Başkasına aşık olmasından korkuyorum

Eğer seni gerçekten sevdiğine inanıyorsan, bu zaten doğrudur. Çünkü bir kadının bu konuda hislerinde yanılacağını sanmıyorum.
Ama bir yandan da güvensizliğin var nedense ona karşı, bana göre seven insanın sevdiğinden başkası gözü görmez; ama neler oluyor neler duyuyoruz kırk yıllık evlilikler bitiyor sonuçta.
Ama ortada hiçbirşey yokken ‘ya başkasına aşık olursa?’ diye düşünmek de anksiyete biraz sanki.
Sakin ol, seni gerçekten seviyorsa böyle birşey olmayacaktır zaten.

Adam dört dörtlük diyebilirim benden hiçbirşey saklamaz ve bu tip durumlarda yok ben kurup kurup kendimi yıpratıyorum :KK43:

O zaman ciddi özgüven sıkıntısı yaşıyorsunuz.
Her sunulan sebebe hayır diyorsunuz lakin bu şekilde kurgusal kıskançlığın başka izahı yok.

Bu saplantılı düşüncelere devam edersen kafayı yersin.kafayı yiyince sevgilin gider başkasına aşık olur!!!!!!

Anladın değilmi?

Siz baskasina asik olursunuz belki kim bilir? Guveniyorum demeyin demekki guvenmiyorsunuz birinin biriyle beraberken baskasina asik olmasi icin gozunun disarida olmasi gerekir. Ayricada baskasina asik olacagi varsa olur siz buna engel olamazsiniz hayati akisinda yasayin buna engel olmaya calismak cok sacma

İlk ilşki yani benim ilk ciddi gördüğüm ilişki diğerlerini böyle önemsemezdim zaten sonu belli ilşkilerdi

Ciddi gördügün ve ciddiyetle devam eden bir iliski ise ozaman kaybetme korkusu yasiyorsundur.
Ama söyle düsün...bu olmazsa veya belirli bir sebepden dolayi ayrilik olursa yine baska ciddi bir iliskin olabilir sonucta.
Dünyada ki tek erkek o degil.
Kendine böyle telkin et ve hatirlat.

Özgüven problemini oldugunu dusunuyorum

Kendi durumumun farkındayın çok mantıklı bir insan olmama rağmen bu düşüncede saplanıp kaldım ve sıyrılmaya çalışıyorum , tanıdıklarıma bu konuyu açamayacağın için burada hemcinslerimin desteğini istemiştim , keşke bunları göz önüne alarak yorumda bulunsaydınız. Yine de teşekkür ederim.
Gulseren Budayicioglu' nun kotaplari ve videolari var. Bu konuyla ilgili de vardi sanirim. Izleyin. Kendinize guveniniz yok muhtemelen. Hayatinizda o kaldihi surece ozguvenli hissediyorsunuz kendinizi. Bu olay bagimlilik gelistirir. Dahasi bundan sonraki butun iliskilerinizde hep ayni motifi işlersiniz. Babanizla iliskileriniz nasildi? Ya da anneniz ile babanizin iliskisi? Cocukluktan kalma birsey diye dusunuyorum.

Aslında bu düşünce sadece bende mi var çok merak ediyorum :KK43:
Eşiniz bir görevlendirmeyle bir sürü kadın tek erkek bir grupta çalışmak zorunda kals aaklınıza hiç şüphe düşmez mi , her kadın böyle değil midir ben mi tuhafım :KK43:
Tuhaflık değil pskolojik rahatsızlık bu adam çalışmayacakmı ya da bütün kadınları yokmu edelim ne yapalım ? niye aklımız düşsün adama ya böyle hayat mı geçer ? anneniz aileniz için de ya ölürlerse ne yaparım endişesi yaşıyormusunuz sürekli mesela ben de hep anneme bişey olursa mahvolurum diye kendimi tribe sokarım arada ama annem ya anne yani elalemin adamı kim ki kadınlar arasında çalışıyor diye kafayı ona takıcam tam tersi o bana kafayı takıyor bir erkek için bu kadar sıkıntı yapılır mı ya biri gider biri gelir emin ol erkekler böyle düşünüyor aşık olabilir tabi ki başkasına hayat bu ama o başkasına aşık olunca sizin hayatınız bitmiyor yani hayatta sevgiliniz başkasına aşık olacakmı diye geçirmekten çok daha büyük acılar var inşallah o tarz bir endişeyle sınanmazsınız

Aramiza birisinin girmesinden cok korkuyorum dedigim birisiyle arama coook asik oldugu kiz girmisti
Resmen yarabandi gibi kullanilip atildim
Butun sucu da ustume atip gitmisti gerizekali herif
Yani bir seyi cok soyleyince ya kendine cekiyorsun ya da insan hissediyor bilemiyorum
Bu kadar sıkma
Diyor ya şarkıda "git tutamam zaten. Dağ gibi dursam kendine bir tünel kazarsın" aynen oyle.

Merhaba hanımlar lütfen çok saçma bir düşünce demeyin öyle olduğunu biliyorum ama engel olamıyorum, beraber olduğum inasanın başkasına aşık olmasından çok korkuyorum , ona çok güveniyorum beni çok sevdiğinden de şüphem yok ama başka insanların arasına girince yeni biri ilgisini çeker ve aşık olur diye çok korkuyorum yeni tanıyacağı insanların arasına girmesini istemiyorum bu yüzden , kendimi çok yıpratıyorum lütfen bana akıl verin :KK43:

aşırı mantıklı bir konu, bir at gözlüğü bütün sorunlarınızı çözer diye düşünüyorum. sağa sola bakmasını engeller.
Allah ım kıskançlığın şerrinden korusun, kurtulun bir an önce psikologa psikiyatriste gidip, en beter bela.

Evet güveniyorum çünkü çok dürüst biri olduğunu biliyorum ancak gönül bu ne olacağı belli olmaz ve bu kötü düşünceden sıyrılamıyorum bir başkası bana böyle bir konu açsa bende saçma derim insan kendi saplanıp kalınca çok başka bakıyor

bu diğer konuda bahsettiğiniz 20 lik kız mı? şimdi 26 yaşında olan, kötüyü çağırmayın ben kötü düşündüğüm ne varsa olur

Merhaba hanımlar lütfen çok saçma bir düşünce demeyin öyle olduğunu biliyorum ama engel olamıyorum, beraber olduğum inasanın başkasına aşık olmasından çok korkuyorum , ona çok güveniyorum beni çok sevdiğinden de şüphem yok ama başka insanların arasına girince yeni biri ilgisini çeker ve aşık olur diye çok korkuyorum yeni tanıyacağı insanların arasına girmesini istemiyorum bu yüzden , kendimi çok yıpratıyorum lütfen bana akıl verin :KK43:
başkasına aşık olabilir, imkansız değil, böylesine bir özgüvensizlikle zaten siz buna zemin hazırlıyorsunuz.

Back
X