Kendi içinde korkuları olabilir üzerine gitmek düşünmek yerine rahat bırakın bence . Zaten sizi seviyorsa sizle evlenmek ister elbette. Sizi menmun edebilecek mi size güzel bir yaşam sunabilecek mi bunları düşünüyordur belki de ondan dolayı işini falan yoluna koymak istiyordur .bana çok sorun var gibi gelmedi. Korkuları olması normal bence
yorumları okumadım aralarda ek bilgi verdiysen görmedim ilk mesajına ve daha da önceki mesajlarına istinaden ayrıl diyorum..
bu çocuğun önceliği sen değilsin.
babasının etimi tavuğu mu ne o bile daha seçilebilir sana göre.
kırıcı olmasın demişsin gerçi ama.
farkındaysan sürekli dürterek uyararak yol buluyor. kendiliğinden doğru olanı bulamıyor. annen baban gelsin senin evinde isteyelimde bile böyleydi.
Kendini biraz geri çekerek bekle biraz bakalım derdi neyse ortaya çıkacaktır. Umarım sadece askere gitme ve bir evin sorumluluğunu ama gerginliğini yaşıyordur.Merhaba kızlar, kafam çok dolu biraz cümlelerimi toparlarken zorlanıyorum. Uzun olabilir. Hatam kusurum olursa affola, yorum yaparken de tek ricam kırıcı ve ağır yorumlar yapmamanız.
4 senelik bir ilişkim var, bunun bir kısmında ayrılık süreci geçirdiğim zamanlar da oldu. Ciddi bir ayrılıktan sonra geri barıştık, yani söylediği şeyler aklıma yattığı için barıştık. Bu yaz da ailelerimizi tanıştırıp bir söz yüzüğü takmaya karar vermiştik. Ben mezun olduğumdan beri çalışıyorum, erkek arkadaşım henüz mezun olamadı bu yaz olacak. Son birkaç aydır erkek arkadaşım aşırı tuhaf davranıyor. Yani görünüşte bir şey yok ama üzerinde nasıl desem bir isteksizlik var gibi.
En basiti, söz olayını ertelemeyi teklif etti. Askere gidip döndükten sonra olsa daha iyiymiş. Başta da bir an evvel aileler tanışsın, sözlenelim diyen kendisiydi. Benim için sorun değil, hemen askere gitsin dönsün ha bu yaz olmuş ha 1 sene sonra olmuş çok da önemli değil. Ama sanki ben çok istekliymişim gibi "Askere gitsem, bilmem ne üzerinde uzmanlık yapsam daha iyi olur, sen de yüksek lisans yaparsın belki daha iyi bir kuruma geçersin" falan kendi kendine hayatımız hakkında planlar yapıyor. 4 senelik ilişkimiz boyunca bir kere bile "Ayy evleniriz, çoluğa çocuğa karışırız" demedim, bunu demediğim için onu sevmediğimi, onunla ilgili hayaller kurmadığımı, hatta çocuk istemezsem benimle gelecek düşünmediğini dahi söylediği zamanlar oldu. Şimdi de "Ben çocuk yapmam belki yaa, sen istiyorsun da" falan diyor. Ben onu üzmemek için ılımlı yaklaşmaya başlamıştım sadece. Bir yer için buluşma ayarlayalım diyoruz dışarıda hatta çok özlediği için ilk isteyen o oluyor, sonra "Ben arabayı alamadım" diyor atıyorum. E benim arabayla gidelim diyorum bu sefer de yok senin araban olmaz benim seni almam lazım diyor başka gün gidelim desem bilmem ne gün işim var da başka zaman olsun da diye 40 bin tane bahane sunuyor. Düşünün yani başta kendisi teklif etmesine rağmen oluyor bunlar.
Daha önce bir aldatılma geçmişim oldu buna rağmen hiçbir erkek arkadaşımın ne telefonunu karıştırdım ne peşinden ajanlık yaptım. Hiç kıskançlık krizlerine girip üstüne düşmedim. Ama şu an başka birisi var da haberim mi yok diye düşünüyorum zira çevrelerimiz çok ayrı oldu, birbirimizi zor görüyoruz eskisi gibi değiliz. Mutlu değilim. Bu tarz bahsettiğim olaylar da kafamı çok karıştırmaya başladı. Söz möz hiç bunlara girmeden başlamadan bitirmeyi düşünmeye başladım. Ama bir yandan da günahına mı giriyorum, belki üzerinde baskı vardır ondan böyle olmaya başlamıştır diye düşünüyorum. Malum hayata yeni atılacak işi yok, askerlik yapmadı yapacak falan. Bilmiyorum kısacası, siz ne dersiniz? Objektif yorumlara ihtiyacım var yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Kesinlikle çok doğru.Aynı şehirde haftalarca görüşmemek bana da çok garip geliyor.Burda çok görüyorum bu tür şeyler.Yeni nesil mi böyle bilmiyorum ki.Gerçi ben de 29 yaşındayım , yaşlı sayılmam.İnsanlar stresi farklı farklı yaşıyorlar, o yüzden bundandır şundandır diyemeyeceğim.
Ama senin konun vesilesiyle şaşkınlığımı belirteyim. Aynı şehirde yaşayan iki sevgili için haftalarca görüşmemenin hiç bir bahanesi olamaz bana göre. Çok bu tarz konu görüyorum ve acayip şaşırıyorum. Sevgili olmanın tanımına uymuyor sanki ya. Ki uzak mesafe ilişkisinde bile belirli süreler aşılmamalı, olabilecek en sık şekilde iki taraf da görüşmeye çalışmalı. Görüşmek konusunda bir isteksizlik varsa ben bunu sevgi eksikliğine bağlarım şahsen
Aynen , ben de sevemiyorum.Cadı bir ablası vardı değil mi bir de? Ailesinde de sorunlar mı vardı neydi? Ay bilmiyorum , Astoria çok akıllı bir kız.Bu çocuk olgunlaşmamış ve çile çektirir bir tip gibi geliyor hep nedense.Ya kuzu ben senin bu erkek arkadasini sevemiyorum nedense
Ben sana hayatina bak diyecegim ama altini kelimelerle dolduramayacagim bu tavsiyrnin
Bilmiyorum ne demek istedigimi anlatabildim mi?
Ama icime sinmeyen birseyler var
Bence biraz zamana birak , ustune dusme , ama onunla bir gelecek olmaz gibi geliyor bana
HAh iste ben de tam olarak bunu kastetmistim. Kendince dogru yasiyor da olabilir adam ona da lafim yok ama oncelikleriniz ayni degil. İyi bir insan olabilir. Sen de iyisin. Onun iyi olmasi bir avantaj degil yani. Ki heyecanini kaybeden bir seyler var diyorsun. Mutlu degilsin eskisi gibi. İlle el ele nikah dairesinde solugu alacaksiniz diye bir kural asla yok ama bu adamin oncelikleri arasinda okulu bitirmek bir isin ucundan tutmak yokken seninle bir ortak hayata atilamaz gibi geldi bana o nedenle ayril gitsin dedimgezdim, kapı kapı dolaştım broşür dağıtır gibi CV dağıttım, ilk iş tecrübemde maaşımı alamadım, kapılardan çevrildiğim için ağladım, iş bulmak için tabiri caizse kıçımı yırttım. Emek olmadan yemek olmuyor. Beyefendinin iş ayağına gelsin, askerliği Lefkoşa'ya çıksın, mezun olur olmaz herkes "Buyrun X bey alın size 5000 maaş ve araba" desin. Kendi çevresindeki arkadaşlarının işleri çok güzel, ondan daha başarılılar bunu da kıskanıyor gibi bir yandan. Bu saçmalık yani böyle bir düzen hiçbir zaman olmaz, bu kafayla zaten evlenmemizin mümkünatı yok ki. Senin arkadaşların öyle olabilir sen de böylesin yani.
İnsanlar stresi farklı farklı yaşıyorlar, o yüzden bundandır şundandır diyemeyeceğim.
Ama senin konun vesilesiyle şaşkınlığımı belirteyim. Aynı şehirde yaşayan iki sevgili için haftalarca görüşmemenin hiç bir bahanesi olamaz bana göre. Çok bu tarz konu görüyorum ve acayip şaşırıyorum. Sevgili olmanın tanımına uymuyor sanki ya. Ki uzak mesafe ilişkisinde bile belirli süreler aşılmamalı, olabilecek en sık şekilde iki taraf da görüşmeye çalışmalı. Görüşmek konusunda bir isteksizlik varsa ben bunu sevgi eksikliğine bağlarım şahsen
Kesinlikle çok doğru.Aynı şehirde haftalarca görüşmemek bana da çok garip geliyor.Burda çok görüyorum bu tür şeyler.Yeni nesil mi böyle bilmiyorum ki.Gerçi ben de 29 yaşındayım , yaşlı sayılmam.
Ya benim erkek arkadaşım sizinki gibi değil. Yani nasıl desem öyle boş beleş de değil, çok düşünür eder. Bana öyle cimrilik falan hiç yapmadı, bir şey alacaksa en iyisi olsun diye uğraşır, evimde bir iş güç varsa onu kendi yapmaya çalışır bana masraf olmasın diye. Sorumsuz bir insan kesinlikle değil ama yani "İyice rahat olmadan olmuyor" kafasında anlatabildim mi tam bilmiyorum. Çevresindekilerden de etkileniyor olabilir, arkadaşlarının çok güzel işleri var onlar bile evlenme konusunda çekimserler. Bilemiyorum yani, "Sen ailende nasılsan en kötü o standartlarda olmalısın seni daha kötüsüne alıştıramam" diyor bana son zamanlarda.
Bana aldatılmadan çok baskı altında hissettiği gibi geldi. İş askerlik vs durumları.Merhaba kızlar, kafam çok dolu biraz cümlelerimi toparlarken zorlanıyorum. Uzun olabilir. Hatam kusurum olursa affola, yorum yaparken de tek ricam kırıcı ve ağır yorumlar yapmamanız.
4 senelik bir ilişkim var, bunun bir kısmında ayrılık süreci geçirdiğim zamanlar da oldu. Ciddi bir ayrılıktan sonra geri barıştık, yani söylediği şeyler aklıma yattığı için barıştık. Bu yaz da ailelerimizi tanıştırıp bir söz yüzüğü takmaya karar vermiştik. Ben mezun olduğumdan beri çalışıyorum, erkek arkadaşım henüz mezun olamadı bu yaz olacak. Son birkaç aydır erkek arkadaşım aşırı tuhaf davranıyor. Yani görünüşte bir şey yok ama üzerinde nasıl desem bir isteksizlik var gibi.
En basiti, söz olayını ertelemeyi teklif etti. Askere gidip döndükten sonra olsa daha iyiymiş. Başta da bir an evvel aileler tanışsın, sözlenelim diyen kendisiydi. Benim için sorun değil, hemen askere gitsin dönsün ha bu yaz olmuş ha 1 sene sonra olmuş çok da önemli değil. Ama sanki ben çok istekliymişim gibi "Askere gitsem, bilmem ne üzerinde uzmanlık yapsam daha iyi olur, sen de yüksek lisans yaparsın belki daha iyi bir kuruma geçersin" falan kendi kendine hayatımız hakkında planlar yapıyor. 4 senelik ilişkimiz boyunca bir kere bile "Ayy evleniriz, çoluğa çocuğa karışırız" demedim, bunu demediğim için onu sevmediğimi, onunla ilgili hayaller kurmadığımı, hatta çocuk istemezsem benimle gelecek düşünmediğini dahi söylediği zamanlar oldu. Şimdi de "Ben çocuk yapmam belki yaa, sen istiyorsun da" falan diyor. Ben onu üzmemek için ılımlı yaklaşmaya başlamıştım sadece. Bir yer için buluşma ayarlayalım diyoruz dışarıda hatta çok özlediği için ilk isteyen o oluyor, sonra "Ben arabayı alamadım" diyor atıyorum. E benim arabayla gidelim diyorum bu sefer de yok senin araban olmaz benim seni almam lazım diyor başka gün gidelim desem bilmem ne gün işim var da başka zaman olsun da diye 40 bin tane bahane sunuyor. Düşünün yani başta kendisi teklif etmesine rağmen oluyor bunlar.
Daha önce bir aldatılma geçmişim oldu buna rağmen hiçbir erkek arkadaşımın ne telefonunu karıştırdım ne peşinden ajanlık yaptım. Hiç kıskançlık krizlerine girip üstüne düşmedim. Ama şu an başka birisi var da haberim mi yok diye düşünüyorum zira çevrelerimiz çok ayrı oldu, birbirimizi zor görüyoruz eskisi gibi değiliz. Mutlu değilim. Bu tarz bahsettiğim olaylar da kafamı çok karıştırmaya başladı. Söz möz hiç bunlara girmeden başlamadan bitirmeyi düşünmeye başladım. Ama bir yandan da günahına mı giriyorum, belki üzerinde baskı vardır ondan böyle olmaya başlamıştır diye düşünüyorum. Malum hayata yeni atılacak işi yok, askerlik yapmadı yapacak falan. Bilmiyorum kısacası, siz ne dersiniz? Objektif yorumlara ihtiyacım var yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Şöyle ki son gelmesinde annemle tanışmak istedi ( dışarda bir kahve içmek gibi ) basit bir istekti fakat kendimi o kadar şartlandırmışım ki işimi gücümü elime almadan ailemi katmadım. Dışardan bana değer vermiyor ailesiyle tanıştırmıyor gözüktüm fakat içimdekileri ben biliyorum. Erkek arkadaşınız da dışardan güçlü gözüküp size yansıtmayıp buhran dönemlerinde olabilir hemen en kötüyü düşünmemek lazım. Evlilik konusu açılıyor geçiştiriyorum. Hevessiz gözüküyorum fakat gelecek kaygımı anlatarak güçsüz gözükmekten korkuyorum. Ciddi anlamda sebepler bunlar olabilir biraz zaman tanıyın.Geleceğe yönelik kaygılarınızdan dolayı gelecek hayalleri kurmaya hevessiz olmanız anlaşılır bir durum tabi ki. İlginiz azaldı mı peki erkek arkadaşınıza karşı? Yani eskisi kadar görüşmek, konuşmak istiyor musunuz hala yoksa bu yüzden hevesiniz kalmadı mı?
Bence buradaki en önemli şeylerden biri çevrenizi manipüle ediyor oluşu. Demişsin ya beni nazlı görürler, ailem bile çok efendi der, ayrılırsak arkadaşlarım hatayı bende arar vs. Bu durum gerçekleri gölgeliyor olabilir. Sürekli böyle bir ortamda olunca insan geçerliliği kalmasa bile inanmaya devam ediyor. "Sevgilin seni çok seviyor." Ama haftalardır görmedim. "Dilinden Astoria düşmez" Ama artık geri plandayım. "Hayatını seninle geçirmek istiyor" Sözü bile ertelemek istiyor. Sen bunları belki de o yüzden bu kadar geç fark ettin. Belki kendini suçladın ya da ne bileyim abartıyorum, suçluyorum, köstek oluyorum diye düşündün. İyi ki yazdın buraya, ikinizi de tanımayan insanlar olarak belki daha objektif yorumlar yaparız.
Herkes yazmış zaten, hepimiz geçtik bu yollardan. Gelecek kaygısı yaşadık, askerlik süreci atlattık, işsiz kaldık ama yine birbirimize sığındık. Elbette herkes farklı yaşar süreçleri ama bu kadar soğukluk, uzaklık ve bahaneler normal gelmedi bana. Özellikle şu çocuk istemezsen evlenmem diyen adamın belki ben çocuk yapmam ona göre demesi bahanede zirve resmen. Yavaştan yolunu yapıyor sanki, ayrılamıyor da ya da emin olamıyor ayrılıktan ama sana o sinyalleri yolluyor, belki anlarsın da sen uzak durursun, sen bitirirsin diye. Yavaş yavaş kafanda şekillendiriyor sanki bu isteğini.
Aile yardımı konusu da sıkıntılı. Bu kadar kendini geri plana alması, güvensiz olması iyi değil hayata karşı. Hayat arkadaşının güven de vermesi gerek aynı zamanda. Sonuçta ömür boyu sorunları beraber göğüsleyeceğimiz kişi o. Üstelik bu kadar sıkıştırırken birden kaçamak tavırlar sergilemesi evlilik yolunda, söz olayında çok incitici. Değersizlik hissi ve mutsuzluk varsa daha fazla katlanmaya gerek olmayabiliyor. Demişsin ya bir yerde "benim için çok şey yaptı yoksa ayrılırdım belki" diye. Sadece minnet duyduğun için birlikteliğini sürdürme. Bunlar sana çok değer verdiğinin, seni çok sevdiğinin göstergesi olabilir fakat bu duygular zamanla değişebiliyor kabullenmek istemesek de.
Bence akışına bırak. Kendisi gelip sana sığınsaydı keşke bu kadar bunalımlı bir dönemden geçiyorsa. O senden kaçmayı tercih etmiş. Çok yakın zamanda açığa çıkacaktır bazı durumlar bana kalırsa. Çok üstüne düşme, niye deme, niye dedikçe peşinden koşuluyormuş gibi hissetmesin. O mesafeliyse sen de öyle davran ki yokluğunu hissetsin, farklı davrandığını anlasın. Belki kendine gelir, belki dilinin altındaki baklaları döküverir. Canını sıkma, her şey olacağına varır.
Şöyle ki son gelmesinde annemle tanışmak istedi ( dışarda bir kahve içmek gibi ) basit bir istekti fakat kendimi o kadar şartlandırmışım ki işimi gücümü elime almadan ailemi katmadım. Dışardan bana değer vermiyor ailesiyle tanıştırmıyor gözüktüm fakat içimdekileri ben biliyorum. Erkek arkadaşınız da dışardan güçlü gözüküp size yansıtmayıp buhran dönemlerinde olabilir hemen en kötüyü düşünmemek lazım. Evlilik konusu açılıyor geçiştiriyorum. Hevessiz gözüküyorum fakat gelecek kaygımı anlatarak güçsüz gözükmekten korkuyorum. Ciddi anlamda sebepler bunlar olabilir biraz zaman tanıyın.
Valla ne yalan söyleyim oluyor fakat dediğim gibi bunun sevgiyle alakası yok. İnsanlar zor dönemlerden geçerken en sevdiklerine yansıtabiliyorlar. Bunları farklı şeylere bağlayıp üzülmesini istemem konu sahibinin.Bugün söz verip yarın vazgeçtiğiniz de oluyor mu? bahaneler ürettiğiniz?
Kesinlikle çok doğru.Aynı şehirde haftalarca görüşmemek bana da çok garip geliyor.Burda çok görüyorum bu tür şeyler.Yeni nesil mi böyle bilmiyorum ki.Gerçi ben de 29 yaşındayım , yaşlı sayılmam.
Konu dışı gibi ama değil de gibi bişey söylemek istiyorum. ( Ne dedim ben yahu? ) Her neyse şimdiki erkekler neden böyle oldu , eskiden babalarımız zamanında "kız almak , evlenmek" bir statü göstergesiymiş."kız almak" tabiri cinsiyetçi evet ama evlenmek özenilen bişeydi erkekler arasında.Türkülerde bile yer etmiş bu durum kendine bknz. "Sevip de alamayan dünyada adam mıdır? " Şimdiki erkekler de evlilikten kaçar olmuş , kadınlar mı bu hale getirdi erkekleri , hepsi havaya girmiş de güzelim kızlara afra tafra yapar olmuş.Allah hayırlısını versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?