Bence olmuyor ama bazı büyüklerimizin bakış acısı bu galibaevlenmeyen rezil rüsva mı oluyor? niy eki?
evlenmeyen insanlardan örnek verin. ya da evlenip de erken ya da geç herhangi bi yaşta eşi ölenlerden.Bence olmuyor ama bazı büyüklerimizin bakış acısı bu galiba
ben aşk beklemiyorum zaten beğeni hoşlanma vs. olsa yürürdü vardı da sonra sonra hiç kalmadı.itici olmaya başladı. geleceği kimse bilemez ama ben de bıraktığı izlenim az çalışacak gezecek arkadaşlarıyla takılacak evle ilgili pek sorumluluk almayacak vs. zaten bu yaşına kadar birçok işini ailesi yapmış bi yumurta kırmayı bile bilmez çocuk bakmaz ev temizlesen ucundan tutmaz .... ailesi biz senin yemeğini bile yapar kapına koyarız diyor ben böyle bir evlilik istemiyorum kiSevmek her zaman denk gelmez. Sevebılecegınızın garantisi yok ki hiç mi kıpırtı olmadı o kişiye karşı. Hani aman aman aşık olmayı beklemeyin. Ailenizde istiyorsa bu aday ıyı gelmiş begenılmıs biri gibi geldi.
Kişininn kendisinde meziyet olması lazım. Ailesinin seni kaybetmek ıstemıyor olusu var ısrarlarında.Senin eşe ihtiyacın var haklısın gerçekten eşinle her koşulda birlikteyken yardımına ıhtıyacın var.Her şey de başkası onun eksıklıgnı kapatamaz.ben aşk beklemiyorum zaten beğeni hoşlanma vs. olsa yürürdü vardı da sonra sonra hiç kalmadı.itici olmaya başladı. geleceği kimse bilemez ama ben de bıraktığı izlenim az çalışacak gezecek arkadaşlarıyla takılacak evle ilgili pek sorumluluk almayacak vs. zaten bu yaşına kadar birçok işini ailesi yapmış bi yumurta kırmayı bile bilmez çocuk bakmaz ev temizlesen ucundan tutmaz .... ailesi biz senin yemeğini bile yapar kapına koyarız diyor ben böyle bir evlilik istemiyorum ki
ailene kızma , tavırları ve üslupları çok yanlış evet fakat aslında seni düşünüyorlar , bende seninile aynı benzer durumları yaşadım daha sonra karşıma çok düzgün olduğunu düşündüğüm ki yanılmışım biri çıktı evet dedim ailem sevinçten havalara uçtu muhteşem ötesi bir düğünüm oldu , sonra 7 yıl hayatımın en berbat dönemlerini yaşadım özünde iyi , ( beni dövüp söymeyen ) bir kocam vardı ama gırtlağa kadar borç , eve gelen hacizler vs.... sonunda dayanamadım ve evi terk ettim , annem babam çok üzüldü haliyle , sana tavsiyem üzüntüde mutlulukta tek başına yaşanıyor o yüzden sakın sevmediğin biri ile bir yola çıkma keşke evlenmeseydim hayatımdan koca 7 yıl gittiMerhaba hanımlar. evlenmediğim için ailemle ciddi sıkıntı yaşamaya başladım şuan çok kötüyüm. rahatlamaya ihtiyacım var galiba. 34 yaşındayım. güzel bir işim var maddi sıkıntım yok. ancak evlenemiyorum olmuyor sevemiyorum. en son karşıma birisi çıkmıştı onunla ilgili de burada 2 konu açmıştım birçok kişi de olumsuz bakmıştı aynı benim gibi.ayrıca kendisini sevemedim ve ayrıldım. ayrıldıktan sonra da hiç acı çekmedim tam tersi huzura ermiş gibi rahatladım. ancak bu kez hem karşı tarafın ailesinden, akrabalarından hem kendi annem ve babamdan ciddi anlamda baskı görmeye başladım. X kişisinin halası arıyor bizim tansiyonumuz fırladı biz hasta olduk neden bozuldunuz neden olmuyor diyor.benzer durumlar benim ailemde de var. bu sabah kahvaltı yaparken babam: "bir daha düşün bu konuyu değerlendir biz çok huzursuzuz ileride pişman olursun herkes (kardeşlerim evli) çoluğuyla çocuğuyla evine çekilir sen yalnız kalırsın biz baki değiliz rezil rüsva olursun ilgilenenin olmaz başka bir kısmetin olsa onu da değerlendir derim ama yok.bu kişiyle bir daha düşün" dedi çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim. daha önce annem de defalarca söyledi evlen bu çocukla bizi hasta edeceksin demişti ve ben anneme, evleneyim ama mutsuz olursam sebebi sizsiniz demiştim buna rağmen ısrarcı olmaları beni şaşırtıyor.(bu arada sürekli ailemle yaşamıyorum tatillerimde ve bazen hafta sonları yanlarına geliyorum aileme düşkünümdür üzmekten de sakınmışımdır hep. ayrıca anne olmak istiyorum biyolojik saat geçiyor galiba) İçimde kocaman bir dert bu hıçkırarak ağlamak istiyorum bana bir şeyler söyleyin arkadaşlar.
ailemi anlamaya çalışıyorum ama kırılıyorum. "elalem" diye bi örgüt var terör örgütünden beter onların da etkisi var bence. bu söz konusu kişi de borç yapacak yapıda birisiydi bence. bana kredi çekersin şunu yaparız bunu yaparız diyordu.ailene kızma , tavırları ve üslupları çok yanlış evet fakat aslında seni düşünüyorlar , bende seninile aynı benzer durumları yaşadım daha sonra karşıma çok düzgün olduğunu düşündüğüm ki yanılmışım biri çıktı evet dedim ailem sevinçten havalara uçtu muhteşem ötesi bir düğünüm oldu , sonra 7 yıl hayatımın en berbat dönemlerini yaşadım özünde iyi , ( beni dövüp söymeyen ) bir kocam vardı ama gırtlağa kadar borç , eve gelen hacizler vs.... sonunda dayanamadım ve evi terk ettim , annem babam çok üzüldü haliyle , sana tavsiyem üzüntüde mutlulukta tek başına yaşanıyor o yüzden sakın sevmediğin biri ile bir yola çıkma keşke evlenmeseydim hayatımdan koca 7 yıl gitti
aynı şekilde ben de bunları düşünüyorum.severek evlenmek istiyorum büyük aşklar beklemiyorum ama tiksinmediğim ısındığım hoşlandığım kendimi onunla hayal edebildiğim bir insan olsun istiyorum.Evlenmeyince rezil rüsva mı olunuyormuş? Evlenip rezil rüsva olanları hiç duymamışlar galiba.
Ya baskı yapmaları ne kadar ayıp aslında bir düşünseler... En basitinden o adamla aynı yatağa girecek, sevişecek kişi siz olacaksınız. İnsanın sırf evlenmiş olmak için sevmediği bir adamla birlikte olması, bir de onunla cinsi münasebetlerde bulunması normal şeyler mi? Bu konuda baskı yapanlar, sadece evlilik kurumunun adını düşünüyorlar, bir de içeriğini düşünebilseler, sanırım kendileri de utanırlardı. Ya da cinselliği bir görev gibi görüyor olmalılar. İçinize, aklınıza, kalbinize tesir etmeyen bir insanla evleneceksiniz de ne yapacaksınız? Dilerim anneliği bir gün tadarsınız, ama sırf çocuk yapmak için biriyle birlikte olmak çocuk da dahil herkese haksızlık olmaz mı?
evet tabiki etrafta belli bir yaşa geldi vs... canları cehenneme hepsinin , sakın kardeşim sakın yakma kendini emin ol evlendiğinde yaşayacakların şuanki yaşadıklarının yanında hiç kalır 7 yıl anlatsam yaşadıklarımı roman olur , 8 ay oldu evi terk ettim üstüme kalan borçlarla boğuşuyorum , bana bugün mesaj atmış 2 gün içinde gel eşyalarını al , içim param parça oldu , o eve tekrar girmek kabus gibi şuan anlatamam hissettiklerimi ama nolur yakma kendini sevmediğin bir evlilik yapmaailemi anlamaya çalışıyorum ama kırılıyorum. "elalem" diye bi örgüt var terör örgütünden beter onların da etkisi var bence. bu söz konusu kişi de borç yapacak yapıda birisiydi bence. bana kredi çekersin şunu yaparız bunu yaparız diyordu.
Merhaba, öncelikle Allah yardımcınız olsun, ısrarcı insanlara laf anlatmak çok zor gerçekten. Bir daha konusu açıldığında ben olsam kendimi tutamaz “X kişisinin halasının hatrı kırılmasın diye evlenecek halim yol herhalde” derdim kesin. Rezil rüsva olmak ne demek ayrıca, çok sinir bozucu ve saçma. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yokken yarına sağ çıkacağımız bile belli değilken sırf garanti olsun diye evlenilmez elbette. Kaldı ki mesleğiniz, ekonomik özgürlüğünüz de varmış, önemli olan geleceğini düşünmekse zaten siz en güzelini yapmışsınız.Merhaba hanımlar. evlenmediğim için ailemle ciddi sıkıntı yaşamaya başladım şuan çok kötüyüm. rahatlamaya ihtiyacım var galiba. 34 yaşındayım. güzel bir işim var maddi sıkıntım yok. ancak evlenemiyorum olmuyor sevemiyorum. en son karşıma birisi çıkmıştı onunla ilgili de burada 2 konu açmıştım birçok kişi de olumsuz bakmıştı aynı benim gibi.ayrıca kendisini sevemedim ve ayrıldım. ayrıldıktan sonra da hiç acı çekmedim tam tersi huzura ermiş gibi rahatladım. ancak bu kez hem karşı tarafın ailesinden, akrabalarından hem kendi annem ve babamdan ciddi anlamda baskı görmeye başladım. X kişisinin halası arıyor bizim tansiyonumuz fırladı biz hasta olduk neden bozuldunuz neden olmuyor diyor.benzer durumlar benim ailemde de var. bu sabah kahvaltı yaparken babam: "bir daha düşün bu konuyu değerlendir biz çok huzursuzuz ileride pişman olursun herkes (kardeşlerim evli) çoluğuyla çocuğuyla evine çekilir sen yalnız kalırsın biz baki değiliz rezil rüsva olursun ilgilenenin olmaz başka bir kısmetin olsa onu da değerlendir derim ama yok.bu kişiyle bir daha düşün" dedi çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim. daha önce annem de defalarca söyledi evlen bu çocukla bizi hasta edeceksin demişti ve ben anneme, evleneyim ama mutsuz olursam sebebi sizsiniz demiştim buna rağmen ısrarcı olmaları beni şaşırtıyor.(bu arada sürekli ailemle yaşamıyorum tatillerimde ve bazen hafta sonları yanlarına geliyorum aileme düşkünümdür üzmekten de sakınmışımdır hep. ayrıca anne olmak istiyorum biyolojik saat geçiyor galiba) İçimde kocaman bir dert bu hıçkırarak ağlamak istiyorum bana bir şeyler söyleyin arkadaşlar.
Ay boşverin gerçekten çok samimi söylüyorum, ortak hiçbir ilgi alanınızın olmadığı, birlikte bir film bile izleyemeyeceğiniz bir kişi ile evlenmek kadar anlamsız bir şey olamaz.ben ikimiz de çalışalım, evimizi geçindirelim, beraber gezelim, yıllık tatilimizi yapalım.çocuk olursa ikimiz de ilgilenelim ev işlerini beraber yapalım.yerine göre kendi arkadaşlarımıza da tabiki vakit ayıralım. ailelerle mesafeli olalım vs. diye düşündüm hep. adam bana ben haftada 3 gün maç izlemeye giderim arkadaşlarımla diyor.arkadaşlarını da gözüm hiç tutmadı. evdeyken de akşamları odasında bilgisayar oyunları oynayacakmış yanı başında cipsi kolası olacakmış ben de dizi bakarmışım. evlilikte bunlar da olur elbet ama insanın evlilik hayali bu kadar sığ bu kadar tek başına bir hayat olur mu? kendimi ailesiyle evlenecekmiş gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?