baslik bile bulamadim

gizem00

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
297
0
96
Aydın
Kizlar 3 Aylik bebegim var.erkek tarafindan ilk torun.ne kadar kiymetli olabilir siz dusunun.dogdugundan beri kayinpederim bi ceyrek.gorumcem bi ceyrek takti.onun disinda bi seylerini gormedim.kayinvalidem olacak kadin gerci hic istemedi kiz olmasini.erkek olsun dedi durdu.simdi torunum diye oluyo gerci ama hep lafta sevgisi.gerci canim diyenden korkcan bu devirde.simdiye kadar bi toplu igne almadi torununa.gecen gorumcemle birlikte bi tane elbise almislar.aksM ariyo aman o elbiseyi unutma bak muhakkak getir.elli kere tembih etti.bugun yine ariyo bak unutma aman getir.simdiden cantana koy.ne kiymetli bi elbiseymis.simdi bu bi tane aldiya anlatir dururlar.bayramda giysin falan diyecekler.benim akilli kocam hic gormez bunlari.

Benim kendi ailemin yaptiklari ise babam ablam abim birer ceyrek taktilar.anne ise yastik bartaniye nevrsin takimi kiyafetler ordurmus bi cuval dolusu kiyafet hersey verdi.yegenlerimin kiyafeleri agiz mendilleri corap oyuncak aklina gelebilecek hersey.annem verdi.suan kayinvalidenin evindeyiz.cocugu battanuyenin ustunde yqtiriyorum yatak niyetine.hadi almasinlar istemiyorumda insan evden bi minderde mjvermez.suanda icindeki kiyafetinden tutun basindaki sapkasina kadar annemin verdikleri.ablam abim kqrdesim kiyafetler almislar.hatta ablam bayramlik bile alnis.gecen esime dedim bak bizimkiler o kadar sey verdi insan bi teseekkur eder diye.onunda dedigi ven kendi aileme bile tesekkur etmiyorum.dedim ailen ne yaptida tesekkur eycez.normal zaman icin jonusutorum dedi.

Neyse dun gece kayinvalideme geldik bayram icin.saat 1 bucukta.uyuyan cocugu uyandirdilar.sonrada bunu. Uykusu yok diye kucakta hoplatmalar.ki benim cocugumun bi uyku duzeni var.neyse biz sahuru yaptik esim dedi hadi yatalim neyse sofrayi falan kaldirmadim.biz tam gidiyoruz gorumcem arkamdan saydiriyor.yidi icti b.kladi gidiyo.cocugun altini almistim b.klarini buraya atti gitti daha neler neler.

Simdide ben bi odada cocugu emziriyorum uyusun diye.Genelde memede uyur baska turlu uyumaz.kayinvalide iceri girdi kapi calmak adeti degildir.uyuduysa getir yatiralim sen kahvaltini sutu n gelmez falan diyo.geceki olaydan sonra yiyesim falan yok.yok ben yemiycem karnim agriyo dedim.ver diyo ben cocugu hoplatayim kucagimda.hoplamayla uyumaz ancak memede uyur anne dedim.olsun uyumasin diyo.uykusu var yatcak dedim.cekti gitti.

Cok uzun yazdim kusuduma bakmayin.kimseye anlatamiyorum.aranizda belki anlayan olur beni

anlamaz olur muyuz tabiki anlarız,hepimizin başında olan şeyler.

genel olarak gördüğüm,çocuğa hediye konusunda anneannelerin eline kimse su dökemiyor,babanneler pek önemsemiyor bu konuyu.

benim kızım 19 aylık,inan yarın bayramda giyeceği elbiseyi bile doğumda annem getirdi.okula başlayınca giyebileceği şeyler bile var,ama babannesi pek önemsemez böyle şeyleri.önceleri bozuluyordum ama şimdi umursamıyorum.

sen daha loğusa sayılırsın,tabiki takılacaksın pek çok şeye.çocuğun uykusu,yemesi hepsi dert olacak ilerde,herkese bak göreceksin.sen sebze püresi yedirmeye çalışırken onlar yemek suyu verecekler yağlı ,tuzlu.anlatamayacaksın derdini,anlamayacaklar.

anladığım kadarıyla uzaktasın,malesef,idare etmeye çalış arada bir gittikçe de,başka türlü olmuyor.biraz da kuralların olduğunu göster tabiki,rahata alışmasınlar:13:

bence biz sana yardımcı olamayız
ancak söylediklerimizle biraz daha dolduruşa getirebiliriz
bu arada lütfen eşine ailesini kötüleme
zira sana inanmayacak bir süre sonra onlardan taraf olacaktır
boşver ihtiyacın yoktur eminim almayıversinler bişey
eminim sen çocugunu çeyizlemişsindir yeterince
görümcene gelince muhtemelen aranızda bir mesafe yok sana pek saygu duymuyor
ben yerinde olsam normal zamanlardada önemsemez muhattap olmazdım
bayrama girdik canını sıkma yeni annesin galiba hassasiiyetini anlıyorum
ama bebişin senden başka kimseye ihtiyacı yok GÜZEL ANNE :)

minimum beklenti maksimum mutluluk...çocuk benim bayramlığınıda herşeyinide ben alırım diye düşün rahat et, Allah muhtaç etmesin

Seni oraya eziyet olsun diye mi çağırmışlar? Sen de fazla durma çocuğunun rahatı için topla tası tarağı çek git evine çocuğunu daha fazla rezil ettirip laf işitme görümcenden ki o da ayrı bir terbiyesiz. yedi içti pisledi ne demek yaa sanki annenin evinden getirdin sen o çocuğu. Sonuçta abisinin de evladı kendi kanından.

sevmek için bebekleri uyandıranlara sinir oluyorum ya, sanki kolaylıkla uyuyo o bebekler, annenin uyutana kadar canı çıkıyo, bi de üstelik uykusunu alamdığından huysuzlanmaya başlıyo, külliyen anne ve bebeğe eziyet

Son düzenleme:
ben yazında sadece bir noktaya takıldım...o da altın olayı...senin ailenin eli daha varlıklıdır ya da içlerinden gelmiştir ablan abin herkes çeyrek altın takmışlardır...yada daha çok hediye yapmışlardır... ama eşinin ailesinin belki eli dardır yada o kadarını uygun olarak görmüşlerdir... bence altın önemli değil onların sana ve çocuğa karşı tavırları önemli... mesela burda asıl sorun takılan altınlar değil görümcenin sana laf söylemesi kayınvalidenin bebeğin uyku saatine yada uyutma şekline karşı yaptığı düşüncesizlik...

ya niye benim ailem onu aldı,bunu aldı;onun ailesi hiçbir şey almadı gibi konuşuyorsunuz ki.Kim ne yaptıysa kendi şanındandır.Ama uyuyan çocuğu alıp hoplatmalar falan yok artık dedirtti bana.ben şu yaşımda(24 Olacağım)yataktan sesli bir şekilde uyandırılsam korkuyorum kim bilir yavrucak nasıl korkuyordur.Eşinize de ailesini şikayet etmeniz bence hoş olmamış çünkü o zaman insan hemen savunmaya geçiyor.haksız olduklarını bilseler bile.
Allah çocuğunuzu güle güle büyütmeyi nasip etsin.

bence ne taki taktilar takmadilar konusuna fazla takilma...evlenmissin artik onlar cakallik yapiyorsa sen daha iyisini yap..su saatten sonra koca insanlari degistiremezsin..sende degismeyecegine gore konusturma insanlari kendine..madem kahvaltidan sonra sana boyle laflar etmisler sende yolunu yap deki kalkdrmak isterdim cocugun uykusu gelmis yada esim cagiriyor birakmiyor kiziyor gitmiyince de gec sonra kufurmu ediyorlar ne diyorlar keyifleri bilir...daima kocanin kullanirsan konusmalarinda okadar laf edemezler artik..ama esin onlara uyuyorsa o haric tabi..cocuk konusundada elinden geldigi kadar kayinvalidene iltifat eder gibi verme cocugu kucagina basa gelen cekilir sen ne kadar ugrasirsan o senle daha guzel ugrasir..unutma tatli dil yilani deliginden cikarir..sev demiyorum istersen hic sevme azcik siyasi ol yakandan dussun...

tek rahatsızlık veren görümcenin arkandan söylediği laflar
eşine veya kayınvalidene söyle dikkat etsin sözlerine bu ne laubalilik
öbür durumsa inan herkesin başına gelen şey
benimde bir oğlum var kayınvalide bir kot alamadı düşün hep alıcakta edicekte atar tutar
moralim bozuluyo çünkü benimkine hiçbişey almazken öbür torunlarına vermekten parasız kalır
çekip verdiği krediler hariç
onların herşeyini düşünür
bizede kendini acındırıp yardım etsin diye bakar
kaçkere yüzüne söyledim umru değil
şimdi elti geldi bir yalakalık bir yalakalık birbirlrine
birbirlerinin arkalarından öyle şeyler söylüyorlarki duysalar bidaha yüzyüze bakamazlar ama işte ikiyüzlülük
hiçbişey demiyorum allah herşeyi görüyo çünkü
eşimde onlar böyle gelmiş böyle gider takma diyo
uzak duruyorum

taki konusunda degikim ben .biraz detay yazma istedim ondan.zaten hepside borc olarak eninde sonunda geri gidecek.artik herkesi taniyorum benim ailem borc icinde yuzerken bunlnlari alabiliyosa esimin ailesinin ki birikmis paralari var.bunu biliyorum.varyemez derler ya o cinsten bunlar.

Durumu var veya yok diye dusunursek bunlarin doldurmalari gerekir evi esyayla.benim takildigim konu da esimin birazcik olsa bunlrin farkina varmasi.

Bu arada kayinvalideye de cocugu vermiyorum .bi sekilde alsa bile acikti yatacak deyip aliyorum.cok akilli isleti bana yaptiracak kendi cocuk sevecek.yarin bayram millet 1 hafta onceden haxirlifini yapar.tatlisiydi ev temizligiydi diye.2 kizi var.biri daha tesrif etmedi.digeride oturuyor.kendi ev temizliyor.baska zaman olsa yapqrdim ben de yapmiyorum.kizlari yapmicakda ben mi yapcam.milletin evini temizlemeye mi geldim demi ama

Benim bildiğim ve gördüğüm şudur ki, kız çocuğun ilk çocuğu olduğunda bebeğin beşiğini, altınlarını, elbiseleri yatağını yorganını, kızlarına elbiseleri falan hep kızın annesi götürür.. Bizde adet böyledir.. Ablamlarınkinde hep biz götürmüştük tam 1 kamyon dolusu eşya ve nerdeyse bütün sülale gitmiştik,onların hediyeleri de ayrıydı zaten, senin annenler yine az getirmiş... O yüzden bence böyle şeylere takma, olması gereken budur. Ha tabi ki gönül ister ki elbise alsınlar hediye alsınlar ama yapmıyorlarsa da yapacak bir şey yok.. Ayrıca dediğiniz gibi ilk torun tabiki de hoplatılacak zıplatılacak. Sevdirmeme mantığıyla yaklaşırsanız çocuğunuz bencil ve dominat olarak büyür ki bu da size zarar verir.. Ayrıca sahuru yapıp kalkıp gitmek hakikaten çok büyük terbiyesizlik, toplayıp da gideceksiniz.. Ben hiçbir sorun görmedim.. Bizim annelerimiz neler çekmiş....

hesi aynı bunların desenize..eşimin aileside çok gariptir...benim bebeğim geç oldu aman şunu ördüm aman dedesi bunu aldı dediler durdular..bebeğim doğdu eee nerde...hepsi yalancı ya.ufaktefek bişeyler getirmişler o oldu yani bebeğim 3 yaşında onun dışında çöp almadılar...almasınlar dertte değil ama birde konuşurlar,geçen bayramda kayınvaldem diğer torunlara harçlık veriyo ben sesimi çıkarmadım banane ,bir yandanda diyoki oğlunada kıyafet alacaktım ama beğenmezsiniz diye almadım siz hep marka giydiriyosunuz diye dedi...ben seimi yine çıkarmadım,ben hep marka falan giydirmem amaç kavga çıkarıp haklı konumuna çıkmak..benim ailem yapar fazlasıyla eşimde görür ama ben hiç söylemem sonuçta kendi sorar bunu ne zaman aldın diye bende annem almış derim...
çok şükür benim oğlumun herşeyi var onların hiçbişeyine muhtaç değiliz Allahımda muhtaç etmesin.oğluma oda yaptım arabalı yatak falan işte süper oldu herşeyiyle aldım,kayınvaldemler görür görmez hayırlı olsun diyecekleri yere kaça aldınız dedi bende duvar kağıdı falanda yaptırdım oğlumun odası tolamda 6bintl falan tuttu dedim..vay paranızın kıymetini bilmiyosunuz dediler..
ben de dedimki çok güzel olmuş demi dedesi hayırlı olsun oğluma güle güle kullansın,annesi kim için çalışıyo dedim...sustular.. ben hiç takmam dede ve babanne olarak ister yapsınlar ister yapmasınlar ama benim yaptığımada karışmasınlar.

Görümcedeki terbiyesizlige bak..Esin uyarmalıydı kardesini yok yapmıyor mu sen vermeliydin agzının payını..Ezdirme kendini.
Babannesi dedesi sevecekler elbet ama zamanında..Cocugun düzenini rahatını bozmalarına izin verme.Yazık evladına..
Uzak dursunlar huzurun bozulmasın yeter cok mu lazıım birsey almaları..Bir elbise bu kadar büyütüldüyse daha cok sey aldıklarında nasıl basa cıkacaktın.

Ya bizim başımızda da böyle gelinler var uyuz oluyorum bak.. Hiçbir halt etmezler üstüne üstün sahuru yaparlar bi halta ellerini atmazlar giderler. Giderler tozarlar gelirler zaten evde köle var iftar için yemek yapıyor, hop gelip oturur yerler yine bi halt etmeden defolup giderler. Üstüne üstün bizim evlerimiz yetmiyormuş gibi onların evlerinin temizliğini yapmadık diye burun asıp laf sokarlar.. Ulan benim genç kızlığım sinirden çürüdü gitti ya.. Üstüne çocuk sevdirmezler, ay öpmeyin ay bilmem ne.. Hiç unutmam bi kere yeğenimi öptüğümde "oğlum bi daha seni böyle öperse suratına çak" demişti haspam. Ama gün geldi devran döndü, çocukları hala hala diye bizi öpüyor kokluyor, her yerde onların suratına tokat atmalar, tekmeler, bağırmalar, ohhh hak ettiler ettiler.. Eeee biz çocuklara her zaman iyiyi öğrettik, saygısızlık yapmayın dedik, saatlerce oynadık.. Ama onlar ne yaptı hep kini, nefreti, bencilliği öğrettiler.. Sonuç başlarına patladı işte.. Ulan çocuk oluyorsa seveceksin tabi be.. Biz ablalarımın çocuklarına baktık, hoplattık zıplattık.. Ne oldu bir şey olmadı çok şükür!! Çocukların düzeni de bozulmadı elhamdulillah.. Ben sizi biliyorum maksat babaanne kavramı olmasın, dede kavramı olmasın..Onlar sevmesin yapmasın.. Kusura bakmayın da herkes haddini bilecek.. Uyuz oluyorum, yine sinirlerim tepeme çıktı be....
Ha bi de görümce köledir de GELİN ağa mıdır paşa mıdır?? Görümce yarın öbür gün gidecek.. Yapacaksınız tabi.. Tamam görümcede yapar ama demekki o da görmüş ki sen yapmıyorsun, elini işe sürmüyor.. Valla herkes haddini, işini görevini bilecek.. İşte bu kadar....!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef düşünmeyen düşünmüyor, zorla olmuyor malesef bu işler.
Bence bu kısma , kıyafet filan mevzusuna çok takılmayın.
Benim oğluma da daha doğmadan annem neler aldı neler, öyle ki ben kendim
neredeyse hiç birşey alamadım, gerek kalmadı. Kayınvalidem ise
geldiği zamanlarda bir kıyafet almıştır her zaman hakkını yemeyeyim,
ama annemin yaptıkları yanında lafı bile olmaz, ama ben önemsemiyorum açıkçası,
genelde de kız anneleri bu konuda daha düşüncelidir, normal görün bence.
Ama görümcenin sözleri çok ayıp ve ağır, nasıl bir hakla sizle böyle konuşabiliyor.
Eşiniz nerede bu sözler söylenirken, siz ya da eşiniz nasıl tepki göstermiyorsunuz.
Çocuğu uyandırma mevzusu en deli olduğum mevzulardan biridir benim.
Oğlum daha 20 günlükken (bu arada oğlumun doğduğundan beri uyku problemi var)
kayınvalidemler yanlarında getirdikleri akrabaları bizden giderken daha yeni zar zor uyuttuğum
çocuğu eşimden istemişler, ben de yatak odasında oğlumun yanındaydım, gelmiş çocuğu uyandırmaya çalışıyor,
ben acayip kızmıştım eşime neden uyandırıyorsun çocuğu diye. Geldiklerinde zaten görmüşlerdi bu arada,
kapıdan çıkarkende göreceklermiş :) Eşime uyandırma diyorum, oda neymiş, hayır duası alırmış, diyor,
gel de kafayı yeme, 20 günlük çocuğu uykusundan uyandırıp, hayır duası alacakmış.
Böyle o kadar saçma insanlar var ki, siz koyun tavrınızı, izin vermeyin.

ne kadar cok büyütüyorsunuz şu kız tarafı erkek tarafını getiren getirir takar takmadı diye kötü diyemezsiniz hakkınız yok!sevmediğiniz için herşeyi batıyor iyi söylesede kötü söylesede fark etmiyor...benı sadece görümcenin söylediği rahatsız etti

öncelikle Allah bagislasin evladinizi ins. Rabbim anali babali büyütür hayirli bir evlat olur
benim takildigim konu bebegi hoplata ziplata sevmeleri
bebekleri hoplatmak ziplatmak bir kere cok zararlidir sakin bir daha hoplatmalarina izin vermeyin tamam sevsinler ama adam gibi sevsinler

bazi arkadaslar (daha dogrusu 1 kisi) densiz konusmus sakin önemsemeyin

bisi almiyorlarsada almasinlar bosver takmayin olan size olur siz üzülürsünüz bosverin gitsin en iyisi bu
ama görümcenize ya esiniz yada siz agzinin payini vermelisiniz bu ne hadsizliktir böyle
ister yengesi olun ister olmayin görümcenizin kimseye böyle konusmaya hakki yok

Benim oğlumda kolikliydi ama ne kolik, 3 günlük haliyle hiç susmadan ağladığını, ağlamaktan göbeğinin kanadığını bilirim. Doktor bize fazla kalabalığa çıkarmayın diye tembih etmişti. Ben çocuğu hiç saklamadığım halde, uyuyor beşiğinde görebilirsiniz dediğim halde uyandırıp ayaklarına kadar getirmediğim için, iyi ki çocuğu olmuş saklıyor herkesten dendiğini biliyorum yüzüme gülüp arkamdan k.validemi bu konuda doldurup beni lohusalık depresyonuna sokanlara da artık sadece selam sabah o kadar.

Kıyafet alma konusunda ilk torun kız annesi alır genelde öyle bir adet var. O yüzden almamış olabilirler. Konu sahibi bu konuda kendisini ve eşini gereksiz dolduruyor. Kendi ailemizden gördüğümüz tavrın aynısını eşin ailesinden bekleyemeyiz, kıyaslama yapmak yanlış. Gece geç vakitte gidilmiş haliyle torunlarını özledikleri için uyku düzenini düşünememiş olabilirler. Bu tavırlarını da heyecanlarına yorabiliriz. Görümcesinin söyledikleri dışında takılacak bir tavır yok. Ve bayram ziyareti için gelinmiş, görümce neden o lafları etmiş kavga mı edildi öncesinde?

Ben hiç bizde şöyle, bizde böyle diyip kendi ülkesinin insanını yermeyi seven bir insan değilim ama şunu fark etmemek mümkün değil; ne yazık ki ikiyüzlülük bizim toplumumuzun karakteristiği olmuş.

Ben insan ilişkilerinde oldukça net ve gerçekçi bir insanım. Siyaset yapmam, prensiplerim var. Ne var ki kendimi çoğunlukla uzaylı gibi hissediyorum bu toplumun içinde. Sizin yazdıklarınızı okuyunca daha demin düşündüklerim geldi hemen aklıma: Görümcem, eltim ve kvdem böğ getirici bir şekilde sııııık sııııık birlikte vait geçiriyorlar. Ne eltim o ikisini bir parçacık olsun seviyor ne de öbürleri onu. Bu da gözle görülüyor. Ama ne zaman görsem birbirlerine abuk subuk da olsa hediyeler alıyorlar, bir şeyler konuşuyorlar. E madem sevmiyorsunuz, o zaman niye bu kadar çok görüşüyorsunuz, diyorum içimden. Halbuki sadece ana kraliçeler (görümce ve kv) görüşseler, oğullarının ailelerini de biraz rahat bıraksalar ne kadar güzel olacak. Oğullarına ananı, ablanı görme diyen yok kesinlikle ama fazlasını da beklemeseler. Yapmayınca surat yapmasalar. Yani zaten sevmiyorsunuz hiçbir gelininizi, bu neyin ısrarı?

Bu herhalde ikiyüzlülüğün ısrarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…