Başkasına bakma ihtiyacım olmamalı dedi

Ben bakış açınızı çok yanlış buldum. Son cümlelerinizden anlaşılıyo ki sizin zaten kilo vermek gibi bir hevesiniz, arzunuz veya çabanız yok. Bunun dışındaki fırsat bulamıyorum, yoğun çalışıyorum tarzı söylemleriniz sadece bahane. Herhangi bir sağlık sorununuz olsa kesinlikle eşinizi haksız bulurdum veya çabalayıp da yine de veremeseniz haksız olurdu. Ama bence şuanki durumda eşinizin yaptığı şekilcilik falan değil. Haklı bi istek. Siz kabul etmek istemeseniz de kadın erkek ilişkilerinin yarısı görsellik zaten. Bu sizin için de böyle ama değil diye iddia ediyosunuz. Ben takmiyorum onun vücudunu sorun etmiyorum diyosunuz da neyini sorun ediceksiniz ki adam çok spor yapıyomuş ve gayet de fitmiş? Ha siz kilolu olduğunuz için kilolu birini sorun etmeyebilirsiniz orası tamam ama fit biri olsanız da eşiniz kilolu olsa, yani sadece kilolu olması değil, yerim içerim kilo da veremem kusura bakma zaten hayat kısa kilom da umrumda değil gibi bi bakış açısı olsa siz de sorun ederdiniz bence. Ben olsam ederim yani. Tamam insan belli dönemlerde kilo alabilir kendini salabilir ama hayat kısa ben de yerim içerim kilo alırım diye bakmak bana göre yanlış bi bakış açısı. Hayat kısaysa kendimize daha iyi bakmamız, daha çok ozenmemiz gerekir diye düşünüyorum. Ben bu bakiş açısındaysam karşımdaki kişiden de bunu beklerim. Dolayısıyla eşim de bana bu bakiş açısıyla gelse sorun çıkarırdım. Eşinizin konuşma tarzı çok kırıcı evet ama muhtemelen sizin bu bakiş açınızla baş etmek için bilerek bunu yapıyo bence, belki biraz hırs yaparsınız da harekete geçersiniz diye. Çünkü evlenmeden önce de söylüyomuş demek ki o zaman kibarca söylüyodu ki evlenmeyi tercih ettiniz diye anlıyorum şuan. Adam kibarca söyleyince ona da bence hayat kısa tezinizi savunuyosanız o da taktik değiştirdi herhalde kendince sizi hırslandırmaya falan çalışıyo. Normalde böyle doğum kilosuna veya sağlık sorunu kaynaklı kiloya falan laf eden erkeklere ağzıma geleni sayarım ama sizin konunuzda eşinizi haklı buldum.
Her ne kadar beni yerin dibine batırsanızda güzel yorumlamılsınız durumu

Ay afedersiniz okuyunca istemsizce oha dedim.
Kilolu deyince 1.65e 90-100 kg falan diye düşündüm. Vücut yapınız nasıldır bilemiyorum ama 1.70 te 1.78 evet fazla ama öyle adamın dediği kadar kötü durduğunu sanmıyorum ki bunu 1.70 boydayken 85 kg olduğum dönemi düşünerek söylüyorum.
Siz hafif bir diyet ve yine kısa egzersiz programıyla kısa sürede belki bir 10 kg ile gayet hoş bir görünüme kavuşursunuz.
Dürüst olmak gerekirse en son 2 yıl önce tartıldım ve 78 Di ondan sonra hiç tartıya çıkmadım hep korktum daha da artmış olabilir kendime olan güvenimi kaybettim biraz fobi oldu bende 😢

evet aşırı bir durum olmadığı sürece yok 5 kilo 10 kiloyu takan kadın ve erkek karşısındakini metalaştırır. şişman olmak da bir tercih olabilir. benim bildiğim olduğu haliyle mutlu nice kadın var. istemiyorlar kilo vermeyi. maşallah özel hayatları da cıvıl cıvıl. demek ki mesele kilo değil.
zayıf eş isteyen zayıf eşle evlenir. bu kadar.
Zaten zayıfla evlenmiş 10 kilo eksikken gayet beğenmiş evlenmis. Ama 10 kilo eksikken sınırdaysa 10 kilo fazla sırıtabilir. Eşler de eski halini daha çok seviyorum kilo versen iyi olabilir diyebilir. Burdaki eş hödük ona bir şey diyen yok. Bir de kilosuyla mutlu olan kimse yoktur demedim ben vardır tabii ki.

Dürüst olmak gerekirse en son 2 yıl önce tartıldım ve 78 Di ondan sonra hiç tartıya çıkmadım hep korktum daha da artmış olabilir kendime olan güvenimi kaybettim biraz fobi oldu bende 😢
Eşiniz direkt böyle kötü konuşmaya ve tavır almaya mı başladı yoksa öncesinde tatlı dille bir şeyler söyledi mı onu merak ediyorum ben.

valla sadece yemekten dolayı kilolu olan insanların kendilerine saygıları olduğunu duşunmuyorum ben.
sadece bir kere dunyaya geliyoruz diye tıkabasa yemeyi savunmasın kimse. hamilesinizdir anlarım, bebeğiniz vardır emziriyorsunuzdur anlarım, ama durduk yere kilo versem ne olacak ki tekrar alacam nasılsa diyip buzdolabı başından ayrılmamayı kimse bana anlatamaz.
evet eşim de durduk yere 15-20 kilo alsa ben bunları hatta beterini söylerim, eşimi bedeni için sevmiyorum tabi ki ama bana biraz olsun hoş görunmek onun için luksse, hiç umurunda değilse, tıkınmaya devam ediyorsa uyarmama rağmen giderek artan dozda sinirlenirim, beni cepte görup kendine dikkat etmediği için.

tartıya çıkmayınca kilo almamış mı oluyorsun?
ya ben hayatım boyunca zayıftım ama hiçbir zaman da istediğim kadar yemedim, biliyorum çunku sonu yok.
çok fazla yeme olayını hiç anlamıyorum, bu halimle bile mide sorunlarıyla boğuşuyorum,çok yemek nasıl rahatsız etmiyor ki.
istersem ben de abartana kadar yerim ama en sevdiğim yemekten bile kusana kadar yemem.
hele 30 yaşındaysanız kilo resmen girecek yer arıyor vucutta.
karar verin arkasında durun, spor yapmayın ama evde dans edin mesela,porsiyonları kuçultun. ekmeği bırakın. zor şeyler değil.

Şuan bana zor yetiyosun çocuk olunca daha fazla salarsın demesi çok incitici değil mi sizce de
Evet ya, ben de bu ifadeye takıldım. Burada bazı hanımlar da çok incitici konuşuyor. Zaten konu sahibi üzgün ve çaresiz hissediyor. Bunu perçinlememin ne faydası var ki?
Şu Tlc'deki Ağır Yaşamlarda 200-300 kilo kadınlara aşık, dal gibi yakışıklı erkekler görüyorum. Ya bizim insanımız çok şekilci 🙄

Acil yardıma ihtiyacım var
3 yıldır evliyim. Aslında mutlu huzurlu bir yuvam var ama son zamanlarda biraz kilo aldım kocam buna çok takıyor evlenirkende biraz balık etliydim hep zayıflamamı istiyordu. Ben biraz uğraştım. spor yapmaya çalıştım bir kaç kere yapamadım. Son zamanlarda da biraz fazla abartınca yeme olayını kilo aldım. Ben aldığım kiloları savunmak için yazmıyorum ama şuna takılıyorum insan gerçekten kişiyi mi sever yoksa bedeni mi? Bütün erkekler hep böyle şekilci mi? Bugüne kadar hiç bir isteğini eksik etmedim mutlu olsun diye elimden geleni yaptım. O da beni çok sevdiğini söylüyor ama kilolu olduğum için bazen çok ağır sözler sarfediyor. Beni çok üzdüğünü defalarca söyledim. Ama çok umursamıyor ama beni çok sevdiğini söylemeye devam ediyor. Anlamıyorum. Bazen sevişmekten kaçıyor. Bir iki kere konuşunca tahrik olmak istiyorum yoksa çok zevk almıyorum dedi aslında başka şeylerde söyledi ama hepsini söyleyemiyorum. Bu kadar önemli mi güzel vücutlu olmak. Çalışıyorum bu kadar işin arasında kilo vermeye vakit bulamıyorum. Çocuk istedim. Vücudun şimdi bana zor yetiyor çocuk yaptıktan sonra iyice salarsın dedi çocuk istemediğini söyledi. Gerçekten kilo verince bütün sorunlarımız bitecek mi bunu da merak ediyorum. Bazen boşanmayı bile düşünüyorum beni beğenmediğini düşündüğüm için. Sözle beni sevdiğini söylemesi beni mutlu etmiyor davranışlarıyla da göstermesini istiyorum. Ben şunu merak ediyorum gerçekten problemler benim kilolarım mı yoksa biz hep böyle problem yaşayacağız da kilolar kılıf mı? Genel olarak düşündüğüm de başka sorun yaşamıyoruz ama bu sorun bittiğinde başka problem bulur mu ondan korkuyorum. Ben sadece onu seviyorum bedeninin ne hale geldiğiyle ilgilenmiyorum kilo almış zayıf olmuş. Onu o olduğu için seviyorum. Biraz vücut konusunda takıntılı kilo almamaya çalışır spor yapar fit vücudunu korumaya çalışır. Bazen çok yıpratıyor kendini yeter biraz dinlen diyorum hep sana güzel görünmek istiyorum diyor. Erkekler hep böyle şekilci mi kilo versem biter mi sorunlarım. Şöyle bir gerçekte var ben hayatın kısa olduğunu düşünüyorum ve istediğimiz gibi yaşamamız gerektiğini düşünüyorum spor yapmayı sevmiyorum. Bana bu konuda saygı göstermesini istiyorum. Sürekli elimden geleni yaparım diyor ama hep başa sarıyoruz. Lütfen fikir verin çıkmazda kaldım.
Eşiniz sizi zaten balık etli iken sevmiş hayatına almış şimdi sizden bir manken beklemesi garip. İfadelerini incitici buldum ben. Burada bazılarının bol kepçeden sallamasına aldırma, bu ifadeler onlara kullanılsa, acaba "Tabi hayatım haklısın, hemen diyete başlıyorum." mu derler, yoksa içlerine içlerine ağlarlar mı 😁

Üslup o kadar önemli ki. Eşinizin söyledikleri ve üslubu çok çirkin. Bu halinle bana yetmiyorsun ne demek ya? Sizi böyle değersizleştiren bir adamın, "Sana güzel görünmek için spor yapıyorum" demesi de çelişkili geldi bana. İnşallah öyledir.

Lütfen siz kendi psikolojik ve fiziksel sağlığımız için kilo verin, gerekirse bu konuda destek alın. Sonra ne yapacağınıza kendiniz karar verin.

Eşiniz sizi zaten balık etli iken sevmiş hayatına almış şimdi sizden bir manken beklemesi garip. İfadelerini incitici buldum ben. Burada bazılarının bol kepçeden sallamasına aldırma, bu ifadeler onlara kullanılsa, acaba "Tabi hayatım haklısın, hemen diyete başlıyorum." mu derler, yoksa içlerine içlerine ağlarlar mı 😁

Üslup o kadar önemli ki. Eşinizin söyledikleri ve üslubu çok çirkin. Bu halinle bana yetmiyorsun ne demek ya? Sizi böyle değersizleştiren bir adamın, "Sana güzel görünmek için spor yapıyorum" demesi de çelişkili geldi bana. İnşallah öyledir.

Lütfen siz kendi psikolojik ve fiziksel sağlığımız için kilo verin, gerekirse bu konuda destek alın. Sonra ne yapacağınıza kendiniz karar verin.
Ben kendi sağlığım için ve özgüvenim için vereceğim zaten gerisi zamana kalmış

3 yıldır evliyim. Aslında mutlu huzurlu bir yuvam var ama son zamanlarda biraz kilo aldım kocam buna çok takıyor evlenirkende biraz balık etliydim hep zayıflamamı istiyordu. Ben biraz uğraştım. spor yapmaya çalıştım bir kaç kere yapamadım. Son zamanlarda da biraz fazla abartınca yeme olayını kilo aldım. Ben aldığım kiloları savunmak için yazmıyorum ama şuna takılıyorum insan gerçekten kişiyi mi sever yoksa bedeni mi? Bütün erkekler hep böyle şekilci mi? Bugüne kadar hiç bir isteğini eksik etmedim mutlu olsun diye elimden geleni yaptım. O da beni çok sevdiğini söylüyor ama kilolu olduğum için bazen çok ağır sözler sarfediyor. Beni çok üzdüğünü defalarca söyledim. Ama çok umursamıyor ama beni çok sevdiğini söylemeye devam ediyor. Anlamıyorum. Bazen sevişmekten kaçıyor. Bir iki kere konuşunca tahrik olmak istiyorum yoksa çok zevk almıyorum dedi aslında başka şeylerde söyledi ama hepsini söyleyemiyorum. Bu kadar önemli mi güzel vücutlu olmak. Çalışıyorum bu kadar işin arasında kilo vermeye vakit bulamıyorum. Çocuk istedim. Vücudun şimdi bana zor yetiyor çocuk yaptıktan sonra iyice salarsın dedi çocuk istemediğini söyledi. Gerçekten kilo verince bütün sorunlarımız bitecek mi bunu da merak ediyorum. Bazen boşanmayı bile düşünüyorum beni beğenmediğini düşündüğüm için. Sözle beni sevdiğini söylemesi beni mutlu etmiyor davranışlarıyla da göstermesini istiyorum. Ben şunu merak ediyorum gerçekten problemler benim kilolarım mı yoksa biz hep böyle problem yaşayacağız da kilolar kılıf mı? Genel olarak düşündüğüm de başka sorun yaşamıyoruz ama bu sorun bittiğinde başka problem bulur mu ondan korkuyorum. Ben sadece onu seviyorum bedeninin ne hale geldiğiyle ilgilenmiyorum kilo almış zayıf olmuş. Onu o olduğu için seviyorum. Biraz vücut konusunda takıntılı kilo almamaya çalışır spor yapar fit vücudunu korumaya çalışır. Bazen çok yıpratıyor kendini yeter biraz dinlen diyorum hep sana güzel görünmek istiyorum diyor. Erkekler hep böyle şekilci mi kilo versem biter mi sorunlarım. Şöyle bir gerçekte var ben hayatın kısa olduğunu düşünüyorum ve istediğimiz gibi yaşamamız gerektiğini düşünüyorum spor yapmayı sevmiyorum. Bana bu konuda saygı göstermesini istiyorum. Sürekli elimden geleni yaparım diyor ama hep başa sarıyoruz. Lütfen fikir verin çıkmazda kaldım.
En sevmediğim şeylerden birisi kendin için kilo vermelisin önerisidir. Kendim için ne yapacağıma ben karar veririm.Konu sahibesi de kilolariyla mutlu bir hanim
Ben hayatım boyunca kilolu olmuş ve verdiği kiloda kalamamış bir kadınım. He kocam zor tahammül mu ediyor, yallah kapi orada yani, Sizinde boyle yapmaniz lazim bence

Bana hep çok atıştırdığımı ve yağlı şeyler yediğimi abur cubur tükettiğim için kilo aldığımı söylüyor. Bende de insülin direnci var ama bunu bahane olarak gösterdiğimi yediğime içtiğime dikkat etmediğimi söylüyor. Çok kola içtiğimi çok tatlı yediğimi söylüyor
Bu yazdıklarınızi sürekli yiyorsanız eşiniz uyarmakta haklı. Çünkü hepsi sağlığıniza zararlı ve kilo almanıza sebep olan şeyler.

Üslubu yanlış ve kırıcı mi evet kırıcı ona diyecek birşey yok ama sürekli kilo alan, kendini frenlemeyen eşe de aman böyle ne güzelsin denmesi beklenmesin diyen vardır belki ama demeyen de suçlu değildir bana göre.

Bu şekilde beslenmeye devam ederseniz kilonuza kilo eklenir ayrıca.

Manken ölçülerinde olmamız şart olmasa da sürekli kilo alan ve alma potansiyeli olan eşime bende bir dur derdim. Yolu,üslubu eşinizden farklı olurdu ama banane diyeceğim bir durum değil bu.

Son düzenleme:
Söylediklerinize göre saglıksız besleniyorsunuz yağlı cola cips, dünyaya bir kere geliyoruz diye Allahın bize emaneti bedeninizi böyle hor kullamanıza onu yormanıza sağlığınızı bozmanıza gerek yok. Eşinizin uslubu, sarfettikleri çok saygısızca ona diyecek bir şey bulamıyorum sizi gaza getirmek için bunları söylüyor zannediyorum.
Kendiniz, özgüveniniz sağlığınız ileride hamile kalma ihtimaliniz varlığı için kilo verin lütfen. Çalışıyor olmanız şans, sadece sporla kilo veren olamaz çünki yeme şeklinizi değiştirin

Kalorisi önemli..
Mesela benimde kilo aldığım dönemde cuma aksami için cips alma alışkanlığım oldu.
Bir paket cips nolcak dedim..
Sonuç 6 kilo..
O 1 pakette en az 600 kalori var. Bir de hepi topu 2 avuç. Hemen bitiyor..
Önemli olan çok olması değil yediğiniz şeyin kalorisi.. mesela dışarıda tatlı kahve çok severim. Nişanlımla yerdik. Sırf ara öğün kahve ve pasta 1 dilim. Aldığım kalori 700 800 imiş. Sonradan fark ettim..yerken aman ara öğün diyorsun ama değil.. 800 kalorilik ara öğün mü olur..:KK70:
ben de bi ara bütün öğünlerimi dondurma cips kola şeklinde yapar oldum sonuç 4 haftada 10 kilo :olamaz:
şimdi o kiloyu verebilmek için neredeyse aç geziyorum ama 1 ayda aldığım kilonun daha 3te birini 2 aydır verebildim
oofffff offfff o cipsler yok mu

Kendi hayat tarzında fit olmaya dikkat ettiği için güzellik algısıda fit vücuttur tabiki başka konularda sorun yoksa da sadece buysa konu günde 1 saat spor ve düzenli yemek düzeniyle 6 ayda güzel bi vücudunuz net olur bu şekilde söylenmesi insanın motivasyonunu düşürür ama sizde istiyosanız kilo vermeyi yapabilirsiniz bence sevmek konusuna gelince insan sadece karşısındakinin bedenini sevmez ama çekici bulma isteğini ben haklı buluyorum açıkcası

Her ne kadar beni yerin dibine batırsanızda güzel yorumlamılsınız durumu
O niyetle yazmadım ama yerin dibine batırmak olarak algıladıysanız bu durumda ben yerin dibine batırmış olmuyorum ki, siz kendinize bunu yapmış oluyosunuz maalesef. Çünkü bu bir gerçek ki görsellik önemsiz diye bir şey yok. İki cins için de durum böyle. Kim derse ki ben karşimdaki erkeğin tipine bakmam recep ivedik gibi de olsa kabulüm, yalan söyler. Dolayısıyla bu şekilcilik değil, sadece erkeklere özgü de değil. hayatın gerçekleri oluyo bence. Yorumumdaki amaç da sizi yere batırmak değildi yani. Bu sebepten eşinizle boşanma raddesine gelecek bir pencereden bakmakta inat etmenizin mantıksız olduğunu anlatmak istedim yani. Sizin için de sağlıklı bi durum değil zaten, mantıklı da değil yani kiloma laf etti ben de boşandım rahat rahat kilo aldım oh mu olcak işin sonunda. Mantıksız yani, art niyetle yazmadım gerçekten.

Vur dedik öldürdün sende :) sevmiyor değil sevmezse bağlayan bir şey yok maddi durumda iyi beni hala evde yalnız bırakıp arkadaşlarıyla fazla görüşmeye gitmez genelde birlikte takılırız akşamları hiç yalnız bırakmaz geç gelmez bir şey olursa haberdar eder mutlaka
Ne diyim ki bir tatlı kocis meselesi :)) Insallah zaman beni değil seni haklı çıkarır.

Ben ilişkilerde hiç aynaya bakmadan karşısındakini dış görünüşüyle yermeye çalışan kişilere ayar oluyorum ama anladığım kadarıyla senin eşin bakımlı, dikkat eden biriymiş belli ki senin de öyle olmanı istiyor. Tâbi bu kendine dikkat ediyor diye seni ezikleme hakkı tanımaz ona ancak senin de iyi görünmeni isteyebilir ve bunu düzgün bir uslupla ifade edebilir. Bence kilo veremiyorum, spor yapmayı sevmiyorum diye burda sizlanmak yerine en başta kendiniz için kendinize özen gösterin.

Hepsi palavra bu konuşmaların bu adam sizi hiç sevmiyor seven erkek asla böyle konuşamaz ben hamileliklerimde 20 ser kilo aldım yusyuvarlak oldum aynaya baktım çok ağladım eşim hep çok güzelsin verme bu kiloları sana çok yakıştı dedi verdim ama hepsini değil ve baya uzun süre sonra tabi bu süreçte eşimle ilişkimiz hiç yıpranmadi ben hep mutlu bir anneyim, eşiniz bencil onun istediği gibi olursanız sizinle yoksa yakında başka bahaneler bulur ve sizden ayrılır.Kilo ne ki alınır verilir Allah karaktere zeval vermesin.
Ama şu var siz hamilelikte almışsınız ve vermek istemişsinz. Eşiniz de destek olmuş
Bu arkadaş hayata bir kere geliyorux diyor kilo verme isteği yok eşi belki daha çok kilo almasından korkuyor. Açık bi şekilde onu sevmekten vazgeçmeyeceğini ama cinsellik konusunda çekici olmanı istiyorum demiş, net olmuş.

Sağlık sorunu nedeniyle kilo veremese ben konu sahibini haklı görürdüm ama burda malesef eşine hak verdim

Back
X