Evlenmeden önce bende dedıgım dedıktım..
Sonra gazımı aldı kocam evlenınce..
(ılk sene hıc nazımı cekmedı,bende daha kapris yapamadım..bı kuserdi 3-4 gün barısmazdı..ne zamankı ben normal ınsana dondum,fevrılıgı bıraktım..kocamda elustunde tutmaya devam etti..sevgılılıkle evlılık çok farklı..yasayınca anlıyacaksın)
Farkındayım işte bende bu yüzden eğer kısmetimdeki kişi erkek arkadaşımsa daha sevgiliyken beni hiçe sayar gibi davranırsa evlilikte daha beteri olur..
Çünkü hiç kimseyle eve girmeden tanıyamıyorsun o kişiyi gerçekten..
Bugün bişey konuştuk onuda altta alıntıladığımla beraber anlatıcam.. :)
Bu yazdıklarının erkek baskın olmalı ile bir bağlantısı yok bence. Evet başkalarının yanında onu terslememelisin. O da seni terslemiyormuş madem sen neden tersleyeceksin ki?
Bir şey istediğinde bekletip yapmak da nedir ya?
Yapacaksan yap, yapmayacaksan yapmıyorum de. Oyun mu oynuyorsun.
Erkek baskınlığı böyle olmaz.
Hep erkeğin dediği olur, erkek her kararı kendisi verir, kadına hiçbirşey danışılmaz vs.
Ben erkek baskınlığını kabul etmiyorum herşeyin konuşarak orta yolu bulunmalı. Ama sen de onu insanların içinde kuçuk duruma düşürmemelisin. Ne garip konular ya..
Konu garip evet garip olmasa açmam zaten :)
Dün gece ben uyuduğumda mesaj atmış..
-Seni ço...k seviyorum herşeyim. sen benim için değerlisin. İyiki varsın hep ol ALLAHın izniyle.
Şuan korkuyorsun ilerisi hakkında burdan gidiceğin yıl hakkında ama hiç korkma. Bana güven. Bana inan. Hiç sıkıntı yaşamayız.
Ben yanlış bişey yapmam ALLAHın izniyle.
Mutlu olmak istiyorsak ikimizde çok daha fazla fedakarlık yapmalıyız. Senin bu fedakarlığı yapıcağına inanıyorum bende yapıcağıma söz veriyorum.. ama sende bana inanıp güvenmeni istiyorum işte bu olduğu zaman ALLAHın izniyle mutlu oluruz. Ben senin hem dini hemde resmi olarak karım olmanı istiyorum.Lütfen bie zarar vermeyelim. Hep biz kalalım. Seni çok seviyorum iyiki varsın..
+Bende seni çok seviyorum. O korkularımın hepsi bana olan önceki davranısların hal ve tavırlarından dolayı boyle. Ben o kadar çok istiyorum ki gözüm kapalı burdan gitmeyi. Bi konu hakkında haklı çıkınca ben demiştim demek bile canımı acıtıyor.
Ben ileride mutlu bi evliliğimiz olsun isterim. Dışarıdan eve gelirken veya çalışırken eve giriceksin ''Off ya ! '' demek yerine ''Bi an önce gideyimde birbirimizi görelim'' demek istiyorum. Ama bu sadece seni bas tacı etmemle olmaz. Senin dediğin erkek öncülüğü eğer benim sana olan saygımın olmasıysa onda sıkıntı yok. Ama sen ne kadar gösteririsen o kadar olur.
Bunun adı erkeğin bi adım önde olması değil çiftlerin birbirine aynı şekilde saygısı olur. Çünkü diyoun ya hani bşz nasıl olursak çocuklarımızda öyle olur evet öyle ama o çocuk hem sana hemde bana hem sevgi hemde saygı duymalı bizim birbirimize duyucağımız gibi.
Ben seni milletin yanında terslemem aynı sekilde bunu sendende beklerim. Senin dediğine bakıcak olursak sen saygıdan bahsediyorsun ama geçektende saygıysa amenna ama hala erkek egemenliğinde ısrarın varsa sıkıntıya gireriz. Bunun hangi zaman diliminde yapıcağın belli olmaz. Sevgiliyken ayrılmamız kolay olur son karar bizim olur ama evliyken son karar hakime kalır sadece.. Senin dediğin İnşALLAH gerçkten saygıdır.. Saygı olduğunu düşünüyorum hani kimi zaman bi kelimeyi yanlış kuruyosun ya öyle olmasını istiyorum bunu gerk anlamda. Ben şimdiye odaklı yaşayamıyorum bunun sonrası var ilerisi var çünkü. Şimd yaptığımız herşey her davranış geleceğe yatırım gibi bişey çünkü korkmam normal.Çünkü biz sevgiliylen bile bazı şeyleri zor atlattık ki evlilikteki sıkıntılar daha çetin olur. Daha sevgiliyken bi sıkıntıyı çözemezsek evlendiğimizde dahada sıkıntıya düşeriz. Korkuyorum. Gerçekten.. VE hala senin dediğine takığım saygı olmasını istiyoru.SAygı göstermeliyiz her zaman..
Milletin yanında kavga etmeyerek. Başbaşayken ağzımızı bozmayarak zaten bozmuyoruz. Bi bile bi saygı. Bi karar verirken en son erkeğin değil kimin düşüncesi daha mantıklıysa o olur bence. Çünkü seninde yanlış düşüncelerin olabilir. Erkekler özel bi formatta var olmadı ki son sözü onlar söylesin. Kimin düşüncesinin mantıklı olduğu önemli bence cinsiyeti değil. artık sadece çok fazla inatlaşmam. Bilsemde 1 kere der susarım sonra sen görürsün yanlışını. Ama bana kırıcı davrandığım an tersine dönerim biliyosun. Bu tehtit değil tüm istediğim bunlar bu konuyla ilgili.. Bende seni çok seviyorum..
- Benim bahsettiğim saygı zaten aşkım milletin yanında inatlaşmamak gibi mesela..
Konu çözüldü..
İnşALLAH gerçektende böyledir :)
Tüm konuşmayı yazdım resmen