Başlamadan bitirsem mi?

Acaba kompleks yapıyor olabilir mi? Sizin güzel bir mesleğiniz ve belli bir düzeniniz var .O daha mezun değil askerlik var vs. Benim seni almam lazım demiş bir de, düşünce yapısına bakınca biraz öyle hissettim.Belki eskiden bu bir sorun değildi ama artık gözüne geliyordur. Ya da atıyorum gidip bir yerde oturunca hesabı hep kendisi ödemek istiyordur(hani olur ya kimi erkeklerde hesabı kadın ödemez gibi bir algı) ama o gün de parası yoktur o yüzden bahane üretmiştir.Bir de sizin onu sevmediğinizi hayal kurmadığınızı söylemiş yani hep bir eziklik(çok iğrenç bir kelime farkındayım ama ifade edecek başka kelime bulamadım) hissediyor gibime geldi .

Hiç konuşma etme mi diyorsun yani?

Anladım, Gangsta gibi "İnceldiği yerden kopsun" diyorsun.

Son bir ciddi konuşmaya çekersin, en azından "Bir oluru varsa, ben elimden geleni yaptım ikimiz için ve açıkça da konuştum" diyebilmek, dört senelik birlikteliğinizin hatırı için belki. Sonrasında da artık işte sallamazsın, o toparlamaya çalışsın.
Hani denilmiş "Askerlik stresidir" filan diye, bilmiyorum ben de nişanlıyken asker bekledim, eşim nedense girmedi yani öyle streslere, girdiyse de benim haberim yok ilişkimize yansımadı. Hani askerlik dönüşü işe giriş-işsizlik durumu vardı kısa bir süre, o dönemde de kaygısını birlikte yaşadık diyeyim, uzun sürmedi zaten işe girdi. Okul bitirirken "Ne olacak?" stresi dersen, herkes yaşıyor onu bir dönem... Yani bunlar biraz da bahaneler, bahaneler Astoria. Sen sorduğunda anlatabilse, hani olur belki "Birlikteyiz" denilir. Ama ondan da kaçıyor diyorsun...

Siz bir çiftsiniz ve dört yıldır birlikteydiniz, durdu durdu da şimdiyi mi buldu bir anda hepsinin stresi?

Dengesiz, tutarsız ve geçmişte sana yaptığı yanlışları çoktan unutmuş demekki, telafiyi bırak, yeniden tekrar tekrar kırmaktan hiç çekinmiyor.

Bence seni hakketmiyor.

Bazi olaylari yorumlamak kolay cunku net seyler oluyor.

Bu durum pek oyle degil yanlis yorumlayarak yanlisa mahal vermek istemiyorum.

Bir yakinimiz evlenmeden once gariplemisti fakat sonra cok iyi bir es oldu.

Erkek arkadasinda problem olmasa bile sen seviyor istiyor musun orasi da var zaten sen istemiyorsan olayin yorumu ve cozumu net.

Ben ilişkimde mutsuzluğa sebep isem bilmek isterdim. Senden dolayı ise söyleyebilecek kadar açık yürekli olmalı. Ki sorun buyumeden aşılabilsin.
Bunalım geçiriyorsa, hayat herkese zor, ve İnan ki daha çok başındayız. Her şey giderek zorlaşıyor yaş aldıkça. Her zorlukta bunalımlar, içe kapanmalar... ben bu kadar güçsüzlüğü şımarıklık olarak görüyorum.
Bir de tutarsızlık var ortada, bir öyle bir böyle. Karşıdaki de insan. Sözüne güvenip hayatını planlıyor. Ailesinin karşısına çıkarıyor yada o akşam yemeğini planlıyor. Büyük küçük fark etmez, ikisi de saygısızlık bana göre.
Kısacası fazla hoşgörü iyi değildir. Tecrübe ile sabit :) bunalımdadır, anlayış göster, canı sıkkındır plan iptal et derken kendi mutsuzluğunla kalırsın.
Açık olun. Kendi adıma düz insanımdır. Aklımdakini olduğu gibi sorarım. Sakinimdir, sabırlıyımdır :) cevabı alırım :)

İsteyen istediğini söylesin Astoria, bakın askerlik gerginlik yaratabiliyor olabilir veya hala okuyor olmak ya da iş hayatına atılmamış olmak ama bunları enine boyuna düşünüp ondan sonra bir karar veren bir adam modeli yok karşımızda, askerlikle ilgili gerginliklerim var, hala mezun olamadım, gelecek kaygım var gibi lafları da dobraca gelip size anlatmıyor, siz sıkıştırırsanız 3-5 kelam dökülüyor ağzından, bunlarda evlenecek bireyler için eksi puanlardır, evleneceğimiz kişi ne istediğini bilen biri olmalıdır, akşamdan sabaha fikir değiştirmemelidir, sevgilisine/eşine dürüstçe tüm endişe ve çekincelerini söyleyebilmelidir, en sinir olduğum insan tipi de kusura bakmayın ama sevgiliniz huyundaki insanlar, çevreye mükemmel insan portresi çizerler ama karşısındaki insanı sürekli yorarlar, ben anlayışsızın tekiyim hissine kapılmanıza neden olurlar, suçluluk duygusuna kapılıverirsiniz birden.

Ya siz cümle sülaleyi sözleniyoruz diye toplasaydınız, misal yarın söz gününüz olsaydı, bugün de gelip ay ben askerliğimi yapsam, biraz erken mi oldu nedir, sen de çok istiyorsun ama sözü ertelesek deseydi ne olacaktı? Sık gırtlağını bırak.

İlla sözlenelim diye adamın yakasına mı yapıştınız? Nedir bu nazlı adam tripleri, gerçekten ne istediğini bilmiyor ama kendi de ayrılmaya cesaret edemiyor çünkü çevreye çizdiği mükemmel aşık portresi çökecek, suçlayacak biri lazım, o da Astoria, sevgiliniz herşeyi başkasının üstüne yıkmak isteyen türden biri, senle gezecektim ama babam arabayı vermedi, sözlenecektim ama askerlik var, evlenecektim ama param yok, çocuk isterim ama sen istemezsin, öpecektim ama rujun bozulsun istemedim :))) bahaneler bahaneler bahaneler.

Anlatmak istediklerim de aynen bu
+1

Aa bu şey değil mi?
Kayın validem

herşeyden önce ortada güvensizlik var. Ancak bu güvensizlik sorunlarından sonra gelecek planları yapabilirsiniz. Sizin yerinizde ben olsam açık açık konuşurdum. Ondan sonra kararımı verirdim. Mutsuz olacağınız bir ilişkiyi devam ettirmemelisiniz.

Sevgilin üstünde baski olabilir bunu bilemem ama totosunun kalktığı kesin.
Seni baya cantada keklik bellemiş

Öyle bir şey varsa da yazıklar olsun ne diyebilirim ki. Lisede değiliz artık, kaç yaşımıza geldik o neredeyse 30 yaşına girecek ayıptır.

Bunu bir de gelip erkek arkadaşıma anlatmanızı ne kadar isterdim. Ona göre herkes zengin, herkesin babası anası destek veriyor, herkes 10 binden aşağı maaş almıyor karılı kocalı bir tek biz berbat durumdayız.

Aynen dediğin gibi bir durum var. Görünüşte elle tutulur bir sorun yok, yakın çevremiz hatta "Astoria seni üzdü mü gene kıyamaaam" falan diyecektir (buna benim kız kardeşim bile dahil düşün). Çevreye "mükemmel ilgili erkek" portresi çizmede ustadır ama bana bu kadar değil. Bir de dediğin gibi "ben" kafası çok fazla, "biz" depomuz bomboş oldu. Ortak yapacak şeylerimiz azaldı. Ve sanki bundan memnuniyetsiz olan bir tek benim. 5 ay görüşmesek sorun etmez. O yüzden de acaba başkası mı var diye düşünmeye başladım.

Çok teşekkür ederim, ben de üstüne düşmemeye karar verdim. İnceldiği yerden kopsun, konuşsam da bir yere varmıyor çünkü.

Anlatmak istediklerim de aynen bu
+1

Ben şahsen Astroia'nın annesi olsam kızım gelip anne sevgilim böyle diyor dese, ayrıl kızım, koca dediğin böyle olmaz, kimseye zorla verecek kızımız yok derdim, o yüzden böyle hiddetli yazıyorum galiba :))

Biz de sevdik aşık olduk, askerlik de girdi araya, çalışma hayatı da ama bir kere karar verdik tam verdik, insan emin olmadığı hayatın en önemli kararını böyle gelişigüzel verip sonra bahane üretirse kimse kusura bakmasın, gitsin hayatını yaşasın, beni de yormasın.

Bu kadar-şey- hissettirıyorsa bu ilişki fazlasıyla gözden geçirilmeli,ben olsam karşıma alır sağlam bi konuşma yapar sonra tamamıyla geri çekilirdim(benzer bi problemde yaptım, bikaç gün sonra isteklerimi kabul etti o şekilde devam ettik)

Başkası var diyemiyorum bu kadar şeyle ama bu ilişkiye olan ilgisini kaybetmiş görünüyor canım. En önemlisi de sana çok değersiz hissettiriyor. Sen zaten paçalarına yapışmış vaziyette evlenelim de demiyorsun. Fazlaca kaçışları oynuyor fakat çevreye belli etmiyor ve sonunda da seni suçlu çıkarır gibi geliyor. Bir şeyler bitecekse de onun ilgisizliğinden ve cesaretsizliğinden olduğunu bilsin. Suçu senin üstüne yıkmasına izin verme. Çünkü o şekilde biterse çevrenin de etkisiyle ikileme düşersin ve daha zor atlatırsın. Bitecekse bile bu bitme sürecini iyi yönet, seni duygusal yüklerle başbaşa bırakmasına izin verme.

Ya yeni mezunken dediğin gibi ben kaç ay boş gezdim, kapı kapı dolaştım broşür dağıtır gibi CV dağıttım, ilk iş tecrübemde maaşımı alamadım, kapılardan çevrildiğim için ağladım, iş bulmak için tabiri caizse kıçımı yırttım. Emek olmadan yemek olmuyor. Beyefendinin iş ayağına gelsin, askerliği Lefkoşa'ya çıksın, mezun olur olmaz herkes "Buyrun X bey alın size 5000 maaş ve araba" desin. Kendi çevresindeki arkadaşlarının işleri çok güzel, ondan daha başarılılar bunu da kıskanıyor gibi bir yandan. Bu saçmalık yani böyle bir düzen hiçbir zaman olmaz, bu kafayla zaten evlenmemizin mümkünatı yok ki. Senin arkadaşların öyle olabilir sen de böylesin yani.

Olabilir, eskiden gözüme batmayan şeyleri artık çok gözüme batıyor.

Aynen öyle. Ne o ne ben babadan zengin değiliz, bunun kafasına göre herkes babadan zenginse evlenebilir. Tutturmuş benim bir param yok, işim yok. Sanki ben senin paranı mı istedim, sana kapak atmak mı istedim? Durumum ona kıyasla kat kat iyi en azından kendi düzenim var, ailemle yaşamıyorum.

Ya işte aynen bu, aynen tespitleriniz çok doğru. Çevreye karşı "mükemmel aşık" portresi ama beni çok yoruyor. Bunu ben kimseye anlatamıyorum, annem kardeşim dahil "Efendi saygılı gözünün içine bakıyor bundan iyisini mi bulacaksın" kafasındalar. Ama ben erkek arkadaşım tarafından ince ince manipüle ediliyorum, o kadar iyi biliyor ki işini. Ben kartlarımı açık oynadığım için kaybediyorum.

Sevgili Astoria,
Konunu okumaya başladığım andan itibaren birçok yerinde beni anlattığını düşündüm :) Bu sebeple kendi gerekçelerimden yola çıkarak yorum yapmak istedim. Belki de ilişkinizi benzer sebeplerle yokuşa sürüyordur erkek arkadaşın.
Bir aylık gözlemime dayanarak söylüyorum kendini geliştirmiş, iş-güç sahibi , hayattan ne istediğini bilen , aklı başında bir kadınla karşı karşıya sevgiliniz. Başlarda o kadar hoşuna gitmiştir ki eminim ama zaman geçtikçe işler ciddiye bindikçe sorumluluk arttıkça gözü korkmuş bir beye dönüştüğünü düşünüyorum. Fakat kendi adıma konuşuyorum böyle hevesli görünüp , geçiştirir hareketlerle gelmesini sevgi azalmasına veya aldatmasına bağlamamanızı tavsiye ederim. Çünkü başlarda da dediğim gibi bu durumun içindeyim. Erkek arkadaşım iyi bir işte iyi bir maaşla çalışıyor ve ben hala atama bekliyorum elbette ona yansıtmamalıyım ama ilişkinin başlarında hevesli olduğum birçok şeye benim de hevesim kalmadı ama ne sevgim azaldı ne de aldatma gibi bir durumum oldu. Biraz karışık oldu ama demem o ki bazen gerçekten böyle dönemler oluyor. Taraf tutmuş gibi gözüktüm aynı şeyleri yaşayınca :) ama sadece biraz zaman vermenizi tavsiye ederim. Zaten dönemlik bir konuysa geçiyor farklı bir durum varsa da kokusu çıkıyor. Olmayan şeylerle yıpratmayın birbirinizi.

Boyle diyorsunuz da boyle erkekler kaldi mi bilemedim.

Sizin zamaniniz daha iyiymis insanlar evlenir ne pahasina olursa olsun evine bakar dik olurmus.
Parasiz pulsuz olsa bile yuva kurulur sevgi sadakat olurmus.

Bu zamanda erkekler istenmeye gidilcek nerdeyse..

Artik kimse emek verip yorulmak istemiyor zengin birini bulup rahat etmek istiyor.

Bizim gibiler de yalniz kaliyor.

Sen zeki insansın. Ne yapman yapman gerektiğini biliyorsun. Askerlik bitsin yüksek lisans bitsin kredi bitsin oyalayacak seni belli

Ben de bu hayat kaygılarının acısını başkasından çıkarmayı şımarıklık olarak görüyorum.
Bir de biraz geleneksel bir kafa yapım var, erkeğin daha güçlü olması gerektiğini düşünüyorum.
Hayat gittikçe zorlaşıyor. Adam bugün bu yükün altında ezilip başkasına yük oluyorsa yarın öbür gün maddi problem olduğunda, çocuk doğduğunda, işten çıkarıldığında, hastalık durumunda neler yapacak? Krediyi erkenden tüketip sonra kadınlara tahammülsüz diyorlar...

Geleceğe yönelik kaygılarınızdan dolayı gelecek hayalleri kurmaya hevessiz olmanız anlaşılır bir durum tabi ki. İlginiz azaldı mı peki erkek arkadaşınıza karşı? Yani eskisi kadar görüşmek, konuşmak istiyor musunuz hala yoksa bu yüzden hevesiniz kalmadı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…