Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş. Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş. Herkes konu ne zaman açılacak diye merek ederken Adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş:

- "Hatun, şu kilerden bir karpuz getirir misin bize sana zahmet!.." Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş. Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da:

" Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet" demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş. Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş.

“ Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin “ demiş, Başka istemiş?. Bu böylece üç dört sefer daha tekrarlamış.

Neyse misafirleri ve de siz Aziz okuyucuları sıkmamak için !!! Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedecik sormuş. "Eeee ?.

Arkadaşlar iste benim gençliğin sırrı burada anladınız mı??

Herkes birbirinin yüzüne bakmış. Kimse bişey anlamamış.."Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!" Dedecik gülmüş."Efendiler" demiş "O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu. Bir kere bile "aman be adam , deli misin nesin şu tek karpuzu ne taşıttırıyorsun bana defalarca.." demedi.

Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte ben bütün gençliğimi bu hanımıma borçluyum. Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız. Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız. İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız.’ Demiş.

Aklıma bu hikaye geldi
Ben bu hıkayeyi cook begendım..
Konu acıldıgı gıbı noktayı koymuşsun..

Anlatılan hıkayede insanlar onunde birbirini mahcup etmemekten bahsediliyor..

Bırebırken anlat derdını denılıyor..(yanlış anlayanlara..)

erkek baskın olmalı dedigimi yap vs vs bu gibi cumleler hos degil kendini bir adım onde gormek istemesinden hoslanmam ortamlarda bazı konularda tartısmak yerine susup sonrasında o mevzuyu halletmeyi tercih ederim ama milletin onunde bana emir verir gibi konusup benim dedigim olur gibi gibi:)) konusursada eh kusura bakmasın bozarım o anda

Millan senin yorumlarını beğeniyorumda senden de fikir alayım..
Erkek arkadaşım hödük mü yoksa haklı mı

Evet adamcağız haklı. İnsanların içinde küçük düşüyor resmen. Umarım hareketlerini değiştirebilirsin.

Erkek arkadaşın haklı çünkü sen kendini küçük düşürmesinden korkuyorsun ama kendin onun dediklerini yapmayarak onu küçük düşürüyorsun. Bi ailede erkek daha baskın olmalıdır ki o ailede düzen olsun huzur olsun biz erkeklerle eşit değiliz olamayız da yaratılışımızda var bu erkekler bizden daha üstün yani daha güçlü yaratılmışlar neden fıtratımızı bozmaya çalışıyoruz ki. Onun dediğini yapmakla küçük düşmessin tabi yanlış şeyler istemiyorsa.

Bence hikayede yoruma acik noktalar var. farkli yorumlari dogru ya da yanlis anlama olarak degerlendirme mercii degiliz bence. Her kissadan hisse de elestirilmez degildir. Herkes kabul etmek zorunda da degil. Herkes ayni dersi cikarmak zorunda da.

Aslında istek normal ama isteme sebebi yanlış diye düşünüyorum.
Hiç bir insan başkasının yanında önemsenmiyormuş, değer verilmiyormuş gibi görünmek istemez.
Erkeklikle ilgisi yok.

Aslında istek normal ama isteme sebebi yanlış diye düşünüyorum.
Hiç bir insan başkasının yanında önemsenmiyormuş, değer verilmiyormuş gibi görünmek istemez.
Erkeklikle ilgisi yok.

İnşALLAH ileride kiminle olursa olayım mutlu bi evlilliğim olur
Tabii herkesin :)

Millan senin yorumlarını beğeniyorumda senden de fikir alayım..
Erkek arkadaşım hödük mü yoksa haklı mı
Ben hak verenlerdenim..kocamı mısal haksızda bulsam kımsenın yanında bozmam..
Ondan da bunu beklerim ve gorurum..
Evet cocuguma da evde saygılı ınsan olmayı ogreteceksem ben babaya saygı duymalıyım..babasıda bana..

Sımdıkı nesıl (yasım 32) ayakları yere sağlam bastıgından kocasıyla cogu zaman dıkleşiyor..

Ben gelenekcıyım bu konuda..evin erkegıne saygı duyulmalı..

Bu demek degıldırkı erkek kadını ezmeli..sen verici olursan karsı tarafta vericidir..evlılık fedakarlık gerektırır..ıkı tarafta dıklesıyorsa veya bırı dıgerını ezıp gecıyorsa o evlılık uzun omurlu olmaz..

Ikı taraflı anlayış dıyorum..sen kocanı hoş tutcaksın..oda seni..

Ben hak verenlerdenim..kocamı mısal haksızda bulsam kımsenın yanında bozmam..
Ondan da bunu beklerim ve gorurum..
Evet cocuguma da evde saygılı ınsan olmayı ogreteceksem ben babaya saygı duymalıyım..babasıda bana..

Sımdıkı nesıl (yasım 32) ayakları yere sağlam bastıgından kocasıyla cogu zaman dıkleşiyor..

Ben gelenekcıyım bu konuda..evin erkegıne saygı duyulmalı..

Bu demek degıldırkı erkek kadını ezmeli..sen verici olursan karsı tarafta vericidir..evlılık fedakarlık gerektırır..ıkı tarafta dıklesıyorsa veya bırı dıgerını ezıp gecıyorsa o evlılık uzun omurlu olmaz..

Ikı taraflı anlayış dıyorum..sen kocanı hoş tutcaksın..oda seni..

Evet ben dikleşenlerden olurum gibi duruyor..
Çünkü bende bi baskın karakter olma durumu var..
Benim dediğim dedik!!
Ben yapıcam
Benim dediğim doğru..
Burdada zıtlaşıyoruz..
Aynı durum ondada var..

Sağol bu arada :)

Erkek arkadaşın haklı çünkü sen kendini küçük düşürmesinden korkuyorsun ama kendin onun dediklerini yapmayarak onu küçük düşürüyorsun. Bi ailede erkek daha baskın olmalıdır ki o ailede düzen olsun huzur olsun biz erkeklerle eşit değiliz olamayız da yaratılışımızda var bu erkekler bizden daha üstün yani daha güçlü yaratılmışlar neden fıtratımızı bozmaya çalışıyoruz ki. Onun dediğini yapmakla küçük düşmessin tabi yanlış şeyler istemiyorsa.

Insanin insana ustunlugu sadece takvadadir. Fiziksel guc insani ustun yapmaz ki.

Back
X