Başlamadan bitirsem mi?

Bence buradaki en önemli şeylerden biri çevrenizi manipüle ediyor oluşu. Demişsin ya beni nazlı görürler, ailem bile çok efendi der, ayrılırsak arkadaşlarım hatayı bende arar vs. Bu durum gerçekleri gölgeliyor olabilir. Sürekli böyle bir ortamda olunca insan geçerliliği kalmasa bile inanmaya devam ediyor. "Sevgilin seni çok seviyor." Ama haftalardır görmedim. "Dilinden Astoria düşmez" Ama artık geri plandayım. "Hayatını seninle geçirmek istiyor" Sözü bile ertelemek istiyor. Sen bunları belki de o yüzden bu kadar geç fark ettin. Belki kendini suçladın ya da ne bileyim abartıyorum, suçluyorum, köstek oluyorum diye düşündün. İyi ki yazdın buraya, ikinizi de tanımayan insanlar olarak belki daha objektif yorumlar yaparız.

Herkes yazmış zaten, hepimiz geçtik bu yollardan. Gelecek kaygısı yaşadık, askerlik süreci atlattık, işsiz kaldık ama yine birbirimize sığındık. Elbette herkes farklı yaşar süreçleri ama bu kadar soğukluk, uzaklık ve bahaneler normal gelmedi bana. Özellikle şu çocuk istemezsen evlenmem diyen adamın belki ben çocuk yapmam ona göre demesi bahanede zirve resmen. Yavaştan yolunu yapıyor sanki, ayrılamıyor da ya da emin olamıyor ayrılıktan ama sana o sinyalleri yolluyor, belki anlarsın da sen uzak durursun, sen bitirirsin diye. Yavaş yavaş kafanda şekillendiriyor sanki bu isteğini.

Aile yardımı konusu da sıkıntılı. Bu kadar kendini geri plana alması, güvensiz olması iyi değil hayata karşı. Hayat arkadaşının güven de vermesi gerek aynı zamanda. Sonuçta ömür boyu sorunları beraber göğüsleyeceğimiz kişi o. Üstelik bu kadar sıkıştırırken birden kaçamak tavırlar sergilemesi evlilik yolunda, söz olayında çok incitici. Değersizlik hissi ve mutsuzluk varsa daha fazla katlanmaya gerek olmayabiliyor. Demişsin ya bir yerde "benim için çok şey yaptı yoksa ayrılırdım belki" diye. Sadece minnet duyduğun için birlikteliğini sürdürme. Bunlar sana çok değer verdiğinin, seni çok sevdiğinin göstergesi olabilir fakat bu duygular zamanla değişebiliyor kabullenmek istemesek de.

Bence akışına bırak. Kendisi gelip sana sığınsaydı keşke bu kadar bunalımlı bir dönemden geçiyorsa. O senden kaçmayı tercih etmiş. Çok yakın zamanda açığa çıkacaktır bazı durumlar bana kalırsa. Çok üstüne düşme, niye deme, niye dedikçe peşinden koşuluyormuş gibi hissetmesin. O mesafeliyse sen de öyle davran ki yokluğunu hissetsin, farklı davrandığını anlasın. Belki kendine gelir, belki dilinin altındaki baklaları döküverir. Canını sıkma, her şey olacağına varır.

"Sen ailende nasılsan evlendiğimizde de en kötü o standartlarda olmalısın seni daha kötüsüne alıştıramam" diyor bana son zamanlarda. Tamam iyi güzel ama benden niye uzaklaşıyor, eskisi gibi görüşmüyoruz mesela bunu anlamıyorum sadece.

Doğru söylüyorsun, bana bir şeyler söylüyor ben tepki gösterirsem benim dediğim oluyor. Göstermezsem ne ala memleket, devam ediyor.

Astoria ben ilişkiniz hakkında şunu düşündüm, sen sevgiline göre daha öndesin hayata atılmak bakımından. Kendi evin var, işin var araban var o ailesiyle ve onlara bağlı bir bakıma. Kariyer olarak da sen daha öndesin benim gözlemim bu yönde. Bunu kompleks yapmış olabilir. Senin yüksek lisans yapıp daha iyi bir kuruma geçmen hakkındaki önerisi de çok ofsayt bu aklını kendi kariyeri için kullansın çünkü daha mezun bile değil.
Bunlar dışında daha ciddi bir şüphe var ki aldatılma konusu. Ya açık açık konuşacaksın, ya da gizliden iz süreceksin telefon karıştırmak gibi

Kararın ne olursa olsun mutlu olmanı dilerim çünkü çok aklı başında bir kadınsın.

Kendini biraz geri çekerek bekle biraz bakalım derdi neyse ortaya çıkacaktır. Umarım sadece askere gitme ve bir evin sorumluluğunu ama gerginliğini yaşıyordur.

baski hissediyo olabilir suan .. sen 4 yillik iliskinizi gozden gecir bence.. hani bu tarz davranislari varmiydi 4 yil boyunca.. araba bahanesi komik mesela..cocuk meseleside belki seni kekliyodur diye dusundum. Yani sevdigimin bana daha ortada fol yok yumukurta yokken cocuk istemesen evlenmem demesi guvume giderdi.. ya cocugunuz olmazsa? Ya zor olursa? Bosayacak mi bole birseyde?

Kesinlikle çok doğru.Aynı şehirde haftalarca görüşmemek bana da çok garip geliyor.Burda çok görüyorum bu tür şeyler.Yeni nesil mi böyle bilmiyorum ki.Gerçi ben de 29 yaşındayım , yaşlı sayılmam.

Aynen , ben de sevemiyorum.Cadı bir ablası vardı değil mi bir de? Ailesinde de sorunlar mı vardı neydi? Ay bilmiyorum , Astoria çok akıllı bir kız.Bu çocuk olgunlaşmamış ve çile çektirir bir tip gibi geliyor hep nedense.

İyi sabır varmış sizde maşallah. Boğa burcu erkeği dengesizliğine benzettim arkadaşınızı peki bunlar olurken si neden bu kadar tepkisiz kalıyorsunuz? Sonuçta yaptığı en ufak bir plan dedeğişikliği sizin de gününüzu etkiliyor. Tüm kararları hep paşazade tek başına mı alır böyle? Anlattıklarınızdan ilişkide en iyi ihtimalle bir monotonluk bir sıkılmışlık var gibi görünüyor. Bir de ciddi adımlar atmak erkekleri biraz korktabiliyor belki onun etkisi de vardır. Ben olsam söz vs için hiç hiç hiç acele etmezdim.

HAh iste ben de tam olarak bunu kastetmistim. Kendince dogru yasiyor da olabilir adam ona da lafim yok ama oncelikleriniz ayni degil. İyi bir insan olabilir. Sen de iyisin. Onun iyi olmasi bir avantaj degil yani. Ki heyecanini kaybeden bir seyler var diyorsun. Mutlu degilsin eskisi gibi. İlle el ele nikah dairesinde solugu alacaksiniz diye bir kural asla yok ama bu adamin oncelikleri arasinda okulu bitirmek bir isin ucundan tutmak yokken seninle bir ortak hayata atilamaz gibi geldi bana o nedenle ayril gitsin dedim

İnanın bana da anormal geliyor da beyefendi için değil. Bin tane bahane bulunca tamam erteleyelim diyorum misal, ok diyor geçiyor yani insan mesela demez mi haftalardır görmedim bu kızı. Yok yani.

Anladım, zaten ona çabalamak lazım çiftler olarak; insan alıştığı rahatlıktan daha sıkıntılı zamanlarda ömür geçirmeyi elbette istemez ama daha yolun başında da "Olmuyor, daha iyisi olmalı, daha fazlası olmalı" dedikçe de bekle babam bekle. Bir arada bunu başarmak her zaman daha kolay, tek başınayken esas insan daha çok harcamaya yönelir "Kendimden mesulüm bi tek" diye. Korkak biraz da sanırım?

Dört yıl boyunca zaten bunlar öngörülemeyecek şeyler değil, iş ciddiye binince geri adım atıp bocalaması da hoş değil. O zaman niye bu yola çıktın derler adama, neden söz lafını açtın, neden aileleri tanıştıralım dedin derler...

Bana aldatılmadan çok baskı altında hissettiği gibi geldi. İş askerlik vs durumları.

Şöyle ki son gelmesinde annemle tanışmak istedi ( dışarda bir kahve içmek gibi ) basit bir istekti fakat kendimi o kadar şartlandırmışım ki işimi gücümü elime almadan ailemi katmadım. Dışardan bana değer vermiyor ailesiyle tanıştırmıyor gözüktüm fakat içimdekileri ben biliyorum. Erkek arkadaşınız da dışardan güçlü gözüküp size yansıtmayıp buhran dönemlerinde olabilir hemen en kötüyü düşünmemek lazım. Evlilik konusu açılıyor geçiştiriyorum. Hevessiz gözüküyorum fakat gelecek kaygımı anlatarak güçsüz gözükmekten korkuyorum. Ciddi anlamda sebepler bunlar olabilir biraz zaman tanıyın.

O kadar doğrusunuz ki her kelimesinde inanın. Defalarca okudum. Çok üzgünüm bir yandan da. Teşekkür ederim, inşallah iyi bir noktaya varır her şey.

Herkes yaklaşık benzer şeyleri söylemiştir. Canı istediği kadar sıkılabilir. Özel durumu da olabilir. Ama sizi böyle ihmal edemez. "Hadi buluşalım." " Yok yok sonra buluşalım" " buluşur gibi yapıp cee ee deyip kaçalım" böyle olmaz bu işler. Sıkıntısı varsa paşa paşa gelip anlatacak. 4 yıldır berabermissiniz. Aynı şehirde haftalarca görüşmemek ne demek. Okulun bitisiyle beraber gelen sorumluluk bilinci töt korkusuna yol açmış belli ki. Büyük ihtimal tereddütler içinde. Bir süre kafa dinleyin aile tanışmasını askıya alın ve gözlemleyin. Baktınız aynı çekingenlik devam ediyor oluruna bakarsiniz.

Peki, haklılık payınız var. Biraz beklemede kalacağım.

Bugün söz verip yarın vazgeçtiğiniz de oluyor mu? bahaneler ürettiğiniz?
Valla ne yalan söyleyim oluyor fakat dediğim gibi bunun sevgiyle alakası yok. İnsanlar zor dönemlerden geçerken en sevdiklerine yansıtabiliyorlar. Bunları farklı şeylere bağlayıp üzülmesini istemem konu sahibinin.

Konu dışı gibi ama değil de gibi bişey söylemek istiyorum. ( Ne dedim ben yahu? ) Her neyse şimdiki erkekler neden böyle oldu , eskiden babalarımız zamanında "kız almak , evlenmek" bir statü göstergesiymiş."kız almak" tabiri cinsiyetçi evet ama evlenmek özenilen bişeydi erkekler arasında.Türkülerde bile yer etmiş bu durum kendine bknz. "Sevip de alamayan dünyada adam mıdır? " Şimdiki erkekler de evlilikten kaçar olmuş , kadınlar mı bu hale getirdi erkekleri , hepsi havaya girmiş de güzelim kızlara afra tafra yapar olmuş.Allah hayırlısını versin.

Biz eşimle uzun süre uzak mesafe ilişkisi olarak yürüttük birlikteliğimizi, bildiğin 5 parasız üniversite öğrencisiyken dişimizden artırdığımızı yol parası yaptık da ayda bir görüştük genel olarak.

O yüzden belki benim için çok belirleyici bu durum. Her zorluk aşılır da birlikteyken aşılır, ayrı gayrı olacağı varsa da olmaz.

Benim gibi dusunen birileri cikti durum gercekten oyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…