Yöresel Tarif Batırık mersin

Yöresel Yemekler
Silifkede öğrenciydim,arkadaşlarla göksunun kenarında aylak aylak geziyoruz,bir baktık kaleye çıkan o ağaçlık tepede bir kalabalık,bir tantana.hadi gidelim bakalım dedik,allahım bi gittik ki batırık şenliği yapıyorlarmış,belediye başkanı bile orda,yanyana birsürü masa kumuşlar,herkes batırık yapıyor,en güzeli seçilecek.kaç kişinin batırığından yedim hatırlamıyorum,harika bişeydi ama ben mersinli olduğum için zaten biliyordum,sınıf arkadaşlarım yemediler bu ne biçim şey dediler.zaten ben ilk seferde bayılanını görmedim ama bizim için vazgeçilmezdir.ayrıca ben hem tahin hem yer fıstığı koyarım,salatalık,haşlanmış lahana,haşlanmış taze asma yaprağı...bol acılı,bol ekşili,kıtır kıtır fıstıklı buz gibi müthiş bişey..ay canım çekti be öfff

Ay keske görmeseydim batirik yazisini. Canim cekti simdi, soguk soguk, acili, eksili. hmmmmm. Kitir kitir fistiklarida biraz kitirli olacakki tadina varilsin. Ustelik cokta saglikli bir yiyecek yada icecek ne derseniz artik. Ama hic tahinlisini yemedim fistikli yedim hep.

Offf ya canım nasıl cekti bol acılı ekşili üstünde haslanmış lahana yaprakları mmmhh

Of of lahanası biraz ılık olunca ben daha çok seviyorum. 1 büyük kase batırık, sonra 2 3 kaşık köftesi, en son da nar ekşili lahana. Benim batırık yeme anlayışım tabi 1 tabak 2 tabak orası duruma bağlı değişir

yaaa nasıl canımm çekti. Gerçekten bilmeyene çok hoş gelmiyor ama biz yörüklere off:) bayılıyorum

Çok teşekkürler, çocukluğum toroslarda geçti komşularımız yapardı en kısa zamanda deneyeceğim.

emeğine sağlık canım şu saatte beni mahvettin ben de batırık istiyommm
yalnız benim bildiğim tahin hafif kavrulur rengi kahverengiye döner öyle bulgura eklenir bilginize....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…