canım öncelikle hayırlı bayramlar. allah hepimize çocuklarımızla güzel nice bayramlar nasip etsin...
1-eşine bu hediye, altın konularını asla açıp konuşma(onun ailesini kötüleme)
2-k.v.le bayramdan bayrama gibi uzun aralıklarla görüşüyorsan hoplatma meselesine faln he hı de geç,idare et kısa dönmlerde(tabii bebişin en önemli olan şey)
3-hediye meselesine hiiiiiç takılma, beklenti içine girmen bile büyük hata bence. allah bebeğine sağlık sıhhat versin, gerisi önemsiz.
4-o görümcenin bahsettiği kakalı bezleri sen bebekle atamazsın tabii uğraşıp da, bi zahmet eşine söyle o atıversin millete laf söyletmesin...
yha Allah aşkına kimisi kız tarafı ilk eylerini yaapar demiş tamam yapar da bende duydum da erkek tarafıda hiçbir şey yapmaz diye birşey mi var tuhafsınız yani ayrıca kız tarafı bir yatağını yapar hanımefendinin ailesi birçok şeyini yapmış ayrıca bu devirde bu tür şeylere takınılmasına karşıyım hepsini geçtim erkek tarafı birşey yapıp milletin gözüne sokuyorlar resmen biraz bu gör.lüğe grer bence...
cnmm eşin senin hiçbir şeyin farkında değil bence görmüyor ailesini aileni neyse...
ailesine bir süre gitme... gitmek istemediğini söyle, ama ilk önce ailesinin yanından evine geçmen lazm tabii.... gidinceye kadar da eşine onlar olmadığı zamanlarda laf söyle amann ya ilk torunları bir elbise aldılar herkese göstermek için üstünden çıkarttırmamaya çalışıyor ayy yavrum benim pis mi kalcan kıss sen babaanne ben bir şey aldım diyecek diye de.... tabi bunu dalga modunda de
sonra biran önce gitmek için söylen annen kocaman kadın emzikli çocuk olduğunu bilmes,ne rağmen kapı çalma adeti yok çocuğumla bile ilgilenimiyorum yha çocuk için ayrıca bir yer hazırlar insan yok yok
Aslında ilk torunun her şeyini kız tarafı yapar şeklinde değil Cudanam, karyola ve yatak döşeğini kız annesi yapar derler, yani ben öyle biliyorum. Bu arada k.validene bir kez daha wowww demek istiyorumdüşünceli kadın içinden gelmiş yapmış en güzeli
Kizlar 3 Aylik bebegim var.erkek tarafindan ilk torun.ne kadar kiymetli olabilir siz dusunun.dogdugundan beri kayinpederim bi ceyrek.gorumcem bi ceyrek takti.onun disinda bi seylerini gormedim.kayinvalidem olacak kadin gerci hic istemedi kiz olmasini.erkek olsun dedi durdu.simdi torunum diye oluyo gerci ama hep lafta sevgisi.gerci canim diyenden korkcan bu devirde.simdiye kadar bi toplu igne almadi torununa.gecen gorumcemle birlikte bi tane elbise almislar.aksM ariyo aman o elbiseyi unutma bak muhakkak getir.elli kere tembih etti.bugun yine ariyo bak unutma aman getir.simdiden cantana koy.ne kiymetli bi elbiseymis.simdi bu bi tane aldiya anlatir dururlar.bayramda giysin falan diyecekler.benim akilli kocam hic gormez bunlari.
Benim kendi ailemin yaptiklari ise babam ablam abim birer ceyrek taktilar.anne ise yastik bartaniye nevrsin takimi kiyafetler ordurmus bi cuval dolusu kiyafet hersey verdi.yegenlerimin kiyafeleri agiz mendilleri corap oyuncak aklina gelebilecek hersey.annem verdi.suan kayinvalidenin evindeyiz.cocugu battanuyenin ustunde yqtiriyorum yatak niyetine.hadi almasinlar istemiyorumda insan evden bi minderde mjvermez.suanda icindeki kiyafetinden tutun basindaki sapkasina kadar annemin verdikleri.ablam abim kqrdesim kiyafetler almislar.hatta ablam bayramlik bile alnis.gecen esime dedim bak bizimkiler o kadar sey verdi insan bi teseekkur eder diye.onunda dedigi ven kendi aileme bile tesekkur etmiyorum.dedim ailen ne yaptida tesekkur eycez.normal zaman icin jonusutorum dedi.
Neyse dun gece kayinvalideme geldik bayram icin.saat 1 bucukta.uyuyan cocugu uyandirdilar.sonrada bunu. Uykusu yok diye kucakta hoplatmalar.ki benim cocugumun bi uyku duzeni var.neyse biz sahuru yaptik esim dedi hadi yatalim neyse sofrayi falan kaldirmadim.biz tam gidiyoruz gorumcem arkamdan saydiriyor.yidi icti b.kladi gidiyo.cocugun altini almistim b.klarini buraya atti gitti daha neler neler.
Simdide ben bi odada cocugu emziriyorum uyusun diye.Genelde memede uyur baska turlu uyumaz.kayinvalide iceri girdi kapi calmak adeti degildir.uyuduysa getir yatiralim sen kahvaltini sutu n gelmez falan diyo.geceki olaydan sonra yiyesim falan yok.yok ben yemiycem karnim agriyo dedim.ver diyo ben cocugu hoplatayim kucagimda.hoplamayla uyumaz ancak memede uyur anne dedim.olsun uyumasin diyo.uykusu var yatcak dedim.cekti gitti.
Cok uzun yazdim kusuduma bakmayin.kimseye anlatamiyorum.aranizda belki anlayan olur beni
valla bütün başlığın ana fikri az beklenti çok mutluluk gibi olmuş, çoğu yorumda var bu laf
aç açıkta değildir muhtaç değildir, belkide oturup dertte etmiyodur ama kadın fıtratı işte
filmlerde olur ya bi omzunda melek bi omzunda şeytan
melek der, boş ver sanki çocuğun muhtaçmı her bişeyi var, hem yazık belki durumu yok kv nin, sen ona yardım et olmazsa, paraya ihtiyacın var mı diye sor
şeytan der, aman yüzsüz kaynana bi 5 lira harçık bile vermedi, bi penye takım bile almadı, bi de utanmadan torunum der
cevap bana galiba..anlıyorum konu sahibini aslında ama çocuğunu emzirme durumunda olan bir bayanın bunlara takılmasını anlayamıyorum..ya ne gerek var stres yapmaya,almamış işte yapacak bişey var mı? benimkilerde almadı,yalnız değil yani:) ama diğer konuda haklı,ben olsam o görümceyi mahvederdim orda! 7 yıllıkk evlilik hayatımda şunu gördüm;eşinin aileisnden beklentini en aza indireceksin
Nişanlanırsın altın beklersin evlenirsin altın beklersin güzel gelinlik istersin güzel düğün istersin çocuğun olur altın beklersin takılanda az gelir!.. Neden ailelerden bu kadar şey beklenir anlamam. :44: Bide üstüne kendi annen babanla kıyaslarsın..
Bende bunu anlamıyorum ya.Çocuğu başkasına güvenip de mi yapıyor insanlar.beşiğini bu alacak,yatağını öbürü alacak.almazlarsa da huzursuzluk çıkar...Altınıydı derdiydi.Sürekli başkalarının bizi düşünmesini bekliyoruz sanki.bir tek biz önemliyiz.ötekiler ağaç kavuğundan çıktı.
Bende nişanlıyım ne ailemden nede nişanlımın ailesinden ekstra hiçbirşey beklemiyorum eğer içlerinden gelirde bizim için birşeyler yaparlarsa memnun olurum ama yapmazlarsa neden yapmadılar diyemem çünkü öyle bir zorunlulukları yok. Kimseden beklentim yok o yüzden çook mutluyum
Kizlar 3 Aylik bebegim var.erkek tarafindan ilk torun.ne kadar kiymetli olabilir siz dusunun.dogdugundan beri kayinpederim bi ceyrek.gorumcem bi ceyrek takti.onun disinda bi seylerini gormedim.kayinvalidem olacak kadin gerci hic istemedi kiz olmasini.erkek olsun dedi durdu.simdi torunum diye oluyo gerci ama hep lafta sevgisi.gerci canim diyenden korkcan bu devirde.simdiye kadar bi toplu igne almadi torununa.gecen gorumcemle birlikte bi tane elbise almislar.aksM ariyo aman o elbiseyi unutma bak muhakkak getir.elli kere tembih etti.bugun yine ariyo bak unutma aman getir.simdiden cantana koy.ne kiymetli bi elbiseymis.simdi bu bi tane aldiya anlatir dururlar.bayramda giysin falan diyecekler.benim akilli kocam hic gormez bunlari.
Benim kendi ailemin yaptiklari ise babam ablam abim birer ceyrek taktilar.anne ise yastik bartaniye nevrsin takimi kiyafetler ordurmus bi cuval dolusu kiyafet hersey verdi.yegenlerimin kiyafeleri agiz mendilleri corap oyuncak aklina gelebilecek hersey.annem verdi.suan kayinvalidenin evindeyiz.cocugu battanuyenin ustunde yqtiriyorum yatak niyetine.hadi almasinlar istemiyorumda insan evden bi minderde mjvermez.suanda icindeki kiyafetinden tutun basindaki sapkasina kadar annemin verdikleri.ablam abim kqrdesim kiyafetler almislar.hatta ablam bayramlik bile alnis.gecen esime dedim bak bizimkiler o kadar sey verdi insan bi teseekkur eder diye.onunda dedigi ven kendi aileme bile tesekkur etmiyorum.dedim ailen ne yaptida tesekkur eycez.normal zaman icin jonusutorum dedi.
Neyse dun gece kayinvalideme geldik bayram icin.saat 1 bucukta.uyuyan cocugu uyandirdilar.sonrada bunu. Uykusu yok diye kucakta hoplatmalar.ki benim cocugumun bi uyku duzeni var.neyse biz sahuru yaptik esim dedi hadi yatalim neyse sofrayi falan kaldirmadim.biz tam gidiyoruz gorumcem arkamdan saydiriyor.yidi icti b.kladi gidiyo.cocugun altini almistim b.klarini buraya atti gitti daha neler neler.
Simdide ben bi odada cocugu emziriyorum uyusun diye.Genelde memede uyur baska turlu uyumaz.kayinvalide iceri girdi kapi calmak adeti degildir.uyuduysa getir yatiralim sen kahvaltini sutu n gelmez falan diyo.geceki olaydan sonra yiyesim falan yok.yok ben yemiycem karnim agriyo dedim.ver diyo ben cocugu hoplatayim kucagimda.hoplamayla uyumaz ancak memede uyur anne dedim.olsun uyumasin diyo.uykusu var yatcak dedim.cekti gitti.
Cok uzun yazdim kusuduma bakmayin.kimseye anlatamiyorum.aranizda belki anlayan olur beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?