• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baslik bulamadim.

Esim kurumundan calisan turk ailesi buldu. Onunla konusturacak. Zaten arap lar dan fazla yabancilar varmis. Pakistanli ve hintli cok varmis. Korumali siteli evlerde otiruyolarmis.villa tarzi evler bahcesinde havuzlari varmis.

PAkistan ve Hintliler. Hayatta en uzak durulmasi gereken milletler. Tecrubeyle sabittir. Nerede ahlaksiz, uc kagitci, madde istismarcisi, terbiyesiz varsa, hani egitimli hep si de, arastirmaci/ akademisyen vs bana denk gelmistir. Aman deyim.

Amerikan okullari var. Insallah gidersek oglum oraya gondermeyi dusunuyoruz.
Tum sayfalarınızı okumadım kararınız ne yonde bılmıyorum ama bende su an abddyım esımın karıyerını dusunup geldım.Bın pısmanım bı kere basta aile yok ıkıncısı arkadas yok ucuncusu kafan attı dagıldın gezıcek bı yer yok.Inanın fazlasıyla daraldım sartlar on numara eyvallata degmez ıns seneye yazın kesın donus yapıcaz.Hayatı kacırdıgını hıssedıyo ınsan burda yasam kayıp gıdıyo sankı sartlarında paranında bı onemı kalmıyo boyle olunca sorguluyup duruyorum , anlayacagınız o nefret ettıgım sıren seslerı cocuk sesler ozluyorum hepsını 5 yıl cok uzun bı surec lutfen dıkkatlı dusunun ayrıca cocugunuza gelince onun ıyılıgınede olmaya bılır bu durum kultur farklılıgı onunda duzenı bozulucak.Isın ozu para ıcın ulke degıstırilmez.

Tum sayfalarınızı okumadım kararınız ne yonde bılmıyorum ama bende su an abddyım esımın karıyerını dusunup geldım.Bın pısmanım bı kere basta aile yok ıkıncısı arkadas yok ucuncusu kafan attı dagıldın gezıcek bı yer yok.Inanın fazlasıyla daraldım sartlar on numara eyvallata degmez ıns seneye yazın kesın donus yapıcaz.Hayatı kacırdıgını hıssedıyo ınsan burda yasam kayıp gıdıyo sankı sartlarında paranında bı onemı kalmıyo boyle olunca sorguluyup duruyorum , anlayacagınız o nefret ettıgım sıren seslerı cocuk sesler ozluyorum hepsını 5 yıl cok uzun bı surec lutfen dıkkatlı dusunun ayrıca cocugunuza gelince onun ıyılıgınede olmaya bılır bu durum kultur farklılıgı onunda duzenı bozulucak.Isın ozu para ıcın ulke degıstırilmez.
Amerikanin hangi eyaletindesinix. Biz 2 yil kaldik ve doyamadik. Orada da cok turk vardi. Gezilecek yerler dolu. Hergunun farkli bir yeri gormek heycan vericiydi.

Kariyeri icin gitmek istiyorux. Bir cocugumux var. Onun gelecegini dusunmek zorundayiz.

Amerikanin hangi eyaletindesinix. Biz 2 yil kaldik ve doyamadik. Orada da cok turk vardi. Gezilecek yerler dolu. Hergunun farkli bir yeri gormek heycan vericiydi.
Indıana.Turkıyeyı cok sevıyorum belkıde ondandır benım yapamayısım.Islerımızı yoluna koyup seneye donucez ıns turkıyeye

Pelsinvanya eyaletindeydik. Pisttburgh sehri. 2 yil dolu dolu yasadik. Oglumu orada dogurdum. Amerikan vatandasi.

Kariyeri icin gitmek istiyorux. Bir cocugumux var. Onun gelecegini dusunmek zorundayiz.
Gi,t arkadaşım git, cocuğunu düşün. 12 yıllık eğitim hayatı boyunca gramerden baska birsey öğrenemeyecek ingilizce namına. 2 yıl amerikan okulunda okusa hayatı kurtulur

amerikada gezecek yer nasıl olmaz ki

acaba beklentileriniz farklı mı

yani ne bileyim gezecek yer her yerde vardır

oranın kendine özgü gezilecek yeri

ayrıca amerika'da yabancı çok olduğu için de ilişki kurmak çoğu yerden daha kolaydır

türk arkadaşlar amerika'da 5-6 yıl yaşayıp geldiler burada bile sokakta insanlar ile tanışmaya başladılar

ben bu yaşıma geldim kimse ile sokakta tanışıp da arkadaş olmadım yani ama amerika'da oluyormuş hep

dil sıkıntınız varsa kursa giderek çevre edinmeye başlayın derim naçizane

Karar esim vizesini bekliyor. Cikinca gidicek. Okul bakicak. Kalabilecegimiz ev falan bakicak. Bakalim biz yasayabilirsek gidecegiz.
arkadaşım devlet memuruyum eşim özelde. 2 yıl çalışmanın sonunda devlete girdim ama şimdi eşime böyle teklif gelse sn düşünmem...en iyi kararı vermişsiniz bence. kimseye kulak asma. yolunuz açık olsun...

Burdan bir arkadasa seslenmek istiyorum. Yazmisti. Esiniz nasil devlette ucretsiz izin alicak diye. Isterse 10 yil bile alip geri gelip kaldigi yerden devam edermis. Devlet memuru olmadigim icin net birsey soyleyememistim. Esime sordum. Cevabi bu oldu.

vallahi bilemedim
kariyer para tabiki önemli ama güpegündüz kadın kaçırılan kocanla bile gezsen sana laf atılan bir yerde değil 5 katı maaş on katını verseler gitmek istemezdim
konu sahibine yapılan yorumlarda bir link vardı oradan okudum
her yurt dışı bir olmuyor sanırım dubai için iyi şeyler okumuştum ama burası öyle değil demek ki

Burada yazilsnlarin hepsi kulaktan dolma bilgiler. Internetekiler bilgi kirliligi resmen. Orada bir cok turk buldum konustum. Icimi biraz olsun rahattlattilar.

Oradaki bir turk dolmusta tecavuz edilen kizdan bahsetti. Internette okuduk dedi. Ve alman bir arkadasi da okumus. Bu bayana haber vermis. Turkiye ye gelmekten cok korkuyormus. Bu sekilde ornek verdi. Icim biraz rahatladi.

Back
X