• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baslik bulamadim.

ya bilemedim ki maddi sıkıntı çektiğim için 5 kat maaş acayip cazip geliyor şu an
ama öte yandan yerimi yurdumu ailemi, arkadaşlarımı bırakıp şehir bile değiştiremem
zor bi karar Allah doğru yolu göstersin

Daha çok kazanmak, kariyer güzel şeyler de, her şey de para değil diye düşünüyorum.
Yurt dışı güzel bir deneyim olur eşinize tamam, ama gidilecek yer de önemli.
Az bir süreden bahsetmiyoruz, söz konusu 5 yıl.
O süre içinde eşiniz orada yalnız kalacaksa, sizden ve çocuğundan ayrı geçecek zamana yazık. Hiçbir şey buna değmez. (Aç, açıkta olsanız, son çare olarak yurt dışına gitmesi gerekse, o zaman sıkın dişinizi gidin derdim.)
Eee siz de gidecekseniz, orada huzurlu, mutlu bir hayat süreceğinize dair endişeleriniz var ve haklısınız da, bir kadının orada yaşaması çok zor. Bu yüzden de değmez.
Kısaca yerinizde olsam ben de gitmek istemezdim. Bazı durumlarda "azıcık aşım, ağrısız başım" demek daha güzel sonuçlar getirebilir insan için.

Son düzenleme:
1 yıl kalıp dönseniz? Bir bakarsınız, beğenirsen durursunuz beğenmezseniz dönersiniz.

Ben gelmem ama sen gidip kariyerini yapabilirsin istiyosan dersin karari ona birakirsin. Bi kadin olarak arabistanda yasamak kolay degil yani kendi hayat standartini da dusunmek zorundasin
Bu sekilde diyemiyorum ortada cocuk var. Birbirlerine cok duskunler. Hayat standartimiz yukselecekmis. Benim ve oglum icin istiyormus.

Esim is dolasiyla arabistan ciddeye gidicek. 2 gun icinde cvp vermemiz lazim. Ama ben istemiyorum. Maas cok iyi. Buradaki 5 aylik maasi kadar. Esimle kavga halindeyiz. Sizce hatami yapiyorim.
Ben olsam bende gitmesini istemem 3 günlüğüne irana gitti iş dolayısıyla o bile zor geldi

bu aralar çin e gitme muhabbeti var bir haftalığına onu bile istemiyorum

Yazlari turkiye de olucam. Kafam cok karisik. O paraya da hayir demek zor geliyor.

Ben calismiyorum. 5 yasinda oglum var. En fazla 5 yil kadar diyelum. Ama korkum gidersek esimin birdaha donmek istemez. Buradaki isinden memnun degil.
uff birde 5 yıl hiç olacak gibi değil 1 yıl 2 yıl dese bir derece

Bu sekilde diyemiyorum ortada cocuk var. Birbirlerine cok duskunler. Hayat standartimiz yukselecekmis. Benim ve oglum icin istiyormus.
Eski konularina baktim kocan kariyeri icin cok emek veren bi adam direkt GITMIYORUZ demek yerine emegine saygi duy karari ona birak. Cocugundan senden ayrilmak istemiyosa gitmez zaten. Ben asla kocamin kariyeri icin muhim mevzuda ona baski yapamam, ben gelmiyorum ama kararina saygi duyarim derim

Yazlari turkiye de olucam. Kafam cok karisik. O paraya da hayir demek zor geliyor.

Kapanabilir misin ?
Baskı altında sürekli evde yaşayabilir misin ?
Dil bilmiyorsun da ?
Bu şekilde mutlu olabilir misin ?
Sor bir kendine ?
Etrafta Türk aile olacak mı eşinin şirketinden falan ?

Kapanabilir misin ?
Baskı altında sürekli evde yaşayabilir misin ?
Dil bilmiyorsun da ?
Bu şekilde mutlu olabilir misin ?
Sor bir kendine ?
Etrafta Türk aile olacak mı eşinin şirketinden falan ?
Kapânicam cok ta acik sayilmam. Turk âile cok varmis. Gidecegi yer sirket degil.

Eski konularina baktim kocan kariyeri icin cok emek veren bi adam direkt GITMIYORUZ demek yerine emegine saygi duy karari ona birak. Cocugundan senden ayrilmak istemiyosa gitmez zaten. Ben asla kocamin kariyeri icin muhim mevzuda ona baski yapamam, ben gelmiyorum ama kararina saygi duyarim derim
Bu is kariyeri icin cok cok onemli bir is. Esim devlette .

Şimdi özellikle bu tür ülkelere görevlendirmeler kariyer açısından baya önem taşıyor. Ben olsam eşinizin kariyeri konusunda destek olurdum. İngilterede kaldığım dönemde Suudi çok kız ve erkek arkadaşım oldu. Açık giyinmek yasak ama sandığımız kadar da dünyaları kapalı değil. Çocuğunuz için de uluslararası bir okul bulunabilir diye düşünüyorum. Maaşı da iyi siz sık sık ailenizi görmeye gelip 1 ay kalıp dönersiniz. Hem her şeyin hayatta telafisi var. 1-2 yıl kalıp baktınız olmadı, eşiniz bu tecrübeyle Türkiye'de çok daha iyi yerlere gelir.

Şimdi özellikle bu tür ülkelere görevlendirmeler kariyer açısından baya önem taşıyor. Ben olsam eşinizin kariyeri konusunda destek olurdum. İngilterede kaldığım dönemde Suudi çok kız ve erkek arkadaşım oldu. Açık giyinmek yasak ama sandığımız kadar da dünyaları kapalı değil. Çocuğunuz için de uluslararası bir okul bulunabilir diye düşünüyorum. Maaşı da iyi siz sık sık ailenizi görmeye gelip 1 ay kalıp dönersiniz. Hem her şeyin hayatta telafisi var. 1-2 yıl kalıp baktınız olmadı, eşiniz bu tecrübeyle Türkiye'de çok daha iyi yerlere gelir.
Cok guzel yazmissiniz. Is cok iyi. Ozel sirket falan degil. Islam ulkelerinden bircok insaninin mulakata katildigi bir yer.

Benim arkadasim is icin ciddeye gitti cok magduriyet yasadi, dusun taksiye binerken koca onden biniyo ki kadini taksici kacirmasin falan :d yaninda erkek olan kadina surekli sozlu tacizler falan. Bi kadin ciddede yasayacaksa evde yasamayi goze alabiliyo olmali. Cok detayli bilgim yok bir sey iddia etmiyorum ama avrupadaki bi arapla arkadas olmakla arabistanda yasamak ayni sey degil yani

Bi de maas bes kati diyosun da orada hayat da buradan bes kat pahali biliyosunuzdur heralde. Ev kiralari, sebze meyve yiyecek her turlu ihtiyac cok cok pahali, ailecek orada yasayacaksaniz iyi bi standartta yasamayacaksiniz bunu biliyosundur heralde? Ha kocan gider tek basina iptidai kosullarda yasar para biriktirir o zaman yatirim olur. Git yatirim yaparsin demisler de oyle degil yani, kariyerine yatirim olur

Tesetturunuz uygun olduktan sonra disariya cikabilirsiniz ama karanlikta tehlikeli.Oralarda da alisveris merkezi falan var çölün ortasi degil yani.Burada onemli olan Türkiye den baska bir ulkede yasayabilecek misiniz?

Bi de maas bes kati diyosun da orada hayat da buradan bes kat pahali biliyosunuzdur heralde. Ev kiralari, sebze meyve yiyecek her turlu ihtiyac cok cok pahali, ailecek orada yasayacaksaniz iyi bi standartta yasamayacaksiniz bunu biliyosundur heralde? Ha kocan gider tek basina iptidai kosullarda yasar para biriktirir o zaman yatirim olur. Git yatirim yaparsin demisler de oyle degil yani, kariyerine yatirim olur
Uzumun kilosu 20 lira insanin da inadina cani istiyor :rolleyes:

Merhaba.. Bundan 8 yıl önce eşimin işi dolayısı ile ani bir kararla kucağımızda 1 yaşındaki kızımızla sırf eşimin kariyeri için Çin'e geldik. Planımız yapabilirsek 3 sene yapamaZsak hemen dönmek üzeine kuruluydu. Geri dönme ihtimalimiz olduğu için evimiZi bozmadık. Sadece annemlerin oturduğu siteye taşıdık eşyaları. Sonra Çin maceramız başladı. Verilen şartlar çok iyiydi..biz istanbuldaki hayatımızı burada yaşamaya devam ettik.önce bir şaşkınlık dönemi oldu. Sonra alıştık. 1 sene derken 2 sene oldu 3 senede döneriz derken 8 senedir burdayız. Allah'a çok şükür çok rahat bir hayatımız var. Eşim kariyerinde ilerliyor. Ben de arkadaşlarımla hayatın tadını çıkartıyorum. Çocuk sayımız 2 oçdu bu arada. Her tatilde değişik ülkelere gidiyoruz. Her milletten arkadaşımız var. Türkiyedekinden daha sosyal bir hayat yaşıyoruz. Türkiyeye tatile gidince buradaki evimi,arkadaşlarımı çzlüyorum düşünün artık. Bende ilk başta kararsızdım ama şimdi artık me istediğimi biliyorum ve geri dönmek iatemiyorum. Düzenini nerede kurarsan yuvan orası oluyor. Şimdi eşim bana gelse kariyerim için afrikaya gidelim dese hiç düşünmem giderin. Sonuçta sağlığın,huzurun yerindeyse,çoluğun çocuğun yanındaysa her yerde yaşanor. Siz bir adım atın sonra belki başka bir ülkeye geçersiniz. Dünyanın en güzel şeyi expat olarak yaşamak. Hem emeğinin karşılığını fazla fazla alıyorsun,hem çocukların güzel okullarda okuyor hemde kariyerini geliştiriryırsun. Buradaki expat olan tüm arkadaşlarımız bir sürü değişik ülke tecrübesi yaşamışlar. Kimse şikayetçi değil. Hiç yalnızlık çekmiyoruz. Aksine ailen arkadaşların oluyor . Herkes birbirine destek. Dostlukların güZelliğini burada anladım ben. Arada felaket arkadaş tecrübeleri de yaşadım ama silmen gerekenleri silip güzel dostluklarla yola devam ediyorsun. Aileni çok özlersen yanına alırsın. Benim annemler hemen hemen her yıl 3 aylığına yanımıza gelirler. İnan türkiyede kalsak Bu kadar sık görüşemezdik. Bence git. En azından denersin. Eminim ğişman olmaZsın

Back
X