• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baslik bulamadim.

Yakın bir arkadaşım Cidde ye gitmişti eşiyle.
Hayattan ne beklediğine göre değişir isteklerin.

Mesela orda her yerden alışveriş yapamazsın, tek başına gezemezsin. Araba kullanamazsın. Bunların hepsi sadece "kadın" olduğun için.

Ama dersen ki zaten Türkiye de sadece haftasonlatı o da eşimle gezmelere gidiyorum, araba kullanma tek başına takılma huyum yok, o zaman derim ki hiç durma git. Para biriktirin dönünce burda hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.

Ben tam bir feministim, örtülüyüm de.
Orda tek zorlanacağım şey kadınlara yapılan haksız muamele olurdu.

Tüm gün evde kocanın işten dönmesini bekleyebilene süper fırsat.

Senin hayatın nasıl? altop altop
Burada araba kullanmiyorum. Cogu yere zaten esim goturuyor. Cocuk olduktan sonra isi biraktim. Calismiyorum.

Oğlum ikibuçuk yaşında Arabistan à gidelim mi tekrar diyorum hayır anne orası kokmus pis Yer diyor etraf cer çöl çöplük denize girilmez pislik içinde kadınlar çarşaflari ili gunesleniyor ben birkaç kez gittim yemek konusunda da yandım giderken hersey götür sucuk peynir kaşar orda farklı zaten kahvaltı kültürü yok onlar tavuk pilav et pilav şeklinde yemek yiyorlar

Burada araba kullanmiyorum. Cogu yere zaten esim goturuyor. Cocuk olduktan sonra isi biraktim. Calismiyorum.

Bu durumda bence gidebilirsiniz. Burda ev kuşu olacağınıza orda olursunuz, hayatınız çok değişmeyecek ki.

Hatta değişiklik iyi gelir diye düşünüyorum, orda farklı aktivitelere gidersiniz.

Sinema tiyatro balo orda aktivite yok hersey yasak

Tek iyi yanı hayat ucuz hersey iyi birikimin olur çocuğuna iyi bir gelecek elde edersin biz öyle yaptık paramızi biriktirip döndük sende öyle yapabilirsinbol bol kitap götür çocuk ve senin için orda yok çünkü

beyin gucu gerektiren bir is. Sayili insan aliyorlar. 3 mulakattan gecti.
Bilemedim şahsen ben olsam istemezdm sizde maddi durumunuz iyi ise ona göre karar verin derim Eşinizin kariyeri onemli tabi ama sizin daha cok kendinizden ödün vereceğiniz bir durum
yaşam şartları sizin için cok agir kariyerini planlarken sizi zora sokmamasi gerektiğini düşünüyorum
Eşiniz kariyerini yükseltirken siz zorlanicaginiz bir hayat yasiyicaksiniz
Çarşaf giymek tek başına sokağa cikamamak vs vs bunlari esinizin kariyeri için yapabilicekmisiniz ve eşiniz kariyeri için sizden bunlari isteyebilicekmi?
Ben eşimi sırf kariyer yapicam diye bu duruma sokmak istemezdim.

Tek iyi yanı hayat ucuz hersey iyi birikimin olur çocuğuna iyi bir gelecek elde edersin biz öyle yaptık paramızi biriktirip döndük sende öyle yapabilirsinbol bol kitap götür çocuk ve senin için orda yok çünkü
Siz kac yil ve hangi sehrinde kaldiniz.

Siz nerede yasadiniz. Esinizin gorevi ne idi.
Cidde ye çok gittim biz farklı sehrindeydik ama her her aynı Kadın için sadece avm var o kadar o da bir iki tane çocuk parkları var ana hava çook sıcak sinek bile olmuyor aksam hareketleniyor durgun sessiz herkes 4 kadar uyuyor cumacumartesi tatil

6 yıl kaldım yarısını türkiye de geçirdim biz kalabalıktık eltim KV KP teyzem ordayım arkaafasimizda vardı görüştük siz türk konsoloslugunda kalırsam zorlsnmazsiniz orda hersey türkiye gibi

Bilemedim şahsen ben olsam istemezdm sizde maddi durumunuz iyi ise ona göre karar verin derim Eşinizin kariyeri onemli tabi ama sizin daha cok kendinizden ödün vereceğiniz bir durum
yaşam şartları sizin için cok agir kariyerini planlarken sizi zora sokmamasi gerektiğini düşünüyorum
Eşiniz kariyerini yükseltirken siz zorlanicaginiz bir hayat yasiyicaksiniz
Çarşaf giymek tek başına sokağa cikamamak vs vs bunlari esinizin kariyeri için yapabilicekmisiniz ve eşiniz kariyeri için sizden bunlari isteyebilicekmi?
Ben eşimi sırf kariyer yapicam diye bu duruma sokmak istemezdim.
Maddi durumumuz iyi. Ama bir taraftan da 5 yasindaki oglumun gelecegini de dusunuyorum. Burasi esim icin bir basamak olucak. Insanlar birtakim yerlere gelebilmek icin bir takim zorluklardan gecmesi lazim degilmi. Uretmek lazim degil mi. Esimi engellemek istemiyorum aslinda.

6 yıl kaldım yarısını türkiye de geçirdim biz kalabalıktık eltim KV KP teyzem ordayım arkaafasimizda vardı görüştük siz türk konsoloslugunda kalırsam zorlsnmazsiniz orda hersey türkiye gibi
Siteli havuzlu evler varmis. Oralarda oturacagiz.

Maddi durumumuz iyi. Ama bir taraftan da 5 yasindaki oglumun gelecegini de dusunuyorum. Burasi esim icin bir basamak olucak. Insanlar birtakim yerlere gelebilmek icin bir takim zorluklardan gecmesi lazim degilmi. Uretmek lazim degil mi. Esimi engellemek istemiyorum aslinda.
Esinin işi kötü olsa anlarimda zaten ust duzey devlet memuruymus neden daha daha daha fazlasi der insanlar anlamıyorum ki kusura bakma canim ama oglunun gelecegi kötü görünüyor gibi durmuyor hiç ha sen diyorsanki daha iyi sartlar git madem ne diyelim seni ikna etmemizi istiyorsn anladgm kadariyla

Merhaba bence gitmelisiniz hiç bişey buradan göründüğü gibi değil. Eşinizin pozisyonu nedir?

Esinin işi kötü olsa anlarimda zaten ust duzey devlet memuruymus neden daha daha daha fazlasi der insanlar anlamıyorum ki kusura bakma canim ama oglunun gelecegi kötü görünüyor gibi durmuyor hiç ha sen diyorsanki daha iyi sartlar git madem ne diyelim seni ikna etmemizi istiyorsn anladgm kadariyla
Ikna degil aslinda. Kafamda soru isaretleri var. Dertlesmek istedim biraz .

Back
X