Başörtüsü Sorunu

ben senin yerinde olsam, "şuan düşünmüyorum ama ilerde belli olmaz olabilir" gibi bi ifade kullanmak yerine,
hayır düşünmüyorum derdim direk..
çünkü sen muğlak ifadeler kullandığında kesinlikle bi beklentiye girecekler;
olduda ilerde kapanmadın, bunu sorun yapacaklar..
benim bi akrabam aynı şekilde eşi istiyo diye kapandı, 10 yıllık evliler, şuan açılmak istiyo..
sen soğuk bakmıyo olabilirsin ama bence baştan kesin bi ifade kullanki ,ilerde bi beklentileri olmasın.
sonuçta sen kapanırsanda onlar için değil Allah rızası için kapanacaksın..

Arkadaşınızın ailesi, özellikle annesi daha şimdiden kapanıp kapanmayacağınızı sorduğuna göre ilerde bu konu kesinlikle gündeme gelecek derim.Erkek arkadaşınız arkanızda duruyor mu ?Yoksa aile hakkında kararsız mı?İlerde zorla yada dayatma ile kapanmaya zorlanmayı göze alabiliyorsanız neden olmasın.Bence iyi düşünün ve kesinlikle taviz vermeyin.Kimseyi kırmadan ama kararlı bir tavır içinde olduğunuzu onlara hissettirin.

inan aynı şeyler. memleketimde örnek diye gösterirler iş yerimde okulumda hocalarımdan hep olumlu karşılıklar alırım, insanlar herseyi yanlıs anlamaya müsait olduklarından genelde mesafeli dururum belli kişiler hariç ama bu şahsa yaranamam birtek. Ona sorsan, bir anlatsa, ben beni tanıyamam ben bu muyum diye. yaz aylarında benzer sorunları yaşadık bizde. sıfır kol ipli falan giymem, zaten izin verip vermemesini bırak kendim rahat etmem. her görüştüğümüzde gene mi bunu giydin, bunu bir daha görmeyeyim dedikçe duymazdan gelmeye basladım. 1 söyledi 2 söyledi 3 söyledi duymazdan geldim çünkü açık giyinmiyordum ve kendimden de emindim.

kıyafet konusu yüzünden kopma noktasına gelecek kadar bunalmadım ama sıkıntısını yasadım ara sırada yasamaya devam ediyorum iyi bilirim. bazen düşünürdüm acaba böylesi biri daha var mıdır diye varmıs demekki :) bizimkileri alıp kafalarını tokuşturmak lazım aslında, kıymetimizi bilin sonra pişman olursunuz diye :))

Valla canım ne diyeyim allah bizi affetsin:1:
Bazen diyorum hani Allah samimiyetle tesettüre girmeyi nasip etsin ama SAMİMİYETLE,içten gelerek.Belki de benim sevgilim de buna vesile ve ben bu vesileyi elimle itiyorum.Cidden haksızlık mı ediyorum diyorum ama ama ama böyle de olmamalı.Bir insanı sevmişsin beğenmişsin, ilk gördüğünde nasılsa öyledir, öyle kabul etmelisin.Zorlamayla hiç bir yere varılmaz.Hele hele de bu zorlama ailesi akrabası gibi 3. kişilerden gelirse çok ağır oluyor.
Ama burada kilit nokta ne biliyormusun,BEKLENTİ oluşturmak.Ben buraya yazdıklarımın hepsini sevgilime de söyledim.Ve bana savunduğu tek şey benim ona verdiğim ucu açık cevaplardan çıkarttığı beklentilerdi.Ne diyeyim kendim ettim kendim buldum gibi bir şey oldu.En sonunda da inkar ettim mecburen yoksa bu uzayıp gidecekti.

3 yıllık evliyim ve eşimi yaklaşık 6 yıldır tanıyorum onu tanımadan önce bikini bile giyerdim mini etek askılı badi falan filan hepsini ayıla bayıla giyerdim eşimle tanıştım biraz daha dikkat etmeye başladım evlendim ve 2.5 yıl sonra kapandım zorlanmadımmı inanılmaz şekilde ama oldu işte sadece mantıklı düşünerek bunu çözebilirsin sence senin kapansammı kapanmasam mı diye düşünme seçeneğin yok sadece senin değil hiçbirimizin böyle bir seçeneği yok çünkü Allah böyle emretmiş sen seç nasıl istiyorsan öyle yap demiyor kapanacaksın diyor eğerki ben müslümanım diyebiliyorsak müslümanlığında gereklerini yerine getirmemiz gerek samimiyetle yada değil zoraki yada değil nedenleri kadar zamanıda önemli kardeşim yarına çıkacağın garantimi bırak yarını bu mesaja karşılık verebilecek kadar ömrün olacağı garantimi?? şöyle düşün bir annenin 15 tane evladı var diyelim şaşırtıcı gelmesin 21. yüzyılda da olsak hala günümüzde örnekleri çok. evlatlarını yanyana sıraya diziyor etrafada birsürü oyuncak şeker çikolata saçıyor ama hepsi en adi en kötü olanlarından ve karşıda da bir oda. odanın kapısının önüne geçip oturuyor kollarını çocuklarına açıyor ve evlatlarım bana gelin diyor benim arkamdaki odada daha güzel oyuncaklar var hiç kırılmayan asla bitmeyen şekerler tadını hiçbiryerde bulamayacağınız çikolatalar ama tek şart sağınızdaki solunuzdaki şeylerle ilgilenmeden direk bana gelin diyor bazıları koşa koşa bazıları sürünerek bazıları İSTEMEYE İSTEMEYE BİRÇOK ŞEY İÇİNDE KALARAK gözü sağda soldakilerde kalarak gidiyor bazıları ise farkına bile varmadan sağa sola dağılıyor oyuncaklarla oynamaya başlıyor sonuçta annesinin çağrısına kulak veren çocuklar gerçek oyuncaklarla mükafatlandırılıyor işte dünyada böyle Allah kullarım fani dünyayla ilgilenmeyin ben sizi cennetle müjdeledim diyor oysa bizler ne yapıyoruz 3 günlük dünya malıyla gözümüzü boyuyoruz neden şu şekilde düşünmüyorsun belkide sen Allahın gerçekten sevgili bir kulusun ve Allah karşına erkek arkadaşını çıkarmış ve belkide erkek arkadaşında Allahın sevgili kullarından biriki bir bayanın kapanmasına vesile olmak için özel olarak seçildi çok uzun oldu lütfen kimse kusura bakmasın ama müslüman biri olarak bunları yazmam gerektiğini düşündüm lütfen kimse yanlış anlamasın hakkınızda nasıl hayırlıysa öyle olsun hayat hepinize mutluluk getirsin :)

resmen senin ağzını arıyorlar bence.
bakalım ne diyecek gibisinden.
senin kapanmanı istedikleri çok belli yani.
erkek arkadaşın da istiyor bence.
yoksa annesi sorduğunda "hayır kapanmayacak, ben eşimin açık olmasını istiyorum zaten" diyebilirdi ama dememiş, gelmiş sana sormuş.
bu da düşüncesini açıkça ortaya koyuyor ama seni kırmamak için ılımlı davranıyor bence.

ilerde ne olur? bu konu sürekli gündeme gelir yani.
madem böyle bir şey şimdiden söz konusu ediliyor.
kavgayla gürültüyle olmasa da alttan alta sana hep "kapan" sinyali verecekler.
belki de erkek arkadaşın da evlendikten sonra "kapansan iyi olacak" demeye başlayacak.
tavrını açıkça belli etmen lazım.

anladığım kadarıyla kapanmanı istiyolar ama kapanmazsanda sorun yapmazlar heralde..
yapcak olsalar baştan derlerdi
o kız açık onunla görüşme falan diye
rabbim hakkınızda hayırlısı neyse onu nasip etsin

Back
X