Baskasinin gelinligini giymek

Merhaba kizlar ben 2 yil once bosandim ve simdi tekrar baska biriyle nisanlandim ekimde dugun yapmak istiyorlar ama bana baska birinin gelinligini giydirmek istiyorlar ben kesinlikle istemiyorum nolmus bosandiysam benim kendi gelinligim olamaz mi nisanlima soyletmis kayinvalidem ve ben cok sinirlendim kendimi degersiz gibi hissetim,nisanlimda ne var canim mastaf olmaz en azindan falan diyor ama ben kesinlikle karsiyim boyle bisye yasayan var mi gelinlikte bir ay once evlenen bi kizin gelinligiymis :KK43:

Canım benim ablam da başkasının gelinliğini giydi eşinin borcu vardı durumu yoktu bizimde durumumuz yoktu çünkü.
Ki ikisininde ilk evliliği. Tabi ki üzüldü ablam ama fazla üstünde durmadı şartları bildiği için.

Merhaba kizlar ben 2 yil once bosandim ve simdi tekrar baska biriyle nisanlandim ekimde dugun yapmak istiyorlar ama bana baska birinin gelinligini giydirmek istiyorlar ben kesinlikle istemiyorum nolmus bosandiysam benim kendi gelinligim olamaz mi nisanlima soyletmis kayinvalidem ve ben cok sinirlendim kendimi degersiz gibi hissetim,nisanlimda ne var canim mastaf olmaz en azindan falan diyor ama ben kesinlikle karsiyim boyle bisye yasayan var mi gelinlikte bir ay once evlenen bi kizin gelinligiymis :KK43:

Durumunuz musaitse sen yada ailen karsilasa gelinligin ücretini

Birde kendini değersiz hissetme boşver erkekler çok önem vermez öyle şeylere boşuna masraf demiştir

Öncelikle hayırlısı olsun. İsterse 10. evliliğiniz olsun eziklenmeyin ve bu psikolojiyle kendinizi de ezdirmeyin lütfen.
Başkasının dediğiniz gelinlik kuru temizlemeyle sizin gelinliğiniz olabilir. Eğer başka sorunlar yoksa aranızda giyilebilir tabiiki eş adayına (maddi anlamda) yardımcı olmak amaçlı böyle bir talebe hayır demeyebilirsiniz .ama siz emrivaki yapılmasına kızıyorsunuz anladığım kadarıyla. Benim gelinliğimi kayınvalidem dikmişti .Kendisi gelinlikçiydi.Yıllar önce
anneme gelinlik için durumu çok kötü bir aile gelmişti .Fiyatı pahalı gelmişti Bende benimkini ayakkabılara kadar ücretsiz vermeyi teklif etmiştim. Önce seve seve kabul etmişti gelin hanım. Sonra da modelini beğenmeyip bir sürü laf etmişti. İyilik yap denize at hesabı. Almadan gitmişlerdi. Bu da benden kısacık bir hatıra.

benim annem dul değldi ama o da başkasının gelinliğini giymiş masraf olmasın diye bence dul olmanızla alakası yok gelinlik olayının ilk evliliğiniz olsaydı da aynı şeyi diyeceklerdi

gerçekten evlenecek misin ..bu sütten ağzı yananların yoğurdu kovayla yutması ,vallahi ilginç:işsiz:

İlk evliliğimdi 22 yaşındaydım başkasının gelinliğini giydim arkadaşımızdı hatta ben istedim nikah şekerim en hesaplısından davetiyem en hesaplısındandı aklıma da hiç birşey gelmedi 13 yıllık evliyim pişmanda olmadım öyle yaptığıma
Bunlara takılmayın lütfen 2. Evlilik diyorsunuz takıldığınız şey bu mu? Daha dikkatli olun Allah yardımcınız olsun

Başka bir arkadaşta buna benzer bir konu açmıştı. Orada da yazdığım gibi gelinlik kimisi için çok özel bir yere sahiptir. Tabi benim için de öyle. Her kadın özeldir bunun birincisi ikincisi olmaz. Inşallah gönlünüze göre olur. Nişanlınıza kendinizi güzellikle ifade edin eminim sizi anladığı zaman olumlu yaklaşacaktır

Son düzenleme:
Bir kez evlendim. Evlenmeden önce deli gibi gelinlik aradım yeni evlenenlerden. İkinci el gelinlik baktım bulamadım. Bir ton para verdim bir kez giyilecek gereksiz bir elbiseye. Gardrobun üzerinde tozlanmakla meşgul şu an.
İkinci kez evleniyor olsam bırakın yeni almayı düşünmeyi hiç bir kuvvet giydiremez bana o gelinliği.
Bir elbiseye bu kadar değer atfetmeyin bence.
valla konuyu okuyunca evdeki gelinliği birine satabilir miyim diye düşünmeye başladım
öyle boş boş duruyor
evlenirken ilk önce kiralayalım dedim baktık fiyatlar arası 100-200 oynuyor gerek yok satın alalım o zaman dedik
şimdi düşünüyorum keşke kiralasaydım
şimdi satsam elime geçecek de 100-200 anca
evet güzel birşey ama o geceye özel bi daha da giyilemiyor dolayısıyla o masrafa değmez
sevgili konu sahibi bana siz alınganlık yapmışsınız gibi geldi
bence maddiyattan ötürü bu teklifte bulundular

Mesele burda gelinligin 2. el olması degil ki zaten giyilebilir de maddi durum uygun degilse.

Kv tehlike arzediyor bence simdiden gelinlik muhabbetine karismis gereksiz yere adam da onayliyor hemen. Koca adam sonucta maddi durumla ilgili bir sıkıntıysa size soyler ve kabul edip etmeyeceğini sen bilirsin deyip konuyu kapatirdi yani anneden bahsetmeye bile gerek yok.
Annesine ne oluyor gelinlige kadar düşünme zahmetine giriyor ki. Sadece ordan masraf kisacak sanki. Hic böyle bir şey teklif etmemeliydi bence.

Ben soru sordum cvb alamadim.Bosanmis mi?Cocuklu mu?Varsa kimde kaliyor diye sormustum.Niye gormezden geldin Nazli gelin Nazli gelin

Bence o gelinliği giyme o adam için hiç gelinlik giyme

Mesele masraf olmamasi mi, yoksa problem baska mi? Seni de konularini da cok iyi hatirliyorum.. Anaciydi eski esin ve ailesi berbatti.. Bunlarda durum nasil? Iyi dusundun mu? Araştirdiniz mi?

Konu sahibi niye lafı cımbızla alıyoruz ağzından
Bu kadar yorum yapılıyor soru soruluyor sen de tık yok
Mesela benim de merak ettiğim başka arkadaşların da sorduğu neden böyle bi teklifle geldiler
Maddiyatı mı öne sürdüler

ben bir kere evlendim ve kiraladım gelinlik.. çok da maddeci olmayın. ilk sen giysen nolacak başkası giyse nolacak. keramet gelinlik de değil yani.
o gelinlik birkaç gün durdu evde koyacak yer bulamadım ya hu..

farkındamısın sana 2. el muamelesi yapıyorlar. kendi ayaklarn üstnde durabiliyorsan başını yakma. :işsiz:

kız neden öyle dedin. ben de dahil birçok bayan kiralık gelinlik giyiyor. kaç kişi giymiştir Allah bilir. hiç 2. el muamelesi görmedim hatta hamdolsun 4 yıldır sorunumuz falan da yok. teklif gelmiş. istemiyorsa kibarca istemiyorum desin. ha adamın maddi durumu el vermiyorsa kendisi de destek olsun birlikte alsınlar gelinliği.

bende eski hatta deforme olmuş bir gelinliği tamir ettirip giymiştim hemde annem ayarlamıştı.senin gibi çok üzülmüştüm ama gerek yokmuş değmezmiş takma çokta gelinlik güzelse neden olmasın.

Nasil tanistin peki?Kac yasinda?Ailesi seni benimsedi mi?
Hayirli olsun.Mutlu olursun insallah.Cok sevindim adina..
Tesekur ederim benden 6 yas buyuk kuzenim tanistirdi ailesiyle ilgili su ana kadar bi problem yasamadik gelinlik meselesinide sanirim ben biraz abartim ama konuyu cozduk nisanlim yeni gelinlik alcak bana

Back
X