• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baslik bulamadim.

Ben olsam giderdim. Ben karachi de yasiyorum. Acik olmak yasak degil ama burasi da guvenli sayilmaz, esim olmadan cikmiyorum ve esim de cok yogun, araba kullanmayi bile ogrenemedim 4 yildir burdayim. 5 yil evde bile olsa gecer, sonucta donceksiniz, hem esiniz kariyer yapmis olur hem para kazanmis olursunuz. Okul masraflari karsilaniyor, tr bileti karsilaniyor, ne kadar guzel. Oglunuz ingilizce de ogrencek. Alacaginiz para muhtelemen dolar uzerinden olur, yani cidde nin pahali olup olmasi etkilemez hatta su durumda pakistan rupee si bile tlye gore cok deger kazandi, tr sartlari malum, hayst asil trde cok pahali.

Esim is dolasiyla arabistan ciddeye gidicek. 2 gun icinde cvp vermemiz lazim. Ama ben istemiyorum. Maas cok iyi. Buradaki 5 aylik maasi kadar. Esimle kavga halindeyiz. Sizce hatami yapiyorim.
ben olsam bende istemezdim,acızık aşım kaygısız başım. Amerika,İngiltere falan olsa neyse ama arabistan yaşayamazdım herhalde

Yerinizde olsam giderdim, bir arkadaşın yazdığı gibi beğenmek göreceli bir kavramdır. Ayrıca dışarıdan Türkiye ye bakıldığında tecavüzler, patlayan bombalar, uyuşturucu baskınları vs vs... bu olumsuzluklar artar. biraz nereden baktığınızla alakalı. Zaten anladığım kadarıyla hayatınız buradakinden çok farklı olmayacak. Çocuk için fikrim yok o konuda bir şey diyemem.
Aslında başlığı cidde de yaşayanlar olarak değiştirirseniz belki orayı bilenlerin dikkatini çeker. daha fazla yardım alırsınız

Ben olsam eşimle giderdim. Ne güzel çocuğunuz güzel de bir eğitim alır, artı arapça da yanına kar kalır. Orada eğitime çok teşvik var. 5 sene çekilir bence.

ben olsam hemen giderdim. yaşantınızı bilmiyorum yorumları okumadım ama benim için o topraklarda olmak başka bir şey. ayrıca kalırsanız da eşinize karşı kendinizi suçlu hissedebilirsiniz. eşiniz çok istiyor sonuçta. eksileriyle artılarıyla oturup konuşun.

Esim is dolasiyla arabistan ciddeye gidicek. 2 gun icinde cvp vermemiz lazim. Ama ben istemiyorum. Maas cok iyi. Buradaki 5 aylik maasi kadar. Esimle kavga halindeyiz. Sizce hatami yapiyorim.

bencede gidin. eşinizin yanında olun. çok güzel bence oralarda olmak.. bizim komşumuzun oğlu orda yaşıyordu eşide yanına gitti durumları da çok iyi istedikleri zamanda geliyorlar ailelerinin yanına.. kaçırmayın bence

Sen geçende Cidde'ye gidicez güzel midir oralar diye konu açış mıydın?
Neden kavga halindesiniz ki anlamadım?
Maaş çok iyiyse, oranın ekonomisini de göz önünde bulundurarak bunu güzel bi birikim fırsatına çevirebilirsin.
Ben pek bi sorun göremedim..

Ben olsam giderdim benim için önemli olan çocuklarımın geleceği çok sosyal bir yaşantım olmasına rağmen eşimin böyle bir seceneği olsa kabul ederdim bir şekilde her yere ayak uydurmaya çalışırdım eşim yanımda olduktan sonra orda yaşam ne kadar kötü olabilirki

Burada araba kullanmiyorum. Cogu yere zaten esim goturuyor. Cocuk olduktan sonra isi biraktim. Calismiyorum.

Cidde de güzel şehir. Ama hep eşinize bağlı yaşayacaksınız. Bebeğinize bakıp evinizde oturacaksınız. Bu istediğiniz hayatsa, gidin ve güzel paralar kazanın. Allah bereketinizi artırsın.

uzaktan takip ettiğim bdv sayfasını bu konuyu görünce cevap yazmak istedim.konuya gelecek olursak hiç düşünmeden gitmelisin bence.ablam da eşiyle beraber yaklaşık 3 senedir yurt dışında ve ilk gittikleri ülkede işleri bittiği için şu an başka bir ülkeye geçtiler.tek söyleyebileceğim hayat standartı o kadar değişiyor ki.burada çalışırken de iyi işleri ve maaşları vardı ama yeni evliler ve gençler bir sürü masraf gezmek dolaşmak istiyorsun birşeyler yapmak istiyorsun hal öyle olunca ay sonu zor geliyordu seninde çocuğun varmış ona uyarla bunu biraz geleceğini düşün.sadece aile hasreti çekiyorsun o da sürekli internet üzerinden görüşüyorsun. gittiğin yerde Türk aileler de olacak orada birbirinizden başka kimseniz yok zaten o yüzden yalnızlık çekeceğini de çok sanmıyorum.o ülkenin şartlarını bilmiyorum ama sadece alışma süreci geçiririrsin alıştıktan sonra herşey kolay gelir.ben bunları yazdım belki yardımcı olur diye ama hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Cok sagolun arkadaslar. Ailem de gitme tarafi. Olumlu seyler dusununce birax daha rahatliyorum.

Esim kurumundan calisan turk ailesi buldu. Onunla konusturacak. Zaten arap lar dan fazla yabancilar varmis. Pakistanli ve hintli cok varmis. Korumali siteli evlerde otiruyolarmis.villa tarzi evler bahcesinde havuzlari varmis.

Kavga sebebi neden? Onur boyu bir iş değilse biraz sabit etmek lazım ama bu tabi benim gorusum. Karar senin

Oradaki yasam bana zor geliyor okudugim kadari ile. Ben burda calismiyorum. Ust duzey yonetici olarak gidiyor.
Canım benim arkadaşım 5 yıldır orda eşi ve çocuklarıyla beraber ..
Maddi olarak çok zenginler ..
Ama arkadaşımın gorumcesi eltisi falan da orda....
Dışarı çıkarken carcaf giyiyorsun o siyah uzun olanlardan kapanıyor sun da.. eşin olmadan hiç bir yere gidemezsin ..
Kadınlarda erkekler aynı ortamda bulunamaz vs..
Arkadaşımın anlattıkları bunlar

Canım benim arkadaşım 5 yıldır orda eşi ve çocuklarıyla beraber ..
Maddi olarak çok zenginler ..
Ama arkadaşımın gorumcesi eltisi falan da orda....
Dışarı çıkarken carcaf giyiyorsun o siyah uzun olanlardan kapanıyor sun da.. eşin olmadan hiç bir yere gidemezsin ..
Kadınlarda erkekler aynı ortamda bulunamaz vs..
Arkadaşımın anlattıkları bunlar
Benim merak ettigim cocuklari okula kim birakiyor. Aktiviteleri varmi cocuklarin.

Evet cok haklisiniz. Aslinda farkindayim. Destek olacagima kostek oluyorum.
Sen onun ıcın fedakarlık yaptıgın surece sen ondan ustun olacaksın yerı geldıyınde senın soylemeye sozun daha cok olacak.erkekler cogu zaman aıleden ona bag oldugu ıcın soyur o yuzden Afrıkayada gıtsen senınleyım yeterkı hayallerıne kavus de

Orta doğu bu kadar karisikken ben gitmek istemezdim eşime de libya da. teklif geldi yok dedim gitmem oralara, avrupa ülkesi olsa hadi bi nebze ama orası olmaz dedim 1 ay sonra bilmem kaç tane mühendis esir alindi esimde o firmayla çalışacaktı... Bir de orda yaşayan arkadaşım vardı babası küçükken götürmüş 5 yıl diye oraya yerleşmişler uni için turkiyeye gelmişti yurt arkadaşımdı. Kız kapalı olmasina rağmen anlattıklarına inanamadım. Yanında bi kadın olmadan toplu taşıma aracına binmek tek başına araç kullanmak yasak her şeyleri haremlik selamlık uçakları bile erkek kadın arasında perdeli demişti. Toplu taşımaları kadına ayrı erkeğe ayrı. Ahlak polisi diye polisler var saçın görünüyoruz yüksek sesle konuşma gülme diye sürekli uyarirlar derdi. Uni 'nden sonra dönmedi zaten tekrar yapamam orda dedi iyi arastir

Sen onun ıcın fedakarlık yaptıgın surece sen ondan ustun olacaksın yerı geldıyınde senın soylemeye sozun daha cok olacak.erkekler cogu zaman aıleden ona bag oldugu ıcın soyur o yuzden Afrıkayada gıtsen senınleyım yeterkı hayallerıne kavus de
Boyle desem yemunle elimi ayagimi oper

Back
X