• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baslik bulamadim.

Herseyi dusunuyorum. Zor bir karar olucak. Dusunuyorum da turkiyede bir ev sahibi olmak icin insanlar senelerce calisiyor. Git 5 yil kal. En guzel evi al diyor icimdeki seytan.

Şunu da belirteyim. Biz yurtdışına gelince tam anlamıyla aile olduk. Önceden seninkiler benimkiler tartışmalarımız oluyordu. Şimdi biz ve onlar diye ayrıldı. Gerçek bir aile oluyorsun yalnız kalınca ve eşin senin yaptığın fedakarlığa minnet duyuyor. Zor zamanlarında yanında olunca değerin artıyor. En azından benim için öyle oldu

Su gibi geçer gider mutlaka gidin.

Arabistan diyr gözünüzü korkutmayın bir uçakla dubai Ürdün gezer durursunuz Çocuğunuz da ingilizceyi öğrenir Şanslı ise Fransızca'yı da öğrenir oh maşallah.

Parası yaşam kalitesi her şeyiniz yükselecek. Bu bir fırsattır sizin için.

Ben de eşimle iş Dolayısı ile seyahat ediyorum oh mis oluyor:) olumsuz bakmayın bence..

Beş sene sonunda eşiniz de yoruld ist U Özler ve dönersiniz

Acik bir bayanim. Karar vermistim bende gidecektim. Ama okudugum kadari ile yasam zormus. Gitmekten vazgectim ve bu durumda esimde gitmiycek.

Kesinlikle zor değil.. Cidde de herkes açık.. Modern bir yaşam var hatta herkesin anne babası biri Arap ise biri İngiliz FRANSIZ melez aileler.. Ürdün Dubai gezersiniz ve tr geri kalmış olur gözünüzde ..
Arabistan diye düşününce gözünüz korkuyor Anlıyorum ama hiç de öyle değil Lübnan Dubai Ürdün bir aratın bakın:) geceler kızları eğlencesi meşhur..
Cidde de aile hayatınız eviniz olr kazanırsınız sonra gezer harcarsınız oh mis..

Bi de maas bes kati diyosun da orada hayat da buradan bes kat pahali biliyosunuzdur heralde. Ev kiralari, sebze meyve yiyecek her turlu ihtiyac cok cok pahali, ailecek orada yasayacaksaniz iyi bi standartta yasamayacaksiniz bunu biliyosundur heralde? Ha kocan gider tek basina iptidai kosullarda yasar para biriktirir o zaman yatirim olur. Git yatirim yaparsin demisler de oyle degil yani, kariyerine yatirim olur
Ev kirasi cocuk okuluna para veriyolar. Senede 1 ketede ucak biletimizi karsiliyolarmis.

Herseyi dusunuyorum. Zor bir karar olucak. Dusunuyorum da turkiyede bir ev sahibi olmak icin insanlar senelerce calisiyor. Git 5 yil kal. En guzel evi al diyor icimdeki seytan.
Ya orda hayat cok pahali sen kocanin maasiyla anca burda yasadigin hayati yasarsin :d hic mi arastirmadin hayat standartlarini falan

Kesinlikle zor değil.. Cidde de herkes açık.. Modern bir yaşam var hatta herkesin anne babası biri Arap ise biri İngiliz FRANSIZ melez aileler.. Ürdün Dubai gezersiniz ve tr geri kalmış olur gözünüzde ..
Arabistan diye düşününce gözünüz korkuyor Anlıyorum ama hiç de öyle değil Lübnan Dubai Ürdün bir aratın bakın:) geceler kızları eğlencesi meşhur..
Cidde de aile hayatınız eviniz olr kazanırsınız sonra gezer harcarsınız oh mis..
Canim siz iyi biliyomusunuz ciddeyi. Yasadiniz mi .

Sizin konunuzu okuyana adar , Cİdde hiç dıkkatımı cekmemişti..
Arkadasların yorumlarını okudum , netten bişeyler baktım. Cidden çok korktum..
https://bpakman.wordpress.com/dunya/orta-dogu/suudi-arabistan/ziyaret/cidde-hakkinda/
şu linke baktım.. Tümden kafam karıştı.
Eğer , yaşayabilirim eşimle heryere birlikte gideriz diyorsanız , bence gidin..
:KK57::KK57::KK57:Okudum ve de kesinlikle gitmezdim.Konu sahibi arkadaşım arkadaşın linkini okumanı tavsiye ederim.Sürekli tedirgin yaşamaktansa ülkemizde ferah yaşamak daha iyidir.şiniz neden türkiye yi sevmiyor yabancı uyruklu mu ?

Gidersek para konusundan bir sikintimz olmuycak. En iyi sekilde yasayacagiz. Ben alisabilecekmiyim orada sikinti var.

Ayda 10 bin tl alsa 5 sene sonunda 600 bin tlniz olur :KK57: bu durumda Türkiye de 25 yılda kazanacağınız parayı orda 5 yılda kazanmış olacaksınız :21:

Gidersek para konusundan bir sikintimz olmuycak. En iyi sekilde yasayacagiz. Ben alisabilecekmiyim orada sikinti var.
Para konusunda sikinti duyar misin bilmiyorum da oyle en luks evi alacak parayi 5 yilda tek maasla biriktirip doneceginizi dusunmuyorum, kocan da para degil kariyer derdinde kariyer icin iyi olur o konuda yurt disi deneyiminin cok faydasini gorecegini dusunuyorum

Ya orda hayat cok pahali sen kocanin maasiyla anca burda yasadigin hayati yasarsin :d hic mi arastirmadin hayat standartlarini falan
Expatların hayat standardını o ülkenin şartlarına göre ayarlıyorlar. Çocukların okulu,sağlık sigortası,ev kirası,araba ve yiklü bir maaş veriliyor. Yoksa kimse oraya gitmez. İnsanlara cazip gelmesi için ayarlamalar yapılıyor. Mesela benim kızımın okulu 80.000 tl. Eğer bunu ben cebimden verecek olsam ne işim var o zaman burada derim çeker giderim. Bu sebepten tüm masraflarınız gittiğiniz şirket tarafından karşılanıyor ve aldığınız maaş size kalıyor. O zamanda üzümün kilosuna 20 tl vermek koymuyor.

Back
X